in al meu carnet de garantie scrie:
"- inlocuire ulei motor si filtru (sau la fiecare 24 luni)** se face la 30k, 60k, 90k, 120k, 150k, 180k.
**daca masina este utilizata cu precadere in centre urbane , sau la parcurgerea mai putin de 10,000 km.pe an, inlocuirea uleiului de motor si filtru se va face la fiecare 12 luni. "
deci eu pot sa nu il fac daca le spun ca nu am mers in oras cu masina. eu circul la tara pe drum prafuit, neasfaltat

. glumeam. oricum este o chestie pe care avocatii abia o asteapta pentru ca este super discutabila si pentru a nu avea discutii cu ei pe viitor mai bine bag 250-300 lei intr-un schimb de ulei la fiecare 10,000 km.
oricum probabil la fiecare 10,000 km. o sa schimb uleiul si filtru, restul reviziilor se fac complet din 30k in 30k. mai exista 3 exceptii referitor la timp si nu km parcursi. adica daca nu s-au parcurs km. necesar pentru schimbare intr-un anumit timp atunci intra in vigoare clausa timp. acestea 3 sunt:
- lichid frana la 24 luni
- inlocuire curea distributie + role si ghidaj la 4 ani.
- inlocuire filtru polen la 12 luni.
in cazul meu in primul an o sa am urmatoarele cheltuieli cu revizii (semi-revizii):
- un schimb de ulei + filtru (la 10,000 km.) probabil nu o sa fac inca 10,000 pana in decembrie
- inlocuire filtru polen in decembrie
nu mi se pare mult dar ma enerveaza ca nu asa ceva mi-a spus dealerul. oricum o sa trec pe la el cand o bag in revizie sa vorbesc sa vad daca avea cumva cunostinta de asa ceva.
Foloseste majuscula la inceput de propozitie.E cam ultima oara...
This post has been edited by arunccupiatra: 30 July 2008 - 04:06 PM