Cruise Control se poate monta dupa?
Posted 27 October 2008 - 03:48 PM
Am un Fiat Bravo 1.9Mjet Emotion.
Ma intereseaza daca se poate monta Cruise control, dupa achizitonarea masini.
In momentul in care am luat masina, nu aveau pe stoc o masina care sa aiba si Cruise control si am considerat ca nu e cazul sa astept 3 luni doar pentru asta.
Am observat ca in lista de optiuni este aproximativ 115Euro.
Cruise controlul in gasesc foarte bun in conditiile in care rulezi mult extraurban si mai ales pe autostrada.
Ma gandesc ca pe autostrada scoti si un consum mult mai bun cu un cruise control.
O fi vorba doar de montarea acelei manetute si legata la 2-3 fire din bord ori e mare bataia de cap ?
Posted 27 October 2008 - 08:49 PM
koandy1983, on Oct 27 2008, 03:48 PM, said:
Nu sunt de specialitate dar din experienta cu cei de la service spun teoretic se poate pune, practic nu o sa gasesti nici un service competent care sa ti-l puna. In primul rand se mai pune o maneta sau cum se cheama (daca te uiti prin manual, o sa vezi ceva in spatele semnalizatorului).
PS. orice masina cu cruise control cica scoate mai mult decat daca ai conduce tu. Chestia asta mi-au spus-o mai multi oameni care il folosesc. Cica este o chestie cum mentine el viteza constanta, accelerari si decelerari.
Posted 28 October 2008 - 01:23 AM
Dar e o tara libera si in concluzie de 2 ani incoace la orice ora din zi si din noapte, pe oricare din aceste drumuri, eu personal nu am simitit ca imi amorteste piciorul pe acceleratie . Mereu trebuie sa franezi sau sa accelerezi ca sa treci de cate unu care pare sa nu aiba carnet sau pare cam vesel la volan
Asa ca trebuie sa pui in balanta si cam ce procent din timpul cat vei conduce vei folosi cruise control-ul. Mie mi-e inutil din pacate
Spor la montat si va doresc drumuri libeeeeeeeeeeeeeeeeere
Posted 28 October 2008 - 07:07 AM
Revin pe seara cu detalii.
[/URL]
Posted 06 November 2008 - 07:33 PM
Oricum..asta era la golf.
[/URL]
Posted 10 November 2008 - 05:40 AM
Posted 10 November 2008 - 03:07 PM
Posted 10 November 2008 - 08:44 PM
Posted 13 November 2008 - 01:34 PM
S0v3r3ign69, on Nov 10 2008, 05:40 AM, said:
Si de ce ar fi asa complicat ? La urma urmei este doar o maneta care trebuie instalata si facute legaturile catre calculatorul central (daca nu cumva aceasta legatura exista deja cu tot cu mufa). Mufa ar trebui sa aiba 6 pini (5 fire care duc la calculator si 1 care se duce la display) sursa: eLearn
Posted 14 November 2008 - 01:27 PM
Gata! Acu' aveti "cruise control", insa mare atentie: e versiunea "de evaluare" (producatoru' nu activeaza versiunea "full" decat pt cei care platesc optionalu' asta). Fuga repede pe torenti si descarcati crack-u' ca sa evitati surprizele pe autostrada (versiunea de evaluare permite doar cresterea vitezei, nu si descresterea ei, frana devenind inactiva).
Si daca tot v-ati conectat la consola calculatorului central al masinii, n-ar strica sa activati si optiunile pt ESP, sunroof, active d-light, etc. "Fraierii" care chiar au platit pt ele o sa moara de ciuda cand o sa le prezentati, la urmatoarea intalnire, frumosu' vostru Bravo Active QuadCore 1.4 90 CP "overclockat", cu 360 de caluti - simplu si ieftin obtinuti prin modificarea multiplicatorului de putere al masinii de la 1X la 4X. De asemenea, nu uitati sa adaugati (din consola de administrare a compului) la rolul spatiului de depozitare din consola centrala (pt cei care aveti cotiera fata) si valoarea "pizza & pasta". O sa fiti surprinsi intr-un mod foarte placut.
Mai ca uitam: taiati cu incredere husele de stofa, veti descoperi ca nemernicu' de producator a ascuns sub ele tapiteria de piele pt care ar fi trebuit sa platiti cat nu face, ca si optional.
Have fun!
--------------______________--------------
...running on eMpTy @ b07s 4rm4d4
Posted 14 November 2008 - 06:40 PM
Hai sa nu exageram ... S-ar putea sa ai dreptate pentru celelalte optionale (piele pe sub stofa etc.), dar la ESP trebuie sa te contrazic ... e mai complicat. Trebuie senzor pentru a detecta deraparea, senzor pt. pozitia volanului, senzor pentru pozitia masinii etc.
Posted 14 November 2008 - 06:52 PM
Operatiunea se face la dealer
Bucurati-va de masini si nu va mai jucati pe unde nu trebuie.
[/URL]
Posted 15 November 2008 - 08:34 AM
Posted 25 November 2008 - 04:20 PM
kthor, on Nov 14 2008, 01:27 PM, said:
dupa cum am mai zis pe alt topic..spre exemplu pentru proiectoarele de ceata exista cablaju exista totul..trebuiesc puse doar proiectoarele si reinstalat sofut pe computer...deci e foarte posibil sa fie si cu cruise controlu la fel...mai ales ca nu e o mare smecherie ceea ce face el..dar presupun ca costa maim ult decat face
si de asemenea cei care aveti controale pe volan cu 6 butoane..scoateti frumusel butonu de mute sau SRC alea mari..si veti observa ca dedesub placuta e facuta ptr 4 butoane si nu 2...singuru lucru e ca ii lipsesc ledurile
This post has been edited by master_bravo: 25 November 2008 - 04:23 PM
Posted 03 December 2008 - 09:28 PM
koandy1983, on Oct 27 2008, 03:48 PM, said:
Am un Fiat Bravo 1.9Mjet Emotion.
Ma intereseaza daca se poate monta Cruise control, dupa achizitonarea masini.
In momentul in care am luat masina, nu aveau pe stoc o masina care sa aiba si Cruise control si am considerat ca nu e cazul sa astept 3 luni doar pentru asta.
Am observat ca in lista de optiuni este aproximativ 115Euro.
Cruise controlul in gasesc foarte bun in conditiile in care rulezi mult extraurban si mai ales pe autostrada.
Ma gandesc ca pe autostrada scoti si un consum mult mai bun cu un cruise control.
O fi vorba doar de montarea acelei manetute si legata la 2-3 fire din bord ori e mare bataia de cap ?
Salut
Am Fiat Bravo 1.9 multijet dinamic si spre dezamagirea mea modelul asta nu este "predispus" pt montare cruise control after market.
D p forumul italian am inteles si vazut cu poze ca se poate monta destul d usor p emotion, acesta avind deja toate firele trase pina linga volan. Partea proasta e k cei d la fiat nu vind doar "maneta" d cruise (asta ar fi tot c ai nevoie) care se poate monta si demonta ci intreg grupul "devioluci"(nu stiu cum se keama p romaneste.....in fine toate manetele d linga volan) cam la 240 euro. Oricum....o veste buna e k se poate monta cea d la alfa 147 (aici e un model f popular cu multe exemplare dezmembrate) care se vinde separat, sau cea d p stilo (care e kiar identica). Dar .......raspunsul este DA, se poate monta after market p oricare bravo, insa e nevoie d timp si pricepere caci conexiunile la ECU difera in functie d motorizare. Se gasesc detaliile in manualul eLearn. Succes!
nu mai folosi scriere IRC!
Posted 08 December 2008 - 11:55 AM
Posted 11 December 2008 - 09:18 PM
numai bine
Posted 31 December 2008 - 01:55 AM
master_bravo, on Dec 11 2008, 09:18 PM, said:
numai bine
Tragi volanul la maxim inspre sofer.Se desface intii partea inferioara a (cum s-o fi chemand pe romaneste?) chestiei aleia care acopera coloana de directie (3 suruburi). vei reusi sa demontezi partea superioara doar cu ajutorul unei lanterne caci se vad foarte greu celelalte 2 suruburi. Practic deasupra coloanei de directie imediat in spatele volanului ar trebui sa vezi oo mufa alba cu 6 fire care nu e conectata la nimic (asta in cazul fericit in care masina ta e "predispusa"). La ea se cupleaza maneta de comanda a cc . trebuie apoi practicata o taietura eleganta semicirculara in "capacul" inferior al coloanei de directie pentru a face loc manetei. Exageratii aia de la fiat cer cu nerusinare 23 euro pe "capacul" inferior al coloanei de directie pt cc care este o bucata de plastic de nici 100 grame, ce are o banala "gaura" in plus fata de varianta fara cc.
Succes
nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
Posted 06 January 2009 - 10:08 AM
Sa inteleg ca ti-ai instalat cruise control ulterior achizitiei ? Poti sa ne dai mai multe detalii ? La ce service s-a efectuat. Eu am intrebat la Autoitalia si au spus ca nu se poate pune...
Maneta de control de unde a fost achizitionata ?
Posted 13 January 2009 - 10:19 PM
Posted 04 February 2009 - 10:23 AM
*daca a gasit cineva sa cumpere maneta de CC sa ne puna si pe noi in tema!
multumiri!
Posted 04 February 2009 - 06:12 PM
Posted 05 February 2009 - 08:34 AM
Posted 05 February 2009 - 10:21 PM
Posted 11 February 2009 - 07:55 AM
se poate monta dar te costa enorm (cca 10000RON
acum nu stiu daca asa este si daca atat costa...eu doar am postat raspunsul pe care l-am primit
Posted 11 February 2009 - 12:26 PM
Posted 11 February 2009 - 07:00 PM
master_bravo, on Feb 11 2009, 12:26 PM, said:
nu iti trebuie functia in computerul de bord? eu nu prea cred ca e plug&play...
Posted 11 February 2009 - 08:11 PM

Help