Page 1 of 1
Bord Fiat Fara Turometru
Posted 31 March 2012 - 06:16 PM
am un fiat punto 2001 cu bord simplu (kilometraj,lcd ala mic,si indicator benzina) ... as dori sa-l schimb cu unul care are si indicator apa si turometru. a mai schimbat cnv pana acum ceasurile din bord. ma gandesc sa nu am probleme cu ea ... poate ia foc
))
Posted 01 April 2012 - 05:19 PM
foloseste functia search, s-a mai discutat desprea asta...chiar eu mi-am montat.
Posted 01 April 2012 - 08:24 PM
fratica , nu te supara, dar yo nu am vz p cnv care sa zica "da,yo l-am schimbat si merge sigur". am gasit doar " se poate ,dar treb sa tragi un fir","ar pute sa mearga". vreau cv sigur nu vorbe in vant.am vz ca ai scr ca u l-ai schimabat, ai mai cumparat cv (senzor turati,senzor apa), sa stiu l ce ma astept.
nu mai folosi scriere IRC!
nu mai folosi scriere IRC!
Posted 14 April 2012 - 08:43 PM
"fratica" eu lam schimbat si a trebuit doar sa cumpar alt bord cu turometru, el se schimba cu cel existent si merge totul perfect singurul inconvenient este ca palpaie ecranul deoarece km afisati pe bord nu corespund cu cei din ECU. Aceasta problema se rezolva foarte simplu cu un laptop si o interfata auto + fiatecuscan . Bafta
PS : preturi estimative bord ~ 100-150 ron / diagnoza 0-100 ron
PS : preturi estimative bord ~ 100-150 ron / diagnoza 0-100 ron
my project => http://www.clubfiat....?showtopic=9775
Posted 20 May 2012 - 11:23 PM
Da, se poate,si eu l-am schimbat, dureaza 10 minute. Voi incerca sa-ti explic eu in detaliu.
1.Cumperi piesa necesara (bord cu turometru si indicator de apa)
2.Cum te uiti la bord ai 4 suruburi cu imbus, 2 sunt in colturile de jos a ramei bordului, respectiv sub butoanele de faruri si reglare ceas, si doua suruburui exact in partea de sus pe interior langa plasticul de protectie.
3.Dupa demontarea ramei mai ai inca 4 suruburi imbus care nu ai cum sa nu le vezi , le scoti si pe acelea.
4.Scoti bordul si in spate in partea stanga sus are o mufa cu siguranta, apesi si tragi siguranta si scoti mufa.
5.Conectezi mufa pe bordul cel nou si montezi totul inapoi.
6.O sa iti mearga toate indicatiile, incearca sa faci toata operatia cu borna scoasa la baterie sau ai grija sa nu pui contactu cat timp bordul este deconectat.
7.Probabil lcd-ul de jos la bordul cel nou va licarii din cauza ca km din calculatorul masinii nu sunt aceeasi cu cei din bordul cel nou, de obicei face asa daca cei din bordul cel nou sunt mai putini. Pentru rezolvarea aceste probleme este nevoie de interfata si fiat ecuscan si faci un proxy alignament.
8.Daca ai de mult timp masina probabil vei fi fascinat de turometru si ti se va parea star-wars, eu asa am patit, asa ca incearca totusi sa fii cu ochii la drum
. Succes, spunene si noua daca ai reusit .
1.Cumperi piesa necesara (bord cu turometru si indicator de apa)
2.Cum te uiti la bord ai 4 suruburi cu imbus, 2 sunt in colturile de jos a ramei bordului, respectiv sub butoanele de faruri si reglare ceas, si doua suruburui exact in partea de sus pe interior langa plasticul de protectie.
3.Dupa demontarea ramei mai ai inca 4 suruburi imbus care nu ai cum sa nu le vezi , le scoti si pe acelea.
4.Scoti bordul si in spate in partea stanga sus are o mufa cu siguranta, apesi si tragi siguranta si scoti mufa.
5.Conectezi mufa pe bordul cel nou si montezi totul inapoi.
6.O sa iti mearga toate indicatiile, incearca sa faci toata operatia cu borna scoasa la baterie sau ai grija sa nu pui contactu cat timp bordul este deconectat.
7.Probabil lcd-ul de jos la bordul cel nou va licarii din cauza ca km din calculatorul masinii nu sunt aceeasi cu cei din bordul cel nou, de obicei face asa daca cei din bordul cel nou sunt mai putini. Pentru rezolvarea aceste probleme este nevoie de interfata si fiat ecuscan si faci un proxy alignament.
8.Daca ai de mult timp masina probabil vei fi fascinat de turometru si ti se va parea star-wars, eu asa am patit, asa ca incearca totusi sa fii cu ochii la drum
Posted 21 May 2012 - 07:30 AM
intradevar imi clipeste lcd ,am ecu scan .nu stiu sa-l fol . spune-mi te rog pasi care treb facuti ,ca sa nu mai licare. ms
Share this topic:
Page 1 of 1

Help