FIAT STILO 1.6 vs SEAT LEON 1.6 am nevoie de ajutor
Posted 18 March 2007 - 08:50 PM
Posted 18 March 2007 - 11:11 PM
Posted 18 March 2007 - 11:56 PM
Posted 19 March 2007 - 03:17 AM
Posted 20 March 2007 - 12:03 AM
Am uitat sa specific ambele masini noi.
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
Posted 22 March 2007 - 04:02 PM
Leon: merita aruncata privirea si asupra lui, dragalasa dar cam comuna, cam obisnuita imaginea ei... nmic special, sportiva, motoare mult mai slabe, constructie aparent mai ingrijita dar in realitate lasa de dorit, suspensie mai putin zgomotoasa dar ce nu se aude se simte, mult mai scumpa ca si intretinere, dotari spartane la aceeasi bani unde Stilo are de toate...
E vorba de gusturi, as alege Stilo dar toti ar spune ca-s subiectiv... in definitiv alegerea iti va apartine si nu vreau sa o influientez
"Seat is just a stupid VW"
This post has been edited by 05wnd: 22 March 2007 - 07:56 PM
Posted 30 March 2007 - 11:38 AM
Baddboy, on Mar 18 2007, 09:50 PM, said:
Nu te-ai hotarat ce iti cumperi?
Posted 13 April 2007 - 08:51 AM
Sa ne spui si noua.
Bafta!
Posted 13 April 2007 - 09:05 AM
"Stilo: probleme electrice multe si enervante, faruri chioare, motor foarteelastic si fiabil, directie asistata eletric foarte foarte deosebita, tabla si vopsea de nota 10! suspensie zgomotoasa dar eficienta, design superb, mai ales modelul in 3 usi, cutie de viteze sportiva, mecanica buna, interior super spatios si bine gandit, scaune cam inconfortabile, pozitie condus inalta, foarte buna vizibilitate din interior, indicata pentru persoane inalte, dotari mult peste ce poti lua cu aceiasi bani de la SEAT.(masina care atrage atentia!)"
As avea ceva comentarii de facut:
Problemele electrice nu apar neaaparat la toate Stilo in afara de cea cu mufa de airbag! Dar e sa ziceam adevarat pentru ca apar cam des, insa cu farurile CHIOARE te contrazic rau de tot...farurile mele bat foarte bine (excelent) iar faza lunga se duce extraordinar...sunt sigur ca daca poti spune asa ceva inseamna ca masina ta are o problema serioasa la blocurile optice (recomand service sa le regleze). Te mai contrazic la cutia de viteze, care numai sportiva nu e...incearca sa conduci o masina cu adevarat sport (eventual nemteasca...poate un BMW) sa vezi acolo cutie sport. Asta de pe Stilo este o mare dezamagire...destul de imprecisa...cursa lunga a schimbatorului, marimea prea mare a schimbatorului (ca la dacia 1310), etc...la ft multe exemplare caraie daca nu esti atent in marsalier, etc. Scaunele NU sunt recomandate la o persoana inalta TOCMAI ca ofera o pozitie de condus inalta...eu am 1.92 si nu prea ma simt bine...mai ales ca reglajul pe inaltime la Stilo e O GLUMA PROASTA...nu se duce tot scaunul sus-jos se duce doar sezutul...INCREDIBIL....rusine pentru cel care a gandit prostia asta. Cu cat lasi mai jos sezutul cu atat ramane gaura mai mare si e ft deranjant la spate...numai la Logan mai e asa. La masinile serioase scaunul se duce cu totul si e mult mai versatil. Vizibilitatea NU e buna...este chiar proasta din cauza stalpilor foarte grosi...
DAR spre deosebire de Leon, tot STILO as alege...Leon e o masina fada, comuna, aspect de vechi, interior plictisitor, dotari mai putine, etc.
This post has been edited by Alex_Stilo: 13 April 2007 - 09:30 AM
Posted 13 April 2007 - 01:26 PM
Foarte mare dreptate, probleme electrice au fost la modelele pana in 2004.
Farurile sunt foarte reusite, eu sunt multumit, iar noaptea daca aprinzi si proiectoarele ai mai mult decat suficient.
Asa este nu este sportiva, dar este deosebit de bine etajat, specific masinilor italienesti.
Permite atat un condus relaxat cat si unul mai sportiv.
Cel putin la motoarele diesel.
Cu Stilo pe benzina nu am mers decat cu 1.2 16V care se misca destul de bine in turatie.
BMW nu este o masina sport, sa zicam masina premium cu valente sportive.
Diferenta acolo se vede din puterea uriasa nu neaparat din cutia reusita.
Hai sa fim seriosi, si sa nu mai facem comparatii intre Dacia si Fiat ca nu avem ce sa comparam.
Repet, a mea e OK, ma enerveaza ca maciulia e din piele si daca am mana transpirata imi mai scapa uneori din mana.
Orice cutie caraie daca nu schimbi vitezele cum trebuie.
Obiceiul de a schimba treptele rapid duce intr-un final la uzura sincroanelor.
Si implicit caraie din c eince mai des.
Ideea este ca sa se obtina o pozitie cat mai comoda.
Este adevarat ca probabil anumite persoane nu il gasesc destul de comod.
Scaunele sunt un pic cam tari mai ales bancheta spate.
Se putea mai bine dar se poate si mai rau.
Aici sunt de acord cu tine mai ales cei de la parbriz.
Sunt grosis i drepti, dar odata ce te obisnuiesti nu te mai deranjeaza.
Noile modele de la Seat sunt desenate de Valter DaSilva, fost creator de modele Alfa Romeo.
Toate arata la fel, fade este exact termenul potrivit, ca dotari sunt mai multe, dar mai scumpe.
Versiunea de baza are dotari mai putine decat Stilo cam pe la acelasi pret.
Posted 13 April 2007 - 03:06 PM
Despre cutia de viteze...nu prea aven ce discuta ca nu ai mai condus masini nemtesti (sa le conduci mult) ca sa vezi despre ce vb. De excemplu, la BMW este imposibil sa carai marsalierul, deoarece atunci cand bagi in marsalier schimbatorul sare pe alta fanta (nu stiu cum sa explic) insa este IMPOSIBIL sa nu o bagi precis sau sa caraie. Cat despre precizie...iarasi nu cred ca are rost sa ne contrazicem. Nu stii ce insamna o cutie precisa si bine etajata pana nu o sa dai vreo 40.000 EUR sa-ti cumperi o masina din clasa premium.
Totusi pentru clasa din care face parte Stilo si la cat costa masina cutia e comparabila cu concurenta!
Posted 13 April 2007 - 03:37 PM
Si Stilo ca orice masina are si puncte slabe, dar ca orice Fiat neasteptat de multele calitati te fac sa treci cu vederea micile defecte.
Masinile nemtesti nu mai sunt ce au fost acum 5-6 ani, au inceput si ei sa dea buleala ca doar au avut de la cien invata.
A ramas mai mult numele ca romanii sunt foarte conservatori din punctul asta de vedere.
De exemplu BMW a reusit sa vanda 1 milion de masini in 2006. O sa vedem in 2-3 ani si cu ce pret, ce calitate au oferit.
Lui Fiat iau crescut vanzarile si doreste sa ajunga din nou la cota de piata de 20%.
Mercedes are de catva ani mari probleme cu fiabilitatea, incredibil dar adevarat marele concern vrea sa se spele pe maine de Chrysler.
Dintre cele doua masini eu iti recomand Fiat Stilo 3/5 usi 1.9 Multijet 120 sau 150 CP.
Alegerea este a ta Badboy.
Posted 14 April 2007 - 11:48 PM
1. farurile sunt CHIOARE pe scurta! iar proiectoarele de ceatsa mai bine nu le numeau astfel... ci un mic ajutor pt faza scurta. lunga e ok! dar mult mai mult folosesti scurta si crede-ma ca stiu ce zic, sunt decis sa-mi montez xenoane pe scurta.
2. cutia de viteze e f precisa, cel putin a mea. intra in viteze impecabil, nu caraie in nici una, nici cand dau cu spatele! (are 160mii). recunosc ca am exagerat putin cu termenul de sportivitate asociat cutiei de viteze. dar comparand-o cu leonul, si ma refer la motorizarea diesel.. cea de pe fiat este mama cutiilor de viteze, rapoarte f scurte in 1,2 si mai lunga in 3. e foarte bine etajata pt o conduita sportiva iar ambreajul nu te face de ras!
3. vizibilitatea e perfecta, daca comparam cu modelele concurente de la celelalte firme oricum toate sunt la locul lor, oglinzi, geamuri, tot!... daca esti sofer nu itsi faci probleme.. sa vezi tu stalpi aiurea la Grande Punto... apoi mai vorbim....
4. nu compara niciodata masina de 40mii cu una de abia 18mii! niciodata, noi aici vorbim despre fiat stilo si leon... nu comparam calitatea si precizia unei cutii de viteza de la o masina care e din total alta clasa.. si pretentsiile sunt total altele.
iar cand vine vorba de sportivitate, nu mai adu amitne de BMW... ca alea numa sportive nu-s... nemtii inafara de audi, si porsche desigur... trebuie sa mai ingroape vreun Hitler ca sa faca o masina sport.
iar problemele elcectrice la Stilo apar la toate modelele... dintre cele mai diverse. si te surprind la tot pasul. noroc ca nu-s critice si nu-i conceput ca atunci cand apare cate ceva sa nu mai mearga deloc... te obisnuiesti cu ele, deindata ce devii posesor Stilo ti-e rusine sa spui ca acele probleme te supara de iti vine sa o arunci in prima rapa pe care o vezi. asta e Stilo, dar il iubim cu totii, cei care-l avem.
iar ca sfat pt cumparatorul nostru. daca nu esti fan Stilo, ia leon, ai sa-l poti si revinde. cu Stilo vei fi condamnat sa ramai toata viata. sau sa-l dai la juamtate din pretul achizitiei.... mare pacat! poate se va mai schimba si mentalitatea romanilor. dar nu cred.
bafta!
This post has been edited by icet: 15 April 2007 - 11:42 AM
Posted 15 April 2007 - 10:45 AM
@stilo mw
Amandoi ati spus ca BMW-urile numai sportive nu sunt. Ba chiar stilo mw incerca sa spuna ca BMW este o masina eleganta cu valente sport...perfect de acord (seria 5...seria 7...)
Dar aici fara intentia de a jigni pe nimeni dati dovada de o lipsa de cultura in ceea ce priveste automobilistica si n-ar fi rau sa va apucati de citit. Pana la urma pentru asta e un forum...mai investi de la altii.
@Gaza- Tu ai auzit vreodata de divizia MOTORSPORT DE LA BMW?? Tu ai idee ce inseamna sigla ///M?? Tu stii ca M3 si ///M3 CSL sunt masinile care fac legea in lumea masinilor sport de strada pe glob?
Voi stiti ca ///M5 (cel nou) e60 este cea mai sportiva limuzina din lume cu o putere de 507 CP?
@stilo mw- BMW face masini elegante cu valente sportive (seria 1, 3 dar in special 5 si 7) dar si masini SPORT PUR SANGE (M3, M5 si M6)
@Gaza-Cutia de la stilo este precisa in comparatie cu cea de pe Logan, stalpii incomodeaza vizibilitatea (mai ales cei din fata, cum spune si stilo mw) iar faza scurta la mine bate extraordinar de bine iar cea lunga EXCELENT! Deci treci pe la service!
Scuze de off topic (consider ca am raspuns unui post
This post has been edited by 05wnd: 15 April 2007 - 11:09 AM
Posted 15 April 2007 - 07:47 PM
De ex Abarth din 1000 cmc a scos peste 100CP care impreuna cu caroseria de la Fiat 600 au atins venerabila viteza de 200 Kph.
Si asta in treapta 4a pe la 9000 Rpm in perioada 1955-1960.
Asta consider eu ca este o masina sport.!
Scuze de off topic.
Este adevarat ca si spaniolii produceau Seat 600 copia fidela a lui Fiat 600 cu 36Cp (insa cai putere nu ponei).
Posted 16 April 2007 - 12:29 AM
@Gaza
@stilo mw
Amandoi ati spus ca BMW-urile numai sportive nu sunt. Ba chiar stilo mw incerca sa spuna ca BMW este o masina eleganta cu valente sport...perfect de acord (seria 5...seria 7...)
Dar aici fara intentia de a jigni pe nimeni dati dovada de o lipsa de cultura in ceea ce priveste automobilistica si n-ar fi rau sa va apucati de citit. Pana la urma pentru asta e un forum...mai investi de la altii.
@Gaza- Tu ai auzit vreodata de divizia MOTORSPORT DE LA BMW?? Tu ai idee ce inseamna sigla ///M?? Tu stii ca M3 si ///M3 CSL sunt masinile care fac legea in lumea masinilor sport de strada pe glob?
Voi stiti ca ///M5 (cel nou) e60 este cea mai sportiva limuzina din lume cu o putere de 507 CP?
da omule, stiu ce e un M. fie el 3 sau 5 sau chiar 6.
eu asociez termenul de masina sport nu doar cu motorul de 500 de cai si sincer sa fiu nu-l asociez niciodata cu termenul de limuzina sport
sa-tsi zic eu masina sport: MITSUBISCHI EVO sau SUBARU IMPREZA
asociem termenul de sport cu limuzina de 500 de cai, interesant
farurile-mi sunt reglate bine, sunt spalate mai tot timpul si sunt chioare pe scurta. totul e relativ, uni-s mai chiori, poate-s eu asa... loganul lumineaza mai bine! si sa nu comparam cutia de viteze de pe logan cu Stilo
Posted 16 April 2007 - 12:58 AM
@gaza: Ai schimbat vreodata becurile la masina ta? Becurile ar trebui schimbate la doi ani... Am condus si Logan, iar farurile sunt mai slabe decat cele de pe Stilo. In loc sa-ti pui xenon mai bine dai 40-50 RON si schimbi becurile actuale cu Philips Vision Plus.
Vad ca se tot arunca diferiti termeni p'aici... Sunt si io curios... Lancer Evo sau Impreza in ce categorie se incadreaza daca M-urile sunt limuzine cu valente sportive?
This post has been edited by pedala: 16 April 2007 - 01:02 AM
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
Posted 16 April 2007 - 08:34 AM
Posted 16 April 2007 - 09:44 AM
1. Cei care si le permit si le cumpara s aii imbolnaveasca pe ceilalti.
2. Cei care nu si le permit dar viseaza la ele.
Sa nu ne indepartam totusi de subiectul initial.
Cineva vine si intreaba pe forumul Fiat despre o comparatie intre Fiat Stilo si Seat Leon.
Este normal ca aici sa fim in favoarea Fiat.
Daca se duce pe forumul Seat sau Volkswagen va fi invers.
Cred ca cel mai bine este sa se duca si sa vada in crae se simte mai bine si car ei se potriveste cel mai bine.
In rest fiabilitatea este o loterie depinde de noroc si cum nimeresti masina.
Posted 16 April 2007 - 09:13 PM
Posted 20 April 2007 - 08:21 PM
parerea mea: alege ce iti place mai mult
http://eper.deltahpe.nl/

http://lumeacafelei....-lui-Clau_Arad/
Posted 25 October 2008 - 10:30 AM
Ce ti-ai luat?
Probil este deja pe ClubSEAT ...
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Comic Sans MS--><span style="font-family:Comic Sans MS"><!--/fonto--><!--coloro:#4B0082--><span style="color:#4B0082"><!--/coloro-->Centura de siguranta nu este necesara...cind vrei sa simti parbrizul in loc de fular! <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--fonto:Impact--><span style="font-family:Impact"><!--/fonto-->BE A BETTER DRIVER...BE SAFE <!--fontc--></span><!--/fontc-->
<a href="http://www.free2ride.9f.com" target="_blank">www.free2ride.9f.com</a> - car photos
Contact>matachecristian2003@yahoo.com
Posted 02 February 2012 - 08:24 PM
am si eu o problema cu fiatul meu care pare ca nu vrea sa se rezolve
am cumparat un fiat stilo in 2010 cu niste probleme la el la inceput mi le-au prezenta minore dar pe urma au fost cam aiurea
problema a fost la abs pompa de abs
mi se decupla abs , esp asr toate asa mi-a zis de la cine am luat-o dupa o zi m-am trezit ca am ramas fara frana ( mai exact fara lichid de frana )
am mers la service in care a fost facuta masina si mi-a zis care e problema ca trebuie sa ii cumpar o pompa de abs noua ei la service eu desfacut pompa de abs si cum au desfacuto nu am mai putut sa o puna la loc calumea sau ceva de genul si tot lichidul de frana a curs din ea . Am cautat alta pompa de abs i-am luat alta si imi dadea pe tester ca e dus senzorul de presiune exact ce imi arata si inainte sa o desfaca la servis , am luat senzor nou si tot aceasi eroare mi-a dat ( senzor de presinue ars ceva de genul ) exact la aceasi eroare a revenit dinou ca la inceput si cu prima pompa si cu a doua .
M-am dus la servis nervoasa era capota deschis la masina si m-am uitat pe acolo un fir ce merge la pompa era cam aiurea acolo parca atarna si iam zis la un baiat de acolo sa se uite la el , sa uitat i sa parut aiurea si a masurat tensiunea de pe el si zicea ca nu are curent pe el ca si cum nu functiona . a pus testerul pe ia si ii zicea ca circuitul pe partea stanga era intrerupt cea ce in primul servis nu au vazut treaba asta .
Dar marea a fost minunea cand in iarna am coborat cu masina si am bagat o frana pe zapada si abs functiona si nu imi mai aparea ca e decuplat .
Numai problema e ca daca bag frana pe asfalt abs se decupleaza si merge pe frana mecanica normala . Pe zapada abs functioneaza totul e ok dar daca bag frana pe asfalt nu merge sau daca tin mai mult piciorul pe frana incontinu nu merge se decupleaza . Cine isi poate da cu parerea sau a patit ;la fell am nevoie de ajutor pareri .
Posted 03 February 2012 - 04:31 AM
Posted 03 February 2012 - 10:58 AM
mishutz, on 03 February 2012 - 04:31 AM, said:
multumesc pentru sfat

Help