Zgomot Motor Asemanator tacanit avans...
Posted 31 January 2009 - 05:30 PM
Posted 31 January 2009 - 05:58 PM
Posted 19 March 2009 - 07:24 AM
gescu, on Jan 31 2009, 05:58 PM, said:
Eu maine o sa ma duc la o verificare a motorului pentru problema asta cu acel zgomot. Sunt curios ce o sa zica, dar mai ales ce vor face cei de la AutoVerona Tg. Mures. Nu e puternic zgomotul, dar e deranjant pentru ca exista. Ulterior o sa va spun ce s-a rezolvat.
nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
Posted 26 March 2009 - 11:10 AM
Eu le-am zis celor de la Service ca nu se aude zgomotul respectiv tare si nu se aude intotdeauna. De asemenea le-am spus ca se aude undeva la valori ale turatiei cuprinse intre 1300 si 1800 rot/min sau cateodata intre 1500 si 1900 rot/min. Si doar din interiorul masinii. E interesant ca de afara nu se aude! Nu stiu care e explicatia. Probabil ca ascultandu-l de afara, zgomotul respectiv e acoperit de sunetele emise pe alte frecvente de motor. E posibil ca in interiorul masinii sa se auda din cauza faptului ca este fitrat de antifonarea masinii. Au ascultat si din interior, si nimic. S-au uitat si la nivelul uleiului si e OK. Cum am zis anterior: nu se aude intotdeauna, dar se aude indiferent daca motorul e cald sau rece. Vreau sa va intreb pe cei care ati fost la control cu masina, daca si la alte Service-uri, verificarea si testarea masinii se face in prezenta clientului sau nu. Am ramas foarte surprins cand cei de la AutoVerona Tg-Mures mi-au spus ca le este interzis clientilor accesul in zona atelierelor de reparatii. Asa, eu cum stiu daca ei fac ceva sau nu? Voi ati fost prezenti langa masina sau nu in momentul testelor? E normal sa nu asiste clientul(proprietarul masinii) la testare?
Posted 26 March 2009 - 11:44 AM
lucas8479, on Mar 26 2009, 11:10 AM, said:
E cel mai normal, asta daca servisul e de 'cuvant" si cum la noi iti pun alt ulei sau sub nivel, devine anormal pt. noi ca clienti sa nu asistam.
Nicaieri in lume nu stai langa masina; o dai si te cheama s-o iei cand e gata.
Am vazut o faza la un servis Fiat, orasul nu-l mai dau ca mai am garantie
rOMANIA de kkt!
Posted 27 March 2009 - 02:04 PM
Si mie mi-au spus ca nu am voie sa stau langa masina la revizie. Nu au schimbat decat uleiul. Sper sa nu imi fi pus cine stie ce tampenie...
Posted 28 March 2009 - 02:30 PM
firewall, on Mar 26 2009, 11:44 AM, said:
La Caransebes am vazut ca exista o sala unde asteapta clientii care au masina in service unde este o plasma cu 4 camere de supravegheat parca si se vede pe ecran ce lucra mecanicii la masina ta.
This post has been edited by vilmos_19: 28 March 2009 - 02:31 PM
Posted 28 March 2009 - 04:41 PM
Posted 15 May 2009 - 09:20 AM
Problema este ca la o intalnire uu domn mi-a povestit cum a stat masina lui aprope numai prin service si cum i s-a schimbat aproape tot, mai putin motorul pentru problema asta si mi-a povestit si de colegul forumist din Iasi caruia i-au schimbat motorul "in doar 4 zile" (la o alfa romeo in 12 ore 2 oameni au dat jos motorul vechi, au pus pe cel nou su au legat toata cablaraiam iar motorul de alfa JTS nu se poate compara cu ce am eu)
La telefonul de ieri mi s-a zis ca e posibil sa o tina si peste weekend masina. Pentru ce verificari...nu stiu cum nu stiu cat de greu poate fi. Din prisma mea de mecanic "teoretic" vad lucrurile mai simplu. Adica verifici tot ce e de verificat si nu dureaza cred 2 zile, si descoperi ce e, daca e periferic motorului, daca nu dai masina omului inapoi si il anunti ca in 3 saptamani ii vine motor nou ca si colegului de la iasi.
Masina are aproape 16.000km si incepand de ieri cand cand am aflat ca nu e doar o clapeta murdara sau un ecu cu erori sunt destul de deprimat...
Update:
M-au sunat sa ma anunte de schimbarea siglei care a prins apa/aer si a aerisitorului dar nici un raspuns inca pentru tacanit. Am uitat sa intreb de flansa...
Posted 27 January 2010 - 08:32 PM
Diomet, on 15 May 2009 - 09:20 AM, said:
Problema este ca la o intalnire uu domn mi-a povestit cum a stat masina lui aprope numai prin service si cum i s-a schimbat aproape tot, mai putin motorul pentru problema asta si mi-a povestit si de colegul forumist din Iasi caruia i-au schimbat motorul "in doar 4 zile" (la o alfa romeo in 12 ore 2 oameni au dat jos motorul vechi, au pus pe cel nou su au legat toata cablaraiam iar motorul de alfa JTS nu se poate compara cu ce am eu)
La telefonul de ieri mi s-a zis ca e posibil sa o tina si peste weekend masina. Pentru ce verificari...nu stiu cum nu stiu cat de greu poate fi. Din prisma mea de mecanic "teoretic" vad lucrurile mai simplu. Adica verifici tot ce e de verificat si nu dureaza cred 2 zile, si descoperi ce e, daca e periferic motorului, daca nu dai masina omului inapoi si il anunti ca in 3 saptamani ii vine motor nou ca si colegului de la iasi.
Masina are aproape 16.000km si incepand de ieri cand cand am aflat ca nu e doar o clapeta murdara sau un ecu cu erori sunt destul de deprimat...
Update:
M-au sunat sa ma anunte de schimbarea siglei care a prins apa/aer si a aerisitorului dar nici un raspuns inca pentru tacanit. Am uitat sa intreb de flansa...
OK.Si pana la urma ce s-a intamplat cu sunetul "masinii de cusut"?
Ma intereseaza ,caci si la mine se aude acest sunet dupa 1500rpm ,chiar si cu motorul cald.
nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
Posted 27 January 2010 - 11:46 PM
La o turatie pe loc, in anumite moment pot sa aud cum trece apa prin ceva conducte.
Mentionez ca stiu cum se manifesta mersul subturat si talpa la turatie scazuta. Nu, nu merg asa. Schimb la 3500 RPM+.
Imi pare rau ca esti din Ploiesti ca puteam sa verificam daca problema este aceeasi la ambele masini. Numai bine!
Posted 28 January 2010 - 12:40 AM
Posted 28 January 2010 - 11:25 AM
Posted 28 January 2010 - 06:02 PM
This post has been edited by Cip: 28 January 2010 - 06:03 PM
Posted 28 January 2010 - 07:58 PM
Posted 29 January 2010 - 07:06 AM
zburatorul_23, on 28 January 2010 - 12:40 AM, said:
Asteptam cu nerabdare sa ne spui ce explicatie or sa-ti dea cei de la service.Aseara am stat si am "ascultat" motorul cu capota ridicata.Zgomotul pare sa se auda pe undeva in zona din spatele filtrului de aer.Sper sa fie ceva pe acolo si sa nu se transmita sunetul.Si ar mai fi ceva: la ralanti,cu motorul cald,motorul gafaie,nu-si poate mentine turatia,se duce la 750-800rpm apoi urca la 1000rpm.Am crezut ca de vina or fi consumatorii,dar si cu acestia opriti,motorul face la fel.O sa ma duc la cei de la Autogenova si o sa le reclam asta.Ba chiar o sa iau un mecanic de aclo,o sa-l plimb prin oras sa vada ca este motorul cald,si o sa cer o explicatie.Ultima oara cand am reclamat asta mi-au spus ca din program nu se poate mari turatia ralantiului,ca la alte masini,dar asta nu-i problema mea.Sunt curios ce explicatie or sa mai dea acum.
This post has been edited by Diomet: 29 January 2010 - 08:09 AM
Reason for edit: Nu mai cita postul in totalitate
Posted 29 January 2010 - 10:31 AM
Vad ca au fost destul de promti in prima faza si am primit imediat a doua zi dimineata un mail de la AI prin care mi se cerea sa le spun unde am facut verificarile si unde am reclamat problemele!! astept acum sa vad cat sunt de promti si mai departe...
Posted 29 January 2010 - 07:56 PM
zburatorul_23, on 29 January 2010 - 10:31 AM, said:
Dar cu "tacanitul" s-a rezolvat?
Au reusit sa-ti spuna de la ce este?
Posted 31 January 2010 - 06:41 PM
Posted 08 February 2010 - 09:31 PM
Posted 08 February 2010 - 10:24 PM
Diomet, on 08 February 2010 - 09:31 PM, said:
DA! m-au trimis la un service FIAT pentru a reclama din nou problema!! TARE NU?!
In legatura cu uleiul, pentru ca au pus un 20w-50, au motivat ca din cauza faptului ca se auzea acel tacanit mecanicul sef a luat hotararea de a pune un ulei care sa reduca zgomotul!!
CE SA MAI ZICI? CE SA MAI FACI? vreau sa fac o sesizare la OPC!
Posted 08 February 2010 - 11:59 PM
Posted 09 February 2010 - 12:18 AM
la mine se aude pana se incalzeste putin motorul,atat.oricum unii au schimbat defazorul si cica s-a rezolvat
This post has been edited by black_cat: 09 February 2010 - 12:18 AM
Posted 23 March 2010 - 08:37 PM

Help