glontzrulz, on May 24 2008, 06:54 PM, said:
Eu detin un GP t-jet 120 Cp, am 2000 Km cu el si pana acum nu am avut nicio problema. Consumul e cam maricel DAR asta nu ma prea intereseaza din moment ce de la 120Km/h trec la 160 doar piscand usor pedala
Sfatul meu e sa te gandesti la ce vrei tu de la masina: putere sau consum ca pe amandoua nu le poti avea. A6-a viteza este clar pt un consum mai ok pe autostrada dar ma surprind cifrele date de ei. Sunt cam aceleasi si la mine (t-jet) numai ca real in oras sub 10.5 nu am scazut pana acum iar extraurban cu maxim 120Km/h intradevar am avut consum de 5. Cand sari de 2000 intra turbina si creste si consumul. Un lucru important pt T-jet e ca nu ai dunga rosie pe turometru. Teoretic e safe sa-i dai pana in 6 mii. Pana acum nu am avut de ce
Sper sa-ti fi fost cat de cat de ajutor si sa ne auzim cu bine.
vreau sa spun ca eu am motorul asta starjet pe punto mk2b din 2004..deci nu este o premiera...a 6 viteza nu este pt consum cu spun toti este si pt viteza .pt ca daca te uiti in rapoartele cutiei pana la a 5 are aceleasi rapoarte ca si o cutie in 5 trepte iar la a 6 are un raport de 0.69 cea ce insemna ca 0,69 rotatii cutie =1 rotatie roata ...de aici rezulta ca ai si o viteza mai mare .
pt cine a spus ca e o lesinatura de motor ...am impresia ca a condus motoare peste 200 cai toata viata lui si normal daca se urca intr-o masina de 95 cai i sse pare proasta .
eu cu starjet la 120 in treapta 6 la 3100 3200 ture am consum 5.8.
iar visavis de turatii pana la dunga rosie ..e total aiurea ..la mine pe modelul meu sporting turomatrul e pana la 8000 cu rosu de la 7000...asta nu insemna ca ii pot da 7000 de ture ...iar vitezometrul are 240 cand viteza maxima este 178.
pt cine vrea sa ia motorul asta il recomand cu caldura...consum mic ...puntere peste medie (media masinilor de la noi)..motor foarte elastic ..cei drept va trebui turat ca sa vezi ce poate ...da in oras se poate scoate consum de 8.5
...in ultimi 1100 km mars 600 afara 500 oras consumul mediu este de 6.5.
salutare ...dute si fa un test drive si nu mai te lua dupa toti ...sincer nu as opta pentru un motor de cilindree mica turbo(1.4 t-jet) ...sunt foarte solicitate ..au viata mai mica (parerea mea ).
This post has been edited by qatalinu: 25 May 2008 - 02:14 PM