== CLUB FIAT ROMANIA==: Probleme Cu Aerul Conditionat - Partea Electrica - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Probleme Cu Aerul Conditionat - Partea Electrica

#1 User is offline   noiembrie_anca 

  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 24-August 08
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: Fiat Albea
  • Model: albea
  • An: 2005

Posted 25 August 2008 - 10:41 AM

Buna, sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu problema mea. Am un fiat albea din 2005, a mers ok pana acum si, dat fiind ca mi-am facut anul de ucenicie pe el, cred ca e chiar eroic :P. De cateva zile mi se tot opreste aerul conditionat apoi porneste iar : adika nu mai merge nici macar ventilatia, iar ieri n-a mai pornit decat in treapta a 3-a si merge doar acolo. daca dau la 1,2 sau4 e ca si cum nu exista. Astia la Fiat mi-au zis ca pot sa se uite inspre mine prin octombrie! stie cineva un service bun de fiat care sa nu ma jupoaie si sa se priceapa la asa ceva? Si ma intreb daca e partea electrica sau am ramas fara freon sau ce dumnezu are?!
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna !
0

#2 User is offline   WooX 

  • membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 433
  • Joined: 23-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Ramnicu Valcea
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 25 August 2008 - 11:01 AM

In Bucuresti sunt 3 service Fiat:la importator AutoItalia,AutoImola si AutoPerugia unde am fost si eu o data si au fost cumsecade.Cam astea sunt variantele,acum nu stiu ce preturi practica fiecare eu mergand acolo pe garantie.Daca mai ai garantie nu ar trebui sa fie nici o problema cu banii,sau iei piesele din alta parte de ex. Italoparts,dupa ce mergi la un service pe care ti-l recomanda cineva de incredere si iti afla problema.

This post has been edited by WooX: 25 August 2008 - 11:04 AM

Nu-i masina ca Fiatu,altadata nu-ti iei altu!!!
0

#3 User is offline   Calin_CBR 

  • Group: Members
  • Posts: 36
  • Joined: 08-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Hunedoara
  • Locatie: Hunedoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 17 August 2010 - 04:34 PM

Salutare!
A aparut si la Albea mea, AF 2006 o problema de natura electrica la aerul conditionat - nu mai porneste compresorul decat la turatii mari ale motorului. Beculetul din bord, cel de pe buton se aprinde, compresorul cupleaza scurt (1-2 secunde) dupa care se decupleaza si mai porneste doar cand merg mai mult la turatie mare - 2500-3000 de ture. Inainte de asta, se decupla de cate ori lasam acceleratia libera, dar apoi pornea din nou.
Cred ca are undeva o unitate de comanda, intre buton si compresor....un termostat, un releu, ceva...
Stie cineva unde ar fi aceasta componenta, sau ce as putea sa ii fac pana ajung la service, ca mor de cald in masina pe canicula asta...
Va multumesc!
0

#4 User is offline   gescu 

  • Specialist ALBEA
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,053
  • Joined: 31-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Braila/Constanta
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 8v 77cp
  • An: 2006

Posted 17 August 2010 - 05:30 PM

Oare sa patineze cureaua?
0

#5 User is offline   Calin_CBR 

  • Group: Members
  • Posts: 36
  • Joined: 08-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Hunedoara
  • Locatie: Hunedoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 17 August 2010 - 10:37 PM

Nu, nu patineaza cureaua! Nu se cupleaza compresorul decat o secunda sau doua, la interval de 15-20 de minute. In rest, baga doar aer cald, de afara. Deci clar e o problema electrica... Dar unde se afla acea piesa care comanda cuplarea si decuplarea compresorului???
0

#6 User is offline   Radu 

  • micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 57
  • Joined: 22-February 07
  • Gender:Male
  • Location:Cluj-Napoca
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 06 December 2010 - 03:57 PM

Am păţit şi eu astăzi aceaşi problemă.
Merge ventilaţia doar īn treapta 4.

Am fost la un service, altul decāt Fiat, pentru că au o ofertă (mă rog) şi cică ar fi o siguranţă.
Mă costă 275 lei cu manoperă inclusă cu tot.

E scump.
Dar e musai să o fac.
Vă zic apoi exact ce scrie pe factură.

M-a cocoşit maşina asta după ce a ieşit din garanţie. :closedeyes:
Şi mai am 4 ani de rate la ea. :unsure:
0

#7 User is offline   BUBBA_GSG 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 252
  • Joined: 18-February 10
  • Gender:Male
  • Locatie: 7 Hills
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 06 December 2010 - 07:11 PM

Scuze ca sunt off-topic da din cate stiu eu... sunt doar 3 trepte pe rotita....sau or fi doar la mine....in fine.
si acum on topic.....sunt de parere sa mai cauti si o alta parere,alt service !
succes !
0

#8 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,757
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 06 December 2010 - 07:53 PM

View PostBUBBA_GSG, on 06 December 2010 - 07:11 PM, said:

Scuze ca sunt off-topic da din cate stiu eu... sunt doar 3 trepte pe rotita....sau or fi doar la mine

La versiunile fara aer conditionat sunt doar 3 trepte, in timp ce la versiunile dotate cu aer conditionat sunt 4.

@Radu, inainte de a efectua operatiunea la service-ul respectiv, mergi cum a spus si colegul BUBBA_GSG si la un alt service.

Succes ! :happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

#9 User is offline   sordio 

  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 20-October 06
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 07 December 2010 - 01:15 PM

View PostCalin_CBR, on 17 August 2010 - 04:34 PM, said:

Salutare!
A aparut si la Albea mea, AF 2006 o problema de natura electrica la aerul conditionat - nu mai porneste compresorul decat la turatii mari ale motorului. Beculetul din bord, cel de pe buton se aprinde, compresorul cupleaza scurt (1-2 secunde) dupa care se decupleaza si mai porneste doar cand merg mai mult la turatie mare - 2500-3000 de ture. Inainte de asta, se decupla de cate ori lasam acceleratia libera, dar apoi pornea din nou.


Si la mine ( albea star 2005 ) a aparut sambata aceeasi problema.
0

#10 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,757
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 08 December 2010 - 10:27 PM

@Radu, am gasit pe sectiunea Grande Punto, un topic ce face referire la problema ta. :biggrin:
http://www.clubfiat....ema-ventilatie/


:happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

#11 User is offline   timady 

  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 20-April 09
  • Locatie: TIMISOARA
  • Marca: VW
  • Model: GOLF IV
  • An: 2001

Posted 12 December 2010 - 12:54 PM

La problema cu reptele s-a ars rezistenta de la modul ca ai cate 1 rezistenta pe fiecare modul, pt faza cu clima ca se oprete probabail nu ai destul freon in instalatie sau mufa nu face contact perfect.
0

#12 User is offline   sordio 

  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 20-October 06
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 24 May 2011 - 11:37 AM

Fiatul meu a implinit 6 ani, timp in care n-am avut probleme cu aerul ( am manual, nu clima ); de cca o luna, de cand au incepu caldurile, am constatat ca pornea compresorul doar pt cca 2-3 secunde si apoi se oprea, neracind satisfacator; am fost la o verificare si au gasit freon putin in instalatie, au reumplut-o si acum merge ca atunci cand masina era noua. Am scris ca poate mai patesc si altii acelasi lucru si pot rezolva usor problema.
1

#13 User is offline   ocoleanui 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 237
  • Joined: 03-September 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Classic ,Albea
  • An: 2007

Posted 29 August 2011 - 03:28 PM

Azi in timpul mersului s a oprit si la mine ventilatia .Compresorul de la aer conditionat se culpleaza dar nu mai merge nici o treapta ...1.2.3.4 nici una .
Ce poate fi ?Siguranta electrica ,termica sau periile/carbunii de la motoras aeroterma ?

Am mai avut preobleme cu ventilatia cand se intrerupea si apoi iar pornea ,dar azi a murit de tot .

Numai de bine !

ps.La Punto am avut aproximativ aceeasi preblema si a fost motorasul de la aeroterma , schimbat pe garantie (cica ar fi 1000 lei unu :wallbanger: )in sensul ca motorasul ardea sigurantele .Oricum nu mai ma duc la astia de la AItalia pt probleme minore ca ma jupoaie !!! :spumelagura:
0

#14 User is offline   LucianDLR 

  • GP ADVISOR
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 612
  • Joined: 03-March 09
  • Gender:Male
  • Location:7 Hills
  • Locatie: Iasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto
  • An: 2007

Posted 29 August 2011 - 04:39 PM

View Postocoleanui, on 29 August 2011 - 03:28 PM, said:

Azi in timpul mersului s a oprit si la mine ventilatia .Compresorul de la aer conditionat se culpleaza dar nu mai merge nici o treapta ...1.2.3.4 nici una .
Ce poate fi ?Siguranta electrica ,termica sau periile/carbunii de la motoras aeroterma ?


Stai linistit ca nu iti cupleaza compresorul daca nu iti merge pe nici o treapta,se aprinde ledul sa iti arate ca ai butonul apasat, atat.
Deci siguranta termica sare din schema pentru ca ar fi trebuit sa iti mearga pe treapta 4 , verifica siguranta de la aeroterma si schimb-o, daca ti-o arde din nou atunci e de la motorasul de la aeroterma (e in scurtcircuit).
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#15 User is offline   Onytzu 

  • membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 320
  • Joined: 04-May 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4
  • An: 2007

Posted 29 August 2011 - 10:00 PM

Exista si 2 relee rosii la cablajul de la aerotema pot fi si alea cauza ;)
My FIAT is fantastic
0

#16 User is offline   ocoleanui 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 237
  • Joined: 03-September 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Classic ,Albea
  • An: 2007

Posted 30 August 2011 - 01:16 PM

Aerul conditionat cred ca porneste fiind ca se aude la motor cand il cuplez de la buton si apate ledul aprins ...Sambata o sa merg la un meserias si sa vad de la ce este .
Merci pt raspunsuri ...sper sa fie siguranta :biggrin:
0

#17 User is offline   ocoleanui 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 237
  • Joined: 03-September 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Classic ,Albea
  • An: 2007

Posted 03 September 2011 - 02:47 PM

Am fost azi la un meserias si am rezolvat problema .Dar , mi a desfacut jumatate de bord pana sa reuseasca sa vada ce este .In interiorul bordului , in spatele''acelor'' alea care indica viteza , apa ,turatiile etc se afla motorasul.A bagat mana pana la motoras l a miscat si a pornit iarasi .Chestia este ca se blocasera carbunii in el de la zdrunciniurile care le a luat masina pe drumurile noastre .Oricum daca se strica asta e jaleeeee mare , trebuie bordul dat jos .Asa e la astea din 2005 .Nu stiu unde este motorasul la cele facelift ,dar la a mea n am mai vazut asa , sa fie pus ca naiba

ps .De exemplu la Punto motorasul este sub torpedou ...simplu de tot .

off topic :mi am schimbat si filtru de aer dupa vreo 8000 km de cand il pusesem .Arata imbacsit rauuuu de tot .Mers 60 % in oras ,restul afara .Nu imi venea sa cred cum era ...avea si papadii din alea printre el !!!

Bafta all .
0

#18 User is offline   ocoleanui 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 237
  • Joined: 03-September 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Classic ,Albea
  • An: 2007

Posted 26 October 2011 - 09:35 AM

A schimbat cineva pana acum motorasul de la aeroterma ? Vreau sa va mai intreb daca acest motoras este ''identic'' cu electromotorul , adica ,daca are si el carbunii .perii etc .Are cineva vreo poza cu el ?
Va intreb asta deoarece la mine merge cand vrea ...in ultimul timp a mer iunie -septmbrie ok , apoi asa cum am spus si mai sus mi a miscat de el si a pornit iarasi .In octombrie saptamana trecuta , iar s a oprit .Ieri a pornit iarasi .Si in anii trecuti se mai bloca si apoi o lua singur .

Multumesc .
0

#19 User is offline   iu77 

  • Group: Members
  • Posts: 11
  • Joined: 18-October 07
  • Locatie: romania
  • Marca: fiat
  • Model: fiat albea
  • An: 2007

Posted 10 June 2012 - 12:24 AM

Eu am patit ca nu imi mergea ventilatia pe treapta 4. Era defect un releu, sunt doua relee undeva pe langa filtrul de polen , sunt bagate sub consola pe centru. Prin primul releu se face comanda pe treptele 1,2,3 prin divizorul rezistiv, iar prin celalalt cupleaza pe trepta 4.
0

#20 User is offline   NEL 

  • Group: Members
  • Posts: 19
  • Joined: 06-July 10
  • Locatie: TULCEA
  • Marca: FIAT
  • Model: ALBEA
  • An: 2007

Posted 30 June 2012 - 07:13 PM

buna seara.
asa ceva am patit si eu. s-a rezolvat foarte usor.
cum te uiti la radio CD, in partea dreapta sub el putin mai jos sunt trei relee (3 sau 4)care comuta treptele de viteza.
verifica-le, la service sigur le schimba pe toate chiar daca mai sunt bune. spor la treaba.
0

#21 User is offline   adrian_03 

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 04-November 08
  • Locatie: Ploiesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 09 April 2014 - 12:00 PM

View Postiu77, on 10 June 2012 - 12:24 AM, said:

Eu am patit ca nu imi mergea ventilatia pe treapta 4. Era defect un releu, sunt doua relee undeva pe langa filtrul de polen , sunt bagate sub consola pe centru. Prin primul releu se face comanda pe treptele 1,2,3 prin divizorul rezistiv, iar prin celalalt cupleaza pe trepta 4.

Daca poate sa ma ajute si pe mine cineva, la Albea Star 2005, unde se afla pozitionat releul pentru treptele 1,2,3 cu divizorul rezistiv? Multumesc mult
!
0

#22 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,757
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 10 April 2014 - 06:01 PM

Salut,

In mod normal, ar trebui sa fie pozitionate tot in zona aceea. Zic asta, deoarece in zona consolei centrale se afla si aeroterma.
Daca consideri necesar, iti pot furniza manualele de reparatie pentru Albea 1.4 8v.

Toate cele bune! :happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

#23 User is offline   adrian_03 

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 04-November 08
  • Locatie: Ploiesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 13 April 2014 - 12:53 PM

View PostBC-92-EDI, on 10 April 2014 - 06:01 PM, said:

Salut,

In mod normal, ar trebui sa fie pozitionate tot in zona aceea. Zic asta, deoarece in zona consolei centrale se afla si aeroterma.
Daca consideri necesar, iti pot furniza manualele de reparatie pentru Albea 1.4 8v.

Toate cele bune! :happywave:

Buna ziua,

M-ar interesa manualele, sper sa ma ajute.

Multumesc!

This post has been edited by BC-92-EDI: 13 April 2014 - 05:59 PM
Reason for edit: Te rog nu mai cita mesajul anterior in totalitate, foloseste butonul ADDREPLY(Raspuns nou).

0

#24 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,757
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 13 April 2014 - 06:00 PM

Salut,

Te rog trimite-mi un PM cu adresa ta de e-mail.

Toate cele bune! :happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA