Revizie Fiat Linea 20.000
Salutare, am fost ieri cu masina la revizia de 20 mii la service-ul FIAT din Craiova.
In primul rand aveam o serie de probleme care aparusera la masina pe care le insir mai jos:
1. Aparatoarile noroi fata, dreapta si stanga, rupte
2. Lampa de pozitie spate dreapta ( care ar fi trebuit schimbata pe garantie )
3. Portbagajul nu se deschidea din telecomanda si nici din butonul din interior de la primii 3000km dar am lasato pana acum problema
4. indicatorul de benzina arata cu cca 7 litri mai putin, deci daca sunt la limita maxima, eu tot mai am 7-8 litri in rezervor ( am testat facand plin dupa ce acul era mort, si intra doar 36-37 litri in ea )
5. indicatorul lichid frana
6. Bataia care se aude pe fata dreapta si stanga cand trec pesteun damb, sau limitator de viteza
7. Schimbare filtru aer conditionat
8. Ledurile de bord la aer conditionat erau arse
9.Schimbat placute frana
===================================================
Telefonez cu 1 zi inainte la service, spun ca e urgenta, ma programeaza la ora 8.30
Cine are Linea din craiova ii stie pe cei doi de la Service, Unul cu Reviziile si celelalt Marius cu avariile.
Cel cu Reviziile are nr tel : 0729. 330. 640
Cel cu Avariile ( Marius ) nr tel: 0730.010.630
(asta ca sa ii disperati si voi cu telefoanele daca vor binevoi sa raspunda vreodata)
A doua zii dimineatza ma scol de la ora 7 pentru a ajunge la timp.
Ajung la ora 8.30, era deja aglomeratie.
Las cheile de la masina si incep sa ii Dictez celui de se ocupa cu reviziile de problemele masinii.
Imi zice ca are numarul meu de telefon si ma sun cand e gata.
Am plecat acasa, pe la ora 12 telefon:
-Sa traiti sunt baiatul de la service, doriti sa schimbam placutele de frana?
- ( eu ) da bineinteles, dar sa nu uitati sa schimbati si celelalte lucruri pe care vi le-am cerut.
Pe la orele 13 ii sun pentru a afla problemele.
Cel care se ocupa Imi inchide telefonul, adica ii da reject, si imi da ton ocupat.
Zic , o fi ocupat omul hai sa il mai las 30 minute
Dupa 30 minute il sun din nou, imi da iar reject.
Bai sa fie, hai draku sa ma culc si pe la ora 17 ii sun, sa vedem ce a au facut.
Ma trezesc pe la ora 16 si il sun. Lafel, suna de 2 ori dupa care ii da ton de Busy.
Ei ne-am dat draku, incerc sa il sun pe Marius , baiatul de la avarii/daune, nimik, imi raspunde cu aceasi moneda, ii da ton de Busy.
Zic in mintea mea ca sunt niste jigodii si ca daca pana acum nu le-am dat nici 10 lei nu le voi da nii de acum in colo.
Suparat ca nu aflu nimic decid sa ma duc peste ei numai ca deja era ora 18 cand vine un prieten sa ma ia e prea tarziu, ca deja stiam ca inchid la 18.
Ma resemnez deja ca pentru 1 Revizie trebuie sa las masina 2 zile in service, desi sunt un sac de draci.
Nu puteau nici sa raspunda sa spuna omului, domnule mai asteptati ca nu e gata. Dar pt ei e simplu, sa da ton de busy.
Pe la orele 19 ma suna baiatul de la service:
- (el) Sa traiti , masina dumneavostra e gata, puteti sa venii sa o luati ( f. satisfacut de el )
- (eu) Ahh, pai nu inchideati la orele 18?
- (el)Ba da dar mai stam pe aici de taina puteti venii sa o luati.
- (eu) Bine, zic eu
- (el)Sa va zic si suma ?
- (eu) Da, spuneti cat face?
- (el)Pari O mie noua zeci si nou RON ( 1099 RON )
- (eu) En in regula vin in 15 minute.
====================================
Ma duc la service, platesc imi da cheia si am plecat.
Dupa primii 10 Km, aud bataia sub masina iar ( Problema nr 6) numai ca de data asta bate mai spre stanga.
Pe langa asta ma trezesc cu o factura de
11 mil, iar masina NU este silentioasa deloc.
Daca data trecuta( la revizia de 10 mii ) cand au completat doar uleiul masina era silentioasa de credeam ca nu m-am mai suit in aceeasi masina, ACUM vreau sa zic ca motorul merge lafel de zgomotos ca inainte de a o duce in service desii EI ZIC, ca mi-au schimbat:
- Filtru motorina
- Filtru ulei
- Filtru polen
- Ulei ??? ( care nu apare pe factura finala )
Eu sunt mai mult ca sigur ca Filtrul si Uleiul nu au fost schimbate datorita zgomotului specific al motorului care il sesizez ca inainte de a o baga in service.
Asadar am o serie de intrebari pentru cunoscatori:
1. Cum pot verifica daca uleiul a fost schimbat?
Ma gandeam sa il schimb eu personal ( sa mai iau eu 3 l ulei )si sa il iau pe celalat si sa ii vad culoarea, cat e de transaparent. NU?
2.Cum verific daca a fost schimbat filtrul de motorina? sau cel de Polen?
3.Apoi e normal ca manopera sa fie 350 RON ?
Atasez mai jos facturile si va las pe voi sa deslusiti daca ASTIA mi-au bagat si Ulei sau nu, ca pe factura nu apare uleiul, dar pe fisa lor din service apare.
4.Si inca ceva, e normal ca Lampa din Spate ( problema nr 2 )sa o platesc eu?
Nu trebuia sa fie in garantie?
5. Cum ii fac pe Prosti sa Identifice problemele cu bataia care se aude? sa ma duc la alt service?
va multumesc
This post has been edited by seotraffic: 18 June 2008 - 07:06 AM