== CLUB FIAT ROMANIA==: Am Un Pocnit In Volan ?!?!?! - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Am Un Pocnit In Volan ?!?!?!

#1 User is offline   KMZ 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1.8 16v
  • An: 2001

Posted 28 February 2008 - 09:45 PM

Salutare, nu credeam ca o sa ajung sa postez aici, dar..... asta-i viata :biggrin:

O sa rog colegii de forum sa ma ajute cu niste informatii utile, daca se poate, in urmatoarea problema: acum 2 saptamani am schimbat caseta de directie la Stilo-ul meu pt ca avea joc la bucsele din capete (alea care nu se gasesc separat decat impreuna cu caseta). "Durerea" e ca si acum in momentul in care virez sau rotesc de volan mai persista un "pocnit" care ma dispera :grumpy: . De la un service mi s-a spus ca ar putea fi nu stiu ce surub la coloana volanului care ar trebui strans. Stie cineva despre ce "sorof" ar fi vorba, sau care ar putea fi cauza pocnitului din coloana de volan???? :mda:

Multumesc anticipat.

PS: va reamintesc ca e un "pocnit" la rotirea volanului (care de altfel se roteste foarte usor), nu "bataile" care se simt in volan la trecerea peste gropite si care provin de la uzura bucselor din caseta ( treaba asta s-a rezolvat odata cu schimbarea casetei de directie). Va multumesc inca o data. :wink:
1

#2 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO 1.2 16V
  • An: 2003

Posted 29 February 2008 - 08:58 AM

View PostKMZ, on Feb 28 2008, 09:45 PM, said:

Salutare, nu credeam ca o sa ajung sa postez aici, dar..... asta-i viata :biggrin:

O sa rog colegii de forum sa ma ajute cu niste informatii utile

welcome KMZ !

pe coloana de directie exista un surub chiar la pedalier ( pe ala in stiu eu, or mai fi si altele )... daca nu e strans bine, poti avea surprize nedorite...
mergi la un mecanic sa ti-l stranga, sau strange-l tu daca ai cheia respectiva .. e un surub mai ciudat .
acum nu stiu daca problema se trage de la acel surub , dar trebuie verificat , pt ca face parte din coloana de directie.de fapt acolo e imbinarea dintre axul volanului si caseta de directie.
succes !
FIAT STILO 1.2 16V
0

#3 User is offline   B-83-LCN 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo
  • An: 2002

Posted 29 February 2008 - 09:25 AM

Salut KMZ!

Cat ai dat pe caseta de directie? De curiozitate, ca am auzit ca ar fi cateva sute de euroi. Nu-mi face probleme, dar asa sa stiu si eu.

Mersi anticipat.
0

#4 User is offline   KMZ 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 29 February 2008 - 04:57 PM

"marsuleu" - acel surub a fost stans cand s-a schimbat caseta...dar o sa veric totusi sa-l fi strans mecanicul bine. La ala ma gandeam si eu, da' am crezut c-o mai fi si altul?!?!?..Oricum merci mult. :wink:

"B-83_LCN" - caseta mi-a gasit-o un prieten ce are service pe la colaboratorii lui, iar pretul a fost in jur de 800-900 Ron cu caseta veche completa ( cseta+ bielete+ cap bara) la schimb. Caseta veche trbuia returnata completa pt ca asa a venit si cea noua, complet echipata cu bielete de directie si capeti de bara, toate fabricate de catre "TRW".
0

#5 User is offline   pantbogdan 

• Model: Stilo 1.9 JTD

Posted 01 March 2008 - 10:59 PM

View PostKMZ, on Feb 28 2008, 09:45 PM, said:

O sa rog colegii de forum sa ...

Salut.....cred ca am si eu aceeasi problema, caseta de directie cu tot ce tine de ea(cel putin asta mi`au spus cei de la reprezentanta fiat), dar am o intrebare....crezi ca poti sa mai faci rost si pt mine, sau sa imi spui de unde pot sa fac rost de inca o caseta de directie, la acelasi pret pt ca la fiat mi`au cerut cam 25 de mil? Multumesc anticipat!

PS..... pacanitul din volan s`ar putea sa fie de la colana inferioara volan .... am am scimbat-o si am scapat de problema asta

This post has been edited by pantbogdan: 01 March 2008 - 11:01 PM

0

#6 User is offline   KMZ 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 03 March 2008 - 06:11 PM

Dupa cate stiu eu de la Augsburg mi-a adus-o.
0

#7 User is offline   B-83-LCN 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 02 July 2008 - 03:43 PM

Nu exista nici un program care te obliga returnarea piesei vechi. Sunt tepe. Caseta pe care tocmai ai luat-o tu, este recnditionata. La fel va fi si cea veche pe care tocmai ai predat-o tu.

Iti spun din experianta unui prieten care a patit la fel, este in aceeasi situatie ca tine.
0

#8 User is offline   KMZ 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 19 September 2008 - 06:28 PM

Da, de acord cu tine. Stiu ca e reconditionata, dar uite suntem deja catre finele anului si nu am inca nici cea mai mica problema cu caseta sau cu directia, si fi sigur ca si-o ia in fiecare zi la ˝talpa˝, mai ia si cate o groapa, suspensie sport, etc., etc..

P.S.: si .... scuza-ma.... da“ la banii astia o schimb si la 6 luni daca ecazul. :thumbl:

Intadevar nu te poate obliga nimeni sa da-i caseta/piesa veche la schimb, dar este mai ieftin. Deci tu alegi, sunt banii tai.

This post has been edited by KMZ: 19 September 2008 - 06:35 PM

0

#9 User is offline   Paully07 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: Stilo 1.6 16v
  • An: 2004

Posted 21 September 2008 - 07:56 PM

View PostKMZ, on Feb 28 2008, 10:45 PM, said:

... in momentul in care virez sau rotesc de volan mai persista un "pocnit" care ma dispera :grumpy: . ... 

Multumesc anticipat.

:wink:

La minee.....acel pocnit care se aude cand virezi,...era de la unul din rulmentii de sarcina din capul telescopului dr. fata. Zgomotul a fost destul de greu de localizat... (aveai impresia ca se aude din toata "directia").. pana la urma am inceput cu ascultatul de la roti si am gasit ca la virare pocnea efectiv ceva acolo in capul telescopului..(mi-am dat seama tinand mina pe arc ...se simte).

Reparatia a constat in schimbarea rulmentului de sarcina si  flansei din capul telescopului (150 lei cu tot cu manopera).

Poate ai aceeasi problema.. Bafta/
0

#10 User is offline   razvy_26 

• Marca: fiat stilo 1.8 16v
  • Model: stilo

Posted 05 October 2008 - 10:14 AM

tocmai ce am schimbat si eu caseta de directie la reprezentanta fiat(autoitalia).pretul care il au ei la magazinul de piese pt caseta e de 1.800ron iar la depozit in bucuressti(am pe cineva acolo) e de 1.300ron.manopera 320ron cu geometrie(reglat directie) si 45000km garantie
0

#11 User is offline   Bogdan[or] 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo MW 1,9 JTD, 116 HP
  • An: 2003

Posted 07 October 2008 - 01:55 PM

Aceeasi problema o am si eu. Ma gandeam, cum sa cumpar o caseta de directie noua doar pt o bucsa simpla ??? Am sunat la un piese auto si mi-a zis sa o duc sa o vada, poate potriveste cu alta de la un alt tip, model de masina...aiurea
Am gasit caseta directie noua, cu a mea la schimb la 700 lei, iar reconditionata la 500 lei .
0

#12 User is offline   theutz 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo Coupe

Posted 07 October 2008 - 02:26 PM

View Postrazvy_26, on Oct 5 2008, 11:14 AM, said:

tocmai ce am schimbat si eu caseta de directie

si?se simte diferenta? merita banii? sau nu e cum te asteptai? se mai aude ceva sau plutesti ? :)
0

#13 User is offline   razvy_26 

• Marca: fiat stilo 1.8 16v
  • Model: stilo

Posted 10 November 2008 - 08:51 AM

totul merge super acuma.scuze \
ca scvriu asa de tarziu.nu mai e nici un zgomot
0

#14 User is offline   sshoty 

• Model: Stilo 1.8i 16 V 4+1usi

Posted 09 March 2010 - 02:36 PM

View Postpantbogdan, on 01 March 2008 - 10:59 PM, said:

Salut.....cred ca am si eu aceeasi problema, caseta de directie cu tot ce tine de ea(cel putin asta mi`au spus cei de la reprezentanta fiat), dar am o intrebare....crezi ca poti sa mai faci rost si pt mine, sau sa imi spui de unde pot sa fac rost de inca o caseta de directie, la acelasi pret pt ca la fiat mi`au cerut cam 25 de mil? Multumesc anticipat!

PS..... pacanitul din volan s`ar putea sa fie de la colana inferioara volan .... am am scimbat-o si am scapat de problema asta

ma intreb cam cat ar costa...????? ma refer la schimbarea coloanei de directie

This post has been edited by sshoty: 09 March 2010 - 02:37 PM

0

#15 User is offline   alxlogan 

Posted 08 July 2011 - 09:22 AM

[quote name='KMZ' timestamp='1204227914' post='30238']

Exact asa am patzit si eo...! am schimbat caseta si a inceput sa pocneasca prin volan.... mam dus la iei si mi-o zis ca nu are legatura cu caseta de directie....
O aflat careva care ii treaba?mie mi-au zis ca ii coloana de directie.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA