Page 1 of 1
Ulei Pe Clapeta Egr
Posted 18 January 2012 - 02:26 PM
Buna ziua, am si eu un Fiat Stilo 1.9 jtd 115 CP, si am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, de cand am luat masina imi tot arunca ulei pe clapeta de la EGR, si nu imi dau seama de unde provine acest ulei, am schimbat furtune, garnitura la culbutori si tot degeaba. V-ati mai intalnit cu aceasta problema??? Am sa revin si cu poze poate cineva isi poate da seama de problema.
Posted 23 January 2012 - 12:18 PM
Atasez si o poza, din cate mi-au explicat cativa mecanici este foarte posibil sa fie defecta garnitura de la pompa de vacuum , si sa ia ulei de la axa cu came si sa-l arunce pe acolo. Multumesc anticipat
Attached File(s)-----
-
pompa vacuum 1.jpg (285.06K)
Number of downloads: 94
Posted 31 January 2012 - 08:47 PM
Si eu am ulei pe acolo dar nu mi`am facut griji. nu pare o pierdere semnificativa.
Posted 31 January 2012 - 10:52 PM
Si eu, dar in cantitate foarte mica.
Ma intrebam daca e posibil sa piarda pe acolo aerul care vine din intercooler si sa ii ia din "putere"(daca e ulei pe o garnitura, o sa iasa si aer prin acel por)
Ma intrebam daca e posibil sa piarda pe acolo aerul care vine din intercooler si sa ii ia din "putere"(daca e ulei pe o garnitura, o sa iasa si aer prin acel por)
This post has been edited by B0yCk: 31 January 2012 - 10:52 PM
Posted 05 February 2012 - 12:41 PM
am avut si eu problema aceasta
este garnitura de la furtunul de admisie (ala gros care se prinde in trei suruburi de clapeta de aer)
am cautat prin mai multe locuri (inclusiv reprezentanta fiat) dar nu se gaseste acea garnitura numai impreuna cu furtunul de admisie
eu am rezolvat problema punand pe garnitura silicon negru de etansare
este garnitura de la furtunul de admisie (ala gros care se prinde in trei suruburi de clapeta de aer)
am cautat prin mai multe locuri (inclusiv reprezentanta fiat) dar nu se gaseste acea garnitura numai impreuna cu furtunul de admisie
eu am rezolvat problema punand pe garnitura silicon negru de etansare
Posted 28 February 2012 - 07:45 PM
Am descoperit de unde pleaca problema, nu este de la garnitura din admisie pentru ca pe acolo nu circula ulei de nici un fel ci este de la furtunul de la pompa de vacuum care a fost taiat din el (eu achizitionand masina SH si fostul proprietar sa gandit ca e mia bine asa) in fine problema pleaca de la acel furtun care pe interior are o insertie de cauciuc mai dens care ajuta furtunul sa nu se sugrume cand pompa face vacuum. Dar problema apare acum ca nu se gaseste acel frutun pe nicaieri mai ma sa ma duc la reprezentanta poate ei ma pot ajuta. Cu respect pentru cei care mi-au raspuns la acest topic
Posted 28 February 2012 - 08:06 PM
Si totusi pe unde vine uleiul? e crapat furtunul intr-o zona anume datorita scurtarii?
Vezi la dezmembrari pe aici, e un Stilo JTD abia bagat la dezmembrat de cateva zile !
Vezi la dezmembrari pe aici, e un Stilo JTD abia bagat la dezmembrat de cateva zile !
Posted 05 March 2012 - 04:44 PM
Multumesc frumos pentru sfat sa caut la dezmembrari ca la mine in constanta am tot cautat si nu gasesc parca sunt singurul din oras care am fiat stilo pe motorina, in fine am mai facut ceva "sapaturi" si am descoperit ca are un por in furtun exact unde vine clema aceea de plastic, partea interesanta vine de la faptul ca din repartitorul de la acest frutun de vacuum pleaca un alt furtunel mai mic, care dupa spusele celor de reprezentanta duce catre o clapeta electronica ce infruenteaza si turbina in functionare. Nu este nici un risc sa se strice turbina doar ca exista posibilitatea sa ma trezesc fara frana doar atat. Si am intrat pe site-ul de piese pentru fiat (respectiv EPER- pentru cei care nu stiu) si am descoperit ca in schita sistemului de franare apare doar jumatate de furtun, si asa ca am transmis e-mail catre cei din bucuresti ca sa-mi comunice daca frutunl este complet adica cu tot cu repartitorul ed plastic sau fara. Va mai tin la curent in functie de ce raspunsuri mai primesc.
Posted 29 March 2012 - 01:02 PM
La care clapeta EGR faci referire, Supapa EGR sau Clapeta de control aer admisie?
Din pacate nu pot deschide img care ai atasat-o, imi zice ca are erori. Nu am inteles ce legatura are EGR-ul cu pompa de vaccum?
Din cunostintele mele prin valva EGR care este actionata electronic trec doar gaze de esapament, iar ulei nu are cum sa ajunga.
Daca aceea clapeta la care faci tu referire este Clapeta de control aer admisie atunci se explica prezenta uleiului
Sper sa nu se considere reclama, incearca lamagazinul asta, cu siguranta te pot ajuta cu acel furtun si o sa-ti spuna ceva mai multe detalii despre cum se livreaza.
Numai bine!
Din pacate nu pot deschide img care ai atasat-o, imi zice ca are erori. Nu am inteles ce legatura are EGR-ul cu pompa de vaccum?
Din cunostintele mele prin valva EGR care este actionata electronic trec doar gaze de esapament, iar ulei nu are cum sa ajunga.
Daca aceea clapeta la care faci tu referire este Clapeta de control aer admisie atunci se explica prezenta uleiului
Sper sa nu se considere reclama, incearca lamagazinul asta, cu siguranta te pot ajuta cu acel furtun si o sa-ti spuna ceva mai multe detalii despre cum se livreaza.
Numai bine!
Share this topic:
Page 1 of 1

Help