== CLUB FIAT ROMANIA==: Moare motorul - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Moare motorul

#1 User is offline   iernutan 

• Group: Members
  • Marca: fiat stilo 1.8
  • Model: fiat stilo 1.8
  • An: 2003

Posted 07 April 2008 - 10:20 AM

am un fiat stilo de 1.8 si am o problema,imi moare motorul la relanti ,bujii schimbate,bobinele sunt ok,am inteles k trebuie curatata clapeta de reglare,imi puteti pune o poza cu ea,sa nu demontez ce nu trebuie ptr k in deva de unde sunt eu mecanicii sunt k pixu. unul nu e de treaba. e pe furtunul de la filtrul de aer,nu?
astept un sfat cv . mersi

nu mai folosi scriere IRC!

This post has been edited by icet: 07 April 2008 - 04:27 PM

1

#2 User is offline   radub 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat Punto 16V
  • Model: Emotion

Posted 07 April 2008 - 10:25 AM

Bun venit pe forum!
Sunt multe topicuri deschise pentru problema asta
Un exemplu este: http://www.clubfiat.ro/forum/index.php?sho...&hl=clapeta
Pentru mai multe detalii foloseste functia Search din dreapta sus a paginii
Bafta!

This post has been edited by radub: 07 April 2008 - 10:26 AM

0

#3 User is offline   69BIZ 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1,8

Posted 08 April 2008 - 04:41 PM

Salutare, mai poti incerca si aici, unde ai putea sa gasesti o rezolvare la oprirea motorului la relanti. Bafta
Fiat Stilo Coupe 1,8 16V 2003 Feel Free, Feel FIAT!
Fiat Punto 2001 1.2 8V
Fiat Punto 2004 1.2 16V
0

#4 User is offline   iulistilo 

• Marca: fiat
  • Model: stilo 192
  • An: 2002

Posted 10 April 2008 - 08:38 AM

salutare ....de 8 luni detin si io un fiat stilo 1.8 16 V, 130 kai si pana in iarna nici o problema dar dupa sezon .....in timpul mersului imi da in nas, merge sacadat, teribideaza .....calc pedala de acceleratie si nu se mai acceleraza ...apoi is revine singura ...cateodata o las intr-o treapta inferioara si o turez putin mai mult ca sa isi revina .....ce pot sa fac ...la test am fost ...mi-au spus aia ca e clapeta de acceleratie care e electronica si ca nu am ce sai fac ...aia se poate curata? in cazul in care e electronica ...sau poate ati mai intalnit si voi problema aceasta...

Attached File(s)-----

0

#5 User is offline   mishutz 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: De toate pt toti :))
  • Model: Honda CBR 600 F3 '97 <> Doblo Cargo Maxi 1.3 Mtj '06 <> Ducato Maxi 2.3 JTD '03 <> VW Passat B5.5 Variant 2.0 TDI DPF OFF 118KW an '05

Posted 10 April 2008 - 09:18 AM

pentru iuli: incearca sa cureti clapeta cu spray de curata tcarburatorul,verifica bujiile, fisele si ca ultima solutie pune masina pe tester si la alt service pentru a vedea daca si aici iti iese aceeasi cauza la problema.

This post has been edited by mishutz: 10 April 2008 - 09:19 AM

..Va urma..
0

#6 User is offline   paul1342 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Stilo

Posted 10 April 2008 - 03:45 PM

View Postiulistilo, on Apr 10 2008, 09:38 AM, said:

...mi-au spus aia ca e clapeta de acceleratie care e electronica si ca nu am ce sai fac ...aia se poate curata? in cazul in care e electronica ...sau poate ati mai intalnit si voi problema aceasta...

citeste topicul "engine fault". Am avut o problema asemanatoare, si am fost la Autopalermo in Pitesti deoarece la Autoitalia Bucuresti ma programasera dupa 5 mai. Testerul de la Autopalermo a fost a 3 lea pe care l-am pus pe masina. Momentan astept piesa din Italia de la dezmembrari, mi-o aduce un tip tovaras cu seful de service(cam dubios dar...ma rog) pret 150E(pret piesa noua 2400RON). Citeste topicul...am detaliat acolo toata problema, si voi posta si impresiile dupa ce voi schimba clapeta.

Oricum, incearca si curatarea senzorului pedalei de aceeleratie, sau ceva de genu nu sunt foarte cunoscator, dar cand am vorbit la telefon cu seful de service spera sa fie acel senzor murdar...nu a fost asa :rolleyes: Succes!
0

#7 User is offline   me_laur2004 

• Marca: stilo

Posted 19 April 2008 - 08:42 AM

chiar daca mi s parea ca a curata clapeta si ar da rezul;tate,mi s a parut putin trasa d par ,mai ales dupa c am vazut ca nu e asa d multa mizerie la clapeta,dar sa stiti ca face minuni curatatul,mai ales daca mai schimbati si filtru d aer...toate l puteti face in curte cu putina pricepere.veti vedea ca motorul isi va reveni(miraculos) :biggrin:

Nu mai manca litere!!!
0

#8 User is offline   eusuntcristi 

• Model: stilo 1.8 16v
  • An: 2001

Posted 25 April 2008 - 03:21 PM

am o mica problema la un stilo 1.8 16v. am schimbat evacuarea, ultima toba (cea pentru sunet) si acuma cand stau pe loc cu masian scoasa din viteza si o accelerez putin ( o duc pana la 2000 sau 3000, nu pre conteaza turatia) in momentul in care revie turatia se duce prea jos si imi moare motoru. mai exact calculatorul nu stie sa o readuca la 900 rotatii/min. asta se intampla cand e motorul rece. daca circul putin cu masina si incerc sa fac aceiasi chestie nu imi mai moare, dar cade pana la 500 rotatii/min si incet relantiul isi revine la aprox 900 rot/ min. are cineva o idee de ce face asa, ma poate ajuta cineva?
www.fiatforum.eu forum fiat in 7 limbi , inclusiv in limba romana
0

#9 User is offline   skysword 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Fckin' black Stilo Dynamic 1.9JTD 116CP

Posted 25 April 2008 - 04:04 PM

View Posteusuntcristi, on Apr 25 2008, 04:21 PM, said:

cred ca ai o problema la sonda lambda
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
0

#10 User is offline   69BIZ 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo 1,8

Posted 09 May 2008 - 12:29 AM

Poate fi si clapeta de acceleratie murdara...
Fiat Stilo Coupe 1,8 16V 2003 Feel Free, Feel FIAT!
Fiat Punto 2001 1.2 8V
Fiat Punto 2004 1.2 16V
0

#11 User is offline   iulistilo 

• Model: stilo 192

Posted 12 May 2008 - 08:06 AM

.....ms pt sfat mishutz, am curatat clapeta si kiar mi-a fost de folos dar cum ai zis si tu ca ai o problema ca tremura usor la viteza mare mi se intampla si mie ...tu ce ai facut ? si ca parere pentru totzi de forum cu aceasta problema, prima operatie e clapeta de acceleratie, nu va luatzi dupa totzi meseriasi cel mai bine e sa va ocupatzi singuri de ea ca e foarte simplu numai sa aveti grija ce imbusuri folositi sa nu se rupa cum am patit eu,am avut norok cu un sudor meserias...

Nu mai folosi scriere IRC (sh, tz, etc...)
0

#12 User is offline   botyk 

• Model: stilo

Posted 08 March 2009 - 11:28 PM

[quote name='iernutan' date='Apr 7 2008, 10:20 AM' post='35719']
am un fiat stilo de 1.8 si am o problema,imi moare motorul la relanti ,bujii schimbate,bobinele sunt ok,am inteles k trebuie curatata clapeta de reglare,imi puteti pune o poza cu ea,sa nu demontez ce nu trebuie ptr k in deva de unde sunt eu mecanicii sunt k pixu. unul nu e de treaba. e pe furtunul de la filtrul de aer,nu?
astept un sfat cv . mersi

aceasi problema o am si eu imi moare motorul dak o turez peste 200 rpm,dak se poaate sa posteze cineva poze cum se demonteaza "faimoasa2 clapeta si as mai avea o intrbare...cu ce se curata benzina???stilo coupe 2001 1.8 multam frumos :osanale:
0

#13 User is offline   alxlogan 

• Model: Stilo
  • An: 2001

Posted 13 December 2011 - 04:13 PM

am si eo o problema care nu pot so inteleg... am curatat si eo clapeta de acceleratie da de calibrat nu am calibrato... peste tot unde am fo la tester so uitat ciudat la mn cand le-am zis so calibreze... deci problema e in felu urmator cand vreau sa plec de pe loc accelerez si cand las ambreaju si prinde sa plece da sa moara si dupaia pleaca...se comporta ca si cum nu as accelerao. plus ca nici nu prea trage in general.
0

#14 User is offline   sshoty 

• Model: Stilo 1.8i 16 V 4+1usi

Posted 21 January 2012 - 11:09 AM

View Postalxlogan, on 13 December 2011 - 04:13 PM, said:

am si eo o problema care nu pot so inteleg... am curatat si eo clapeta de acceleratie da de calibrat nu am calibrato... peste tot unde am fo la tester so uitat ciudat la mn cand le-am zis so calibreze... deci problema e in felu urmator cand vreau sa plec de pe loc accelerez si cand las ambreaju si prinde sa plece da sa moara si dupaia pleaca...se comporta ca si cum nu as accelerao. plus ca nici nu prea trage in general.

asa patesc si eu. uneori nu se manifesta si merge bine. ma gandesc ca ar putea fi de la pompa de benzina care nu mai reactioneaza la fel de repede ; avand in vedere ca uneori merge bine , ma gandesc ca ar fi cazul doar de curatat sita de la pompa nu schimbarea pompei. sa asteptam si alte sfaturi.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing