== CLUB FIAT ROMANIA==: Distributia - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Distributia O schimb sau nu

#1 User is offline   IonutV 

• Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO MW
  • An: 2004

Posted 10 June 2008 - 10:44 AM

Salutare, revin cu o problema noua. Mai degraba o intrebare decat problema tehnica.

Am achizitionat un Fiat Stilo MW 1.9 JTD si sunt in faza de revizii. Am schimbat ulei, filtre, bateria, ceva piese pe la directie, si a venit randul distributiei.

Acuma ideea e urmatoarea: masina are 140.000 de km. Conform cartii tehnice, distributia trebuia schimbata la 120.000. Conform cartii de service la 120.875 a avut loc o revizie. Cartea de service este de asa natura incat nu-mi descrie detailat ce s-a efectuat, doar revizie si stampila.

Intrebarea e urmatoarea: pot sa am incredere in cartea de service?, s-a schimbat sau nu distributia? mai mult, merge o curea de distributie cu 20.000 de km in plus fata de km la care trebuia schimbata.

In plus adaug 3 poze in care se vede starea in care se afla curea in momentul de fata, in sensul ca inscriptiile sunt vizibile. Mentionez ca nu vreau neaparat sa schimb distributia, dat fiind faptul ca nu stau foarte stralucit cu banii.

Am incercat sa contactez service-ul unde s-a efectuat revizia, dar nu mi s-a raspuns la mail.

Ce astept din partea voastra este sa-mi confirmati sau sa-mi infirmati daca a fost sau nu schimbata distributia, luand in considerare datele prezentate mai sus, si ma adresez in special celor care au schimbat distributia si au vazut cum arata o curea de distributie rulata un numar semnificativ de km, si care pot sa faca o comparatie.

Multumesc anticipat.

Attached File(s)-----

This post has been edited by IonutV: 10 June 2008 - 10:49 AM

0

#2 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: STILO 1.2 16V
  • An: 2003

Posted 10 June 2008 - 12:18 PM

pe exterior ea poate sa arate la fel si dupa 100mii km , pt ca nu o uzeaza nimic in zona aia, nu atinge, nu freaca , nu e in contact cu nimic. asa ca nu stiu cat de mult si-ar putea da seama cineva din pozele astea.
mai important de analizat este dantura curelei , cea de pe interior, urme de uzura pe dinti... starea cauciucului, care dupa ani si utilizare indelungata, capata un aspect mat, uscat, scortos, poate cu mici fisuri in suprafata . compar-o cu una noua, si daca nu a fost schimbata , o sa vezi repede diferenta...
FIAT STILO 1.2 16V
0

#3 User is offline   radub 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat Punto 16V
  • Model: Emotion

Posted 10 June 2008 - 12:43 PM

Bine, bine...dar rolele?
0

#4 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 10 June 2008 - 12:58 PM

View Postradub, on Jun 10 2008, 01:43 PM, said:

Bine, bine...dar rolele?

la alea nu ai cum sa iti dai seama de uzura. in general , rolele sunt niste rulmenti care au rolul de a intinde cureaua... probabil in cazul unei uzuri mari s-ar auzi un zgomot ciudat daca ar fi dus un rulment...
FIAT STILO 1.2 16V
0

#5 User is offline   IonutV 

Posted 10 June 2008 - 01:10 PM

View Postmarsuleu, on Jun 10 2008, 01:18 PM, said:

pe exterior ea poate sa arate la fel si dupa 100mii km , pt ca nu o uzeaza nimic in zona aia, nu atinge, nu freaca , nu e in contact cu nimic. asa ca nu stiu cat de mult si-ar putea da seama cineva din pozele astea.
mai important de analizat este dantura curelei , cea de pe interior, urme de uzura pe dinti... starea cauciucului, care dupa ani si utilizare indelungata, capata un aspect mat, uscat, scortos, poate cu mici fisuri in suprafata . compar-o cu una noua, si daca nu a fost schimbata , o sa vezi repede diferenta...

daca te uiti mai bine, cred ca poti sa-ti dai seama ca pe exteriorul curelei sunt urme de dinti, si in acele zone vopseaua este putin stearsa, ca si cum exteriorul curelei ar antrena o alta rola dintata. uita-te mai atent.

rolele nu fac nici un zgomot ciudat.

This post has been edited by IonutV: 10 June 2008 - 01:41 PM

0

#6 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 10 June 2008 - 01:40 PM

View PostIonutV, on Jun 10 2008, 02:10 PM, said:

daca te uiti mai bine, cred ca poti sa-ti dai seama ca pe exteriorul curelei sunt urme de dinti, si in acele zone vopseaua este putin stearsa. uita-te mai atent.

pe exteriorul curelei pot fi urme de dinti doar daca a muscat cineva din ea :D
am omis eu un aspect: exteriorul curelei are contact doar cu rolele intinzatoare... de acolo se poate sterge scrisul...
FIAT STILO 1.2 16V
0

#7 User is offline   vip007 

• Marca: Alfa Romeo
  • Model: 147
  • An: 2002

Posted 10 June 2008 - 03:11 PM

Hai sa iti dau si eu un sfat (nu sunt de profesie dar am trecut prin multe)

Un schimb de distributie te duce undeva la 1.000 ron sa zicem in cele mai exotice locuri si ai garantia ca multi km nu o sa ai probleme.
Eu unu nu am stiut ca trebuie schimbata (deh prima masian a mea).
Si am mers cu ea asa. La mine a fost un caz destul de fericit: mergeam pe o strada si intru in depasire cobor in treapta 3-a intru in depasire si brusc aud un poc, iese din viteze, moare motorul si sunt nevoit sa franez si sa trag dreapta (am avut noroc ca eram decat eu si cealalta masina) iti dai seama ce s-ar fi intamplat...

Ajung la "prietenul onest" (cu masina tractata) care imi da un verdict s-a rupt distributia si s-a dat cu capul de toti peretii distrugand chiuloasa indoind supapele lovind pistoanele(acestea din urma scapand intregi)...si lista e lunga are cam o pagina jumate. Pretul 9.400ron...
Am avut noroc cu un prieten care m-a ajutat si am reusit sa termin totul undeva in 3.800 ron... acum motorul merge ami bien ca niciodata, nu se aude, trage tare dar nu stiu daca merita sa trec prin atatea....

Deci gandeste-te de doua ori inainte sa ai incredere in unul si altul ca da Domne am schimbat-o. Eu aveam 95000km si nu deapsisem cu mult... deci..
De atunci tuturor prietenilor care isi iau masina la Sh le zic fa-o acum ca dupa o sa fie prea tarziu (dar nimeni nu am asculta si toti o iau :( )

Toate bune si sper sa iei decizia corecta.

Masina mea o Alfa 147 tot din grupul FIAT deci...

This post has been edited by vip007: 10 June 2008 - 03:13 PM

Un sentiment cum nu e altul
0

#8 User is offline   george21 

• Marca: fiat
  • Model: stilo
  • An: 2002

Posted 06 July 2008 - 08:56 PM

salut var rog sami raspunde-ti va rog cat costa distribytia la stilo 1.9 va multumesc
0

#9 User is offline   cox 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: bravo sx, 1.9 jtd
  • An: 2001

Posted 06 July 2008 - 11:40 PM

Urme de uzura se observa si pe exteriorul curelei, in sensul ca se sterge scrisul, iar daca nu a fost schimbata de mult apar pe cauciuc mici fisuri, foarte fine. Rolele se uzeaza in sensul ca au joc, iar cele cu dinti li se toceste din inaltimea dintilor. Recomandare: schimba distributia cat mai repede, pentru ca am vazut oameni care au luat masini de la prieteni, care au garantat ca au schimbat distributia si dupa cateva zile s-a facut praf. Eu cand am schimbat distributia la 177000 km(in prima dimineata dupa ce am cumparat masina) mi-a spus mecanicul ca asa curea uzata nu a vazut in viata lui, role cu dintii tociti jumatate, role intinzatoare cu joc si a zis ca nu a fost schimbata niciodata. Sunt si pe forum baieti care au avut probleme din cauza distributiei.
0

#10 User is offline   IonutV 

Posted 08 July 2008 - 08:04 AM

Multumesc tuturor celor care au postat la topicul acesta. Sunt perfect de acord, si va dau dreptate tuturor celor care mi-au recomandat sa schimb ditributia cat mai repede.

Acelasi sfat l-as da si eu oricui m-ar intreba ceva de genul acesta. Vorba aceea "fa ce zice popa nu ce face". In aceasta ordine de idei, mai aman putin schimbarea distributiei, din lipsa de fonduri. Ma usuca destul de tare taxa de poluare.

Stiu ce inseamna sa cada distributia, sa se rupa cureaua sau stiu eu ce altceva se mai poate intampla sis tiu ce consecinte poate avea asupra motorului, dar asta e.....am sa zic cate o rugaciune din cand in cand pentru ea.

Sper ca in vreo 2 luni sa reusesc sa o schimb.

Pana atunci....cultiv morcovi.....

Toate bune.
0

#11 User is offline   versus 

• F1 man
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Cp

Posted 21 July 2008 - 04:50 PM

View Postgeorge21, on Jul 6 2008, 09:56 PM, said:

salut var rog sami raspunde-ti va rog cat costa distribytia la stilo 1.9 va multumesc

Pe mine m-a costat 900 Roni - Piese + Manopera (fara pompa de apa), cam pe aici se invarte pretu...
Ce nu te omoara te face mai puternic!

http://www.dance4me.ro
http://www.webinvent.ro
0

#12 User is offline   IonutV 

Posted 21 July 2008 - 10:27 PM

eu am cautat ceva vreme si cel mai bun pret ar fi: 750-800 RON, kit distributie+pompa de apa+manopera

e planificata.....astept doar livrarea fondurilor

This post has been edited by IonutV: 21 July 2008 - 10:30 PM

0

#13 User is offline   versus 

• F1 man
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115 Cp

Posted 21 July 2008 - 10:31 PM

View PostIonutV, on Jul 21 2008, 11:27 PM, said:

750 RON, kit distributie+pompa de apa+manopera

Depinde si ce kit...
Ce nu te omoara te face mai puternic!

http://www.dance4me.ro
http://www.webinvent.ro
0

#14 User is offline   IonutV 

Posted 21 July 2008 - 10:33 PM

View Postversus, on Jul 21 2008, 11:31 PM, said:

Depinde si ce kit...

CONTITECH+INA
pompa de apa-FEBI
0

#15 User is offline   leu22 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Interests:tot ce e motorizat
  • Model: Barchetta + Alfa 156SW

Posted 29 July 2008 - 10:51 PM

curea gates, role skf, pompa hepu 720 ron manopera 0 :biggrin: am schimbat-o eu :biggrin:
<i>[b]E imposibil de construit sisteme anti-prost deoarece idiotii sint uneori geniali.[<strike></strike>/b]</i>
0

#16 User is offline   edyank 

Posted 14 September 2008 - 05:52 PM

salut. parerea mea este sa nu te joci cu viata motorului pentru 600 lei . schimb-o si scapi de orice grija. Ea poate sa arate bine pe exterior,dar din cate stiu doar daca o scoti si te uiti in partea interioarar iti poti da seama in ce stare e
0

#17 User is offline   ravenro 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: stilo 1.6
  • An: 2005

Posted 14 September 2008 - 07:21 PM

o intrebare...cat costa kitul si toate consumabilele ce trebuiesc schimbate pt motor 1.6 16v benzina?
si daca ati putea sa ma indrumati catre un service care sa nu imi ceara mai mult decat consumabilele...
0

#18 User is offline   stilo_boost 

• Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1.9 JTD, Coupe 20v turbo plus

Posted 05 November 2008 - 10:48 PM

View Postravenro, on Sep 14 2008, 07:21 PM, said:

o intrebare...cat costa kitul si toate consumabilele ce trebuiesc schimbate pt motor 1.6 16v benzina?
si daca ati putea sa ma indrumati catre un service care sa nu imi ceara mai mult decat consumabilele...

Apropos de schimbat distributia. Cunosc un service care mi-a facut revizia de 60.000 cu 400 RON adica a schimbat distributia plus pompa de apa, uleiuri si filtre de tot neamu. masina nu mai era in garantie asa ca... stiam ca lucreaza bine. Service-ul este in bucuresti daca intereseaza pe cineva... Pe piese pentru 1.9 jtd am dat inclusiv pompa de apa cam 500 RON si mi le-a adus cineva in 2 h.
0

#19 User is offline   vice 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:IT si moto
  • Model: Stilo 1.9JTD Coupe

Posted 22 November 2008 - 08:08 PM

View Poststilo_boost, on Nov 5 2008, 10:48 PM, said:

Apropos de schimbat distributia. Cunosc un service care mi-a facut revizia de 60.000 cu 400 RON adica a schimbat distributia plus pompa de apa, uleiuri si filtre de tot neamu. masina nu mai era in garantie asa ca... stiam ca lucreaza bine. Service-ul este in bucuresti daca intereseaza pe cineva... Pe piese pentru 1.9 jtd am dat inclusiv pompa de apa cam 500 RON si mi le-a adus cineva in 2 h.

Salut,
Zi si tu adresa acelui service. Ca eu am dat 400 lei doar pe uleiuri si filtre...
Merci,
Vice.

nu mai cita in totalitate mesajul anterior

This post has been edited by icet: 22 November 2008 - 08:32 PM

0

#20 User is offline   eugenmarius 

• Model: Stilo SW

Posted 27 December 2008 - 02:07 PM

Eu am schimbat distributia la masina mea (1.9jtd 115 cp) si m-au costat piesele doar 400 ron. Atit face cureaua Bosch si toate rolele si pompa de apa pe SWAG. Am luat doar piese de origine nemteasca pentru ca am mai multa incredere. Manopera tine de noroc si cunostinte. La mine din pacate a trebuit sa schimb fulia de la arborele cotit si asta a fost doar pe original si a venit in 5 zile la "modestul" pret de 800 ron. O am pe cea veche si am vazut ca are un amortizor de socuri respectiv o insertie de cauciuc intre axul motorului si partea de fulie pe care calca cureaua( de alternator). Asta a fost. Acum merg linistit 90 000.
0

#21 User is offline   vice 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:IT si moto
  • Model: Stilo 1.9JTD Coupe

Posted 27 December 2008 - 08:47 PM

Si de unde ziceai ca le-ai luat? Ca trebuie sa mi-o schimb si eu in primavara asta.
Merci,
Vice.

0

#22 User is offline   eugenmarius 

• Model: Stilo SW

Posted 28 December 2008 - 10:21 AM

De la mine din oras. De la un magazin de piese auto. ROL TRANS. Tarnaveni, Mures...
0

#23 User is offline   Master200 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:masini!
  • Model: Stilo 1.9 JTD 150cp (chip tuning)

Posted 12 January 2009 - 01:36 PM

nici eu nu prea inteleg cand trebuie schimbata cureaua...in carte scrie la 120.000km...la fiat daca mergi iti zice ca trebuie la 60.000km...iar in anglia unde sunt cele mai multe stilo aia schimba la 72.000 mile ceea ce e aproximativ 115.000km...eu m-am decis si o schimb la 80.000km
My FIAT is fantastic!
0

#24 User is offline   colind 

• Model: stilo 1.9 jtd

Posted 12 January 2009 - 09:20 PM

anul trecut in septembrie stand la stop am auzit o bubuitura, norocul meu ca eram in drum spre service. Cand am ajuns acolo mecanicul a dat jos scutul fata si ne-am trezit cu fulia de vibrochen pe jos. Am cumparat una noua cu 9 milioane.Am cumparat si o curea Inainte de asta auzeam un fel de lovituri dinspre motor. si dupa ce am schimbat fulia am crezut ca s-au rezolvat. Totusi mecanicul mi-a recomandat sa mai cumpar 3 role de alternator, una intinzatoare si 2 fixe. Astea le-am luat azi. Problema e urmatoarea. Sunt rolele astea parte din vestita distributie care trebuie schimbata la 60000 de km sau alea sunt alte role?....sincer loviturile care le auzeam in septembrie le mai aud uneori dar ciudat nu intotdeauna. Nu stiu daca intradevar trebuie schimbate rolele alea sau nu, si poate le schimb acum si ma trezesc ca nu am rezolvat problema distributiei......si uite asa ma gandesc sa vand masina...:)...
0

#25 User is offline   Nicks 

• Interests:Stilo is the best !!!
  • Model: Stilo 1.9jtd

Posted 22 July 2009 - 02:42 PM

Eu am cumparat masina in urma cu 2 ani la 120mii kilometri. La 111mii a fost schimbata distributia in Germania. Acum am cu masina 157 de mii de kilometri iar in cateva zile plec cu ea dincolo unde o sa fac aproximativ 8mii kilometri. Deci ajung undeva catre 167 de mii. Ar fii fost bine sa-i schimb distributia ? La cati kilometri se face in mod normal ? 80 de mii ? Conteaza si vechimea curelei ?
fara reclama la semnatura
0

#26 User is offline   Ar-30-TCS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: romania
  • Model: Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia

Posted 23 July 2009 - 09:03 AM

View PostNicks, on Jul 22 2009, 03:42 PM, said:

Eu am cumparat masina in urma cu 2 ani la 120mii kilometri. La 111mii a fost schimbata distributia in Germania. Acum am cu masina 157 de mii de kilometri iar in cateva zile plec cu ea dincolo unde o sa fac aproximativ 8mii kilometri. Deci ajung undeva catre 167 de mii. Ar fii fost bine sa-i schimb distributia ? La cati kilometri se face in mod normal ? 80 de mii ? Conteaza si vechimea curelei ?

Schimbarea distributiei, saau al kitului de distributie, se poate face la 60-80-90 mii km. In mod normal, distributia, care trebuie schimbata la 60 de mii, nu se "rupe/termina" exact la 60, mai merge cateva mii de km, dar..sa nu abuzezi.
La cat vrei sa iti schimbi tu distributia depinde de tine, pentru ca iti poti cumpara oricare dintre variantele mentionate mai sus.
La Stilo, 1.6 16v, am intrebat azi, si era kitul complet (role, curea, semeringuri, pompa de apa) la 714 RON cu TVA inclus, asta pentru 60 000.
0

#27 User is offline   sole42 

Posted 26 July 2009 - 08:16 AM

Ma pregatesc de revizia de 120.000 km. la care ar trebui schimbata distributia. Pentru ca trebuie, dar si pentru linistea mea o voi schimba. Deci tot pentru linistea ta eu zic ca ar trebui sa schimbi. Tot respectul.
0

#28 User is offline   Master200 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:masini!
  • Model: Stilo 1.9 JTD 150cp (chip tuning)

Posted 27 July 2009 - 09:23 PM

eu la stilo jtd am schimbat distributia la 85.000km...in cartea masinii zice ca se schimba la 120.000...la service fiat zice ca la 60.000..acum nu stiu ce sa va recomand...dar va zic ca de exemplu in Anglia (unde sunt multe stilo) majoritatea le schimba distributia la 120.000..bafta!
My FIAT is fantastic!
0

#29 User is offline   sole42 

Posted 27 July 2009 - 09:32 PM

In cartea tehnica scrie ca se schimba pt. jtd la 60.000, 120.000, 180.000 etc. Ce face fiecare: dupa posibilitati si inspiratie. Respecte
0

#30 User is offline   IonutV 

Posted 28 July 2009 - 07:09 AM

Nu sunt sigur ca e asa cum zici tu.

Ia uite ce zice cartea:

Attached File(s)-----

0

Share this topic: