== CLUB FIAT ROMANIA==: Jante Stilo - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Jante Stilo

#31 User is offline   Dorian_TM 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2004

Posted 27 February 2012 - 11:08 PM

Ms pentru lamurire!
0

#32 User is offline   ionycz 

• Model: Stilo 1,2 16v

Posted 28 February 2012 - 10:11 PM

Salut, am si eu o intrebare pentru tine armandot55, eu am gasit un set de jante originale fiat stilo modelul abarth pe 17 si mi-a spus cineva cum ca mi-ar crea probleme la convergenta si asa mai departe, tu zici ca le ai de 40000 de kilometri , intrebarea mea e daca ti-au dat de furca marimea mare a rotilor si tin sa precizez ca eu am modelul dinamic 1,2. Multumesc si scuze de deranj.
0

#33 User is offline   Dorian_TM 

Posted 29 February 2012 - 01:23 AM

Inca o intrebare Cristy, ai idee ce dimensiuni imi trebuie la prezoanele variabile (de trecere de la 98 la 100) ca probabil o sa le iau de pe net si mi-e frica sa nu le cumpar prea lungi sau prea scurte:(
0

#34 User is offline   armandot55 

• Membru interesat
  • PipPip
  • An: 2002

Posted 29 February 2012 - 01:53 AM

View Postionycz, on 28 February 2012 - 10:11 PM, said:

Salut, am si eu o intrebare pentru tine armandot55, eu am gasit un set de jante originale fiat stilo modelul abarth pe 17 si mi-a spus cineva cum ca mi-ar crea probleme la convergenta si asa mai departe, tu zici ca le ai de 40000 de kilometri , intrebarea mea e daca ti-au dat de furca marimea mare a rotilor si tin sa precizez ca eu am modelul dinamic 1,2. Multumesc si scuze de deranj.

Eu am motorul de 1.6 si jantele fiind oleaca mai late am cauciucuri de 225/45/17, la consum fata de cele originale nu e o diferenta enorma, pe calculatorul de bord vad doar o diferenta de 0.4-0.5... asta in regim de mers la fel ca inainte...posibil la motorul tau de 1.2 sa se simta oleaca mai bine, fiind oleaca mai mic demarajul posibil sa fie mai slab.In rest alte diferente negative nu am observat decat la buzunar cand trebuie schimbate :D.

Iar pt Dorian_TM : nu ai cum sa stii ce lungime trebuie sa aiba prezonul decat daca stii ET si J jantei... la ale mele cu Et 20 si J 8 ... a trebuit sa iau prezoane de 2ori mai lungi decat cele originale...
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
0

#35 User is offline   Dorian_TM 

Posted 29 February 2012 - 02:38 AM

Scuze ca te contrazic dar nu are ET-ul si J-ul nici o legatura cu cat de lung trebuie sa fie prezonul...

ET - este centrul de echilibru al jantei ( cu cat et-ul este mai mare cu atat janta va fi mai iesita inafara) si aici singurele probleme pot fi sa frece in aripa dar nu are legatura cu butucul de prindere.
J - latimea jantei pe suprafara de prindere a cauciucului, iarasi nu are nici o legatura cu butucul de prindere al prezoanelor.
0

#36 User is offline   armandot55 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 February 2012 - 09:16 AM

Vezi ca gresesti, cu cat Et e mai mic cu atat janta va iesi mai inafara spre aripa.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
1

#37 User is offline   Dorian_TM 

Posted 29 February 2012 - 09:24 PM

Da sorry m-am incurcat:) Jantele au ET-ul 25 si J-ul 7 nu cred k o sa am probleme sa imi frece... Si inca ceva, m-am uitat acum la ele si au gaurile destul de largi din cate stiu eu partea filetata a prezonului nu ii atat de groasa si ma gandeam oare cu prezoane normale pentru jante de aliaj nu o sa se potriveasca? Pentru ca am impresia ca prezoanele variabile de la 98 la 100 is o mare vrajala:) Pentru ca lund-o logic cand pui janta pe butuc va fi decalajul de 2mm fata de gaura iar prezoanele "variabile" au doar conul ala liber peste un (surub) prezon si asta nu il face sa prinda in diagonala:) pentru ca nu are cum, trbuie tot in linie dreapta sa se fileteze. Eu cred ca unele jante de 100 in cazul nostru se potrivesc pe 98 din simplul fapt ca gaurile sunt mai largi si merg prinse cu prezoane normale de jante aliaj.
0

#38 User is offline   armandot55 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 February 2012 - 10:22 PM

De frecat nu cred sa iti frece depinde si ce cauciucuri pui pe ele... la mine de ex cand am avut 225/50/17 cu 2 pers in spate imi atingea in aripa(bine am si suspensie sport si jantele is 8j) , dar la tine nu cred ca o sa fie o problema... iar cu prezoanele am spus si mai sus am aproape 40.000 km cu prezoane normale lungi pe jante 4x100...fara inel de centrare sau prezoane variabile... deocamdata vad ca nu imi fac figuri, bine nici nu sunt genu care sa mearga cu viteze supersonice ca sa zic ca ar putea aparea probleme... un 130-140 am mers lejer fara sa se simta nimic.Incearca cu prezoanele originale si vezi daca merg, daca is prea scurte ia altele lungi dar vezi sa fie filetul cu acelasi pas, ca prima data cand am luat prezoanele lungi mi-au trimis cu pasul gresit,era oleaca mai mare si nu stiam de ce nu se infileteaza...
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
0

#39 User is offline   Dorian_TM 

Posted 29 February 2012 - 10:40 PM

Pai daca imi trebuie mai luni dau jos un prezon de la mine si ma duc cu el la magazin ca sa nu iau teapa. Pe mine mai tare ma rodea lunigimea ca sa nu iau prea lung. sau nu ii problema daca ii mai lung? are loc unde sa se tot duca sau se opreste undeva in ceva?:)
0

#40 User is offline   ionycz 

• Model: Stilo 1,2 16v

Posted 01 March 2012 - 08:08 PM

Multumesc armandot55 pentru sfat , deci cea mai buna solutie ar fi sa imi cumpar jante maxim de 16" ca sa nu pierd prea mult din demaraj si sa nu maresc consumul .
0

#41 User is offline   dario13 

Posted 14 March 2012 - 10:02 PM

mi-am luat de curand un set de jante pe 17" , are ceva daca folosesc prezoanele vechi care le-am avut la jantele de tabla pe 15" ...... si imi poate spune si mie dimensiunile prezoanelor ca vreau sa-mi iau si un set de "prezoane antifurt"
0

#42 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v

Posted 15 March 2012 - 06:49 AM

View Postdario13, on 14 March 2012 - 10:02 PM, said:

mi-am luat de curand un set de jante pe 17" , are ceva daca folosesc prezoanele vechi care le-am avut la jantele de tabla pe 15"

Daca sunt jantele de 17" originale ,merg aceleasi prezoane(eu folosesc aceleasi prezoane si pentru "tablele" de 15" si pentru jantele de 16" tot originale).

Succes!
0

#43 User is offline   dario13 

Posted 15 March 2012 - 08:12 PM

multumesc bebeluka,
dimensiunea prezoanelor o stie careva ca vreau sa cumpar un set de prezoane antifurt
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo