bebeluka, on 02 September 2011 - 05:36 PM, said:

Consumul instant sau cel general ori trip este afisat de CB prin intermediul centralei de injectie(ECU).La nivelul injectoarelor(deschideri/cantitate) "ECU" culege datele pentru a fi transime catre CB si calculate/afisate de acesta nu de la pompa benzina.In orice caz,NU va arata consumul pe "gaz" in conditiile unei instalatii GPL montate.
multumesc tuturor pentru raspunsuri.
revin cu un update - am facut un drum mai lung (Bucuresti-oras + afara din oras), traseu de
500 km in total. Asta dupa ce am facut plinul cu gaz (41 litri in conditii de rezervor gol, adica dupa
ce instalatia m-a avertizat ca nu mai are gaz si a comutat pe benzina).
De data asta m-am "cumintit" si nu am mai depasit 3000 - 3200 ture la drum lung. Deci am facut cei 500 km si inca mai am gaz in butelie, acul arata pe zona alba, nu pe rosu (ceasul de pe butelie). Dupa cum arata acul eu cred ca mai am
gaz de inca 100 km, sper sa nu ma insel, o sa revin cu privire la asta.
Deci sa zicem 600 km cu 40 litri GPl, asta mers lejer, adica undeva intre 100 si 110 km/ora, deci 6,6 litri GPL
la suta, echivalentul a 5,6 litri benzina la suta, dar ca bani echivalentul a 3,5 litri benzina la suta.
Eu zic ca este excelent.
Daca ar fi sa ma iau dupa ce afiseaza CB, la drum lung mi-a aratat 14,1 km cu 1 litru GPL, deci 7 litri GPL/100 km
extraurban, iar mixt (dupa ce am mai mers si prin oras), 12,6 km cu 1 litru GPL, deci 7,9 litri GPL /100 km.
Dar, dupa cum spuneti voi, nu pot fi 100% sigur de aceste valori, confirmarea o voi avea dupa ce mai merg putin cu ea sa pap si restul de gaz din cei 41 litri.
va tin la curent.
This post has been edited by BC-92-EDI: 03 September 2011 - 10:47 AM
Reason for edit: Te rog nu mai cita mesajul anterior in totalitate, foloseste butonul ADDREPLY(Raspuns nou).