== CLUB FIAT ROMANIA==: Schimb distributie plus neprevazute - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 8 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Schimb distributie plus neprevazute Cam atat va costa

#1 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:Italian cars, computer, digital imaging and women
  • Marca: Mitsubishi
  • Model: Mitsubishi Colt 1.5 D-ID 95 CP
  • An: 2006

Posted 03 February 2007 - 11:42 PM

Azi am reusit sa schimb distributia.
Lucrarea s-a executat la EUROCAR Braila. EUROCAR are reprezentante in toata tara asa ca va recomand sa apelati cu incredere la reteaua lor.
Initial sa incep cu o chestie mai putin buna.
Am comandat chitul de distributie original la AutoFerrara Braila, reprezentanta FIAT si ALFA ROMEO.
Dupa doua saptamani de asteptari inutile si reveniri in care eram primit cu o privire ce imi spunea: tu ce dracu mai cauti pe aici, am apelat la EUROCAR. Pretul chitului original era cu aproximativ 120RON mai mare dar sa spunem ca le aveam de la FIAT.
Este trist ca tocmai reprezentatele auto isi trateaza astfel potentialii clienti.
Mai am de spus ca echipa de acolo este in special formata din tipe care sunt angajate pe baza aspectului fizic, de altfel placut care nu au absolut nici o legatura cu masinile.

Chiar voi trimite un e-mail la Bucuresti si de ce nu in Italia la FIAT sa afle si ei cum le fac reprezentantele locale deservicii.
Ma indoiesc ca este politica firmei sa-ti tratezi clientii in sila, si sa intarzii comenzile.

La Eurocar am fost primit cu bratele deschise si (nu-mi vine sa cred) am si fost bagat in lucru chiar de a doua zi, adica azi sambata. Toata comanda+lucrarea a durat mai putin de 24 de ore.

Sa incepem cu preturile:

Curea distributie Gates 57.5 RON
Rola intinzatoare INA 184.0 RON

Chestii neprevazute dar necesare:

Curea alternator DAYCO 47.0 RON
Pompa apa GLOBAL 144.0 RON (nu primeam garantie daca nu o schimbam si pe asta. Din nefericire bani aruncati intrucat pompa mea de apa era perfecta nu are joc, si este nou nouta, de origine).
A se observa ca pretul pompei de apa este mai mic decat cel al rolei, ciudat dar adevarat.
Antigel 54.0 RON
Colier 2.0 RON

Manopera: 6 ore 244.99 RON

Din aceste componente sunt italiene: pompa de apa de la Global si cureaua de la alternator DAYCO (sau cel putin asa am fost infromat).

Montarea a decurs fara evenimente deosebite si s-a facut rapid. Am fost invitat intr-o camera de asteptare de unde puteam privi la un geam (cum fac asistentii prin filme in salile de chirurgie) de sus cum decurg operatiile.

Se lucreaza curat, se lucreaza bine, profesional si..am fost servit si cu o cafea.

SURPRIZA: am cerut mecanicului sa-mi curete senzorul de turatie... se pare ca nu-i venea sa creada ce aude urechilor. Confunda acest senzor de turatie cu turometrul... banuiesc ca nu sita exact la ce ma refer si nu l-a curatat.

Pe de alta parte: sunt mai mult decat multumit!

Concluzia:

Dupa calitatea rolei scoase si a curelei de distributie (precum si a pompei care este noua) distributia mea era schimbata la 60.000Km si mergea fara probleme pana la 120.000 km.

Rola nu are joc deloc si nici nu huruie, cureaua nu are uzuri si inca se citeste foarte bine scrisul pe ea, zgarieturile normale de functionare fiind superficiale.

Voi incerca sa recuperez banii partial macar pe pompa de apa. Deci daca sunteti interesati, am o pompa brand new de Punto.

Am scris acest topic pentru a venii ca suport celor care-si pun intrebari legate de costurile de servisare a distributiei precum si cu o recomandare a firmei unde se poate face lucrarea.

Numai bine si sper sa va fie util
0

#2 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:interese diverse
  • Marca: Fiat
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 04 February 2007 - 04:18 AM

Ieftina curea de distributie, scumpa rola.

Serviceul din cate ai spus tu e unul pro.

Cu senzorul de turatie(iac stiu eu ca se numeste), am umblat in 4 serviceuri ca sa stie careva sa se ocupe de el.

Toate adunate eu zic ca ai facut bine cu schimbul.Ai mers pe mana ta si nu pe gura altora.
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#3 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 04 February 2007 - 11:25 AM

Cureaua nu este foarte ieftina (cu vreo 10RON mai ieftina ca cea de origine) si sincer, mai multa incredere am in Gates decat in cea originala, care probabil este facuta undeva prin Turkey pentru piata est-europeana.

Da, imi place sa fiu pe felia mea.
Despre service este pro, si puteti si voi apela cu incredere. Rapid,eficient,ieftin.. yeah righ!
0

#4 User is offline   totel 

• Marca: FIAT
  • Model: PUNTO 8v
  • An: 2001

Posted 04 February 2007 - 06:01 PM

Multumesc pentru ca ne-ai impartasit si noua costurile schimbarii distributiei..Am si eu o intrebare : pot sa imi dau seama dupa aspectul curelei daca a fost schimbata?pt ca eu am luat Fiatul direct din Italia la 86000km si ma gandesc ca au schimbat-o ei la 60k...dar totusi nu vreau sa ma risc.Multumesc
0

#5 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 04 February 2007 - 08:42 PM

Pai trebuie sa o dai jos ca sa vezi in ce stare e.Si daca o dai jos trebuie sa o schimbi.Deci ori o schimbi ori nu. :smile:
0

#6 User is offline   totel 

Posted 04 February 2007 - 08:52 PM

Deci mai trag de asta atunci... :P ca nu este acuma banuti pentru asa ceva :)
:angry: ...mirc

This post has been edited by icet: 04 February 2007 - 11:35 PM

0

#7 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 04 February 2007 - 11:00 PM

Asa am spus si eu(pe incredere ca omul mi-a spus ca abia a schimbat-o).Pana s-a rupt.Era coapta toata...numai abia schimbat nu era...dar daca stii ca e schimbata, las-o asa.
0

#8 User is offline   totel 

Posted 04 February 2007 - 11:11 PM

asta e ca nu stiu :) dar am luat-o personal din Italia si ma gandesc ca nu e chiar ca aici si or fi schimbat-o...dar never know
0

#9 User is offline   pedala 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Masini, Hi-Fi
  • Model: Stilo JTD Dynamic
  • An: 2003

Posted 04 February 2007 - 11:33 PM

Poti sa te uiti pe capacul de la curea daca este lipit un stiker cu data schimbarii curelei. Deobicei asa se face p'afara.
2003 Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic -standard
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
0

#10 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 February 2007 - 12:38 AM

Se face si la noi.Cel putin mie mi-a lipit un sticker pe care e scris la cati km am skimbt distributia.
0

#11 User is offline   totel 

Posted 05 February 2007 - 03:04 AM

o sa ma uit maine...multumesc pentru sfaturi!
0

#12 User is offline   byrons13 

• Model: Punto

Posted 05 February 2007 - 09:37 AM

am si eu o intrebare la voi. Nu tineti carnete de service? in care tineti factura, cu dovada garantiei, cu semnatura si stampila service-ului in care ati facut schimburile, etc? Adica, de unde tii minte cind ai schimbat uleiul? de unde tii minte cind ai schimbat distributia? de unde tii minte cind ai schimbat placutele, ca eu am si alte treburi pe cap, si numai serii de 6 cifre nu am de tinut in minte. iar in carnetele de service se pune stampila service-ului, care nu o pune aiurea. gresesc?
0

#13 User is offline   totel 

Posted 05 February 2007 - 10:52 AM

Eu tin doar biletelul ala de la ulei ce se lipeste pe langa motor pe acolo,si eventual cand voi schimba distributia voi pune un actiu si acolo :)in rest facturi si alte alea nu...
Am gasit ulei Selenia 20k la un magazin de piese auto din Tm, cu doar 45 ron cu TVA inclus 2 litrii!! nu vi se pare putin??
foloseste butonul "Edit" si nu mai folosi in scriere "tz"!!

This post has been edited by icet: 05 February 2007 - 09:27 PM

0

#14 User is offline   stefan 

• membru simplu
  • Pip
  • Group: Sponsor
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 05 February 2007 - 11:12 AM

Nu prea. Eu am dat 22.8 ron / litru cumparat de la Autoitalia.
0

#15 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 February 2007 - 07:07 PM

Despre uzura curelei de distributie:

Sa stiti ca nu este o regula ca o curea cu aspect frumos sa fie si in regula. Eu am vazut curele care aratau perfect dupa numarul lor de km si rupte!

Poate suferii de uzuri interne, in structura, invizibile si poti sa ti-o iei in freza destul de frumos daca judeci dupa acest aspect. Eu mai sus, mi-am dat doar cu parerea despre kit-ul meu! Nu trebuie sa va luati dupa asta.

Daca s-a rupt cureaua te-ai dus pe copca! Ala nu-l mai faci tu motor, decat cu foarte multi bani. Schimba!

O mare problema este rola, nicidecum cureaua. Prinde uzuri si la un moment se blocheaza si s-a dus si cureaua, se rupe! Multe accidente de genul asta s-au intamplat de la rola si nicidecum de la curea.

Am vazut o curea de distribuie data jos de pe o Astra, si pe jumatate din suprafata nu mai avea dinti deloc, si totusi nu a sarit de la punct. Va dati seama ce noroc chior? Ma intreb cum dracu a stat cureaua aia!

Mi se pare o aberatie faza cu pompita de apa in schimb.Despre politica externa tin sa va contrazic: niste oameni mai neglijenti decat strainii la revizii nu am vazut.
In special nemtii sa nu auda de schimbat cureaua! Nu le fac mai nici o revizie! Multe masini am vazut in situatia asta.
Nu va bazati pe ce credeti, eu zic sa faceti schimbarea ca sa dormiti linistiti.
0

#16 User is offline   totel 

Posted 06 February 2007 - 02:03 AM

View Poststefan, on Feb 5 2007, 11:12 AM, said:

Nu prea. Eu am dat 22.8 ron / litru cumparat de la Autoitalia.

Pai da si am spus ca am dat 45 ron pt 2 litrii.deci e ok :)
0

#17 User is offline   totel 

Posted 06 February 2007 - 02:07 AM

View Posttotel, on Feb 5 2007, 10:52 AM, said:

Eu tin doar biletelul ala de la ulei ce se lipeste pe langa motor pe acolo,si eventual cand voi schimba distributia voi pune un actiu si acolo :)in rest facturi si alte alea nu...
Am gasit ulei Selenia 20k la un magazin de piese auto din Tm, cu doar 45 ron cu TVA inclus 2 litrii!! nu vi se pare putin??
foloseste butonul "Edit" si nu mai folosi in scriere "tz"!!

Unde ai vazut tu ''tz'' acolo, ma rog??sau suntem la o ora de gramatica si ortografie si punctuatie aici, nu suntem sa ne ajutam cu idei/sfaturi intre proprietari de masini asemanatoare.... :wallbanger:
0

#18 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 06 February 2007 - 05:00 PM

totel cam are dreptate la faza cu gramatica. ce sa ne mai prostim atat ca e tz ca e nu stiu ce..
si eu am un mod libertin de a scrie imi place sa comunic, nu ma intereseaza prea mult forma in care o fac dar din cauza ca multi te cred cu 8 clase, uite ca ma fac atent la orice liniuta despartitoare.
sfat pe viitor: fratilor nu va mai legati de toate porcariile, lasati omul sa comunice!
Poate are vreo doua facultati in spate si cei care-l corecteaza nici una ca lumea.
0

#19 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 06 February 2007 - 06:13 PM

Good point.Plus ca nu se corecteaza decat anumiti useri :wink:
0

#20 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:girls,girls,girls
  • Marca: Chevrolet/Dacia
  • Model: Kalos 94hp/Logan DCI

Posted 07 February 2007 - 06:44 PM

:offtopic:

Daca nu e vorba de gramatica, haideti atunci, sa spunem ca e vorba de putin respect pentru ceilalti membri ai forumului.Poate unora nu le place sa citeasca cuvinte stalcite si scrise, doar ca asa e "trendy". E un limbaj de cartier si haideti sa-ncercam sa-l evitam si sa-ncercam a vorbi romaneste.
Si cu asta go to the topic.
Posted Image
1

#21 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 08 February 2007 - 12:14 AM

Offtopic:

hyp3rion cu tot respectul vreau sa-ti spun ca limba asa cum o vedem astazi a fost creata de oameni.
Cine au creat aceste reguli? Oamenii nu? Ca s-au gasit altii care sa standardizeze anumite lucruri, cum ar fi scrierea cuvintelor: unde punem liniuta, unde punem cs si unde punem x, asta nu face decat sa limiteze evolutia. Din punctul meu de vedere, mai corect este tz decat ţ si ar trebui realizata chiar o noua regula in acest sens. De ce? Pentru ca acest sunet, este scris cu t + virgula doar in limba noastra. El nu se regaseste intr-o alta limba si din aceste cauze, de multe ori pe vechile masini (computere) apareau probleme.
Cine poate demonstra ca nu este corect?
Daca ar veni unu' ca Pruteanu si ar reusii sa treaca o lege prin parlament prin care ar impune scrierea cu tz il locul literei vechi, si ar aparea in monitorul oficial, atunci sunt sigur ca toti s-ar crampona de chestia asta.
Va mai amintiti idiotenia cu ā şi ī? ..sau cu sunt. S-a dat totul peste cap.
Poate cineva sa-mi demonstreze de ce este mai corect ā la mijlocul cuvantului decat ī?
Sau de ce trebuie la inceputul unui cuvant pus ī şi nu ā?
Impiedica ideea de comunicare? Nu cred, sunt ferm convins ca intelege toata lumea.
Sau poti sa-mi spui de ce folosim x in loc de cs?

Uite cum facem, daca imi vine cineva cu argumete solide sa-mi demonstreze ca nu am dreptate eu ma predau!

Nu uitati un lucru insa: scrisul este materializarea vorbitului. Atat vorbitul cat si scrisul au aparut din nevoia de comunicare a oamenilor si trebuiesc sa fie flexibile. Nu uitati cum s-a format limba asta, nu uitati ca a fost creata de oameni, regulile ei tot de oameni, iar daca se vor gasii alti oameni sa le schimbe, nu trebuie sa le recunoatem ca find corecte doar pentru ca au trecut printr-o lege in parlament (sau care o fi procedura nu stiu) sau ca au fost formulate de anumiti oameni. Limba nu este meritul academicienilor, este meritul plebei, din vremuri imemoriale, care au inventat-o! Pe atunci nu erau academicieni si Pruteanu. Ar trebui condamnati toti cei care pun in general limite si nu cei care doresc o schimbare.
Ideologia asta de supunere si respectare a regulilor, cateodata are rezultate nefaste.
Nu vreau sa mai intru in detalii.

Nu vreau de altfel sa fie luata ca un afront, este strict parerea mea iar daca gresesc prea mult, imi place sa mi se spuna si de ce.... Ah da, si as dori sa nu se editeze mesajul meu.
Sa incercam totusi sa fim o comunitate de oameni care comunica liber ca intr-o familie.
Toti avem dreptul la opinie, nimeni nu e mai tare ca altul aici. Toti suntem posesori de Fiat si ne povestim pataniile.
Salutare, si ti-am zis hyp3rion, nu e decat o parere.
0

#22 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP

Posted 08 February 2007 - 12:40 AM

View PostSovereign69, on Feb 8 2007, 12:14 AM, said:

Uite cum facem, daca imi vine cineva cu argumete solide sa-mi demonstreze ca nu am dreptate eu ma predau!

Banuiesc ca atunci cand te-ai inscris pe acest forum ai citit si regulamentul lui,nu doar ai bifat casuta aia asa doar ca trebuia bifata ca altfel nu te puteai inregistra.Deci sa zicem ca ai citit acel regulament,inseamna ca stii ce vrea sa zica punctul 2.2 , 3.1.1 si ar mai fi dar ma limitez doar la atat.Atata timp cat ai fost de acord cu aceste reguli la inscriere,nu vad motivul pentru care ar trebui incalcate!Sa zicem ca prima oara mai gresesti din repezeala sau din neatentie,dar daca tu continui sa perseverezi in acelasi stil,deja inseamna ca nu ai respect pentru nimeni si iti bati joc de munca si timpul unor oameni.Nu ma refer la tine,ci in general la toti cei care au fost de acord cu regulamentul la inscriere si dupa aceea il desconsidera,chiar daca li se atrage atentia ca nu e bine ce fac.
Rugamintea mea e sa lasam aceste discutii si sa revenim la titlul topicului.Pentru cei care sunt nemultumiti de anumite chestii sau considera ca sunt nedreptatiti,isi pot spune oful aici.

This post has been edited by icet: 26 March 2007 - 07:30 PM

"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#23 User is offline   allinutzul 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 1.2 8v
  • An: 2000

Posted 26 March 2007 - 04:36 PM

Ok..acum dupa ce s-a lamurit toata lumea despre cum se scrie corect propun sa continuam acest topic destul de interesant pt toti posesorii de Fiat care nu si-au schimbat inca distributia(si sa recunoastem ca parca vedem din ce in ce mai multe Fiat-uri in oras).
Masina mea : Punto 1.2 60 cp an 2000- import Germania iulie 2006.
Asadar eu am schimbat distributia de curand si dupa ce am alergat dupa informatii privind preturile pe la mai multe firme si pe diverse site-uri am decis ca cel mai bine ar fi sa schimb distributia la un mecanic recomandat de un prieten cu suficienta experienta.
Piese cumparate:
curea Gates - 55ron made in Belgia
rola intinzatoare SKF - 60 ron made in France
Pompa de apa nu am vrut sa o cumpar deoarece vazusem in general de pe forumuri ca nu treb neaparat schimbata. Surpriza a aparut insa cand ne-am apucat de treaba. Cureaua avea intr-adevar semne ca era necesar sa fie schimbata (scrisul pe ea era f putin lizibil si intre dinti pe partea exterioara era putin crapata) insa rola era aproape noua-nu avea nici un pic de joc si surpriza placuta-era tot SKF(asadar si neamtul tot pe SKF a mers :) ). Problema mare a fost insa la pompa de apa pt ca inca de cand a vazut-o meseriasul mi-a spus ca ar trebui schimbata cat de curand pt ca avea joc si mergea si greu. Din pacate insa eu eram in Ramnicu Valcea atunci(sunt de origine valcean) si nu aveam de unde sa iau pompa si oricum am considerat ca mai merge si asa. Cand am pus totul la loc insa cu rola si cureaua noi, am avut surpriza neplacuta ca se auzea un suierat cand acceleram si chiar si la relanti putin.
Pompa de apa bineinteles... Mecanicul mi-a zis ca a intins cureaua mai bine fiind noua( se indoia la max 45 de grade ) si pompa fiind solicitata scotea acel sunet de rulment stricat.

Nu am avut ce face. Am mers asa cu ea. Am revenit in Bucuresti, am facut comanda de pompa la acelasi magazin (pt informatii pm pt a nu face reclama) iar cand merg la Valcea urmeaza sa o schimb.

Pompa de apa - din pacate imi scapa numele- oricum scrie pe ea Made in Germany la 145 ron.
Manopera - doar 50 Ron.
A durat 1h si 20 de minute si vreau sa va spun ca batranelul nu mai desfacuse niciodata un motor de Punto dar a luat-o pas cu pas si imediat i-a dat de cap. A pus insa distributii pe f multe masini si asta e cel mai tare atu al unui mecanic bun zic eu - experienta . I-a placut motorul si a spus ca e cel mai simplu motor pe care l-a vazut(bineinteles dintre masinile straine).
Revin cu detalii dupa ce imi schimb pompa( dupa Paste ca abia atunci merg in Valcea).
Acum insa nu prea se mai aude acel zgomot pt ca s-a mai intins un pic cureaua exact cum mi-a spus de altfel si mecanicul.

Trebuie insa schimbata pt ca incet ,incet o sa incep sa pierd apa.

Iata deci cum se poate schimba distributia cu suma de 320 ron...
Daca mergeam la reprezentanta ma scoteau la dublu pe putin.
0

#24 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 02 April 2007 - 12:47 PM

allinutul, rola aia ieftina imi da de gandit!
0

#25 User is offline   allinutzul 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 02 April 2007 - 04:34 PM

E o firma aici care are niste preturi extrem de bune zic eu si-ti zic...am comparat rola care era pusa (tot SKF) cu cea pe care am cumparat-o si era absolut identica. Adica nu ar da de banuit ca e contrafacuta si ma gandesc ca daca scrie pe ea made in france nu poate fi facuta asa in depoul imgb(fantoma).

Si oricum sunt mai mmulte firme care au cam acelasi pret la role. Nu stiu a ta de ce a fost atat de scumpa. In fond e doar un rulment...
0

#26 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 02 April 2007 - 05:09 PM

Cred ca este totul ok, sper sa nu ai belele!
Rola mea nu a fost scumpa deloc. Este un rulment, dar acel rulment este facut sa lucreze in conditii vitrege. Nu uita ca este otelu' dracu acolo. Acel rulment nu se greseaza si trebuie sa se invarta la mii de turatii zeci de mii de km si sa nu ia joc ca e belea!
Dupa cum iti dai tu seama este ceva de calitate si nu este un simplu rulment sa stii.

Daca ai sa te uiti la piesele de origine ai sa vezi ca o rola costa 295 RON! Deci a mea a fost chiar buna la pret.

Din nefericire pentru noi, piese se contrafac foarte usor. In ziua de azi poti sa scrii Made In Mars pe orice produs.
Gandeste-te ca fac astia placi de baza de computere pe vapor, unde avem de a face cu precizie, dapai un rulment cum bine spui.

Tu nu tre sa te iei dupa mine acum si sa te nelinistesti. Sunt convins ca este ok rulmentul, dar iti spun doar ca se poate.

Ca sa vezi calitatea buna, iti povestesc de o Solenza care a pus o distributie mai dubioasa si in vreo 10.000 Km s-a dus naibii. Omul si-a facut motorul din cauza asta. Cureaua s-a rupt si surpriza cauza ruperii a fost se pare (ca nimic nu e sigur in acest domeniu), rola care s-a blocat, rola era blocata!
Deci, se poate si mai rau! Iar daca contrafac astia chestii care se potrivesc pe motoarele Renault, banuiesc ca pot contraface si pentru Fiat nu?
0

#27 User is offline   paqa1980 

• Model: Punto 1
  • An: 1999

Posted 14 April 2007 - 03:50 PM

allinutzul,

Spune-mi te rog pe la ce magazine din Bucuresti ai cautat piese pt fiat, unde sunt, si care este cel mai bun la preturi si la complexitatea ofertei!

daca nu vrei sa scrii pe forum, din diferite motive (publicitate etc), scrie-mi te rog pe unul dintre urmatoarele mail-uri: paqa1980@yahoo.com, catalin.istrate@cchbc.com, cata.istrate@gmail.com

Multumesc anticipat!
0

#28 User is offline   allinutzul 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 16 April 2007 - 09:59 PM

Ti-am trimis mp

Bafta
0

#29 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Punto 1,2 16V 81Cp 5 usi

Posted 17 April 2007 - 06:04 PM

View Postpaqa1980, on Apr 14 2007, 04:50 PM, said:

daca nu vrei sa scrii pe forum, din diferite motive (publicitate etc), scrie-mi te rog pe unul dintre urmatoarele mail-uri: paqa1980@yahoo.com, catalin.istrate@cchbc.com, cata.istrate@gmail.com

Multumesc anticipat!

Nu fiti secretosi vor si altii sa afle ;) aici este de postat http://www.clubfiat.ro/forum/index.php?sho...40&start=40
0

#30 User is offline   allinutzul 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 May 2007 - 11:20 PM

Si ca sa termin povestea mea legata de distributie sa va spun cum am schimbat pompa de apa(pt ca asa cum am spus mai sus se auzea un suierat cand acceleram iar la relanti parca agata ceva). Asa cum mi-a spus "meseriasul" meu am cumparat pompa de apa(HEPU -made in Germany-145 ron), am dat-o f usor pe cea veche impreuna cu un vecin(si el mecanic si care mai lucrase pe Punto) si am pus-o pe cea noua.Surpriza a fost ca atunci cand am dat pompa originala jos nu avea nici un pic de joc. Doar garnitura era dusa(de-asta am si pierdut apa). Cand am pus totul la loc si am intins curea asa cum imi aratase mecanicul pe care il credeam meserias(si care intr-adevar a rezolvat multe masini la viata lui dar mai putin Fiat Punto) am observat ca suieratul nu disparuse deloc ba chiar imi parea mai pronuntat. Am dat jos protectia de plastic care acoperea distributia si am incercat sa identificam zgomotul: venea de la rola. Dar cum aceasta era noua ne-am dat seama ca era prea intinsa curea. Zis si facut. Am slabit cureaua si am pornit motorul. acesta mergea ca atunci cand am luat-o. Cu alte cuvinte schimbasem pompa degeaba. Ar fi fost suficient daca schimbam doar garnitura. Anyway...concluzia ar fi ca asa cum spunea si sovereign cel mai bine e sa mergi la cineva care a mai lucrat pe masina asta. E diferita de alte masini si are secretele ei. Eu continui sa spun ca este o masinuta f reusita si nu doar din pct de vedere vizual. Cine mai face distributie pe viitor gasiti-va pe cineva care nu desface masina asta pt prima data. Take care!!!
0

Share this topic:

• 8 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online