== CLUB FIAT ROMANIA==: Intrebare Acceleratie - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Intrebare Acceleratie

#1 User is offline   dany_009 

• Group: Members
  • Marca: fiat
  • Model: brava
  • An: 1996

Posted 30 January 2012 - 08:39 PM

Buna ziua. Am un Brava din 96 de 1.6 16v si as vrea sa va intreb dak e normal k atunci cand dau treapta a 2 a de viteza si apas acceleratia pana in podea motorul sa se tureze treptat.......adik k si cum ai apasa constant pana in podea sau ar trebui sa urce turometrul pana la 4000 sau 5000 destul de repede? Mie mi se pare k nu pleaca destul de nervoasa de pe loc tinand cont k are un motor de 103 cp. Astept ceva sfaturi. Sunt proaspat posesor de Fiat Brava
0

#2 User is offline   tenebre 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: brava 1.6 16v 103cp
  • An: 1999

Posted 30 January 2012 - 08:52 PM

View Postdany_009, on 30 January 2012 - 08:39 PM, said:

Buna ziua. Am un Brava din 96 de 1.6 16v si as vrea sa va intreb dak e normal k atunci cand dau treapta a 2 a de viteza si apas acceleratia pana in podea motorul sa se tureze treptat.......adik k si cum ai apasa constant pana in podea sau ar trebui sa urce turometrul pana la 4000 sau 5000 destul de repede? Mie mi se pare k nu pleaca destul de nervoasa de pe loc tinand cont k are un motor de 103 cp. Astept ceva sfaturi. Sunt proaspat posesor de Fiat Brava

Pai depinde si de la ce viteza ii dai tu a 2 a si calci acceleratia la fund. Oricum normal ar trebui sa se duca destul de repede pana in 80-90 km/h ca mai mult nu iam dat cu a doua, dar am dat a 2 a de la 45-50 km/h si cu turatia destul de sus. daca ii dai a 2 a de la 20 pana in 30 km/h atunci normal ca nu se accelereaza rapid ci o ia treptat.
Oricum pana in 3000 rpm masina e destul de calma, deabia de la 3000rpm in sus isi face simtiti cei 103 cp.
Totusi daca ai masina de putin timp ar trebui sa o pui putin al punct (bujii, fise, filtre, curatat clapeta de acceleratie si injectoare daca crezi ca nu se accelereaza destul de repede) si SCHIMBA DISTRIBUTIA. Asta este sfatul meu si cred ca al tuturor posesorilor de masini in cazul in care se achizitioneaza o masina second destul de veche (ca ma gandesc ca nu are carte service).
0

#3 User is offline   dany_009 

Posted 30 January 2012 - 08:55 PM

nu are carte service. zilele astea merg cu ea la mecanic si ii spus sa imi verifice si bujiile k poate e de la ele din cate am mai citit si eu pe forum. Multumesc de raspuns
0

#4 User is offline   aurick86 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 12v

Posted 31 January 2012 - 10:24 AM

Salutare,
Asa cum a zis si colegul tenebre:
daca vrei sa se duca trebuie sa o urci in ture destul de mult.
Motoarele cu 4 valve/piston sunt de regula motoare de turatie (adica lucreaza mai bine si mai eficient la turatii mai mari)

Cei 103 cp sunt masurati pe la 5500 sau 6000rpm deci daca tu crezi ca motorul dezvolta 103 cp si la 2500 de ture te inseli amarnic, la turatia asta dezvolta maxim 40 cp.
nu vorbesc prostii, analizeaza graficul dat de Fiat:
Attached File  putere.png (27.68K)
Number of downloads: 40
Inca ceva : Motorul ala dezvolta 103 cp cand a iesit de pe linia de productie acum 15-16 ani, intre timp a pierdut 20-30 % din putere doar din filtre, bujii, fise ulei -ca sa nu mai vorbim de senzori obositi, catalizator infundat si micsorare a compresiei)
Cei 103 cp sunt mai mult o amintire placuta.
Asta nu inseamna ca nu poti recupera o parte din puterea pierduta.

Deci ca sa simti ca se duce :
o turezi in tr1-a pana la 4500-5000
apoi schimbi a 2-a si dupa schimbare vei avea probabil peste 3000-3500 rpm (deci vei avea la dispozitie intre 55 si 65 cp)

This post has been edited by aurick86: 31 January 2012 - 10:26 AM

0

#5 User is offline   mandax 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA

Posted 31 January 2012 - 11:52 AM

Nu poti estima "din burta" ca au mai ramas 55-65 de cai ,sau ca a pierdut 30% in timp.Depinde de cum a fost intretinuta masina .Si daca au mai ramas doar 65 de cai din 103 deja masina aia ia bataie de la o dacie 1310 in orice pozitie.
0

#6 User is offline   aurick86 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 12v

Posted 31 January 2012 - 03:41 PM

Nu am vrut sa supar pe nimeni.
Nu am zis ca au mai ramas 55-65 cai, am zis ca in conditiile optime ( cand masina era noua ) motorul ar fi produs la o anumita turatie un anumit numar de cai putere.
nu am scos-o din burta ci m-am uitat 2 secunde pe graficele testelor pe dyno de la Fiat.

Sa stii ca niste bujii obosite niste fise care mai fura curent si un filtru de aer infundat chiar cauzeaza pierderi de putere semnificativa.
Sa nu mai vorbim de un senzor de presiune a aerului sau unul de temperatura aer sau apa care vor duce la amestecuri mai bogate sau mai sarace in bezinaa.
La fel si senzorul de knock care in timp va depista si alte zgomote/trepidatii din motor care nu sunt cauzate de detonatii dar tot va duce la un avans gresit deci, pe scurt, la pierderea puterii.

Sunt de acord ca o intretinere buna face o diferenta enorma.
Si da o masinaa neintretinuta si obosita poate fi batuta de o dacie 1310 (bine pusa la punct).
0

#7 User is offline   dany_009 

Posted 31 January 2012 - 05:25 PM

probabil trebuie sa o duc la turati mai mari k sa am puterea care o da cartea tehnica ( sau cei 60 de cai) Oricum multumesc de raspunsuri
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA