Revizie Fiat Bravo Operatii, Costuri, Consumabile, Tehnica, Personal
Posted 10 June 2008 - 07:41 PM
Posted 15 June 2008 - 09:49 PM
Sau macar cei care au avut ceva probleme cu bravo...
Posted 16 June 2008 - 10:38 AM
adrian.tanasa, on Jun 10 2008, 08:41 PM, said:
E am o problema de aseara. Inchid geamul si cand ajunge sus de loveste usa, se deschide inapoi pana la jumate.
cat despre revizii, dat fiind faptul ca bravo e un model de anu trecut nu-s multi care au facut 30000 km sau au facut un an.
Posted 16 June 2008 - 02:53 PM
Ma intereseaza la ce service te duci si cum te "trateaza".
Discutam saptamana trecuta cu niste amici despre service-uri. Am remarcat ca sunt nemultumiti de cum se desfasoara o revizie ...sau ma rog orice reparatie. Totul este superficial si daca nu stai langa ei nu-ti fac treaba buna. Mai mult sunt multi necalificati. Sa fie oare ghinionul meu ca ma aflu in Galati ?
Si nu vorbesc numai de service-urile Fiat...ci si de service-urile a altor marci. Multi de exemplu se duc la Iasi sau Bucuresti cand o problema.
Posted 19 June 2008 - 06:02 PM
Daca treci peste faptul ca sunt in general foarte ocupati serviciile sunt bune, iar preturile decente.
Sa-ti dau un exemplu: schimbat bucsele spate Fiat Stilo 410 RON. Avand in vedere ca se da tot jos pe spate, punte, se umbla la franare, practic la tot, zic eu ca este un pret bun.
Posted 19 June 2008 - 07:01 PM
This post has been edited by Alex_1: 19 June 2008 - 07:05 PM
Posted 20 June 2008 - 07:44 AM
Eu imi dau seama ca te-a incantat revizia aia la 30 mii de km din carte, dar te asigur ca in conditiile exploatarii din RO este mai sigur sa o faci mai devreme. Sa zicem 20-25mii?
Prima revizie consta in ulei si filtru de ulei.
Motivele primei revizii sunt probabil legate de faptul ca motorul nou poate lasa in urma frecarilor resturi fine, metalice in ulei (asa zisul rodaj). Desi masinile moderne sunt deja rodate de fabrica, niciodata nu poti sa stii.
Eu am doar o alta nelamurire! Imi vor reseta si computerul? Sau la 20.000 KM (+ 10.000 initiali) imi va suna ca i s-a facut de revizie? Nu subestimati neglijenta romanului!
Posted 20 June 2008 - 08:55 AM
Ex: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 150 CP
Posted 20 June 2008 - 11:53 AM
Posted 20 June 2008 - 05:00 PM
IceC, eu de exemplu imi spal masina odata la 3 zile. Se cunoaste tona de praf pe ea. In cate tari am fost cu auto si m-am preumblat, puteai sa o stergi cu tricoul si te imbracai la loc cu el dupa o saptamana.
Sa ma gandesc oare ca tot acel praf intra oare si in filtrul de aer/polen/motor?
Posted 20 June 2008 - 06:39 PM
Service-ul de la ei nu mi se pare bun. Din cate am vazut sunt multi pusti. Mi-am montat de la ei sorturile pentru noroi. Daca nu stateam langa ei sigur mi le montau prost. Zic asta pentru la i-am atras atentia unuia dintre ei pentru ca un sort il montase initilal stramb. Daca pentru o chestie banala cum este asta gresesc sau fac treaba de mantuiala nu stiu la ce sa ma astept la chestii mai complicate.
In schimb in acest service este un inginer pe partea electrica foarte bun. Il cunosc si stiu cum lucreaza si cat de atent este.
Deci prima revizie nu cred ca o sa o fac la ei
Posted 20 June 2008 - 06:44 PM
Despre GL, ma abtin, dar Braila sta putin mai bine. Am pe cineva din GL pe care l-am rezolvat pe aici pe la noi pe bani putini si profesionalism.
Macar pentru faptul ca ai gratis suc/cafea in bar pana ti-o face si tot se merita:)
Posted 20 June 2008 - 06:52 PM
Ce parere aveti despre uleiul SELENIA?
E 5W40.
In carte ei recomanda acest ulei. Nu-ti impun sa folosesti aceasta marca.
M-as orienta catre un Castrol 10W60...desi e aproape dublu ca pret.
Posted 21 June 2008 - 07:23 AM
Castrol e ok, si Fiat in Romania vad ca lucreaza cu Castrol, dar eu prefer Selenia. Altceva nu inteleg, daca in carte ti se recomanda 5w de ce vrei sa pui 10w?
Revin si editez.. 10w60? wow.. zi-mi ca ai gresit!
Posted 21 June 2008 - 04:38 PM
http://www.oilshop.ro/uleimotor/product_in...f1db64a5b637dcf
Este super bun. Este destinat motoarelor de turatie, motoarelor sport.
Posted 21 June 2008 - 10:15 PM
Eu stiu de existenta gradajului asta, am fost surprins ca esti tentat sa-ti pui in Bravo.
Motorul la Bravo nu este un motor sport sau de turatie.
Este un motor chiar de cuplu jos. Motor de turatie este unul care-si dezvolta puterea la 7000-8000 de ture.
Nu ti-as recomanda asa ceva.
Pai de la 5W40 la 10W60 este o mare diferenta.
Ai putea incerca cu asa ceva cand nu ti-o mai tine motorul compresie deloc si l-ai terminat deja. Dar nici atunci.
Posted 22 June 2008 - 10:16 PM
Uleiurile groase se pun la masini peste 150000km(depinde de fiecare caz).
Eu o sa fac prima revizie la 10000 ca sa vad cum arata filtrul de aer,polen si uleiul,iar apoi o sa imi dau seama cat de des ar trebui schimbate.
Posted 25 June 2008 - 08:26 PM
NU ma ajuti deloc. Ceea ce mi-ai zis tu stiam din specificatii tehnice ale uleiului.
Ce vreau sa stiu este daca altii au mai folosit si altceva. Am dat exemplu de castrol pentru ca un prieten de-al meu a folosit si s-a simtit diferenta (in special sunetul motorului care s-a schimbat. El are o Honda Accord 2,0l benzina 150 cai). Pot da si alte exemple de acest gen.
Puteam sa zic Selenia Racing 10W60. Ambele uleiuri sunt sintetice 100% si nu minerale. Si nu zic ca unul e mai bun ca celalat pentru ca nu stiu. La fel nu stiu daca pentru masina mea ar fi mai bun 5W40 decat 10W60. Momentan sunt de parere ca in functie de felul cum se merge cu o masina se alege uleiul corespunzator.
Deci care este cel mai bun, in sensul calitate/pret?
Stiu ca sunt foarte putini cei cu bravo care au facut revizia de un an sau care au schimbat uleiul...
Se pot folosi si alte uleiuri in afara de Selenia si daca da, se pierde garantia?
Apoi vad ca in aproape toate specificatiile uleiul Selenia 5W40 este garantat doar 20.000 km. (revizia e la 30.000km)
In conditii grele (gen distante scurte - 7-8km, praf mult, condus iarna pe distante mici si motorul nu ajunge la temperatura optima etc.) uleiul Selenia este garantat doar 10.000km.
Vreau "sa-mi invat" masina cu un singur tip de ulei. De asta am deschis acest subiect. Vreau o discutie constructiva de la care as putea sa alfu mai multe.
Posted 26 June 2008 - 06:24 AM
Hai sa fim foarte bine intelesi. Un producator isi alege un anumit ulei pentru motoarele pe care le fabrica. Unele sunt chestiuni de "business" promovand anumite brand-uri cu care au contracte, altele mai putin.
Din punctul meu de vedere mi se pare firesc sa folosesc uleiul recomandat de producator. In cazul Fiat este Selenia. Vad ca reprezentatele de pe la noi folosesc in revizii prin default, ulei Castrol.
Cel mai bine pe chestiuni de garantie ar fi bine sa-i intrebi pe ei de ce te doare.
Tu spui sa folosesti un ulei functie de stilul de condus. Eu nu cred ca Bravo (nici un model) este o masina de competitie sau o masina sport ca sa folosesti un ulei recomandat masinilor sport.
Masina ta nu are rezistenta necesara, si indiferent de uleiul pe care il vei folosii un stil de condus sportiv o va duce la un sfarsit mai rapid.
Una dintre preocuparile fabricantilor cand au creat masini prea puternice (vezi Veyron) s-au intrebat cum sa faca sa conserve un motor cu performante duse la limita in cerintele unei utilizari zilnice si normale.
Nu e cazul la Fiat. E un motor normal, ca vrei tu sa-l conduci sport este problema ta.
Mi-ai cerut sfatul, iar eu cam considerat ca ti l-am dat pe cel mai pertinent.
Intrebari de genul: "Domle cum sa pun un ulei garantat doar 10 mii km, intr-un motor a carui schimb de ulei se face la 30mii" ar trebui sa le pui celor de la repreznentanta.
Eu as putea doar sa-mi dau cu parerea si o voi face: Sa luam de exemplu clasica Dacia. Ai observat ca odata ce i-ai pus un ulei nou curat, il va murdarii foarte repede? Eu am avut doua dacii nova, si aveau motoare bune, nu papau ulei. Ca ulei foloseam numai ELF (deci ulei pentru Renault) si il schimbam la 3000Km. Ca faceam bine sau nu, a fost decizia mea. Ce murdareste uleiul in cazul motoarelor noastre pe benzina? Un prim lucru ar fi tolerantele mai mari. (Sunt foarte multi factori dar am sa ma rezum la asta).
Deci, este foarte posibil ca aceelasi ulei Selenia garantat doar 10.000 km, sa poata duce cu excelenta 30.000 intr-un motor lucrat mai bine!
Poate nu.. poate ma insel. Ar fi bine sa intrebi.
Din experienta mea singurul ulei care mi s-a parut super ok (nu se murdarea, nu se consuma chiar daca motorul era mai uzat) a fost Mobil 1. Nicidecum Castrol.
Probabil Castrol e mult mai bun.. nu stiu si nici nu ma intereseaza.
Invata motorul cu ce crezi tu. Nu ti-am fost de folos? Spui ca nu ti-am fost de folos intrucat nu ai auzit incurajari intr-un sens pe care ti l-ai fi dorit: "Pune frate ulei de F1 special... o sa-ti protejeze masina si o sa o faca sa zboare".
Nu pot sa fac asa ceva. Am convingerile mele. Mai sfatuieste-te.
Posted 26 June 2008 - 10:38 AM
Inca ceva: faptul ca uleiul se murdareste nu inseamna ca e prost uleiul, mai toate uleiurile au acum intergrati aditivi de curatare. Bine, daca bagi ulei si scoti pacura, e clar ca ceva e in neregula...
Posted 27 June 2008 - 04:12 AM
Eu am avut in Punto si pot spune ca este pentru el. S-a comportat excelent.
Posted 27 June 2008 - 09:44 AM
Posted 23 July 2008 - 03:15 PM
In alta ordine de idei...chiar nimeni nu a facut revizie la bravo? Nimeni nu poate da detalii la costul reviziei si in ce a constat?
Posted 28 July 2008 - 10:30 AM
daca cineva a facut aceasta semi-revizie sa dea un cost al ei ca sa stiu si eu cati bani pregatesc.
Foloseste majuscula la inceput de propozitie.
This post has been edited by arunccupiatra: 29 July 2008 - 09:10 PM
Posted 28 July 2008 - 11:22 AM
Posted 28 July 2008 - 02:53 PM
Posted 28 July 2008 - 06:22 PM
Alex_1, on Jul 28 2008, 03:53 PM, said:
eu inteleg ca pentru ulei o sa fie din 10 in 10. restul precum cartea de garantie 30k/ 1 an
Foloseste majuscula la inceput de propozitie.
This post has been edited by arunccupiatra: 29 July 2008 - 09:10 PM
Posted 28 July 2008 - 08:55 PM
- uleiul se schimba la fiecare 10 000 km sau 1 an;
- inlocuit filtru de polen la revizie sau 1 an;
- cureaua de distributie se schimba obligatoriu la 4 ani sau dupa 120 000km
- revizia de 30 000, 60 000 etc se fac in momentul in care se parcurge distanta respectiva.
Nu apare nicaieri ca revizia de 30 000 trebuie facuta dupa un an, cea de 60 dupa 2 ani si tot asa.
[/URL]
Posted 28 July 2008 - 09:52 PM
Si facem pariu ca o sa ne spuna ca trebuie cureaua schimbata la 60.000km sau 2 ani?
This post has been edited by Alex_1: 28 July 2008 - 09:54 PM

Help