== CLUB FIAT ROMANIA==: Intretinere Si Revizii Linea 1.3 Multijet 90cp - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 4 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Intretinere Si Revizii Linea 1.3 Multijet 90cp

#1 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: linea emotion
  • Model: 1.3multijet 16v
  • An: 2008

Posted 08 April 2008 - 11:02 PM

am observat in cartea tehnica ca intervalul reviziilor este din 30 in 30.000km.majoritatea parcurgem acesti km in oras si se impune oricum schimbarea uleiului la 10.000km.
am gasit o pagina cu piese si accesorii fiat: http://www.italoparts.ro/index.php?c=23&am...;marca_model=74
cred ca uleiul 5W selenia sau alte marci cu acelasi indice este potrivit pentru acest motor.eu personal optez pentru mobil 1.

This post has been edited by suru: 08 April 2008 - 11:03 PM

www.timisoarataxi.blogspot.com
0

#2 User is offline   Stegal 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea 1.3 MultiJet 90CP - Emotion - Perla Vasari
  • An: 2007

Posted 09 April 2008 - 11:28 PM

revizile se fac din 30k in 30k (24 luni) sau schimbarea filtrului motor + ulei la 12 luni daca masina este utilizata cu precadere in centrele urbane sau la parcurgerea a mai putin de 10k km pe an.

Duci masina mai repede dai bani in plus. Habar n-au aia de la service care e toata politica. Am sunat la mai multe service-uri prin tara unii la 10k altii la 20k + alte raspunsuri pana cand am ajuns cu un tel la AutoItalia (dep tehnic) care mi-au confirmat ceea ce am spus mai sus.
0

#3 User is offline   DiLeS 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Linea 1.3 Multijet Active

Posted 10 April 2008 - 10:32 PM

Se pare ca discutia asta se poarta in paralel in doua topicuri.
Eu am scris dincolo dar este mai potrivit aici.
Dupa cate pricep eu... schimbul de ulei se face dupa chef, dupa declaratiile ambigue ale clientilor, dupa directia vantului... :rolleyes:
0

#4 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 April 2008 - 09:35 PM

eu la benzinar foloseam 0W 40 si schimbam la 10-12000km uleiul.
avand in vedere ca folosim 5W si circulam in oras majoritatea eu zic ca la 10.000km trebuie neaparat schimbat.desigur daca dorim un motor durabil sau daca avem obiceiul sa o mai calcam un pic.
eu la mine am observat ca lipsea dupa 5000km un litru de antigel.aprox. 2 degete sub minim.am sunat la fiat si mi-au spus sa pun un litru de apa distilata ca la toamna baga ei alt antigel.m-am uitat pe o poza de cand am cumparat masina si asa era de noua dar nu am observat eu.
am vazut pe italoparts antigel paraflu si voi cumpara ca sa fie acelasi tip.stiu ca nu e bine sa le combini.

This post has been edited by suru: 12 April 2008 - 09:36 PM

0

#5 User is offline   seotraffic 

• Marca: FIAT
  • Model: Fiat Linea 1.3Multijet

Posted 18 June 2008 - 06:55 AM

Revizie Fiat Linea 20.000

Salutare, am fost ieri cu masina la revizia de 20 mii la service-ul FIAT din Craiova.

In primul rand aveam o serie de probleme care aparusera la masina pe care le insir mai jos:

1. Aparatoarile noroi fata, dreapta si stanga, rupte
2. Lampa de pozitie spate dreapta ( care ar fi trebuit schimbata pe garantie )
3. Portbagajul nu se deschidea din telecomanda si nici din butonul din interior de la primii 3000km dar am lasato pana acum problema
4. indicatorul de benzina arata cu cca 7 litri mai putin, deci daca sunt la limita maxima, eu tot mai am 7-8 litri in rezervor ( am testat facand plin dupa ce acul era mort, si intra doar 36-37 litri in ea )

5. indicatorul lichid frana

6. Bataia care se aude pe fata dreapta si stanga cand trec pesteun damb, sau limitator de viteza

7. Schimbare filtru aer conditionat
8. Ledurile de bord la aer conditionat erau arse
9.Schimbat placute frana

===================================================

Telefonez cu 1 zi inainte la service, spun ca e urgenta, ma programeaza la ora 8.30
Cine are Linea din craiova ii stie pe cei doi de la Service, Unul cu Reviziile si celelalt Marius cu avariile.

Cel cu Reviziile are nr tel : 0729. 330. 640

Cel cu Avariile ( Marius ) nr tel: 0730.010.630

(asta ca sa ii disperati si voi cu telefoanele daca vor binevoi sa raspunda vreodata)

A doua zii dimineatza ma scol de la ora 7 pentru a ajunge la timp.
Ajung la ora 8.30, era deja aglomeratie.

Las cheile de la masina si incep sa ii Dictez celui de se ocupa cu reviziile de problemele masinii.

Imi zice ca are numarul meu de telefon si ma sun cand e gata.

Am plecat acasa, pe la ora 12 telefon:

-Sa traiti sunt baiatul de la service, doriti sa schimbam placutele de frana?
- ( eu ) da bineinteles, dar sa nu uitati sa schimbati si celelalte lucruri pe care vi le-am cerut.

Pe la orele 13 ii sun pentru a afla problemele.

Cel care se ocupa Imi inchide telefonul, adica ii da reject, si imi da ton ocupat.

Zic , o fi ocupat omul hai sa il mai las 30 minute
Dupa 30 minute il sun din nou, imi da iar reject.

Bai sa fie, hai draku sa ma culc si pe la ora 17 ii sun, sa vedem ce a au facut.

Ma trezesc pe la ora 16 si il sun. Lafel, suna de 2 ori dupa care ii da ton de Busy.

Ei ne-am dat draku, incerc sa il sun pe Marius , baiatul de la avarii/daune, nimik, imi raspunde cu aceasi moneda, ii da ton de Busy.

Zic in mintea mea ca sunt niste jigodii si ca daca pana acum nu le-am dat nici 10 lei nu le voi da nii de acum in colo.

Suparat ca nu aflu nimic decid sa ma duc peste ei numai ca deja era ora 18 cand vine un prieten sa ma ia e prea tarziu, ca deja stiam ca inchid la 18.

Ma resemnez deja ca pentru 1 Revizie trebuie sa las masina 2 zile in service, desi sunt un sac de draci.

Nu puteau nici sa raspunda sa spuna omului, domnule mai asteptati ca nu e gata. Dar pt ei e simplu, sa da ton de busy.

Pe la orele 19 ma suna baiatul de la service:

- (el) Sa traiti , masina dumneavostra e gata, puteti sa venii sa o luati ( f. satisfacut de el )

- (eu) Ahh, pai nu inchideati la orele 18?
- (el)Ba da dar mai stam pe aici de taina puteti venii sa o luati.
- (eu) Bine, zic eu
- (el)Sa va zic si suma ?
- (eu) Da, spuneti cat face?
- (el)Pari O mie noua zeci si nou RON ( 1099 RON )
- (eu) En in regula vin in 15 minute.

====================================

Ma duc la service, platesc imi da cheia si am plecat.

Dupa primii 10 Km, aud bataia sub masina iar ( Problema nr 6) numai ca de data asta bate mai spre stanga.

Pe langa asta ma trezesc cu o factura de 11 mil, iar masina NU este silentioasa deloc.

Daca data trecuta( la revizia de 10 mii ) cand au completat doar uleiul masina era silentioasa de credeam ca nu m-am mai suit in aceeasi masina, ACUM vreau sa zic ca motorul merge lafel de zgomotos ca inainte de a o duce in service desii EI ZIC, ca mi-au schimbat:
- Filtru motorina
- Filtru ulei
- Filtru polen
- Ulei ??? ( care nu apare pe factura finala )

Eu sunt mai mult ca sigur ca Filtrul si Uleiul nu au fost schimbate datorita zgomotului specific al motorului care il sesizez ca inainte de a o baga in service.

Asadar am o serie de intrebari pentru cunoscatori:

1. Cum pot verifica daca uleiul a fost schimbat?

Ma gandeam sa il schimb eu personal ( sa mai iau eu 3 l ulei )si sa il iau pe celalat si sa ii vad culoarea, cat e de transaparent. NU?

2.Cum verific daca a fost schimbat filtrul de motorina? sau cel de Polen?

3.Apoi e normal ca manopera sa fie 350 RON ?

Atasez mai jos facturile si va las pe voi sa deslusiti daca ASTIA mi-au bagat si Ulei sau nu, ca pe factura nu apare uleiul, dar pe fisa lor din service apare.

4.Si inca ceva, e normal ca Lampa din Spate ( problema nr 2 )sa o platesc eu?
Nu trebuia sa fie in garantie?

5. Cum ii fac pe Prosti sa Identifice problemele cu bataia care se aude? sa ma duc la alt service?

va multumesc

Attached File(s)-----

This post has been edited by seotraffic: 18 June 2008 - 07:06 AM

0

#6 User is offline   DrFrancisc 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Model: Linea 1,3 Multijet Dynamic Nuovo Azzuro

Posted 18 June 2008 - 07:02 AM

Pai, eu unul nu ma pricep asa de bine, insa stiu ca te uiti la culoarea uleiul, de obicei, datorita uzurii se inchide la culoarea, uleiul nou are culoarea clara si deschisa...
Iar apoi cu lampa spate stiu ca o platesti tu pentru ca este considerata consumabila, la fel ca si placutele de frane si etc...insa poate gresesc...

Oricum nasol cu astea de la Fiat, niste neseriosi si jumatate, pacat de masini

Si cand ma gandesc ca la chestionarul despre ce parere am despre AutoItalia am bifat foarte buna, nestiind ce aveam de tras cu ei cand am vopsit masina...

This post has been edited by DrFrancisc: 18 June 2008 - 07:03 AM

0

#7 User is offline   Muhi 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Linea Emotion 1.4 T-Jet 120

Posted 18 June 2008 - 08:39 AM

View Postseotraffic, on Jun 18 2008, 07:55 AM, said:

Atasez mai jos facturile si va las pe voi sa deslusiti daca ASTIA mi-au bagat si Ulei sau nu, ca pe factura nu apare uleiul, dar pe fisa lor din service apare.

4.Si inca ceva, e normal ca Lampa din Spate ( problema nr 2 )sa o platesc eu?
Nu trebuia sa fie in garantie?

va multumesc

Buna, in factura ai inclus si devizul in valoare de 295.574 RON fara TVA. In deviz, la consumabile ai si uleiul. Deci l-ai platit. In legatura cu "lampa din spate" nu am inteles decit ca aveai un bec de pozitie ars (cel de 5W), corect? Becurile nu fac parte din garantie. Daca aveai probleme cu lampa stop (tripla) era cu totul altceva. Bafta!

P.S. Despre preturi ce sa-ti zic...gandeste-te ca numai filtrul de motorina este 280 RON fara TVA si setul de placute de frina 185 RON. Sincer, nu mi se pare mult totalul de 11 mil pt factura.

This post has been edited by Muhi: 18 June 2008 - 08:48 AM

0

#8 User is offline   seotraffic 

Posted 18 June 2008 - 08:58 AM

Nu as avea nimic impotriva pretului dar ideea e sa fie seriosi, sa nu imi zica ca imi schimba x si y si defapt schimba doar ce poate fi verificabil, ex: bec

Pentru ca dupa cum am spus la revizia de 10 mii am simtit clar diferenta cand am plecat dupa loc , dupa ce sau ocupat ei de ulei.

Dar acum lucrurile stau incvers, dupa toate chestiile adaugate, nu am simtit nici o diferenta la mers, era exact ca inainte de revizie
0

#9 User is offline   kts 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: VW
  • Model: Jetta TDI
  • An: 2009

Posted 18 June 2008 - 11:04 AM

seotraffic, stai linistit ca ti-au inlocuit hotii mai multe. O sa descoperi mai incolo. Faptul ca au avut nevoie de mai mult timp spune destule. Se te inveti minte sa mai lasi masina.

Ulei motor schimbat la 30000 sau 2 ani?! Numai in Burundi. :banana:

Daca la dizel se recomanda 5W40 atunci nu vad de ce Mobil Synt S 5W40 n-ar fi o optiune. E fully sintetic si nu e facut din ulei mineral ca Selenia.
http://trilulilu.ro/00070707000
Multumesc Richard Dawkins & Carl Sagan!
See Yaaa!!
0

#10 User is offline   seotraffic 

Posted 18 June 2008 - 11:16 AM

View Postkts, on Jun 18 2008, 12:04 PM, said:

seotraffic, stai linistit ca ti-au inlocuit hotii mai multe. O sa descoperi mai incolo. Faptul ca au avut nevoie de mai mult timp spune destule. Se te inveti minte sa mai lasi masina.

Ulei motor schimbat la 30000 sau 2 ani?! Numai in Burundi. :banana:

Daca la dizel se recomanda 5W40 atunci nu vad de ce Mobil Synt S 5W40 n-ar fi o optiune. E fully sintetic si nu e facut din ulei mineral ca Selenia.

Concret la ce te referi cand spui ca mi-au inlocuit?

Zici ca mi-au pus chiar si alte piese? :))

nu mai cita mesajul anterior in totalitate

This post has been edited by icet: 18 June 2008 - 08:01 PM

0

#11 User is offline   kts 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: VW
  • Model: Jetta TDI
  • An: 2009

Posted 18 June 2008 - 11:23 AM

Cand omu are nevoie de o piesa se duce la dezmembrari sau la baiatu de la servis ;)
http://trilulilu.ro/00070707000
Multumesc Richard Dawkins & Carl Sagan!
See Yaaa!!
0

#12 User is offline   seotraffic 

Posted 18 June 2008 - 05:26 PM

View Postkts, on Jun 18 2008, 12:23 PM, said:

Cand omu are nevoie de o piesa se duce la dezmembrari sau la baiatu de la servis ;)

Pai ar fi grav, atunci ce s amai zicem de cei care au masinile avariate si le baga in service? de le tin pe acolo cate 2 luni
0

#13 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 08 July 2008 - 09:27 PM

a skimbat cineva placutele de frana pe linea multijet?
am 15000km si apare mesaj in bord sa verific placutele.am dat jos roata si mai am aprox 30% fata de o placuta noua.oare trebuie skimbate?
revizia o am la 20000km .placutele ma tin sigur pana atunci dar spunea cineva ca am sa distrug senzorii.
stie cineva daca filtrul original de polen contine carbon?am citit ca cel mai bun filtru de polen e acela din carbon.altfel in masina ajung concentrati de noxe de 6 ori mai mari decat in exterior.
0

#14 User is offline   Muhi 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 08 July 2008 - 11:04 PM

View Postsuru, on Jul 8 2008, 10:27 PM, said:

...placutele ma tin sigur pana atunci dar spunea cineva ca am sa distrug senzorii...

Poate vorbesc eu prostii dar nu cred ca ai cum sa distrugi senzorii. N-au nicio treaba. Sint pur si simplu niste fire bagate in placutele de frina care "dau la masa" in momentul in care placuta se uzeaza, astfel se inchide un circuit electric si esti avertizat printr-un led sau mai stiu eu ce mesaj ca ar trebui sa inlocuiesti placutele de frina. Chiar nu vad ce s-ar putea strica dpdv electric. :scarpin:

View Postsuru, on Jul 8 2008, 10:27 PM, said:

stie cineva daca filtrul original de polen contine carbon?am citit ca cel mai bun filtru de polen e acela din carbon.altfel in masina ajung concentrati de noxe de 6 ori mai mari decat in exterior.

Nu stiu daca filtrul de polen e filtru activ de carbon, ar fi bine sa-i intrebi pe cei de la italoparts, de exemplu. Aia cu de 6 ori mai multe noxe nu stiu ce sa zic... :-? Oricum, filtrul de polen e bine sa fie schimbat mai repede decit zic ei teoretic, pt sanatatea noastra. Si carton chior sa fie, daca e schimbat mai repede, ce mai conteaza ca are carbon sau nu. La ce mizerie e in tara asta, in 2 zile de mers s-a dus dracu' tot carbonu'.
0

#15 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 11 July 2008 - 09:30 PM

azi am fost la reprezentanta pentru placute si au spus ca in cazul in care mai am carne pe ele pot merge linistit ca nu se strica nimic.am sa le skimb la 20000 cand merg la revizie.
0

#16 User is offline   andy_the_best 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Linea 1.3 MTJ 90 cp Emotion Grigio Underground

Posted 18 July 2008 - 11:37 AM

Eu am 10777 km si pe 17 august face 1 an.... La revizie nu am fost pentru ca am urmarit pe aici cum sta treaba cu 10000 km si cu 30000 km si am hotarat sa o fac la un an. Pe langa simpla revizie mai sunt si cateva problema legate de defectele lor de fabricatie ( torpedou, afisaj senzor parcare, trebuie facuta geometria ca trage dreapta). In curand va veni si partea asta si sunt curios cum se vor purta si daca se va observa vreo diferenta.
I'm lovin'it (Fiat Linea)!
0

#17 User is offline   Florin2008 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Linea 1.4 77CP

Posted 18 July 2008 - 12:00 PM

eu zic ca nu conteaza banii pe care ii dai 1000lei sau 1200 dar macar sa ti`o faca cum trebuie sa nu`ti mai troncaneasca nimic cum era, ca deasta e service, bine ca am numai 1000km pana la 30.000km mai e ceva poate se reglementeaza trebuirle si devin baieti de treaba si cu mai multa experienta :)
0

#18 User is offline   seotraffic 

Posted 18 July 2008 - 04:49 PM

hAI SA VA MAI ZIC O BOMBA.

La 100 km dupa ce astia zic ca mi-au schimbat placutele, apare un senzor pe bord care zice ca trebuie schimbate.

Culmea.

O sa dau roata jos dar nu stiu exact cum sa verific daca sunt mancate sau nu. cineva de aici zicea ca stie. cum pot verifica mai exact?
0

#19 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 July 2008 - 10:25 AM

am auzit de la posesorii altor marci ca in cazul in care se aprinde becul si placutele sunt bune trebuie tras senzorul in afara un pic.
la revizia de 10.000km au skimbat DOAR ULEIUL SI FILTRUL.nu au facut nimic altceva sa verifice directia sau sa inspecteze optic alte subansamble ale masinii.
0

#20 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 03 August 2008 - 06:21 PM

azi am skimbat singur placutele.
am cumparat ceva italiene de la un importator din Budapesta.au costat 68ron.originalele au tinut 18.000km si mai aveau minimum posibil pe ele.
sper sa tina astea mai mult.
am observat cu ocazia asta o problema.in spatele discului de frana din partea stanga se vede capacul cutiei de viteze care este un pic transpirat de ulei si plin de praf peste acel ulei.ulei nu se vede sa pierd dar nu este ok sa fie asa.la revizie ori vor gasi un surub destrans ori garnitura nu e in regula.
am un prieten cu grande punto care are 30000km si placutele neskimbate.ale mele la 18000km au fost sigur made in turkey
0

#21 User is offline   seotraffic 

Posted 09 August 2008 - 04:53 PM

Va salut.

Revin cu noutati, am in prezent 26 mii de KM si ultima data uleiul a fost schibat la 21 mii km.

Dar am zis acum sa ma duc la niste baieti sa mil schimbe de fata cu mine.

Totodata am zis sa vedem cum sta culoarea.

Cand ajung acolo, baietii imi zic, " la motoarele diesel uleiul se poate colora negru si dupa 500 km" , ca cica asa e la diesel.

Deci cel putin dupa ce am aflat am inteles ca oricum nu imi puteam da seama daca mi l-au schimbat sau nu.

Oricum am schimbat Uleiul insa mi-au recomandat Castrol 5w-40, iar filtrul pe care l-am gasit era ca ala original al masinii.

Au intrat cam 3,2 l si am simtit masina ca merge altfel nu mai era asa zgomotoasa, cel putin puteam merge cu AC-ul pornit fara sa fiu nevoit sa o turez prea mult prin oras ( numai 1-a si a 2-a ) dar oricum o performanta masinii nu este extraoridinara dar se simte macar, nu ca ultima data cand am fost in service.

Acum am vazut ca Cineva pe aici foloseste "mobil 1 TURBO DIESEL 0W40".

Am si eu o intrebare care este sau care sunt uleiurile recomandate de fiat pt fiat linea afara de 5w-40, si care este diferenta intre Castrol si Selenia 5w-40?

As vrea ca masina sa mearga mai sportiv sau mai siletios macar, ca am inteles ca unele uleiuri sunt aditivate, sa nu recurg la aditivi gen duralube care dauneaza motorului.

Si pt SURU, as vrea sa te intreb la cati km ai pus ow40 si cum sa simtit masina? ce diferenta ai simtit?

0

#22 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 16 August 2008 - 01:38 PM

la revizia de 10000km am pus 0w40 si voi continua pana la 100000km dupa care am sa merg cu 5w40 pentru ca va avea o oarecare uzura la 100000km.
acum la 20000km voi pune si eu tot 0w40 dar acela pe care scrie TURBO DIESEL de la mobil 1
am skimbat filtrul de polen la 18000km pentru ca ma gandeam ca e murdar.a fost dezastru(negru taciune)
cand dadeam pe 21"c transpiram si acum cu el curat pun pe 25"c si e rece de numa.sufla acum la jumate din viteza ventilatorului cum sufla inainte pe maxim.
de acum il skimb la 10000km pe asta de polen si pe cel de aer la 15000.
e belea la noi cu praful parca am fi in sahara

This post has been edited by suru: 16 August 2008 - 01:42 PM

0

#23 User is offline   CBO73 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 20 August 2008 - 09:18 PM

Suru stai linistit cu cutia murdara de ulei . Cutie este dotata cu o supapa de eliminare a vaporilor de ulei ( o gasesti in partea de sus a cutiei) , si pe acolo se preling vapori . Cu timpul pata de ulei va creste in dimensiuni. Si eu m-am speriat si m au linistit cei din service.
0

#24 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 23 August 2008 - 04:42 PM

mersi ca eram trist cu pata de ulei.ma gandeam ca nu am avut bafta de o cutie buna.
la prima revizie care am facuto la service rafaelo cea de 10000km e ca si cum as fi fost la un simplu skimb de ulei.acum luni merg la 20000km la dealerul de unde am cumparat masina ca sa-mi verifice la masina si alte chestii.
am un zgomot suspect in partea dreapta.e ca si cum ar cloncani un telescop dar e ceva mai redus si suna a plastic.se aude usor doar la denivelari(valuri in asfalt).la gropi e liniste nimic.interesant
0

#25 User is offline   Stegal 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Linea 1.3 MultiJet 90CP - Emotion - Perla Vasari

Posted 25 August 2008 - 11:47 AM

View Postsuru, on Aug 23 2008, 05:42 PM, said:

am un zgomot suspect in partea dreapta.e ca si cum ar cloncani un telescop dar e ceva mai redus si suna a plastic.se aude usor doar la denivelari(valuri in asfalt).la gropi e liniste nimic.interesant

Aceeasi problema o am si eu. In urma cu ceva timp am agatat niste borduri cu scut motoru, mi s-a desprins fasia de cauciuc de sub scut pentru delimitare, am dus-o la service, s-a rezolvat... ori nu mi-au strans ceva la scutul motor, ori o fi aparut alta problema dar de atunci mi se aude si mie. Cand o duc la revizie la sf. lu septembrie sper sa se rezolve. Parca a mai avut cineva pe aici aceeasi problema si am inteles ca era ceva de la amortizor.

La masina ta... cand iei curba de pe loc sau la viteze mici, iti scartie ceva la directie?
0

#26 User is offline   Muhi 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 25 August 2008 - 11:52 AM

View PostStegal, on Aug 25 2008, 12:47 PM, said:

La masina ta... cand iei curba de pe loc sau la viteze mici, iti scartie ceva la directie?

Mie imi facea asa, se auzeau niste paraieli, nu scartaituri...mi-au schimbat flansele cu rulmenti de la telescoapele fata in garantie. Acum nu se mai aude nimic.
0

#27 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 26 August 2008 - 06:20 PM

eu la revizie la autoroma nu mai merg.
stegal ia stanga maxim si spune-mi si mie te rog daca capacul tau de la cutia de viteze are praf pe el.adica depus peste vaporii de ulei.
CB073 spunea ca are o supapa.atunci se explica dar astia de la autoroma zic ca nu avea voie sa fie ulei.au sters capacul cu o carpa si sau pus cu cheia sa stranga mai tare suruburile.ma gandeam sa nu mi le smulga fiind aluminiu sau ce naiba o fi.(poate nu stiu ei de supapa)
AM DUS LA REVIZIA DE 20000KM ULEIUL SI EI AU PUS DOAR UN FILTRU ULEI.FILTRELE DE AER SI POLEN LE-AM SKIMBAT EU TOT LA EI LA 18000KM.
SI ACUM ATENTIE!
SKIMBAT ULEI CU FILTRUL LOR SI NIMIC ALTCEVA A COSTA 147 RON.120 ron a fost manopera pentru un skimb de ulei.
la sacalaz am platit doar 45ron.adica mai putin de jumatate.
garantia e pe banii nostri pana la urma.din 10 skimburi ulei ei au 10milioane.
in timisoara un skimb ulei costa 10ron.
mi se pare foarte scump service-ul autoroma!
oricum si ei si cei de la sacalaz nu au verificat nimic altceva la masina.
cand am avut dacie logan si am fost la revizie au verificat sus pe cric toate rotile,directie,suspensie,inchidere usi,linea usilor si tot felul de chestii.
mie fiatul mi se poate dezmembra ca pe astia i doare-n cot.
daca nu avem noi grija de ele vai de reviziile lor.
daca nu as pricepe nimic despre masini si as fi frizer de exemplu as pierde rotile pe strada.

nu mai folosi 'K" in loc de "C"

This post has been edited by icet: 27 August 2008 - 08:45 AM

0

#28 User is offline   andy_the_best 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Linea 1.3 MTJ 90 cp Emotion Grigio Underground

Posted 12 September 2008 - 07:16 PM

Revizie un an la Autoperugia 365 RON
I'm lovin'it (Fiat Linea)!
0

#29 User is offline   Florin2008 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Linea 1.4 77CP

Posted 12 September 2008 - 08:03 PM

View Postandy_the_best, on Sep 12 2008, 08:16 PM, said:

Revizie un an la Autoperugia 365 RON

pai revizia se face la 30.000km sau la 2ani ai facut intr`un an 30.000km ?? felicitari atunci :D
0

#30 User is offline   DrFrancisc 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Model: Linea 1,3 Multijet Dynamic Nuovo Azzuro

Posted 12 September 2008 - 09:51 PM

View PostFlorin2008, on Sep 12 2008, 08:03 PM, said:

pai revizia se face la 30.000km sau la 2ani ai facut intr`un an 30.000km ?? felicitari atunci :D

Se face la 1 an sau 10.000 km pentru trafic majoritar urban, sau la 2 ani si 15000 (parca) pentru trafic majoritar extra
0

Share this topic:

• 4 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online