== CLUB FIAT ROMANIA==: Cruise Control - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 9 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cruise Control se poate monta dupa?

#1 User is offline   koandy1983 

• Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVO 1.9 MultiJet Emotion
  • An: 2008

Posted 27 October 2008 - 03:48 PM

Salut

Am un Fiat Bravo 1.9Mjet Emotion.
Ma intereseaza daca se poate monta Cruise control, dupa achizitonarea masini.
In momentul in care am luat masina, nu aveau pe stoc o masina care sa aiba si Cruise control si am considerat ca nu e cazul sa astept 3 luni doar pentru asta.

Am observat ca in lista de optiuni este aproximativ 115Euro.
Cruise controlul in gasesc foarte bun in conditiile in care rulezi mult extraurban si mai ales pe autostrada.

Ma gandesc ca pe autostrada scoti si un consum mult mai bun cu un cruise control.

O fi vorba doar de montarea acelei manetute si legata la 2-3 fire din bord ori e mare bataia de cap ?
0

#2 User is offline   kaleonardo 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo
  • An: 2007

Posted 27 October 2008 - 08:49 PM

View Postkoandy1983, on Oct 27 2008, 03:48 PM, said:

Nu sunt de specialitate dar din experienta cu cei de la service spun teoretic se poate pune, practic nu o sa gasesti nici un service competent care sa ti-l puna. In primul rand se mai pune o maneta sau cum se cheama (daca te uiti prin manual, o sa vezi ceva in spatele semnalizatorului).

PS. orice masina cu cruise control cica scoate mai mult decat daca ai conduce tu. Chestia asta mi-au spus-o mai multi oameni care il folosesc. Cica este o chestie cum mentine el viteza constanta, accelerari si decelerari.
Fiat Bravo (2007), Dynamic, 1.4 - 120 CP, benzina, culoare Azzuro
0

#3 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Bravo 1.4T-Jet 120CP Dynamic

Posted 28 October 2008 - 01:23 AM

Tare sunt curios unde poti sa folosesti al noi in tara asa ceva. Pe Bucuresti-Pitesti in nici un caz, pe A2 cu atat mai putin, Ploiesti-Breaza Nistoresti (turbo zone) nici o sansa in ultimul timp si in rest trebuie sa fii exagerat de norocos sa nu dai peste cate un berbec care merge cu 100km/h pe banda 2 si in mandria lui enorma decide ca acolo e locul lui :rambo:.
Dar e o tara libera si in concluzie de 2 ani incoace la orice ora din zi si din noapte, pe oricare din aceste drumuri, eu personal nu am simitit ca imi amorteste piciorul pe acceleratie . Mereu trebuie sa franezi sau sa accelerezi ca sa treci de cate unu care pare sa nu aiba carnet sau pare cam vesel la volan :heavydrinkers: , sau nu il mai ajuta volanul prea mult [-O< .
Asa ca trebuie sa pui in balanta si cam ce procent din timpul cat vei conduce vei folosi cruise control-ul. Mie mi-e inutil din pacate :(
Spor la montat si va doresc drumuri libeeeeeeeeeeeeeeeeere
Cui nu i se aprind semnalizatoarele la schimbarea directiei, undeva e un defect... se numeste lipsa de bun simt!
0

#4 User is offline   dan_es 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: BRAVO

Posted 28 October 2008 - 07:07 AM

Pot sa va spun ca la un golf V a trebuit decat infipta maneta aia in bord si a mers, ceva gen plug and play.
Revin pe seara cu detalii.
Fiat Bravo 2008 1.9 Mjet 120 HP, Maranello Red, 17", Kit Sport, tapiterie rosie, volan sport, cotiera cu reglare temperatura
[/URL]
0

#5 User is offline   koandy1983 

Posted 05 November 2008 - 05:56 PM

Si cand revii cu detalii ?
0

#6 User is offline   dan_es 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 06 November 2008 - 07:33 PM

Imi cer scuze pentru intarziere, am intrebat si nu l-a montat pana acum (a zis ca e necesara demontarea bordului si nu se baga)... nu stiu de ce aveam impresia ca l-a pus.

Oricum..asta era la golf.
Fiat Bravo 2008 1.9 Mjet 120 HP, Maranello Red, 17", Kit Sport, tapiterie rosie, volan sport, cotiera cu reglare temperatura
[/URL]
0

#7 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Italian cars, computer, digital imaging and womens
  • Marca: Mitsubishi
  • Model: Mitsubishi Colt 1.5 D-ID 95 CP
  • An: 2006

Posted 10 November 2008 - 05:40 AM

Se poate pune orice si dupa, dar voi va dati seama ce complicat este? V-ar costa enorm. Linistiti-va!
Perche avere una vetura qualsiasi mentre puoi avere una machina di Giorgio Giugiaro?
0

#8 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: VW
  • Model: Passat 1,8 APT
  • An: 2000

Posted 10 November 2008 - 03:07 PM

Eu am citit pe club dacia ceva de genu ca si-ar fi pus unu pe Logan.
0

#9 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Bravo 1.4 T-Jet 150 CP SPORT

Posted 10 November 2008 - 08:44 PM

Eu am incercat sa-mi pun si am mers la cei la de la AutoParma Galati. Au verificat cu calculatorul daca se poate monta si raspunsul lor a fost negativ...
0

#10 User is offline   nskkfr 

• Model: Bravo 1.4 T-Jet 120CP Emotion

Posted 13 November 2008 - 01:34 PM

View PostS0v3r3ign69, on Nov 10 2008, 05:40 AM, said:

Se poate pune orice si dupa, dar voi va dati seama ce complicat este?

Si de ce ar fi asa complicat ? La urma urmei este doar o maneta care trebuie instalata si facute legaturile catre calculatorul central (daca nu cumva aceasta legatura exista deja cu tot cu mufa). Mufa ar trebui sa aiba 6 pini (5 fire care duc la calculator si 1 care se duce la display) sursa: eLearn
0

#11 User is offline   kthor 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Bravo

Posted 14 November 2008 - 01:27 PM

N-a zis nimeni ca e greu. Nu trebuie sa va luati dupa "astia" mai panicosi, care nu cred in legendele conform carora producatoru' pune pe fiecare masina toate optiunile "la full" dupa care, functie de configuratie, mai ascunde si dezactiveaza pe ici, pe colo (ce-i drept, un sambure de adevar tot e aici). De fapt este foarte simplu: tac-pac, 6 pini (5 + 1), 1-2-3 si aia a fost! Ne "legam" la compu' masinii si ii spunem ca vrem si pilot automat, ce mare lucru... :)

Gata! Acu' aveti "cruise control", insa mare atentie: e versiunea "de evaluare" (producatoru' nu activeaza versiunea "full" decat pt cei care platesc optionalu' asta). Fuga repede pe torenti si descarcati crack-u' ca sa evitati surprizele pe autostrada (versiunea de evaluare permite doar cresterea vitezei, nu si descresterea ei, frana devenind inactiva). ;)

Si daca tot v-ati conectat la consola calculatorului central al masinii, n-ar strica sa activati si optiunile pt ESP, sunroof, active d-light, etc. "Fraierii" care chiar au platit pt ele o sa moara de ciuda cand o sa le prezentati, la urmatoarea intalnire, frumosu' vostru Bravo Active QuadCore 1.4 90 CP "overclockat", cu 360 de caluti - simplu si ieftin obtinuti prin modificarea multiplicatorului de putere al masinii de la 1X la 4X. De asemenea, nu uitati sa adaugati (din consola de administrare a compului) la rolul spatiului de depozitare din consola centrala (pt cei care aveti cotiera fata) si valoarea "pizza & pasta". O sa fiti surprinsi intr-un mod foarte placut.

Mai ca uitam: taiati cu incredere husele de stofa, veti descoperi ca nemernicu' de producator a ascuns sub ele tapiteria de piele pt care ar fi trebuit sa platiti cat nu face, ca si optional.

Have fun!
__________---------------------__________
--------------______________--------------

...running on eMpTy @ b07s 4rm4d4

1

#12 User is offline   nskkfr 

Posted 14 November 2008 - 06:40 PM

::kthor

Hai sa nu exageram ... S-ar putea sa ai dreptate pentru celelalte optionale (piele pe sub stofa etc.), dar la ESP trebuie sa te contrazic ... e mai complicat. Trebuie senzor pentru a detecta deraparea, senzor pt. pozitia volanului, senzor pentru pozitia masinii etc.
0

#13 User is offline   dan_es 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 November 2008 - 06:52 PM

La opel trebuie sa platesti pentru a-ti seta computerul de bord sa-ti arate consumul.
Operatiunea se face la dealer :)

Bucurati-va de masini si nu va mai jucati pe unde nu trebuie.
[/URL]
0

#14 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Italian cars, computer, digital imaging and womens
  • Marca: Mitsubishi
  • Model: Mitsubishi Colt 1.5 D-ID 95 CP
  • An: 2006

Posted 15 November 2008 - 08:34 AM

Eu ma indoiesc ca e atat de simplu si cred ca computerele difera intre ele.
Perche avere una vetura qualsiasi mentre puoi avere una machina di Giorgio Giugiaro?
0

#15 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Bravo 1.4 16v

Posted 25 November 2008 - 04:20 PM

View Postkthor, on Nov 14 2008, 01:27 PM, said:

N-a zis nimeni ca e greu. Nu trebuie sa va luati dupa "astia" mai panicosi, care nu cred in legendele conform carora producatoru' pune pe fiecare masina toate optiunile "la full" dupa care, functie de configuratie, mai ascunde si dezactiveaza pe ici, pe colo (ce-i drept, un sambure de adevar tot e aici....

dupa cum am mai zis pe alt topic..spre exemplu pentru proiectoarele de ceata exista cablaju exista totul..trebuiesc puse doar proiectoarele si reinstalat sofut pe computer...deci e foarte posibil sa fie si cu cruise controlu la fel...mai ales ca nu e o mare smecherie ceea ce face el..dar presupun ca costa maim ult decat face

si de asemenea cei care aveti controale pe volan cu 6 butoane..scoateti frumusel butonu de mute sau SRC alea mari..si veti observa ca dedesub placuta e facuta ptr 4 butoane si nu 2...singuru lucru e ca ii lipsesc ledurile

This post has been edited by master_bravo: 25 November 2008 - 04:23 PM

Viteza este cel mai mare duşman al omului! Dar să nu uităm că cel care fuge din faţa duşmanului e un laş!

0

#16 User is offline   kirata 

• Marca: New Bravo
  • Model: 1,9 jtdm 120 cv

Posted 03 December 2008 - 09:28 PM

View Postkoandy1983, on Oct 27 2008, 03:48 PM, said:

Salut

Am un Fiat Bravo 1.9Mjet Emotion.
In momentul in care am luat masina, nu aveau pe stoc o masina care sa aiba si Cruise control si am considerat ca nu e cazul sa astept 3 luni doar pentru asta.

Am observat ca in lista de optiuni este aproximativ 115Euro.
Cruise controlul in gasesc foarte bun in conditiile in care rulezi mult extraurban si mai ales pe autostrada.

Ma gandesc ca pe autostrada scoti si un consum mult mai bun cu un cruise control.

O fi vorba doar de montarea acelei manetute si legata la 2-3 fire din bord ori e mare bataia de cap ?

Salut
Am Fiat Bravo 1.9 multijet dinamic si spre dezamagirea mea modelul asta nu este "predispus" pt montare cruise control after market.
D p forumul italian am inteles si vazut cu poze ca se poate monta destul d usor p emotion, acesta avind deja toate firele trase pina linga volan. Partea proasta e k cei d la fiat nu vind doar "maneta" d cruise (asta ar fi tot c ai nevoie) care se poate monta si demonta ci intreg grupul "devioluci"(nu stiu cum se keama p romaneste.....in fine toate manetele d linga volan) cam la 240 euro. Oricum....o veste buna e k se poate monta cea d la alfa 147 (aici e un model f popular cu multe exemplare dezmembrate) care se vinde separat, sau cea d p stilo (care e kiar identica). Dar .......raspunsul este DA, se poate monta after market p oricare bravo, insa e nevoie d timp si pricepere caci conexiunile la ECU difera in functie d motorizare. Se gasesc detaliile in manualul eLearn. Succes!

nu mai folosi scriere IRC!
0

#17 User is offline   koandy1983 

Posted 08 December 2008 - 11:55 AM

Modelul meu este Emotion. Deci s-ar putea sa am sanse bunicele de a monta acea manetuta pe cruise control.
0

#18 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 11 December 2008 - 09:18 PM

am citit si eu forumuri de prin afara si intradevar emotion este cel mai probabil sa aiba mufele...in schimb mai exista posibilitatea sa aibasi altii...in functie de lotu de productie...mai noi mai vechi...o sa desfac si eu weekendu asta bordu acolo sa vad ce gasesc...dar mai intai sa vad cum arata o astfel de mufa..ca sa jtiu ce caut=))

numai bine
Viteza este cel mai mare duşman al omului! Dar să nu uităm că cel care fuge din faţa duşmanului e un laş!

0

#19 User is offline   kirata 

• Marca: New Bravo
  • Model: 1,9 jtdm 120 cv

Posted 31 December 2008 - 01:55 AM

View Postmaster_bravo, on Dec 11 2008, 09:18 PM, said:

am citit si eu forumuri de prin afara si intradevar emotion este cel mai probabil sa aiba mufele...in schimb mai exista posibilitatea sa aibasi altii...in functie de lotu de productie...mai noi mai vechi...o sa desfac si eu weekendu asta bordu acolo sa vad ce gasesc...dar mai intai sa vad cum arata o astfel de mufa..ca sa jtiu ce caut=))

numai bine

Tragi volanul la maxim inspre sofer.Se desface intii partea inferioara a (cum s-o fi chemand pe romaneste?) chestiei aleia care acopera coloana de directie (3 suruburi). vei reusi sa demontezi partea superioara doar cu ajutorul unei lanterne caci se vad foarte greu celelalte 2 suruburi. Practic deasupra coloanei de directie imediat in spatele volanului ar trebui sa vezi oo mufa alba cu 6 fire care nu e conectata la nimic (asta in cazul fericit in care masina ta e "predispusa"). La ea se cupleaza maneta de comanda a cc . trebuie apoi practicata o taietura eleganta semicirculara in "capacul" inferior al coloanei de directie pentru a face loc manetei. Exageratii aia de la fiat cer cu nerusinare 23 euro pe "capacul" inferior al coloanei de directie pt cc care este o bucata de plastic de nici 100 grame, ce are o banala "gaura" in plus fata de varianta fara cc.
Succes

nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#20 User is offline   nskkfr 

Posted 06 January 2009 - 10:08 AM

::kirata

Sa inteleg ca ti-ai instalat cruise control ulterior achizitiei ? Poti sa ne dai mai multe detalii ? La ce service s-a efectuat. Eu am intrebat la Autoitalia si au spus ca nu se poate pune...
Maneta de control de unde a fost achizitionata ?
0

#21 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 January 2009 - 10:19 PM

am desfacut volanul si in spatele volanului exact cum a spus kirata se afla o mufa alba cu 6 pini neconectata la nimic..desi sa inteleg ca ar fi predispusa..si daca imi achizitionez o maneta de cruise control si o conectez la acea mufa ar trebui sa mearga?...

0

#22 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Bravo 1.4 TJet Sport

Posted 04 February 2009 - 10:23 AM

master_bravo: ce versiune de echipare este masina ta?
*daca a gasit cineva sa cumpere maneta de CC sa ne puna si pe noi in tema!
multumiri!
0

#23 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 04 February 2009 - 06:12 PM

versiunea mea este dynamic..si acum nu mai raspunde nimeni nimic..sa vad ce maneta ar trebui sa-mi cumpar etc etc

0

#24 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 05 February 2009 - 08:34 AM

citeam pe fiatforum ca maneta pt cruise este aceiasi de la un alfa romeo. Sa ma documentez mai bine!
0

#25 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 February 2009 - 10:21 PM

ar fi interesant daca vreun coleg care are cruise control si-ar dona maneta pentru cateva secunde in cadrul unui test...ca sa nu ne cumparam degeaba manete si sa nu mearga

0

#26 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 February 2009 - 07:55 AM

dupa o intrebare pusa ieri la fiat (fata in fata cu seful de pe acolo) am primit urmatorul raspuns:
se poate monta dar te costa enorm (cca 10000RON :O) pt ca trebuie maneta si pe langa ea trebuie o serie de senzori si un calculator separat special pt cruise.
acum nu stiu daca asa este si daca atat costa...eu doar am postat raspunsul pe care l-am primit
0

#27 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 11 February 2009 - 12:26 PM

m-am uitat aseara din nou pe un forum intalian si am avut rabdarea de a citit vreo 21 de pagini de topicuri..si se pare ca e direct plug &play pentru masinile care au acea mufa alba acolo...majoritatea au cumparat o maneta de alfa 147 si au conectat-o au taiat putin plasticu din jur si a mers...mai mutl de atat nu am cu ce sa va ajut pana nu gasesc o maneta de alfa 147...sunt in cautari

0

#28 User is offline   Dominic 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Meravigliosa creatura

Posted 11 February 2009 - 07:00 PM

View Postmaster_bravo, on Feb 11 2009, 12:26 PM, said:

m-am uitat aseara din nou pe un forum intalian si am avut rabdarea de a citit vreo 21 de pagini de topicuri..si se pare ca e direct plug &play pentru masinile care au acea mufa alba acolo...

nu iti trebuie functia in computerul de bord? eu nu prea cred ca e plug&play... :rolleyes:
Posted Image
0

#29 User is offline   master_bravo 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 11 February 2009 - 08:11 PM

cei de forumul italian asa spun ca e plung & play si o confirma 2 persoane care si-au pus deja de acolo...cand o sa gasesc maneta de cruise control de pe o alfa... osa va zic si eu daca e sau nu e plug & play...se pare ca doar trebuie rupt un plastic ceva de pe spatele manetei la mufa...ca sa intre in mufa de bravo..in rest e totul la fel

0

#30 User is offline   Dominic 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Meravigliosa creatura

Posted 11 February 2009 - 08:14 PM

o sa ma interesez...
Posted Image
0