== CLUB FIAT ROMANIA==: Revizie Fiat Bravo - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 21 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Revizie Fiat Bravo Operatii, Costuri, Consumabile, Tehnica, Personal

#1 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 T-Jet 150 CP SPORT
  • An: 2008

Posted 10 June 2008 - 07:41 PM

Am deschis acest subiect pentru ca ma intereseaza "starea" service-urilor FIAT din tara, cat de dotate sunt, care sunt operatiile care se fac la o revizie banala (in afara de schimbarea uleiului, filtrelor s.a.m.d.), costul orei de manopera, cat de calificati sunt mecanicii etc.
0

#2 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 15 June 2008 - 09:49 PM

Chiar nimeni nu a facut revizia de un an?
Sau macar cei care au avut ceva probleme cu bravo... :(
0

#3 User is offline   motor 

• Model: Bravo 1.9 multijet

Posted 16 June 2008 - 10:38 AM

View Postadrian.tanasa, on Jun 10 2008, 08:41 PM, said:

Am deschis acest subiect pentru ca ma intereseaza "starea" service-urilor FIAT din tara, cat de dotate sunt, care sunt operatiile care se fac la o revizie banala (in afara de schimbarea uleiului, filtrelor s.a.m.d.), costul orei de manopera, cat de calificati sunt mecanicii etc.

E am o problema de aseara. Inchid geamul si cand ajunge sus de loveste usa, se deschide inapoi pana la jumate.
cat despre revizii, dat fiind faptul ca bravo e un model de anu trecut nu-s multi care au facut 30000 km sau au facut un an.
Respect a man's car, a man respects you
0

#4 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 16 June 2008 - 02:53 PM

@motor: Sper sa-ti rezolvi problema repede.

Ma intereseaza la ce service te duci si cum te "trateaza".
Discutam saptamana trecuta cu niste amici despre service-uri. Am remarcat ca sunt nemultumiti de cum se desfasoara o revizie ...sau ma rog orice reparatie. Totul este superficial si daca nu stai langa ei nu-ti fac treaba buna. Mai mult sunt multi necalificati. Sa fie oare ghinionul meu ca ma aflu in Galati ?:(
Si nu vorbesc numai de service-urile Fiat...ci si de service-urile a altor marci. Multi de exemplu se duc la Iasi sau Bucuresti cand o problema.
0

#5 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Italian cars, computer, digital imaging and women
  • Marca: Mitsubishi
  • Model: Mitsubishi Colt 1.5 D-ID 95 CP
  • An: 2006

Posted 19 June 2008 - 06:02 PM

Uite la Braila service-ul este unul super ok.
Daca treci peste faptul ca sunt in general foarte ocupati serviciile sunt bune, iar preturile decente.
Sa-ti dau un exemplu: schimbat bucsele spate Fiat Stilo 410 RON. Avand in vedere ca se da tot jos pe spate, punte, se umbla la franare, practic la tot, zic eu ca este un pret bun.
0

#6 User is offline   Alex_1 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Bravo 1.4 T-Jet 120cp Emotion

Posted 19 June 2008 - 07:01 PM

Am fost azi in service la Autoperugia si am inrebat la cat se face prima revizie(am 1.4 T-Jet ) si mi-au spus ca la 10.000 /:) chiar le-am cerut si explicatii le-am spus ca in carte scrie ca revizia se face la 30.000km sau un an dar ei o tin pe a lor ca la 10.000km si imi arata sub tabelul cu revizii din carte ce scrie acolo cu doua stelute: "daca masina este utilizata cu precadere in centre urbane ,sau la parcurgerea a mai putin de 10.000km pe an , inlocuirea uleiului de motor si filtru se va face la fiecare 12 luni " da nu reiese ca ar trebui facuta revizia la 10.000 si chiar mi-au si scris pe foaia aia de comanda pe care mi-au dat-o asta dupa ce mi-au reparat ceva pe garantie atentie : Prima revizie la 10.000 si e a 2-a oara cand imi scriu asta , eu chiar nu mai inteleg nimic mai ales ca mi-am luat masina pe benzina ca sa ma duc la 30.000 km la revizie nu la 10.000 ca nici la dieel nu te duci la 10.000 , voi la cat stiti ca trebuie sa mergem da din sursa sigura ?oricum cea mai sigura sursa ar trebui sa fie cartea masinii .

This post has been edited by Alex_1: 19 June 2008 - 07:05 PM

0

#7 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 June 2008 - 07:44 AM

Alex este firesc ca prima revizie sa o faci la km aia!
Eu imi dau seama ca te-a incantat revizia aia la 30 mii de km din carte, dar te asigur ca in conditiile exploatarii din RO este mai sigur sa o faci mai devreme. Sa zicem 20-25mii?

Prima revizie consta in ulei si filtru de ulei.
Motivele primei revizii sunt probabil legate de faptul ca motorul nou poate lasa in urma frecarilor resturi fine, metalice in ulei (asa zisul rodaj). Desi masinile moderne sunt deja rodate de fabrica, niciodata nu poti sa stii.

Eu am doar o alta nelamurire! Imi vor reseta si computerul? Sau la 20.000 KM (+ 10.000 initiali) imi va suna ca i s-a facut de revizie? Nu subestimati neglijenta romanului!
0

#8 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Peugeot
  • Model: 207 1.4 HDI 70 CP Trendy
  • An: 2007

Posted 20 June 2008 - 08:55 AM

Nu se face revizia la 10.000, ci la 30.000 km sau un an, care se indeplineste prima. Normal ca aia te aburesc sa te duci la 10.000 ca sa mai scoata un ban. De unde au scos-o ei cu 10.000 nu inteleg. Adica ce, daca eu fac 10.000 in 2 luni, ma duc la revizie peste 2 luni? Inca o data, in carte scrie foarte clar, negru pe alb: 30.000 de km SAU la 1 an.
It is wise to keep in mind that neither success, nor failure is ever final.
Ex: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 150 CP
0

#9 User is offline   IceC 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: Bravo

Posted 20 June 2008 - 11:48 AM

View PostS0v3r3ign69, on Jun 20 2008, 08:44 AM, said:

ca in conditiile exploatarii din RO

Cu ce sunt diferite conditiile din Romania fata de conditiile din alte tari?????????
0

#10 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 20 June 2008 - 11:53 AM

Mult praf si inghesuiala?
0

#11 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 June 2008 - 05:00 PM

cris.q imi pare rau sa te dezamagesc, dar prima revizie asa se face si nu te abureste nimeni cu nimic. Vrei sa-ti scoti masina din garantie? E alegerea ta! Trebuie sa intelegi importanta acestei primei revizii!
IceC, eu de exemplu imi spal masina odata la 3 zile. Se cunoaste tona de praf pe ea. In cate tari am fost cu auto si m-am preumblat, puteai sa o stergi cu tricoul si te imbracai la loc cu el dupa o saptamana.
Sa ma gandesc oare ca tot acel praf intra oare si in filtrul de aer/polen/motor? :glare:
0

#12 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 June 2008 - 06:39 PM

Mie de exemplu mi-au spus sa vin dupa un an la revizie ...sau la 30.000 km daca ii fac in mai putin de un an. (Dealer AutoParma Galati). Am consultat cartea inainte de a-i intreba si asa scrie si acolo.

Service-ul de la ei nu mi se pare bun. Din cate am vazut sunt multi pusti. Mi-am montat de la ei sorturile pentru noroi. Daca nu stateam langa ei sigur mi le montau prost. Zic asta pentru la i-am atras atentia unuia dintre ei pentru ca un sort il montase initilal stramb. Daca pentru o chestie banala cum este asta gresesc sau fac treaba de mantuiala nu stiu la ce sa ma astept la chestii mai complicate.
In schimb in acest service este un inginer pe partea electrica foarte bun. Il cunosc si stiu cum lucreaza si cat de atent este.
Deci prima revizie nu cred ca o sa o fac la ei :).
0

#13 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 June 2008 - 06:44 PM

Vad ca depinde de cine vinde masina. La mine mi-au zis la 10 mii sa ma prezint la ei ca asa trebuie. Ma rog o sa fie in jur de 350RON.

Despre GL, ma abtin, dar Braila sta putin mai bine. Am pe cineva din GL pe care l-am rezolvat pe aici pe la noi pe bani putini si profesionalism.

Macar pentru faptul ca ai gratis suc/cafea in bar pana ti-o face si tot se merita:)
0

#14 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 June 2008 - 06:52 PM

Si aici esti tratat bine, cel putin eu am fost :)
Ce parere aveti despre uleiul SELENIA?
E 5W40.
In carte ei recomanda acest ulei. Nu-ti impun sa folosesti aceasta marca.
M-as orienta catre un Castrol 10W60...desi e aproape dublu ca pret.
0

#15 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 21 June 2008 - 07:23 AM

Sincer inclin pentru Selenia in defavoarea lui Castrol. Daca producatorul recomanda un anumit ulei inseamna ca are vreun motiv. Sigur, exista si varianta ca ar putea fi ceva pur de marketing dar niciodata nu poti sa sti.

Castrol e ok, si Fiat in Romania vad ca lucreaza cu Castrol, dar eu prefer Selenia. Altceva nu inteleg, daca in carte ti se recomanda 5w de ce vrei sa pui 10w?

Revin si editez.. 10w60? wow.. zi-mi ca ai gresit!
0

#16 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 21 June 2008 - 04:38 PM

Nu nu am gresit. Ca sa ma crezi uita-te aici ... sau intra pe site-ul producatorului.

http://www.oilshop.ro/uleimotor/product_in...f1db64a5b637dcf

Este super bun. Este destinat motoarelor de turatie, motoarelor sport.
0

#17 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 21 June 2008 - 10:15 PM

Pai cum sa pui asa ceva in masina? Nu este recomandat de producator.
Eu stiu de existenta gradajului asta, am fost surprins ca esti tentat sa-ti pui in Bravo.
Motorul la Bravo nu este un motor sport sau de turatie.
Este un motor chiar de cuplu jos. Motor de turatie este unul care-si dezvolta puterea la 7000-8000 de ture.
Nu ti-as recomanda asa ceva.
Pai de la 5W40 la 10W60 este o mare diferenta.
Ai putea incerca cu asa ceva cand nu ti-o mai tine motorul compresie deloc si l-ai terminat deja. Dar nici atunci.
0

#18 User is offline   ALEX4RAL 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Ex.Audi S3
  • Model: Fiat Bravo 1.4T Emotion(150cp)

Posted 22 June 2008 - 10:16 PM

Intr-adevar, mai ales ca motorul e nou se pune un ulei cat mai fluid .
Uleiurile groase se pun la masini peste 150000km(depinde de fiecare caz).
Eu o sa fac prima revizie la 10000 ca sa vad cum arata filtrul de aer,polen si uleiul,iar apoi o sa imi dau seama cat de des ar trebui schimbate.
0

#19 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 25 June 2008 - 08:26 PM

@S0v3r3ign69:
NU ma ajuti deloc. Ceea ce mi-ai zis tu stiam din specificatii tehnice ale uleiului.
Ce vreau sa stiu este daca altii au mai folosit si altceva. Am dat exemplu de castrol pentru ca un prieten de-al meu a folosit si s-a simtit diferenta (in special sunetul motorului care s-a schimbat. El are o Honda Accord 2,0l benzina 150 cai). Pot da si alte exemple de acest gen.
Puteam sa zic Selenia Racing 10W60. Ambele uleiuri sunt sintetice 100% si nu minerale. Si nu zic ca unul e mai bun ca celalat pentru ca nu stiu. La fel nu stiu daca pentru masina mea ar fi mai bun 5W40 decat 10W60. Momentan sunt de parere ca in functie de felul cum se merge cu o masina se alege uleiul corespunzator.

Deci care este cel mai bun, in sensul calitate/pret?

Stiu ca sunt foarte putini cei cu bravo care au facut revizia de un an sau care au schimbat uleiul...
Se pot folosi si alte uleiuri in afara de Selenia si daca da, se pierde garantia?
Apoi vad ca in aproape toate specificatiile uleiul Selenia 5W40 este garantat doar 20.000 km. (revizia e la 30.000km)
In conditii grele (gen distante scurte - 7-8km, praf mult, condus iarna pe distante mici si motorul nu ajunge la temperatura optima etc.) uleiul Selenia este garantat doar 10.000km.

Vreau "sa-mi invat" masina cu un singur tip de ulei. De asta am deschis acest subiect. Vreau o discutie constructiva de la care as putea sa alfu mai multe.
0

#20 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 26 June 2008 - 06:24 AM

Am inteles ce-ti doresti tu.
Hai sa fim foarte bine intelesi. Un producator isi alege un anumit ulei pentru motoarele pe care le fabrica. Unele sunt chestiuni de "business" promovand anumite brand-uri cu care au contracte, altele mai putin.

Din punctul meu de vedere mi se pare firesc sa folosesc uleiul recomandat de producator. In cazul Fiat este Selenia. Vad ca reprezentatele de pe la noi folosesc in revizii prin default, ulei Castrol.
Cel mai bine pe chestiuni de garantie ar fi bine sa-i intrebi pe ei de ce te doare.

Tu spui sa folosesti un ulei functie de stilul de condus. Eu nu cred ca Bravo (nici un model) este o masina de competitie sau o masina sport ca sa folosesti un ulei recomandat masinilor sport.

Masina ta nu are rezistenta necesara, si indiferent de uleiul pe care il vei folosii un stil de condus sportiv o va duce la un sfarsit mai rapid.
Una dintre preocuparile fabricantilor cand au creat masini prea puternice (vezi Veyron) s-au intrebat cum sa faca sa conserve un motor cu performante duse la limita in cerintele unei utilizari zilnice si normale.

Nu e cazul la Fiat. E un motor normal, ca vrei tu sa-l conduci sport este problema ta.
Mi-ai cerut sfatul, iar eu cam considerat ca ti l-am dat pe cel mai pertinent.

Intrebari de genul: "Domle cum sa pun un ulei garantat doar 10 mii km, intr-un motor a carui schimb de ulei se face la 30mii" ar trebui sa le pui celor de la repreznentanta.

Eu as putea doar sa-mi dau cu parerea si o voi face: Sa luam de exemplu clasica Dacia. Ai observat ca odata ce i-ai pus un ulei nou curat, il va murdarii foarte repede? Eu am avut doua dacii nova, si aveau motoare bune, nu papau ulei. Ca ulei foloseam numai ELF (deci ulei pentru Renault) si il schimbam la 3000Km. Ca faceam bine sau nu, a fost decizia mea. Ce murdareste uleiul in cazul motoarelor noastre pe benzina? Un prim lucru ar fi tolerantele mai mari. (Sunt foarte multi factori dar am sa ma rezum la asta).
Deci, este foarte posibil ca aceelasi ulei Selenia garantat doar 10.000 km, sa poata duce cu excelenta 30.000 intr-un motor lucrat mai bine!
Poate nu.. poate ma insel. Ar fi bine sa intrebi.
Din experienta mea singurul ulei care mi s-a parut super ok (nu se murdarea, nu se consuma chiar daca motorul era mai uzat) a fost Mobil 1. Nicidecum Castrol.
Probabil Castrol e mult mai bun.. nu stiu si nici nu ma intereseaza.

Invata motorul cu ce crezi tu. Nu ti-am fost de folos? Spui ca nu ti-am fost de folos intrucat nu ai auzit incurajari intr-un sens pe care ti l-ai fi dorit: "Pune frate ulei de F1 special... o sa-ti protejeze masina si o sa o faca sa zboare".
Nu pot sa fac asa ceva. Am convingerile mele. Mai sfatuieste-te.
0

#21 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 26 June 2008 - 10:38 AM

Pentru motorul respectiv, parerea mea este ca 5W40 se potriveste perfect (si daca nu ma insel, asta recomanda si ei). Motorul NU este unul de turatie ridicata - rosu incepe la 6.000 rpm, ceea ce este absolut normal pentru motoarele din ziua de azi, nimic iesit din comun. Deci ce iti trebuie este un ulei mai fluid pentru ca motorul este nou (si deci uzura ~0), si care sa isi mentina cat mai bine proprietatile pe plaja de temperatura. Ca firma Castrol, Mobil1, Aral, Elf, toate sunt uleiuri bune si de firma. De Selenia nu as putea spune nimic, pentru ca pana acum sincer nu am auzit de el :blush: , dar ma voi interesa.
Inca ceva: faptul ca uleiul se murdareste nu inseamna ca e prost uleiul, mai toate uleiurile au acum intergrati aditivi de curatare. Bine, daca bagi ulei si scoti pacura, e clar ca ceva e in neregula...
0

#22 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 27 June 2008 - 04:12 AM

crist.q nu iti face probleme ca nu ai auzit de el. Selenia este uleiul "oficial" Fiat (Alfa Romeo, Lancia, etc...)
Eu am avut in Punto si pot spune ca este pentru el. S-a comportat excelent.
0

#23 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 27 June 2008 - 09:44 AM

Pai nu-mi fac probleme, spuneam doar ca n-am auzit de el pana mai de curand, de fapt am citit aici pe forum ca este uleiul "recomandat" de Fiat, si sunt convins ca daca ei il recomanda e OK, doar ca inainte sa vorbesc despre el intr-un fel sau altul, trebuie sa ma documentez :)
0

#24 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 23 July 2008 - 03:15 PM

Referitor la uleiul Selenia 20K cei de la service (AutoParma - Galati) mi-au spus ca il folosesc numai pe AlfaRomeo. N-au auzit sa se foloseasca musai acest ulei si pe bravo. Le-am aratat ce scrie in carnetul de garantie si ce recomanda fiat-ul si m-au asigurat ca pot pune orice ulei 5w40, inclusiv sa vin eu cu el.

In alta ordine de idei...chiar nimeni nu a facut revizie la bravo? Nimeni nu poate da detalii la costul reviziei si in ce a constat?
0

#25 User is offline   kaleonardo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 July 2008 - 10:30 AM

datorita discutiilor de pe forum si de la intalniri azi am sunat si eu la ei sa ii intreb de revizie. mi-au spus ca la 10,000 km. iar cand am inceput sa ii spun de ce spune in carnetul de garantie, m-ar fi lasat la 30,000 km sau un an. oricum m-am programat pe 15 august la auto-imola in bucuresti ca sa o fac pentru ca nu doresc sa pierd garantia ca un angajat oarecare ar fi fost de acord cu logica mea si cu prostia lor de ce au scris acolo in carnet, referitor la schimbul de ulei.
daca cineva a facut aceasta semi-revizie sa dea un cost al ei ca sa stiu si eu cati bani pregatesc. :angry:

Foloseste majuscula la inceput de propozitie.

This post has been edited by arunccupiatra: 29 July 2008 - 09:10 PM

Fiat Bravo (2007), Dynamic, 1.4 - 120 CP, benzina, culoare Azzuro
0

#26 User is offline   DutzyK 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 July 2008 - 11:22 AM

Eu am programare pe data de 5 august la revizia de 10000 km... O sa revin atunci cu mai multe informatii, cat a costat, etc. Programarea eu o am la service-ul autoitalia de pe bulevardul timisoara.
0

#27 User is offline   Alex_1 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 July 2008 - 02:53 PM

Si eu imi voi face revizia la 10.000km dar ce vreau sa va intreb este daca dupa aceea urmatoarea revizie este la 40.000km sau un an? Sper sa nu ne cheme din 10 in 10.000. Si pentru cei care isi fac revizia sa ne spuna si noua preturi si ce au facut la masina daca se uita si pe sub masina pe la roti suspensii etc.
0

#28 User is offline   kaleonardo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 July 2008 - 06:22 PM

View PostAlex_1, on Jul 28 2008, 03:53 PM, said:

dupa aceea urmatoarea revizie este la 40.000km sau un an? Sper sa nu ne cheme din 10 in 10.000.

eu inteleg ca pentru ulei o sa fie din 10 in 10. restul precum cartea de garantie 30k/ 1 an

Foloseste majuscula la inceput de propozitie.

This post has been edited by arunccupiatra: 29 July 2008 - 09:10 PM

Fiat Bravo (2007), Dynamic, 1.4 - 120 CP, benzina, culoare Azzuro
0

#29 User is offline   dan_es 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVO

Posted 28 July 2008 - 08:55 PM

Eu am inteles ca:

- uleiul se schimba la fiecare 10 000 km sau 1 an;
- inlocuit filtru de polen la revizie sau 1 an;
- cureaua de distributie se schimba obligatoriu la 4 ani sau dupa 120 000km

- revizia de 30 000, 60 000 etc se fac in momentul in care se parcurge distanta respectiva.

Nu apare nicaieri ca revizia de 30 000 trebuie facuta dupa un an, cea de 60 dupa 2 ani si tot asa.
Fiat Bravo 2008 1.9 Mjet 120 HP, Maranello Red, 17", Kit Sport, tapiterie rosie, volan sport, cotiera cu reglare temperatura
[/URL]
0

#30 User is offline   Alex_1 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 July 2008 - 09:52 PM

Mda deci am inteles bine ca trebuie din 10 in 10mii foarte aiurea dupa parerea mea adica eu mi-am luat benzina ca sa ma duc la revizie la30mii nu din 10 in 10mii ca nici la logan nu faci revizia la 10mii. Numai la Fiat cred ca e revizia la 10mii la benzina si la motorina la 15mii si sincer nu stiu de unde ati inteles voi din carte ca trebuie revizia la 10mii ca in carte spune clar 30mii. Deci eu daca fac 30000km pe an inseamna ca fac 4(sau ma rog 3) revizii ceea ce mi se pare total aiurea si inacceptabil si nici macar nu mi-au spus inainte sa cumpar masina pentru ca atunci mi-au spus 30.000 sau un an. Asta e neseriosi ca sa nu zic altceva.
Si facem pariu ca o sa ne spuna ca trebuie cureaua schimbata la 60.000km sau 2 ani?

This post has been edited by Alex_1: 28 July 2008 - 09:54 PM

0

Share this topic:

• 21 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users