Jante Aliaj Vs. Jante Otel
Posted 06 December 2007 - 10:48 PM
Ma gandesc sa imi cumpar un set de jante pe 15'' pentru vara, si m-am lovit de intrebarea daca sa imi iau otel sau aliaj (o intrebare clasica de altfel). Asa ca sunt curios si de parerea altora. Merita functional diferenta de pret?
Din ce ma gandesc eu, treburile stau asa:
Jante aliaj: avantaje - aspect, greutate; dezavantaje - pret, fragile si greu de reparat
Jante otel: avantaje - pret, relativ rezistente si usor de reparat; dezavantaje - greutate mai mare
Ce nu prea inteleg este, in afara de efectul greutatii, cu ce ar influenta comportamentul masinii in bine o janta de aliaj fata de una de otel? Diferenta, la aceeasi dimensiune, e sesizabila cu adevarat?
Cu bine,
Horatiu
Posted 06 December 2007 - 11:12 PM
hcampian, on Dec 6 2007, 10:48 PM, said:
Ma gandesc sa imi cumpar un set de jante pe 15'' pentru vara, si m-am lovit de intrebarea daca sa imi iau otel sau aliaj (o intrebare clasica de altfel). Asa ca sunt curios si de parerea altora. Merita functional diferenta de pret?
Din ce ma gandesc eu, treburile stau asa:
Jante aliaj: avantaje - aspect, greutate; dezavantaje - pret, fragile si greu de reparat
Jante otel: avantaje - pret, relativ rezistente si usor de reparat; dezavantaje - greutate mai mare
Ce nu prea inteleg este, in afara de efectul greutatii, cu ce ar influenta comportamentul masinii in bine o janta de aliaj fata de una de otel? Diferenta, la aceeasi dimensiune, e sesizabila cu adevarat?
Cu bine,
Horatiu
Daca inca nu ai cerut un pret de la Autoitalia, mai poti crede ca jantele de tabla sunt mai ieftine decat cele de aliaj! Dar eu am cerut pret: tabla = 420lei+120lei capacul (total 540lei/ROATA!!!!!) Si asta la dimensiunea de 15" !!! Ce spui: gasesti la pretul asta o janta de aliaj, de marca, care arata muuuult mai bine, este mai usoara si mult mai rigida decat cea de tabla? Iar la anvelope cu talon mare (cum are Panda) nu risti sa le lovesti daca ai o minima atentie!
Cere un pret la Fiat si calculeaza DUPA!
se poate raspunde si fara sa citezi tot mesajul anterior
This post has been edited by icet: 06 December 2007 - 11:20 PM
Posted 06 December 2007 - 11:17 PM
This post has been edited by FASTFIAT: 07 December 2007 - 01:17 AM
For every action, there is an equal and opposite malfunction.
Posted 06 December 2007 - 11:38 PM
Si, bineinteles, ca se echilibreaza. Dar plumbii se lipesc pe interiorul jantei (pe ambele parti, dar depinde de congiguratia jantei; e posibil ca, pe interior, sa-i ataseze ca si pe cei pt jante de tabla) Dar nu sunt vizibili.
Posted 07 December 2007 - 08:06 AM
În primul rând eu personal mă îndoiesc că jantele de 15 se potrivesc pe Panda. În plus la ITP nu poţi merge cu ele şi orice poliţai care te opreşte te poate amenda. Ca să nu mai vorbesc la doamne fereşte un accident.
De 14 erau la vânzări unele faine cu tot cu pneuri parca. Mă tentau şi pe mine dar am decis că nu merită jante de aluminiu. Se deteriorează foarte uşor. Capacele le schimbi uşor, dar o jantă nu. În plus e faza cu datu jos şi cu prezoanele. Plus că dacă faci pană arată jenant cu 3 roţi de 1 fel şi 1 de alt fel.
Părerea mea.
Cu stimă,
And time....must have a stop!...The rest is silence!
Posted 07 December 2007 - 09:03 AM

Pana la urma si parerea mea e ca jantele de otel sunt ok, si costa undeva sub 2 mil. bucata (acuma nu o sa ne luam jante de la reprezentanta, ce naiba). Oricum, mi se pare un subiect interesant de povestit pe forum, si care cu siguranta intereseaza pe mai multa lume.
This post has been edited by hcampian: 07 December 2007 - 09:12 AM
Posted 07 December 2007 - 09:41 AM
si pe spate cu profil V
http://www.autogumibolt.hu/images/nfuto/bf...e_profilern.jpg
Posted 08 December 2007 - 10:50 AM
http://www.carbibles..._bible_pg2.html
pe a 2a pagina gasiti un programel care va ajuta sa alegeti corect janta si dimensiunea cauciucului pentru a ramane aproximativ acelasi diametru la roata.
Pentru cei care au zis ca jantele din aliaj sunt mai usoare ca cele de tabla: regula nu este intotdeauna valabila, mai ales daca jantele nu sunt de firma sau macar de competitie. O zi buna
Posted 10 December 2007 - 02:52 AM
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
Posted 10 December 2007 - 10:00 AM
Cu respect.

Help