Duc masina si intreb ce se face la revizide 20k si mi se raspunde: schimb filtre(ulei, benzina, aer+polen) si ulei. Bun zic, deci distributie nu? Nu, doar la 60k. Rasuflu usurat avind in vedere discutiile de pe forum. La alte probleme adaug si o verificare a sistemului de frinare, ca se auzea la frinare un mic scirtiiit mai ales cind era frig tare. Asadar, las masina si nr de tel sa ma sune cind e gata. Am lasat-o pe la ora 13 si pe la 15.30 m-au sunat sa vin sa o iau. Si intreb cit ma costa ca sa am bani la mine. Zice 470 Ron (4,7 mil). Bun zic, am scapt ieftin.
Iau banii si merg la service. Achit factura imi dau cheile, da nu ziceau nimic de filtre, ca pe deviz scrie ca piesele inlocuite se restituie, in afara de cele in garantie. Le cer filtrele doar cele de aer si de polen si mi le dau baieitii foarte amabili. In masina mi-au lasat si o cutie cu ulei Selenia gold, cam pe jumatate ca nu au intrat chiar 4l. Multumit ce sa mai zic. La 10k n-am vazut nimic. E drept ca atunci in deviz mi-au trecut doar 3l si acum 4l. Deci se explica.
Toate bune si frumoase. A doua zi ma prezint la verificarea ITP tot la acelasi service, ca se implineau 2 ani de acum. Dupa o ora de asteptare in care a trebuit sa suport vreo 2 smecheri care s-au bagat in fata imi vine si mie rindul. O pun baietii pe stand si dai verificari: noxe, frine, lumini, trusa, stingator, triunghi tot tacimul. Imi zic n-are ce sa nu iasa ca doar e masina noua ce naiba, 15700 km in 2 ani.
La urma completeaza actele si surpriza: frina de mina nu tine cit ar trebui sa tina. Sa cad jos nu alta, cum ca abia am iesit de la revizie cu ea? Zice, nu va faceti griji mergeti alaturi la baieti si v-o rezolva imediat. Bun, zis si facut, merg alaturi la service si le spun uite asa si asa ma fost la voi acum o zi la revizie si acum la ITP imi zice ca frina de mina nu tine ca lumea, si eu v-am cerut sa verificati sist de frinare. Da zice, stiti noi nu putem regla ca pe stand, dar zice nici o problema o rezolvam acum. Baga masina inautru, o urca pe elevator, desfac baietii rotile din spate, regleaza sabotii, ce mai operativi, in 10 min e gata.
Vine tipu de la receptie si zice gata am rezolvat, mergeti la colega de alaturi sa achitati factura: 35,70 Ron. Poftim?????? Cum adica, de ce sa platesc? Pai nu am platit o data la revizie verificarea frinelor? Pai da, dar atunci am verificat doar frinele de pe fata. Cum adica, eu am cerut verificare site frinare. Frinele de pe spate nu fac parte din sist de frinare. Stiti, asa sunt regulile la noi si trebuie sa platiti, ca nu e in garantie. In fine dupa citeva contre cu ei a trebuit sa platesc ca altfel nu luam masina, dar le-am spus ca o sa ma pling de tratamentul lor.
Cum am ajuns acasa am expus pe situl lor situatia si le-am spus ca fac plingere la OPC. A doaua zi ma suna si o tipa de la ei cred ca era sa ma intrebe daca am fost multumit de serviciile lor de la revizie. Va dati seama ce era la gura mea. Nu ca am vorbit civilizat, dar nu stia saraca cum sa ma opreasca si tot spunea ca o sa fac si ea sesizare la conducere. Bun zic dar sa stiti ca eu tot fac plingere la OPC.
A doua zi merg din nou la ITP, o verifica baietii din nou, bineinteles ca mi-au zis ca tot nu reglata ca lumea frina de mina dar mi-au dat drumul. Probabil asteptau si aia ceva dar nu le-am dat nimic, ce naiba masina de 2 ani mai dau si spaga la ITP.
In aceeasi zi ma suna alt tip, un sef de sectie de pe acolo de la service si isi cere scuze pt cele intimplate si ca sa vin cu factura ca imi dau banii inapoi(aia 35,70 luati pe rglarea sabotilor). L-am intrbat , dar taxa platita in plus la ITP cine mi-o da inapoi? A bilbiit-o ca n-a stiut baitul de la receptie cum sa gestioneze situatia, ca isi cere scuze si ca ii pare rau.
M-am dus dupa 2 zile si mi-au dat banii si le-am spus: baieiti la 3 ani nu ma mai prindeti voi pe aici ca nu mai sunt obligat sa fac revizii la voi. Pacat ca v-ati pierdut un client. In general am fost multumit de serviciile lor, asta si poate ca nu am avut probleme majore(schimbat un colier la bidonul de racire, uns portbagaj si revizie 10k), dar modul cum m-au jecmanit acum m-a convins ca nu mai am ce calca pe la ei.
Cei din Iasi poate stiu ca e un tip mecanic pe acolo foarte impertinent cu care m-am luat in gura ca facea tot felul de comentarii de genul: ce domle ori acum ori la revizie tot plateai reglajul asta. Mai talalaule i-am zis, te-a intrebat cineva ceva? Da poate nu aveam bani la mine, ce faceam plecam pe jos acasa? Nimic de zis tipu de la receptie a vorbit frumos, dar m-a "taxat". Nici macar nu a intrebat un sef, bai uite situatia cum sta, ce fac ii iau banii omului sau nu? Nimic, banu jos.
Asa ca mare atentie in service. Avem si noi drepturi oameni buni. Nu-i lasati sa ne calce in picioare. Faceti reclamatii si amenintati, chiar daca nu se va rezolva prea mult. Daca nu va plingeti or sa creada ca totul e in regula.
Bafta multa si km fara evenimente.
PS: Mai bine va luati piese din alta parte ca la service is duble la pret. Va spun din experienta ca eu cu asta ma ocup.

Help