tavi_cc, on 03 January 2011 - 05:57 PM, said:
In legatura cu consumul de ulei la punto-ul meu m-am lamurit:cateva posturi mai sus ma plangeam de un consum marit si intr-e timp am ajuns la concluzia ca semeringurile supapelor sunt uzate exccesiv,am ulei pe galeria de admisie si deci trebuie sa schimb acele semeringuri.am citit ca se pot schimba fara a mai da jos chiulasa doar prin simpla desfacere a capacului culbutorilor,distributia jos,ax cu came jos si cu pistonul la PMS se desfac talerele supapelor,se lasa supapa in jos si efectiv se schimba semeringul.acum intrebarea e daca la punto e la fel,mentionez ca la un opel s-au putut schimba semeringurile in acest fel si sper ca se poate si la punto 1.9 diesel simplu.nu am probleme cu compresia,cu garnitura de chiulasa sau cu scurgeri de vre-un fel,nu am ulei in apa si nici vice-versa.daca a mai schimbat cineva semeringurile prin metoda de mai sus astept si eu cat si ceilalti sfaturi,pareri,ponturi.multumesc anticipat
semeringurile intr-e timp au fost schimbate (prin curte,afara,la ceva grade minus dar am avut intaritor;)).operatiunea nu e complicata dar la distributia mea a trebuit decalat 3 dinti axul cu came pentru un mers *ca si uns*.cine are un program,baza de date sau manual reparatii stie la ce ma refer(asta nu e general valabil,doar la unele motoare intr-e anumite serii trebuie).scule speciale nu am avut de calat motorul dar sincer nici nu am avut nevoie,am cumparat doar semeringurile(2 ron bucata cele mai scumpe nemtesti) si un tub de silicon rosu(ala negru era mult prea scump si diferentele erau ca ca acel negru rezista la temp mai mari decat cel rosu ce rezista la 350 grade,ambele rezista la ulei,solventi etc dar pt capacul culbutorilor nu am avut nevoie de cinestie ce).ca si presa de arc supape am folosit un sistem parghie dintr-o cheie inelara cotita de 20 si un capac ax cu came(am inmfasurat cheia intr-o carpa sa nu lezez lagarul de alunecare al axului cu came pe unde am introdus cheia,cine are presa a scapat de belele) iar ca si scula pt scos sigurantele talerelor de la supape am folosit un magnet

nu este complicat,trebuie avut grija sa nu se incurce suruburile,culbutorii,sigurantele etc toate piesele,deci mai pe sleau:de unde ai scos acolo pui la loc.va urez succes in aceasta operatiune ce s-a dovedit a fi cauza disparitiei uleiului din marele meu punto mic.poze inante si dupa,voi uploada si un link catre un filmulet cu motorul si cu fumul scos inainte si dupa schimbul semeringurilor
p.s:semeringurile vechi le-am scos cu un cleste ciupit cu varful la 90 de grade iar pe cele noi le-am batut la loc cu o teava de pexal de 14mm cu lungimea de 10cm(o aveam prin curte si e fff buna deoarece interiorul este plastic si nu starmba/rupe semeringul iar in plus s-a potrivit la fix pe umarul acela mic al semeringului).fiind motor cu interferenta am avut grija ca pistonul la care lucram sa fie la p.m.s sa nu cumva sa scap supapele in cilindru.cam atat despre operatiune,revin cu filmuletul(trebuie sa il montez si sa il tai,dar nu stiu inca cum).suma respectelor.tavi
restul pozelor ce nu au intrat in postul anterior.cam asta a fost cauza si rezolvarea consumului meu de ulei.numai bine
A dracului domne cum se extinde si poluarea asta;Deunăzi desfac o conserva si ce gasesc inauntru:plin de ulei si pesti morti....