Jump to content


Photo

Montaj Radio-cd


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 uidivo

uidivo
  • Members
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Baia Mare
  • Locatie: Baia Mare
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 17 March 2008 - 04:59 PM

Salut,

Am o dilema legata de montajul unui radio/cd pe o Albea 1.4 Fire 77 CP. Am cumparat un Pioneer DEH2922MP pe care vreau sa-l montez, masina neavand in dotare asa ceva (Albea 1.4 Fire 77 CP ver. Confort)... evident n-am sa ma apuc sa montez personal asa ceva, vreu sa apelez la serviciile unei firme, alta decat dealerul de la care am cumparat masina. Intrebarea ar fi in mod special pentru cei din BM daca au avut o asemenea problema si cum au rezolvat-o, ati fost constrinsi de termenii stipulati in certificatul de garantie sa apelati la dealer ? Am oarece retineri vis-a-vis de cei din reprezentanta.

10x anticipat

Edited by uidivo, 17 March 2008 - 05:05 PM.


#2 florin_CT

florin_CT
  • Members
  • 26 posts
  • Locatie: constanta
  • Marca: fiat
  • Model: stilo
  • An: 2003

Posted 20 March 2008 - 12:20 PM

Daca este montat in service autorizat nu este nici o problema . Oricare ar fi acesta.

#3 nandy

nandy
  • Members
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Brasov
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 25 April 2008 - 03:09 PM

Si eu am un fiat albea 1.4 confort, si mi-am cumparat un radio cd cu mp3. Am fost la dealer care m-a sfatuit sa-l instalez singur sa nu mai dau bani pe service. Si intradevar se poate monta si acasa, nu e nimic greu, doar ca trebuie cumparat o mufa de radio, ca cel din dotare e cam scurt.
Posted Image

#4 cris

cris
  • Members
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Locatie: Ploiesti
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2002

Posted 06 March 2009 - 08:02 AM

Salutare!

Am si eu o intrebare vis-a-vis de montarea unui radio cu MP3 pe o Albea.Am conectat cele doua mufe ale masinii (mufa alimentare si mufa difuzoare) la MP3 si a functionat foarte bine.Problema apare atunci cand se ia contactul masinii: aparatul nu mai porneste fara contact, iar atunci cand ii pun contactul porneste dar uita toate setarile si posturile radio memorate anterior.Am auzit de la cineva ca exista posibilitatea de a schimba un fir-doua din mufa de alimentare si astfel se elimina problema.Intrebarea mea este urmatoarea:
Poate cineva de aici sa ma ajute cu niste informatii legat de aceasta problema?(poze sau niste explicatii riguroase).
Mentionez ca masina a fost din fabrica fara radio sau MP3, iar cel pus de mine este Pioneer.

#5 Ice T

Ice T

    Membru ASOCIATIA CLUB FIAT

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 3,764 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucale
  • Locatie: Bucale
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 06 March 2009 - 09:53 AM

Nu conosc exact culorile de la fire dar pot sa-ti spun ca tu pe contact ai montat plusul permanent si de aceea patesti asta.Pe contact se monteaza celalat fir de plus.Trebuie doar sa le inversezi.
"Viata e complexa si are multe aspecte"




Parteneri ClubFiat

Autocolante ClubFiat Romania


Posted Image


Service electrocasnice

#6 cris

cris
  • Members
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Locatie: Ploiesti
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2002

Posted 06 March 2009 - 10:28 AM

Mersi Ice T,
O sa incerc si treaba asta.....

#7 nandy

nandy
  • Members
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Brasov
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 16 March 2009 - 08:14 PM

@cris daca ai gasit culoarea firului sa-mi spui si mie, si daca ai reusit sa faci sa memoreze posturile de radio, si eu aceasi problema....eu am monntat un LG si merge perfect in afara faptului ca la oprirea motorului se opreste si radioul.
Posted Image

#8 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 16 March 2009 - 09:24 PM

Eu am avut o problema cu firul asta,nu am vrut sa-l pun pe contact cd-player-ul si mesteri de la Fiat au lasat firul respectiv in voia sortii cauzand ceva probleme tabloului de sigurante!
Si o poza cu firul respectiv,aveti grija cand o sa-l deconecati treageti complet firul din spate.:closedeyes:

Attached Files


Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#9 sebastyan@

sebastyan@
  • Members
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:arad
  • Locatie: arad
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2008

Posted 16 March 2009 - 11:07 PM

Si mie mi-a montat fratelo mp3,iar eu boxele si la mp3 a schimbat ceva legaturi la fire sa nu se opreasca cand scot cheia sau sa pierd posturile de radio...iar la prima revizie nu m-au intrebat nimica si eu n-am zis nimic >:)

#10 cris

cris
  • Members
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Locatie: Ploiesti
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2002

Posted 17 March 2009 - 02:48 PM

Salut Nandy!

Am incercat eu sa schimb acele fire intre ele dar nu am reusit nimic, apoi am incercat si alte combinatii dar n-am reusit decat sa ard o siguranta de la MP3.
Daca stie cineva mai exact care fire se schimba(culori fire sau poze) ar face un bine pentru mai multa lume.

Multumesc!

#11 eff3ct

eff3ct

    membru Defect

  • Banned
  • PipPipPip
  • 370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti, Pantelimonul petrece
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea, 1,4, 77 de ponei
  • An: 2006

Posted 19 March 2009 - 11:15 AM

Vreau sa imi schimb cd-ul si eu dar nush cum... este acela din fabrica....el face parte din bord? Daca il schimb nu ramane gaura sau ceva....sa nu radeti de mine dar nu imi dau seama cum naiba sa il dau jos ... :(
Europa credea ca venim so vizitam
Surpriza suntem aici s-o invadam


Jos CeNzUrA!

#12 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 19 March 2009 - 02:56 PM

Iti trebuie o masca din aceea ca la versiunile CONFORT/ACTIVE.Ai putea sa intrebi la reprezentanta, dar o sa coste...cel mai bine mergi la dezmembrari si poate ai noroc!
Chiar daca nu are mp3,eu sunt de parere ca e mult mai frumos cel original.
P.S.: decat sa schimbi cd-player-ul mai bine iei un MODULATOR FM ?! :biggrin:

Edited by BC-92-EDI, 13 February 2011 - 10:26 PM.

Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#13 eff3ct

eff3ct

    membru Defect

  • Banned
  • PipPipPip
  • 370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti, Pantelimonul petrece
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea, 1,4, 77 de ponei
  • An: 2006

Posted 20 March 2009 - 09:17 AM

PS: decat sa schimbi cd-player-ul mai bine iei un MODULATOR FM ?! :biggrin:


Daca stau sa ma gandesc bine, ai dreptate, mai bine imi iau un Modulator... merci mult.
EDY!! ne vdm la nationala??
Europa credea ca venim so vizitam
Surpriza suntem aici s-o invadam


Jos CeNzUrA!

#14 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 20 March 2009 - 12:45 PM

:offtopic: NU!am niste examene in perioada aceea.Cu siguranta la urmatoarea o sa fiu prezent...
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#15 eff3ct

eff3ct

    membru Defect

  • Banned
  • PipPipPip
  • 370 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti, Pantelimonul petrece
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea, 1,4, 77 de ponei
  • An: 2006

Posted 27 March 2009 - 02:52 PM

:( Nasol ce sa zic dar nu`i nimic, exista si o data viitoare!!! ;)

Referitor la modulatorul acela FM oare emite stereo sau mono ?
Europa credea ca venim so vizitam
Surpriza suntem aici s-o invadam


Jos CeNzUrA!

#16 andrey5

andrey5
  • Members
  • 1 posts
  • Locatie: targoviste
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2009

Posted 12 June 2009 - 06:21 PM

sall all ! am avut si eu aceiasi problema cu cd playerul ,nu mergea decat cand aveam contactul pus .Nestiind ce trebuie sa fac am cautat plusul care era pe contact, l-am taiat si l-am izolat frumusel.Intrebarea mea este daca am procedat corect si care sunt riscurile ...?

#17 mihai(05)

mihai(05)

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Galati
  • Marca: Fiat
  • Model: Panda 1,1
  • An: 2008

Posted 14 August 2009 - 08:05 AM

Buna,
Personal eu am luat un plus permanent de pe contact( pentru inchiderea centralizata) si cei de la service tot de acolo s-au legat pentru o alarma Viper la un alt Panda. Se identifica cu voltmetru firul cu +12volti de pe contact ,se decojeste putin izolatia firului ,personal l-am topit putin cu pistolul de lipit (izolatia),se leaga celalat fir de la cd (pentru + permanent),se izoleaza cu banda si gata. Atentie la culorile de pe contact ,de exemplu la Panda din 2004 difera cu cea din 2008.Singurul risc este ca te poti trezi fara curet in baterie daca uiti cd-ul deschis. Prima poza (contact)panda 2008,a doua si a treia 2004.
Cu stima

Attached Files


Edited by mihai(05), 14 August 2009 - 08:09 AM.


#18 don Pedro

don Pedro
  • Members
  • 7 posts
  • Locatie: Cluj-Napoca
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 07 September 2009 - 01:08 PM

Domnilor,

Am si eu o intrebare(nevinovata): cand am cumparat masina n-am luat-o cu radio CD, intrebarea mea este: cablajele( de alimentare si cele de la difuzoare) exista, adica sunt premontate si trebuie facute numai legaturile la aparat si la difuzoare?

Multumesc

#19 grozavpava

grozavpava
  • Members
  • 30 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj-Napoca
  • Locatie: Cluj Napoca
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 07 September 2009 - 03:32 PM

Domnilor,

Am si eu o intrebare...

Multumesc


Da.
Si eu am luat Albea in 2006 fara CD original. E pre-echipata cu toate cablurile, inclusiv pentru 6 difuzoare: 2 in portiere, 2 in spate si 2 la oglinzi pentru tweetere.

#20 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 07 September 2009 - 03:43 PM

Si daca ai varianta Confort ar TREBUI sa ai si 2 boxe in portiere!
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#21 don Pedro

don Pedro
  • Members
  • 7 posts
  • Locatie: Cluj-Napoca
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 07 September 2009 - 04:58 PM

Da.
Si eu am luat Albea in 2006 fara CD original. E pre-echipata cu toate cablurile, inclusiv pentru 6 difuzoare: 2 in portiere, 2 in spate si 2 la oglinzi pentru tweetere.


In spate unde?
Eu nu am vazut nici un loc pt. asa ceva?
In portierele din fata si parca la oglinzi, atat, in alt loc nu mi s-a parut sa fie asa ceva. .

Edited by don Pedro, 07 September 2009 - 05:01 PM.


#22 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 07 September 2009 - 08:33 PM

In spate unde?



Pai trebuie sa dai aceea polita(din spatele tetierelor...) jos si ai sa vezi firele! Dai gauri si cuplezi boxele!
Eu pe ale mele le-am pus ca la versiunea Dynamic "colo sus in deal".... :biggrin:
:lavolan:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#23 don Pedro

don Pedro
  • Members
  • 7 posts
  • Locatie: Cluj-Napoca
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 07 September 2009 - 09:28 PM

Pai trebuie sa dai acea polita(din spatele tetierelor...) jos si ai sa vezi firele! Dai gauri si cuplezi boxele!
Eu pe ale mele le-am pus ca la versiunea Dynamic "colo sus in deal".... :biggrin:
:lavolan:


Bun, dar atunci ar trebui sa aibe gauri(predate), in polita, de dimensiunile boxelor din portiere, nu?
Am sa ma uit sa vad daca exista sa ceva.

Multumesc

#24 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 07 September 2009 - 09:31 PM

Bun, dar atunci ar trebui sa aibe gauri(predate), in polita, de dimensiunile boxelor din portiere, nu?



Exista gauri in tabla, dar NU in polita..alea le dai tu(in functie de dimensiunea boxelor) ! :biggrin:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#25 ionut_te

ionut_te
  • Members
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slatina
  • Interests:Calatorii, muzica buna...
  • Locatie: Slatina
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2008

Posted 05 October 2009 - 08:57 AM

De mine si mai bine... Am varianta Confort cumparata de cataeva zile, care TEORETIC ar trebui sa aiba difuzoare in portierele fata... Dau capacele jos sa vad ce si cum, sa stiu daca le las sau le schimb in functie de player-ul care o sa-l montez si... stupize - stupize... buret cat cuprinde, difuzoare ioc... De montat nu au fost montate niciodata ca sa zici ca le-au dat jos astia pe la sevice-ul de la reprezentanta, asa ca tanti dealer de la reprezentanta tine-te bine... Daca ati patit si voi si ati reusit sa rezolvati astept si ceva sfaturi ca totdeauna prind bine!
Multam' fain!
Vrei să fii util cuiva? Atunci ai grijă īn primul rānd de tine īnsuţi...

#26 BC-92-EDI

BC-92-EDI

    cel mai bun moderator

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,780 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 05 October 2009 - 03:21 PM

Eu am avut boxe, dar le-am schimbat...se auzeau bine si alea originale. :rolleyes:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page

#27 ionut_te

ionut_te
  • Members
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slatina
  • Interests:Calatorii, muzica buna...
  • Locatie: Slatina
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2008

Posted 22 October 2009 - 05:05 PM

M-au rezolvat astia de la reprezentanta de n-au mai putut (in legatura cu difuzoarele care ar fi
trebuit sa fie acolo si n-au mai fost) asa cum de altfel le rezolva ei pe toate.
Am fost acolo am intrebat, da nu asa direct, ca nu mai recunostea nici dracu' ce era normal sa fie,
i-am luat cu binisoru' si am intrebat cam ce player imi recomanda pentru difuzoarele existente,
la la la... I-am lasat sa termine si la sfarsit le-am servit-o: Pai bine, da pe niste difuzoare
inexistente cred ca merge si unu' stricat?!? "ce vreti sa spuneti" intreaba ei de colo "pai mai
nimic, ca nimic e si in usi"... In sfarsit, s-au uitat ei, au vazut ca nu a fost vreodata ceva
montat acolo, s-au scarpinat in cap si la final au spus ca nu au ce sa faca... Si uite asa m-am
straduit sa-i trag de limba de pomana, ca degeaba au recunoscut si nimic nu au facut...
Raman eu cu 200 de lei dati in plus aiurea si basta, iar reprezentantele se spala pe maini
binemerci. (nu mi-e ciuda de alta decat ca puteam sa bag benzina de banii astia, sa dau o fuga la
munte si sa mananc si o friptana... ehhhh...)
Vrei să fii util cuiva? Atunci ai grijă īn primul rānd de tine īnsuţi...

#28 bogdandefta

bogdandefta
  • Members
  • 6 posts
  • Data nasterii:10-02-1983
  • Locatie: ploiesti
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2006
  • Serie sasiu: zfa17800006424890

Posted 21 May 2014 - 09:42 AM

Am cumparat un mp3 sony xploud la montat si aceasi problema am si eu nu merge pe prima treapta a contactului doar cand se aprind martori cum ai rezolvat ce fire ai legat ( fiat albea 2006)

#29 bogdandefta

bogdandefta
  • Members
  • 6 posts
  • Data nasterii:10-02-1983
  • Locatie: ploiesti
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2006
  • Serie sasiu: zfa17800006424890

Posted 25 June 2014 - 03:39 PM

Am cumparat un mp3 sony xploud la montat si aceasi problema am si eu nu merge pe prima treapta a contactului doar cand se aprind martori cum ai rezolvat ce fire ai legat ( fiat albea 2006)

#30 nick70

nick70
  • Members
  • 1 posts
  • Data nasterii:18-06-1970
  • Locatie: buzau
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 2005
  • An: 2005
  • Serie sasiu: ZFA17800006405784

Posted 05 December 2014 - 08:50 AM

Salut!
Am o problema ciudata cu radio casetofonul original de la o Albea 2005: in timp ce functiona pe radio, s-au stins toate luminile din panoul radioului inclusiv display-ul dar el a functionat in continuare pe acelasi post. Am incercat sa schimb postul sau sa ii modific volumul dar nimic. Am oprit si pornit radioul dar tot nimic. La fel si cand am pornit sau oprit motorul. Ce poate fi? Un contact slab sau trebuie alt radio?
Va multumesc!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users