Fara voia mea, am trecut aseara printr-o patanie....despre care nu stiu sa spun daca m-a luminat sau m-a cufundat mai tare in neintelegerea "mintilor" creaturilor cu doua picioare care sunt bune doar la transformat oxigenul in CO2 pe o parte si metan pe de alta parte.
Conversatia a inceput in momentul in care, ajuns in parcarea din apropierea blocului in care locuiesc, vad o mandra domnisoara, cu parul galbui, ca si culoarea paiului de grau. Parcase masina in T, in dreptul masinii mele, cu toate ca erau locuri libere de parcare in parcare si nu pe trotuar. Romantismul se opreste aici....incepe dialogul :
Eu :Nu va suparati, aveti de gand sa plecati cu masina in seara asta ?
Ea : Nu, de ce sa plec ?
Eu : Fara motiv, insa mi-ati blocat iesirea din parcare.
Ea : Asa...si dumneavoastra ce voiati sa fac ?
Eu : pai in cazul in care se poate, sa parcati pe locul acesta liber de parcare! ( ii indic cu ajutorul degetului locul liber de parcare pe care ne aflam )
Ea : Nu pot, imi pare rau.
Eu : ( blocat ) Cum adica ? De ce nu ?
Ea : Pai daca parchez aici...sigur vine cineva si parcheaza si ma blocheaza in parcare.
Eu : (cu ochii umflati de mirare) Exact! Va blocheaza cineva si nu e bine. Dar dumneavoastra cum de ma blocati ?
Ea : Pai asa face toata lumea.
Eu : Daca toata lumea zgarie masinile care le blocheaza sau ocupa locurile de parcare, crezi ca ar trebui sa iti desenez si eu cu cheia pe masina ?
Ea : Bineinteles ca nu, dar asta nu are legatura cu ce discutam.
Eu : Cum sa nu aiba ? Nu mi-ai spus ca parchezi asa pentru ca asa face toata lumea ? Daca toata lumea ar manca de pe jos sau ar avea wc-ul in fundul curtii...cand nu gasesti WC, te duci si iti faci nevoile in strada ?
Ea: Hai lasati-ma cu chestiile astea. Aratati-mi un loc liber de parcare si nu mai parchez aici.
Eu: ii indic cu vreo 5 degete ( incercand sa fiu mai expresiv, am folosit ambele maini ), 3 de la o mana si 2 de la cealalta, vreo 2 locuri de parcare situate pe strada, in care nu ar fi blocat pe absolut nimeni, fiind in dreptul unor gardulete. Alte 3-4 locuri libere, in parcarea situata chiar langa blocul in care locuia "pitzipoanca"
Eu: De locurile alea ce spuneti ?
Ea : Acolo nu pot sa parchez!!
Eu: ( cu din ce in ce mai putine argumente ) De ce nu ?!
Ea: Am un vecin care m-a amenintat ca imi zgarie masina si ma si bate daca parchez pe locurile alea!
Eu: (demolat)....deci ala te-a amenintat ca te rupe in doua si ti-a vorbit urat, iar pe mine care iti vorbesc frumos....spune-mi tu, ce as putea sa fac, cum sa te fac sa procesezi sa intelegi ca nu e bine ?
Ea: Nu stiu, nu ma intereseaza .
Eu: (cu rabdarea epuizata ) Mai fata, eu peste 2 ore plec cu masina...si crede-ma ca ies pe aici. Daca masina ta o sa fie in dreptul masinii mele, se soldeaza cu accident. Daca apari si tu pe afara...se soldeaza si cu victime omenesti.
Ea: Bine, o mut, dar imi garantati dumneavoastra ca nu ma blocheaza nimeni daca parchez masina alaturi ?
Eu: Nu iti garantez nimic.
Se indreapta spre masina si parcheaza plictisita si iritata, pe locul liber de parcare situat la 50 de cm de masina mea. Eu prevazator....nu am mai asteptat ora promisa....si mi-am parcat masina pe unul dintre locurile unde nu era riscul de a ma intalni cu vreun "frate, sora sau alte rude de suferinta intr-ale prostiei" domnisoarei mentionate.
Cred ca e inceputul renuntarii mele la a mai cauta normalitatea.

Trebuie sa fac ceva, sa pot sa fiu "lovit" bine cu cateva sute de palinca in momentul in care ies pe strada.
p.s. O sa incerc sa o surprind pe biata fata in cateva poze, impreuna cu achizitia ei....avea un Logan sandel cu numar de CL.