== CLUB FIAT ROMANIA==: Roti Infranate Pe Spate (Asr , Abs Fail) - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Roti Infranate Pe Spate (Asr , Abs Fail)

#1 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: fiat
  • Model: stilo
  • An: 2004

Posted 25 January 2012 - 09:18 PM

buna seara!

in aceasta seara veneam din oras si m-am oprit la prietena mea vreo 30 min.masina am lasat-o cu frana de mana trasa.dupa cele 30 min m-am urcat in masina si fara sa imid au seama am plecat cu frana de mana trasa...fiind putina zapada pe jos rotile din spate au alunecat si nu prea mi-am dat seama.de la ea pana la mine acasa sunt vreo 200 metri.la un momendat a inceput sa imi dea abs si asr fail.knd am incercat sa o parchez si am dat cu spatele abia atunci mi-am dat seama ca rotile sunt infranate.mentionez ca afara sunt cam -3 grade sau chiar mai jos.eroarea de abs si asr inca persista si doar cu contactul pus fara sa merg cu ea.astept ceva pareri...sfaturi.multumesc
0

#2 User is offline   akileon 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: stilo sw 1.6 16v
  • An: 2003

Posted 25 January 2012 - 09:34 PM

isi revine dupa ce mergi cu ea
0

#3 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 25 January 2012 - 10:10 PM

nu inteleg de ce a ramas eroarea activa.cat tre sa merg cu ea sa isi revina?am ceva motive de ingrijorare?pot sa ma astept la ceva grav?
0

#4 User is offline   lupuadrian 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo 1,6 16v
  • An: 2002

Posted 26 January 2012 - 08:22 AM

pai e normal sa ti dea eroarea aia asa lucreaza ABS

This post has been edited by lupuadrian: 26 January 2012 - 08:22 AM

0

#5 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 January 2012 - 11:38 AM

inca e frig afara -8 grade.sa incerc sa merg cu ea asa poate se deblocheaza?sau sa mai astept?.dati-mi niste sfaturi va rog frumos.am si mare nevoie de masina.stima.nu vcreau sa stric ceva la ea...asta daca nu am facut-o deja
0

#6 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo

Posted 26 January 2012 - 12:23 PM

Din cate am citit eu pe un site specializat de masini nu e indicat sa tragi frana de mana la temperaturi sub 0 grade deoarece la lasarea franei de mana risti sa-ti ramana calul blocat pt ca ingheata sau mai rau poate duce la distrugerea acestuia.

This post has been edited by Kicsi_147: 26 January 2012 - 12:24 PM

0

#7 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 January 2012 - 03:26 PM

revin cu info.azi am fortat-o putin.si-au dat drumul rotile dar nu de tot.miroase a placute de frana incinse.cred ca sigur e cablul inghetat.frana de mana e slabita rau acum.erorile au disparut.e posibil sa se fi rupt sufa de la frana de mana?
0

#8 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO Dynamic

Posted 27 January 2012 - 06:31 PM

Am patit-o si eu iarna trecuta de cateva ori. De atunci m-am invatat minte sa nu mai trag frana de mana iarna. Cel mai probabil ii rupta camasa cablului pentru frana de mana, iti intra apa si ingheata. Si mie imi dadea eroare de ABS si ASR.

Pentru deblocare incearca sa tragi frana de mana la maxim si las-o jos. Repeta de cateva ori chestia asta si ar trebui sa isi dea drumul. Eventual poti incerca sa dai in fata/spate de cateva ori si sa pui frana brusc.
0

#9 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 28 January 2012 - 10:56 AM

ma duc astazi la un service cu ea si o urc pe elevator sa vad care-i treaba.sper sa o rezolv.inca imi merge putin infranata.o simt.si frana de mana e slaba acum.erorile au disparut
0

#10 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO Dynamic

Posted 28 January 2012 - 11:15 AM

Daca zici ca ii infranata ar trebui totusi sa se incinga si jantele. Ai verificat chestia asta?
0

#11 User is offline   Inu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 January 2012 - 07:42 PM

Am patit-o si eu tot asa se blocau rotile pe spate. Si am patit-o si vara, m-am tot dus pe la service cu ea "mi-o tot curatit-o" pana m-am enervat si mi-am luat set de garnituri noi si m-am apucat de ea am dat jos etrier-ul am scos pistonasul, l-am facut bucati l-am curatat si am schimbat toate garniturile din etrier pe ambele roti am aerisit instalatia si de atunci merge brici... nu ii cine stie ce greu... ii ceva de munca vreo ora pe fiecare roata.

PS. iarna incearca sa nu folosesti frana de mana.

This post has been edited by Inu: 28 January 2012 - 07:44 PM

0

#12 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 January 2012 - 10:36 PM

am deblocat rotile complet la un service.nu mai folosesc frana de mana m-am invatat minte.din obisnuinta am tras-o.
0

#13 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 30 January 2012 - 05:04 PM

Eu zic ca din obisnuinta unele persoane trag fanade mana pana in "tavan" chiar si pe un loc drep chiar si vara pentru ca asa au auzit ei ca esigur :blink: . Chestia asta duce la uzura degeaba, pt ca masina sta si singura in treapta 1 pe loc plan si mai ales iarna cand in jurul rotilor mai are putin zapada care tine pe post de piedica. Aceasta uzura iata se simte in conditii "vitrege".

This post has been edited by Kicsi_147: 30 January 2012 - 05:05 PM

0

#14 User is offline   cosma.cosma 

• An: 2001

Posted 02 February 2012 - 08:25 PM

buna
am si eu o problema cu fiatul meu care pare ca nu vrea sa se rezolve
am cumparat un fiat stilo in 2010 cu niste probleme la el la inceput mi le-au prezenta minore dar pe urma au fost cam aiurea
problema a fost la abs pompa de abs
mi se decupla abs , esp asr toate asa mi-a zis de la cine am luat-o dupa o zi m-am trezit ca am ramas fara frana ( mai exact fara lichid de frana )
am mers la service in care a fost facuta masina si mi-a zis care e problema ca trebuie sa ii cumpar o pompa de abs noua ei la service eu desfacut pompa de abs si cum au desfacuto nu am mai putut sa o puna la loc calumea sau ceva de genul si tot lichidul de frana a curs din ea . Am cautat alta pompa de abs i-am luat alta si imi dadea pe tester ca e dus senzorul de presiune exact ce imi arata si inainte sa o desfaca la servis , am luat senzor nou si tot aceasi eroare mi-a dat ( senzor de presinue ars ceva de genul ) exact la aceasi eroare a revenit dinou ca la inceput si cu prima pompa si cu a doua .
M-am dus la servis nervoasa era capota deschis la masina si m-am uitat pe acolo un fir ce merge la pompa era cam aiurea acolo parca atarna si iam zis la un baiat de acolo sa se uite la el , sa uitat i sa parut aiurea si a masurat tensiunea de pe el si zicea ca nu are curent pe el ca si cum nu functiona . a pus testerul pe ia si ii zicea ca circuitul pe partea stanga era intrerupt cea ce in primul servis nu au vazut treaba asta .
Dar marea a fost minunea cand in iarna am coborat cu masina si am bagat o frana pe zapada si abs functiona si nu imi mai aparea ca e decuplat .
Numai problema e ca daca bag frana pe asfalt abs se decupleaza si merge pe frana mecanica normala . Pe zapada abs functioneaza totul e ok dar daca bag frana pe asfalt nu merge sau daca tin mai mult piciorul pe frana incontinu nu merge se decupleaza . Cine isi poate da cu parerea sau a patit ;la fell am nevoie de ajutor pareri .
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing