Azi am schimbat si eu placutele de frana pe fata. Am folosit placute Bosch cu senzor (asa mi-au dat de la magazin dupa talon).
Operatiune simpla pe de o parte.
Operatiunea a decurs in felul urmator:
1. dat rotile jos si suspendat masina pe butuci (in cazul meu pe scaune roti si scanduri).
2. scos sigurantele metalice de fixare a furtului de frana.
3. scos furtunul de frana din locas (iese el mai greut dar cu grija iese)
4. scos siguranta metalica de fixare a etrierului in exterior (am folosit o surubelnita).
5. desfacut suruburile care fixeaza etrierul pe interior (2 suruburi cu cap imbus de 7mm) - atentie - procurati imbusul de 7 mm inainte de a desface rotile ca alergati ca mine prin magazine.
6. tras etrierul afara manual (iese un pic mai greu - pe dreapta chiar m-am chinuit un pic)
7. scos placutele de frana afara (folosit un ciocan usor)si surpriza - cele vechi nu aveau senzor.
8. presat cu un levier pistonasul inapoi.
9 montat placutele noi.
10. montat etrierul inapoi pe disc.
11. fixat suruburi si pus capacele la loc.
12. fixat furtunul de frana la loc in locas si asezat siguranta.
13. fixat siguranta exterioara a etrierului.
14. pus roti la loc.
Atentie! Inainte sa plecati cu masina de pe loc dati cateva pedale ca sa se apropie placutele de disc. Eu nu mi.am dat seama ca va fi cursa lunga si am plecat de pe loc fara sa fac acest lucru. Am fost nevoit sa trag frana de mana pentru a ma opri. Dupa 3 pedale s-a intarit si frana mea. Urmeaza o perioada de rulaj mai atent pana se vor aseza placutele cum trebuie.
Problema mea ar fi unde gasesc firul care trebuie conectat la senzorul de pe placuta?
This post has been edited by mikutzul: 17 February 2010 - 03:40 PM