== CLUB FIAT ROMANIA==: Cauciucuri - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 20 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cauciucuri iarna, vara,all season

#61 User is offline   Kluster 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea, 1.3 MJet 90CP
  • An: 2007

Posted 09 November 2007 - 10:29 AM

Oameni buni, EPoX ne prezinta aici o posibila alternativa la ceea ce cautam cu totii. Nu am subinteles deloc din ce scrie el ca ne "baga pe gat" anumite marci, ci ne prezinta ce poate aduce el. Nu ne convine, sunt multe alte oferte pe piata si e pacat sa intram in polemica pe acest subiect. Si eu am fost "aburit" de EPoX cand i-am cerut ceva de iarna si el mi-a dat preturi la cauciucuri de vara, dar nu l-am luat de gat si nici nu m-am suparat. I-am cerut din nou! Un lucru e cert: fiecare din noi cautam ce e mai bun pentru buzunarul nostru, asa ca daca nu ne-ar interesa ce vinde el aici, acest topic s-ar autodizolva. Am constatat ca exista site-uri cu preturi usor mai mici, transport inclus, dar iata-ma ca inca scriu pe acest topic. Pe acele magazine care le gasim cu totii nu prea putem sa le zapacim asa cum o facem cu colegul nostru, si poate ca asta ne convinge sa revenim la acest topic...

EPoX, poate reusesti sa strangi chiar si intr-un excel oferta ta, actualizata, si am scapa astfel de suspiciunile care se nasc pe orice forum de rautate, jigniri, etc. Citeste tot omul ce poti aduce, delatii de transport, etc, si am castiga cu totii timp. Ce zici?

Ca o paranteza, dati-mi voie sa "premiez" cea mai tare replica care mi s-a parut mie a fi fost spusa pe acest forum: "marci cunoscute pe plan judetean" :)).

PS Revin cu solicitarea mea: 195/55 R16 pentru iarna :).
E vremea sa ne a<b>LINEA</b>m!
0

#62 User is offline   EPoX 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Abarth
  • An: 2002

Posted 09 November 2007 - 10:44 AM

View Postc.sainz, on Nov 8 2007, 05:42 PM, said:

CARE performante??? "Clientul" a specificat limpede ca vrea ceva de marca, NU low-cost, iar tu-i "bagi pe gat" niste marci cunoscute pe plan judetean! Nu asa se fac afaceri; nu sunt toti tembeli!

mai baiatule "low cost" ? am zis raport calitate pret, daca vrei iti aduc si low cost ;)

daca aveai si tu o masina precum S3, CLK, Leon Cupra, FR, RS sau alte masini care intradevar folosesc si tin cont de anvelopele care le folosesc mai ziceam dar tu faci gat la niste anvelope care ti s-au propus, bine ca posesori de automobile mai sus enumerate au ales NEXEN si sunt foarte multumiti iar tu ti-ai gasit acum sa comentezi.

iti cam lipseste bunul simt sincer, tu ai cerut ceva eu ti-am oferit ce am s-a facut o confuzie cu calculul unei anvelope si acum ma ataci ? iti cam lipseste profesionalismul.

Daca erai cu adevarat interesat numai puneai atatea intrebari si te axai exact pe ceea ce te interesa.

Cat despre anvelope ce se vand pe plan judetean ... nush eu am fost invatat daca nu stiu despre ceva sa nu ma bag probabil la fel trebuia sa te fi invatat si pe tine cineva. Am dat un link mai sus despre NEXEN si ar fi bine sa citesti.

Am clienti cu masini de 5 ori mai scumpe decat masina ta si au ales Nexen. dc oare ????

prin aceste comentarii idioate dai dovada de lipsa de profesionalism si nu va face decat sa lase pe ceilalti utilizatori cu gura amara si sa intoarca spatele acestui forum ceea ce noi nu vrem.
0

#63 User is offline   c.sainz 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: fiat
  • Model: Grande Punto Sport T-Jet

Posted 09 November 2007 - 11:01 AM

Profesionalism inseamna altceva. Dar nu am timp sa te invat carte acum si, in niciun caz, aici. Daca tu asa intelegi sa tratezi clientii, e treaba ta! E afacerea ta si nu-mi pasa. In plus, chinezarii ofera toti, dar la preturi modice. Ma opresc cu comentariile pt ca nu am nici timp si nici un interlocutor care intelege ceva.
0

#64 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Model: Panda

Posted 09 November 2007 - 11:58 AM

Bună,
Despre clienţii cu maşini mai scumpe care iau astfel de cauciucuri nu mă prea interesează. Am văzut destui cu maşini de pretenţii care pun orice pe maşină doar ca să fie. Important în ochii loc este imaginea şi atât. În altă ordine de idei cauciucurile care vin "originale" pe maşină sunt de cele mai multe ori ce există mai prost pe piaţă şi care satisface minimul de cerinţe. Eu unul nu am curaj să folosesc cauciucuri chinezeşti!
Cu stimă,
BV 73 VIN - Rosso 1.2 Dynamic, 2007 & tti 550
And time....must have a stop!...The rest is silence!
0

#65 User is offline   hcampian 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Doblo Panorama Dynamic 1.3 Multijet
  • An: 2008

Posted 09 November 2007 - 02:58 PM

Eu unul am gasit marca pe care o caut de ani de zile, Maxxis, modelul Maxxis MA-PW, la 136 lei, asa ca deocamdata nu mai sunt interesat. Dar sincer pentru vara s-ar putea sa incerc un NEXEN, par foarte bune si lumea pare foarte multumita.
Fiat Doblo Panorama 1.3 Multijet Dynamic 2008
Posted Image
Posted Image
Opel Agila 1.2 2001
Posted Image
Ce-am mai facut in ultima vreme
0

#66 User is offline   c.sainz 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 09 November 2007 - 03:05 PM

e alegerea ta!
0

#67 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 09 November 2007 - 03:26 PM

Bună,
Alegerea lui şi a multor firme care folosesc cauciucurile nu pentru plimbat limuzina foarte scumpă ci pentru a echipa camioanele, jeep-urile şi alte vehicule destinate tratamentelor dure. Totuşi firma este americană ceea ce spune multe. Şi ca să împac pe mulţi într-o vreme nissan pe maşinile de rally nu vroia să audă de altceva.
Cu stimă,
P.S. După preţ însă mă îndoiesc că acest model este făcut în SUA, dar simbolul firmei spune multe.
0

#68 User is offline   EPoX 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo Abarth

Posted 09 November 2007 - 03:55 PM

View Posthcampian, on Nov 9 2007, 02:58 PM, said:

Eu unul am gasit marca pe care o caut de ani de zile, Maxxis, modelul Maxxis MA-PW, la 136 lei, asa ca deocamdata nu mai sunt interesat. Dar sincer pentru vara s-ar putea sa incerc un NEXEN, par foarte bune si lumea pare foarte multumita.

pentru vara NEXEN ofera un profil sport in " V " de invidiat ;)
0

#69 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 09 November 2007 - 07:33 PM

Faceti ceva cu topicul asta, ori la publicitate ori ne limitam la a comenta despre "caucicuri" la modul general.
danf, nu prea e cum zici tu. Ca pneurile din echiparea de fabrica sunt ce e cel mai prost pe piata. Este valabil doar la anumite marci de masini, in general insa lucrurile stau invers. Adica se monteaza pneuri performante, mai ales de la o anumita motorizare, un anumit model in sus.
Iti dau un exemplu. La Skoda Octavia echiparile cele mai slabe vin cu Matador (pneuri slabe), cum urci in gama se trece la Dunlop SP Sport 01A, Bridgestone, Continental, profile performante si nu cele mai slabe.
De exemplu si pe Doblo, am aceleasi pneuri care vin pe Linea, Pirelli nu stiu cum, pe versiunea de marfa sunt altele mai slabe (ca profil), deci e si in functie de echipare.

In principiu, nu va mai infierbantati degeaba. Stiti voi la care ma refer :P :)
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#70 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 09 November 2007 - 10:11 PM

Incepand de aici,va puteti doar exprima parerea despre cauciucuri,marci,modele preturi si locurile unde se gasesc.
EPoX dac vrei sa vinzi ceva,avem bursa si poti posta acolo.Voi face putina curatenie si unele posturi poate vor disparea.
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#71 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo 1.8

Posted 10 November 2007 - 01:29 AM

cred ca e oarecum legat de subiect. eu pe stilo am trecut in cartea masinii ca si cauciucuri secundare 195/65 R15 si dimensiunea asta cred ca o sa o iau pt iarna. intrebarea mea este legata de tipul jantelor de tabla. am vazut pe net ca, la diamentru de 15 inchi sunt mai multe latimi. Care se potriveste la stilo?
0

#72 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 08:32 AM

Bună,
Pentru iarnă se recomandă cauciucuri cât mai subţiri.
Lăţimea jantei se alege în funcţie de cauciuc (sau invers). În cazul tău având dimensiunea cauciucului 195 (asta dă lăţimea deoarece este un coeficient de proporţionalitate între diametru exterior şi lăţime) trebuie văzut ce lăţime de jantă îţi trebuie. 65 reprezintă balonul şi 15 diametrul jantei.
Cu stimă,
0

#73 User is offline   hbucur 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Grande Punto Sport 1,9 Multijet

Posted 10 November 2007 - 09:33 AM

Mai conteaza si marimea etrierilor, pentru ca daca iei janta prea ingust risti sa nu se potriveasca...
0

#74 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 12:13 PM

View Postdanf, on Nov 10 2007, 08:32 AM, said:

Da, inainte aveai dreptate :) Sa ma explic.
Acum, producatorii de pneuri iau in calcul ca masina aia merge si pe asfalt uscat si pe umed, gheata, polei, zapada, mazga, noroi etc. Asadar, au pastrat dimensiunea pneurilor de iarna identica cu cea a pneurilor de vara insa au schimbat un lucru care nu prea l-a sesizat nimeni. Forma profilului transversal al pneului. Daca la pneul de vara aduce cu litera "U" la cel de iarna aduce cu litera "V", adica e nitel mai ascutit, de fapt apropiindu-se de ceea ce ziceai tu ca pneul de iarna trebuie sa fie mai ingust decat cel de vara.
E drept, masinile de raliuri folosesc pneuri foarte inguste dar acolo e altceva, alea sunt pneuri dedicate pentru cativa zeci de km de proba speciala si adaptate special pentru un singur tip de acoperamant al soselei, pana si dimensiunile si numarul crampoanelor difera. In fine, sa nu intram in amanunte ca nu prea ne foloseste.
Asadar, nu e cu nimic gresit ca daca ai pneuri cu latime de 185 sa zicem sa folosesti ca pneuri de iarna tot 185 latime. Se poate masura cu rigla efectiv latimea benzii de rulare care asa cum bine stiti difera chiar si la pneurile de vara intre ele, in functie de producator. A nu se confunda cu latimea pneului care este aceeasi, ca in exemplu 185, deci eu ma refer la latimea efectiva a benzii de rulare. Cu siguranta vi s-a intamplat sa aveti pe masina niste pneuri de o anumita latime si un anumit profil si sa puneti altele cu aceeasi latime dar alt profil si de la alt producator si sa aveti impresia ca sunt mai late la partea care calca pe asfalt. Chiar se poate intampla sa fie asa.

In concluzie, pneurile de iarna trebuie sa fie facute cu diverse compromisuri. Sa aiba un profil adanc pentru zapada afanata, cat mai multe lamele la blocurile din profil ca sa se muleze cat mai bine pe zapada tare si gheata, sa aiba in compozitie silicati care sa dea un bun comportament pneului la temperaturi joase si asfalt umed si asa mai departe.
Mai nou. Pentru ca si sa ai foarte multe lamele pe pneu dauneaza in anumite conditii, producatorii de pneuri au creat blocurile de pe profil cu acele mici lamele care la miscari laterale se blocheaza unele in altele, mai ales la mersul pe asfalt uscat sau umed, deci pneul sa asigure un bun comportament in situatia amintita, aproape la fel ca cele de vara.
Discutia e lunga si nu sunt un fin cunoscator al fenomenului si doar v-am zis ce am mai citit si eu pe ici pe colo (nu pe forumuri ci pe site-uri specifice) si ii invit si pe altii mai priceputi ca mine sa ne mai zica cate ceva despre pneurile de iarna :)

hbucur, ce zici tu se numeste ET-ul jantei si din pacate sunt multi care nu tin cont de asta si pun jante cu un alt ET, daca ET-ul este mai mare janta e mai apropiata de etrier, daca e mai mic viceversa, deasemenea in felul acesta se poate modifica si ecartamentul pe punti, uneori cu consecinte negative pentru trenul de rulare.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#75 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo 1.6 Coupe

Posted 10 November 2007 - 12:16 PM

Pentru pneuri 195/65 R15 91H in manual se recomanda 6 1/2 Jx15 ET 43 (manual l.germana Stilo/pag. 344)

Si aici un excelent site despre anvelope,jante...
0

#76 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 12:38 PM

Bună,
D-drive ai dreptate. Eu mă refeream la faptul că are de ales între 2 alternative de mărimi de cauciucuri conform manualului (Şi la panda 155/80/13 sau 165/70/14). Evident că pentru iarnă se recomandă varianta mai mică.
Cu stimă,
0

#77 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 12:41 PM

Scuze atunci, citisem mai pe sarite, in fuga si pierdusem firul discutiei. Ai dreptate cu ceea ce i-ai recomandat :)

Bun linkul Azzuro ;)

This post has been edited by d-rive: 10 November 2007 - 12:43 PM

DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#78 User is offline   c.sainz 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 09:54 PM

Am gasit un asticol tare interesant,publicat la 08.11.2007. Daca o firma ca PIRELLI face asa ceva, ce sa ne mai asteptam de la chinezarii ca nexen?
"Infrastructura proasta din Romania si piata auto inca nematurizata - acestea sunt cauzele pentru care italienii de la Pirelli importa anvelope mai slabe calitativ decat cele pe care le produc la Slatina, pentru a le vinde in Romania, arata Daily Business. In schimb, 80% din anvelopele produse in Romania sunt exportate pe pietele dezvoltate, spune Enrico Malerba (foto), CEO la Pirelli Romania.

Producatorul vinde in Romania anvelope facute in Spania si Turcia, de calitate mai slaba, "pentru ca, in acest moment, pe piata romaneasca exista destul de putine masini care sa aiba nevoie de anvelopele de cea mai buna calitate, cum sunt cele produse la Slatina", explica managerul.

In schimb, aceste anvelope de inalta calitate sunt destinate pietelor din Germania, Anglia, Franta, Italia, America de Nord si Asia, "pentru ca in aceste tari industria auto este foarte dezvoltata, la fel si infrastructura, iar masinile lor au nevoie de anvelope care sa reziste la o viteza de pana la 240 de kilometri pe ora".

Romania e dezavantajata la capitolul pietei de anvelope, in schimb e considerata buna pentru productia de varf. "La Slatina am adus cea mai avansata tehnologie din intregul grup Pirelli si, de aceea, productia de buna calitate de aici este cautata pe pietele cele mai dezvoltate", explica Malerba.

Motivatia acestei strategii aparent neobisnuite, puse la punct de italieni, este ca tara noastra se afla in centrul Europei de Est, aproape de statel in curs de dezvoltare carora se va adresa, in anii urmatori, Pirelli, dar destul de aproape si de vestul Europei, unde pietele auto sunt un consumator traditional de anvelope de calitate.

ar acesta este un fragment din cadrul interviului. Asta ca sa mai cautati anvelope PREMIUM Pirelli si sa platiti un sac de bani, in conditiile in care chiar CEO Pirelli spune ca sunt sub cele oferite pe pietele "civilizate".

"CEO Pirelli: Productia din Romania o exportam, iar pentru piata locala importam
Infrastructura proasta din Romania si faptul ca piata auto inca nu s-a maturizat sunt cauzele pentru care italienii de la Pirelli importa anvelope mai slabe calitativ decat cele pe care le produc la Slatina, iar pe acestea le exporta in proportie de 80% pe pietele dezvoltate, spune Enrico Malerba, CEO la Pirelli Romania.

DailyBusiness: Cum va evolua productia de anvelope Pirelli in acest an, pe piata din Romania?
Enrico Malerba: Pana la sfarsitul anului 2007, productia va ajunge la 2 milioane de unitati, in 2008 se va dubla, urmand ca in 2009 sa ajungem la 5 milioane de anvelope pe an. Circa 80% din productia din Romania este destinata exportului.

DB: Ce fel de produse comercializati pe piata romaneasca?
EM: In Romania vindem in special anvelopele pe care le producem in Spania si Turcia, pentru ca in acest moment pe piata romaneasca exista destul de putine masini care sa aiba nevoie de anvelopele de cea mai buna calitate, cum sunt cele produse la Slatina.

DB:In ce tari vindeti anvelopele produse in Romania si de ce?
EM: Aceste anvelope, de o calitate foarte inalta, sunt destinate in special unor tari precum Germania, Anglia, Franta, Italia, dar si celor din America de Nord si din Asia, pentru ca in aceste tari industria auto este foarte dezvoltata, la fel si infrastructura, iar masinile lor au nevoie de anvelope care sa reziste la folosirea la o viteza de 240 km/h. La Slatina am adus cea mai avansata tehnologie din intregul grup Pirelli si de aceea productia de buna calitate de aici este cautata pe pietele cele mai dezvoltate."

This post has been edited by icet: 10 November 2007 - 11:11 PM

0

#79 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 11 November 2007 - 08:40 AM

Banuiesc ca la el calitate inalta inseamna anvelope varf de gama precum P zero nero, rosso etc. Nu cred ca vrea sa zica ca ar fi probleme in ceea ce priveste calitatea produsului, a pneului.
Oricum, pe mine ma sparg firmele astea straine care ne considera o tara de pinguini bananiera. Cu exceptia Germaniei in orice tara din Europa te uiti pe strada in jurul tau nu ai sa vezi asemenea avalansa de SUV-uri scumpe ca in Romania, asa de multe masini premium ca in Romania.
Oricum nu aveam cine stie ce parere despre Pirelli, am avut pe un Espero si ambele pneuri au facut galme in conditiile in care nu fusesera lovite niciodata, Kumho originale ale masinii au rezistat de 3 ori mai mult si cand le-am dat jos de pe masina era in perfecta stare doar ca uzate, constructiv erau ca noi. Apoi am luat Sava si la fel, impecabile. Sa zic ca Pirelli costasera de 3 ori mai mult? Total nejustificat.
Ma uit pe la altii si au o parere buna despre Pirelli, probabil ca eu nimerisem din alea facute pentru Romania.
De mai multi ani merg pe Dunlop si Continental, fara probleme pana acum. Toate masinile care le am au Dunlop pe ele, exceptie face doar Fiat-ul Doblo, sper sa se comporte bine chiar daca sunt facute in Turcia, oricum, nu sunt niste pneuri cu un profil deosebit.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#80 User is offline   hcampian 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 November 2007 - 08:38 AM

View Postc.sainz, on Nov 10 2007, 09:54 PM, said:

italienii de la Pirelli importa anvelope mai slabe calitativ decat cele pe care le produc la Slatina, pentru a le vinde in Romania,

:mrgreen: Stiam eu, eram sigur de asta. Aproape toate cauciucurile care sunt oferite la noi in tara de la firme mari, inclusiv Pirelli, daca le cauti pe google le gasesti doar pe site-uri rusesti si din Europa de Est.
Din pacate zapada noastra e la fel de calitativa ca si cea din vest. Asa ca din pacate ma vad nevoit sa-mi comand cauciucuri de iarna din vest (nu m-as fi asteptat sa nu gasesc nimic la noi).
La cele de vara, e drept, ma multumesc cu ce e pe aici, ca nu o sa faca Panda-ul meu ceva ce un Pirelli inferior sa nu poata duce. Dar, repet, pe zapada e cu totul altceva.

P.S. Weekend-ul asta m-am blocat prima data in zapada din cauza cauciucurilor, nu am putut ajunge la cabana Poiana Neamtului de langa Avrig. Pana vin cele de iarna, doamne ajuta.

This post has been edited by hcampian: 12 November 2007 - 08:42 AM

Posted Image
Posted Image
Opel Agila 1.2 2001
Posted Image
0

#81 User is offline   hcampian 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 November 2007 - 08:48 AM

Salut tuturor!

Weekend-ul asta am avut prima experienta cu cauciucurile stoc pe zapada. Starea cauciucurilor e semi-uzata, pe mijlocul benzii de rulare nu mai au striatii.

Poiana Neamtului, zapada uda si proaspata: ASR-ul blocheaza masina de tot, dupa dezactivarea ASR masina derapeaza pe loc pe o panta foarte mica. Abandon.

Paltinis, zapada pe tot drumul, cu urme de masini. Se poate merge cu 30-40 la ora, dar la accelerari si la plecarea de pe loc ASR-ul se activeaza.

In concluzie pana acum, Conti EcoContact + zapada = o configuratie foarte nefericita. Daca vreti sa va aventurati cu ele pe undeva iarna luati-va neaparat lanturi (si eu mi-am luat acum).

Oricum, a venit iarna!!! :D/

Posted Image

This post has been edited by hcampian: 12 November 2007 - 09:22 AM

Posted Image
Posted Image
Opel Agila 1.2 2001
Posted Image
0

#82 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 November 2007 - 10:53 AM

Bună,
Sunt caucicuri dedicate de vară. Despre banda fără zimţi de pe mijloc ţi-am spus şi când ne-am văzut. E special aşa. Ca să aibă aderenţă mare pe asfalt curat (de aia scrie pe ele eco şi save fuels). Evident că pe zăpadă sunt pericol.
Eu am montat de iarnă pe faţă şi urmează să pun şi pe spate. Oricum deja am avut primul derapaj (cu cele de iarnă evident) pe gheaţă! Din fericire am redresat maşina (experienţa a contat foarte mult dar practic nu am simţit când a intrat în derapaj - foarte ciudată senzaţia la celelalte maşini totdeauna simţeam când rupe aderenţa). Oricum pe gheaţă poţi avea orice cauciuc. Numai cuiele şi lanţurile contează.
Cu stimă,
0

#83 User is offline   gopo 

Posted 12 November 2007 - 06:49 PM

danf cum se comporta pe zapada in comparatie cu oltcitul? :rolleyes:
0

#84 User is offline   flord 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 November 2007 - 07:56 PM

Bună,
Încă nu a fost suficientă zăpadă să pot compara.
Cu stimă,
0

#85 User is offline   c.sainz 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 November 2007 - 04:12 PM

Salut. Cine dintre bucuresteni vrea sa-si ia anvelope de iarna? Am gasit o oferta buna pt pneuri de calitate (magazin, factura, garantie,etc)
Daca sunt mai multi interesati, oferta se discuta. Dar ea este ok si asa. E vorba de DUNLOP SP WINTER SPORT M3, 185/65/R15 - 91T. Pretul e de 199 lei, TVA inclusa. Eu m-as duce maine sa iau, dar daca e cineva interesat sa spuna. Impreuna obtinem preturi mai bune. Va astept pe doritori.
0

#86 User is offline   terim 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat Grande Punto Dynamic 1.3 75CP rosu

Posted 13 November 2007 - 04:33 PM

Si eu tot maine vreau sa ma duc sa le cumpar.
Spune-mi daca au 175/65/15 si daca le monteaza, ca nu vreau sa ma plimb cu ele in portbagaj.
Ptr marimea asta eu am gasit Goodyear Utragrip UG-7+ la 240 RON la Laros (numai pe astea le aveau pe stoc)
0

#87 User is offline   hcampian 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 November 2007 - 04:56 PM

Suna interesant dar din pacate nu se produce pe dimensiunea 155/80 R13 :(
Posted Image
Posted Image
Opel Agila 1.2 2001
Posted Image
0

#88 User is offline   c.sainz 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 November 2007 - 05:09 PM

View Postterim, on Nov 13 2007, 04:33 PM, said:

Si eu tot maine vreau sa ma duc sa le cumpar.
Spune-mi daca au 175/65/15 si daca le monteaza, ca nu vreau sa ma plimb cu ele in portbagaj.
Ptr marimea asta eu am gasit Goodyear Utragrip UG-7+ la 240 RON la Laros (numai pe astea le aveau pe stoc)

Tu ai 2 dimensiuni permise: 175/65/R15 - 84T sau 185/65/R15 - 88T (asta spune manualul masinii) Banuiesc ca au si pe dim de 175, dar poti lua 185 FARA TEAMA. Deci?

View Posthcampian, on Nov 13 2007, 04:56 PM, said:

Suna interesant dar din pacate nu se produce pe dimensiunea 155/80 R13 :(

Pe 155 nu au, sau cel putin nu in oferta! Dar poti intreba. 021. 335.30.65 Bafta

View Postdanf, on Nov 10 2007, 08:32 AM, said:

Bună,

Dar de unde ai informatia asta? Ca trebuie cauciucuri subtiri pt iarna??? Care este explicatia logica, tehnica?
Cu stima

hbucur, ce zici tu se numeste ET-ul jantei si din pacate sunt multi care nu tin cont de asta si pun jante cu un alt ET, daca ET-ul este mai mare janta e mai apropiata de etrier, daca e mai mic viceversa, deasemenea in felul acesta se poate modifica si ecartamentul pe punti, uneori cu consecinte negative pentru trenul de rulare.

Ecartament????? Daca janat este mai apropae de etrier? Cum adica?

foloseste butonul "Edit"

This post has been edited by icet: 13 November 2007 - 10:32 PM

0

#89 User is offline   hcampian 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 14 November 2007 - 08:49 AM

View Postc.sainz, on Nov 13 2007, 05:09 PM, said:

Dar de unde ai informatia asta? Ca trebuie cauciucuri subtiri pt iarna??? Care este explicatia logica, tehnica?
[

Se recomanda cauciucuri cat mai inguste atat pentru zapada cat si pentru noroi, deoarece in loc sa derapeze la suprafata intra ceva mai adanc pana la straturile stabilizate. Acest lucru este general valabil la orice disciplina off-road, fie ea auto, moto sau ciclism. O exceptie e doar la expeditiile arctice unde zapada e foarte mare si un cauciuc ingust nu ar ajunge la fund, asa ca se folosesc cauciucuri foarte late pentru flotabilitate, pentru ca masina sa nu se scufunde. De asemenea, in desert si pe nisip e nevoie de cauciucuri foarte late.

Acuma in perspectiva noastra de utilizatori normali trebuie sa ne gandim ce vrem: sa ajungem la partia de schi pe sosea cu un comportament foarte bun rutier al masinii si sa riscam sa avem probleme pe ultimii cativa km unde dam de zapada (cauciucuri mai late) sau sa mergem mai incet si mai instabil pe sosea si sa beneficiem de performanta unde dam de zapada adevarata (cauciucuri de iarna, inguste). Banuiesc ca pentru 90% din utilizatori raspunsul e primul. Pentru mine e al doilea, pentru ca merg saptamanal la schi, dar cu siguranta nu e solutia universala.
Posted Image
Posted Image
Opel Agila 1.2 2001
Posted Image
0

#90 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 14 November 2007 - 10:05 AM

c.sainz, da, se modifica ecartamentul. Rotile ies mai in afara masinii daca folosesti jante cu un ET mai mic.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

Share this topic:

• 20 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic