De ceva timp ma confrunt cu o problema persistenta si sacaitoare: masina imi merge sacadat/intrerupt.
Se manifesta exact dupa ce motorul a inceput sa se incalzeasca, pe mai toata plaja de turatie ( rar mai sunt zone in care pot tine acceleratia constanta fara sa imi sacadeze). Repet, sacadeaza DOAR daca mentin acceleratia constanta sau accelerez foarte foarte lin/usor. Daca intru in modul de sacadare si apoi accelerez, dispare, dar reapare daca o mentin constant.
Am facut mai multe teste si inlocuiri de piese:
- am curatat si blocat EGR->nici o schimbare(asa ca am lasat EGR functional, am scos placuta de blocare)- pe tester iese functional
- MAF, la fel, iese in parametrii pe tester, nu am simptome de acceleratie moarta sau mers de baba
- MAP - a fost curatat
- am inlocuit senzor turatie arbore cotit(citisem ca odata incalzit poate da aceste simptomne- inlocuit tot cu unul original BOSCH)
- schimbat filtru de combustibil
- am facut un test vizual la cum scuipa injectoarele- la ochi scuipa toate la fel.
- nu am nici un furtun spart, nu scoate fum, doar la accelerare brusca si la podea
- nu se accelereaza intrerupt( ma refer daca o calc )
- am folosit 80% combustibilul cel mai scump de la mai multe benzinarii- degeaba
- nu merg subturat.
- nu mananaca ulei(cam 500ml a mancat la 9000km)
- nu am martori aprinsi si nici erori in FiatEcuScan.
Singurul lucru ce am observat cand deschid capota este ca mai am anumite urme de ulei la imbinarea furtunui dintre intercooler si admisie (la infiletarea celor 3 suruburi cu clapeta de acceleratie).
Orice idei sau pareri sunt binevenite, nu mai am nici o idee.
Masina: 1.9 JTD
This post has been edited by B0yCk: 06 February 2012 - 12:58 PM

Help