Mi Se Blocheaza Volanul In Mers
Posted 29 November 2007 - 08:09 PM
Posted 29 November 2007 - 08:20 PM
Succes!
Posted 29 November 2007 - 11:20 PM
Posted 02 December 2007 - 04:04 PM
This post has been edited by KMZ: 02 December 2007 - 04:04 PM
Posted 15 December 2007 - 10:21 AM
icet, on Nov 29 2007, 11:20 PM, said:
deci nu se mai misca deloc, se blocheaza, si am fo la fiat si o zis ca se poate sa fie din cauza bateriei da mai mult ca sigur ca tre schimbata coloana de directie. Ce sistem tampit, de stiam de problemele astea la fiat isi mai lua dumnezo.Nu stie nimeni cat i o coloana de directie? asa mai eftina ca is pe spate cu banii.
Posted 15 December 2007 - 12:17 PM
ioio_99, on Dec 15 2007, 10:21 AM, said:
Directia asistata electric este foarte fiabila. Inainte de a schimba coloana de directie care este foarte scumpa trebuie sa fii sigur ca ea este de vina. Verifica cu un meserias bun daca nu cumva sistemul de blocare mecanic al volanului iti face figuri caci in mod normal daca asistarea electrica pica atunci cind masina se deplaseaza ar trebui sa poti vira stinga -dreapta aplicind o forta mare pe volan.
Verifica bateria, alternatorul, legaturile electrice de forta si legaturile la masa - multe probleme vin de acolo. Citeste in Elearn la capitolul 'Descrieri" cum lucreaza directia asistata si verifica toate conexiunile electrice ale sistemelor componente.Citeste si aici http://www.fiatforum.com/stilo-technical/9...ng-failure.html ce au mai patit si altii. Diagnosticarea acestui defect cere timp si ceva resurse banesti dar cred ca merita efortul avind in vedere pretul unei noi coloane de directie. Baietii de la Fiat stiu sa ia bani multi nu sa faca o treaba buna de la cap la coada asa ca nu te increde prea mult in ei.
Bafta !
Posted 28 December 2007 - 12:20 PM
Posted 28 December 2007 - 09:33 PM
Posted 29 December 2007 - 01:28 AM
Posted 17 January 2008 - 10:46 AM
Pentru ca pe ea nu sunt decat motorasele electrice.
Daca alea nu merg e ca si cum ar fi CITY dezactivat.
Daca directia merge ft greu este cazul in care nu merge partea de servo.
Asa ca in nici unc az nu poate fi de la coloana de directie.
Motorasele electrice se strica daca destul de des pui contactul si invarti de volan cu CITY activat pentru ca fortezi motorasele electrice sa actioneze directia fara sa meaga si servo hidraulica motorul fiind oprit.
Din pacate acele motorase se vand cu tot cu coloana de directie care e cam scumpa.
Multa Bafta!
Posted 17 January 2008 - 11:12 AM
stilo_mw_my2006, on Jan 17 2008, 10:46 AM, said:
Servo hidraulica la Stilo?
Posted 29 January 2008 - 04:53 AM
ioio_99, on Nov 29 2007, 08:09 PM, said:
Vezi sa nu fie de la Baterie.
Nu am pati asa ceva dar crede-ma, ca acest lucru se mai intampla la Stilo.
Posted 29 January 2008 - 07:59 AM
de problema ta a avut parte si un prieten de-al meu...i se bloca volanul in mers si trebuia sa opreasca imediat. s-a dus la un electrician bun (aici in Buzau), si ia dat de cap. era de la contact, avea scurt pe fire. cauta un electrician bun si ... nu-i da blana ca-i de rau!!!!!
Posted 12 March 2008 - 10:07 AM
Nici o masina prin constructia sa nu permite blocarea volanului in mers oricat de jaf ar fi ea! Problema este de la sistemul electric de servo directie, senzatia fiind ciudata, ai impresia ca s-a blocat de tot, te surprinde si te sperie!
Faptul ca nu e de origine mecanica, o tradeaza si faptul ca masinuta iti spune "service failure".
Si eu am avut problema asta, numai ca masina dadea "sa moara" si realizam si faptul ca se reseta computerul de bord.
By the way, cei care aveti motorasele alea electice praf, si va pun astia sa le schimbati, as dorii si eu sa incerc sa repar asa ceva, clasic. Am eu o banuiala!
Posted 13 July 2008 - 10:50 PM
mersi
Posted 29 October 2008 - 03:37 PM
www.piesefiat.go.ro in cazul in care intaziu sa va raspund aici ma puteti suna sau contacta pe messinger.Pentru avans cont banca transilvania ;Goncan Dan Robert RO18BTRL00504201s69493xx . Va multumesc
Posted 03 February 2009 - 01:30 PM
NU pot sa cred ce prosti sunt mecanici de la reprezentante, nu te asculta ce are masina ci doar iti zic ca trebe pusa pe tester si dac nu apare nici o problema zice ca trebe schimbata piesa, zici ca noi ne-am tras-o cu Bill Gates.
Daca mecanicii astia ar sta sa citeasca un pic de pe forum ar rezolva mai multe probleme si chiar ar ajuta clientii, acu mi-o mai aparut ceva probleme minore la stilo si jur ca o sa imi scot la imprimanta de pe forum si ma duc la ei sa imi faca la masina ce scrie pe foaie fara tester si banii dati degeaba.
Apropo reprezentanta Fiat.... din alba i varza.
Posted 03 February 2009 - 01:36 PM
Intrebarea e de ce nu se bag la reparat atunci cand e in garantie?!!??
Posted 02 November 2010 - 07:11 PM
Posted 17 November 2010 - 10:53 AM
poti avea urmatoarea problema :
poti avea cablul de alimentare slabit ( contacte slabe si intreruperi) poti verifica urmatoarele: dai capacul jos de la baterie, apoi la borma de " - " cu privesti spre ea in partea dreapta a ei se afla cateva cabluri ( 3 cred ) negre prinse prin suruburi pe ea. cablul care apartine servoului este primul-cum te uiti la borna. verifica daca este stransa piulita unde se afla, sau incearca sa ai bornele stranse la baterie.
mai este si aceasta o cauza foarte des intalnita.
Iar cu parere de motorasul de servo poti sta linistit. sunt fff rare cazurile in care sa se farame.
Poblemele mentionate mai sus se ivesc.
Cine spune ca este de la coloana volan se insala amarnic si inseamna ca nu stie ce este aceea. coloana nu se poate bloca sub nici-o forma. Coloana in sine se afla intre motorasul de servo si caseta de directie.
Ca si functionare, volanul este prins intr-un arbore care trece prin ansamblul de servo in care motorasul s invarte in paralel cu arborele pentru al ajuta la rotire formand servoul propriuzis al masinii, mai departe miscarea de rotatie este transmisa casetei de directie de coloana volan.
sa ai bafta la rezolvarea problemei.
This post has been edited by robytza88: 17 November 2010 - 11:01 AM
Id. robytza88
Ex. Stilo 1.2 16V 80 hp..:( o lacrima in coltul ochiului
actual A6 2.8 Quattro vre-o 235 hp
Fan STILO :D

Help