== CLUB FIAT ROMANIA==: Cruise Control - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 9 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cruise Control se poate monta dupa?

#61 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 TJet Sport
  • An: 2008

Posted 08 April 2009 - 09:40 AM

eu nu am mufa acolo!
asa ca....ramane la picior :)
0

#62 User is offline   rdualx 

• Model: Stilo
  • An: 2004

Posted 12 April 2009 - 04:34 AM

Salut, eu am gasit maneta cruise pe ebay.it. Da-ti un search cruise control fiat bravo si gasiti e in jur de 40 si ceva de euro si am citit si eu pe un forum italian si la fel ar fii plug and play. (pentru cine e interesat) :P
0

#63 User is offline   cristigeorge 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: Fiat Linea 1.3 Dynamic

Posted 12 April 2009 - 08:27 AM

Schema electrica pt cruise control fiat linea ...deci nu cred ca este doar plug&play...dar merita incercat

Attached File(s)-----

0

#64 User is offline   antoine 

• Marca: Tico
  • Model: SX
  • An: 1997

Posted 21 June 2009 - 11:42 PM

Pentru cei interesati sa-si puna cruise control...in link-ul de mai jos e o maneta de vanzare, cu tot cu celelalte doua pentru stergatoare si faruri...trmite si in Romania...bafta
http://cgi.ebay.co.uk/FIAT-2008-BRAVO-STAL...%3A1%7C294%3A50
cave ne cadas
0

#65 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:girls,girls,girls
  • Marca: Chevrolet/Dacia
  • Model: Kalos 94hp/Logan DCI
  • An: 2006

Posted 22 June 2009 - 07:50 AM

Ar fi bine cei care au mufa sa specifice ce varianta au ....dynamic sau emotion.
Posted Image
0

#66 User is offline   Fixpix 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea Emotion T-Jet

Posted 22 June 2009 - 11:32 AM

eu va recomand sa demontati o maneta de la o masina care are cruise control si sa o montati pe o masina care are doar mufa.
apoi... proba de drum.
daca merge, atunci e ok sa comandati.
daca nu merge, poate gasiti cum sa verificati softul, poate optiunea e inhibata.

poate va pot da o mana de ajutor cei de la reprezentanta, sau de la service (pentru maneta).

This post has been edited by Fixpix: 22 June 2009 - 11:34 AM

0

#67 User is offline   Dominic 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Meravigliosa creatura

Posted 22 June 2009 - 11:39 AM

View PostFixpix, on Jun 22 2009, 12:32 PM, said:

poate va pot da o mana de ajutor cei de la reprezentanta, sau de la service (pentru maneta).

:biggrin: Poate... :lollol:
Posted Image
0

#68 User is offline   adrian.tanasa 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Bravo 1.4 T-Jet 150 CP SPORT

Posted 23 June 2009 - 08:23 PM

La mine la versiunea sport nu se poate monta.
Am vrut demult sa-mi pun si nu s-a putut. :(
E din calculator (body computer) problema.
Am inteles ca pe varianta emotion se poate. Oricum sunt curios daca cineva reuseste :).
0

#69 User is offline   Dominic 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 25 September 2009 - 09:47 AM

View Postadrian.tanasa, on Jun 23 2009, 09:23 PM, said:

La mine la versiunea sport nu se poate monta.
[...]
Am inteles ca pe varianta emotion se poate. Oricum sunt curios daca cineva reuseste :).

Se poate pe orice echipare... Poate mai putin cea sport avand in vedere butoanele "extra" gen sport, dar ma interesez!
In rest daca aveti mufa acolo sub volan, merge plug and play!
Puteti monta si maneta de pe alfa 147(doar ca pentru montarea manetei de alfa va trebuie si un cutter :biggrin: pentru ca ne se potriveste "la fix" partea de la baza unde sunt contactele... cea alba), astfel:
Pe pinul 58 al mufei pentru CC se conecteaza pinul de la maneta cu semnalul ON/OFF
Pe pinul 41 al mufei pentru CC se conecteaza pinul de la maneta cu semnalul RESUME
Pe pinul 8 al mufei pentru CC se conecteaza pinul de la maneta cu semnalul SET +
Pe pinul 9 al mufei pentru CC se conecteaza pinul de la maneta cu semnalul SET -
Posted Image
0

#70 User is offline   alexandru.statie 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Bravo 1.4 TJet 120CP Emotion
  • An: 2009

Posted 28 September 2009 - 09:26 AM

Ok, de unde pot comanda o maneta? :D
0

#71 User is offline   calincsmn 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Noul Bravo

Posted 28 September 2009 - 06:33 PM

De unde si cat costa :D ??!!
0

#72 User is offline   Dominic 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 29 September 2009 - 11:28 AM

View Postalexandru.statie, on Sep 28 2009, 10:26 AM, said:

de unde pot comanda o maneta?

Ce versiune de echipare ai? Te-ai uitat daca ai mufa aia alba acolo sub volan?

Daca ai mufa, incearca sa gasesti la dezmembrari o alfa 147 de dupa 2004 (dupa facelift) si sa te targuiesti pentru maneta... Daca o scoti sub 70 de euro esti bun!

Iti pun deseara un pdf cu si despre instalalatie... tot, tot, tot... Chiar si daca nu ai mufa sub bord!
Posted Image
0

#73 User is offline   star_d200 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Italianca Sexy
  • Model: bravo 1.4 90 cp

Posted 29 September 2009 - 02:27 PM

eu as vrea sa testez cc fara maneta si aici vreu sa va intreb:
Maneta in sine ce face?face legatura intre fire?
Se poate testa cu un intrerupator?sau facand legatura intre fire?daca maneta ar face legatura intre fire inseamna ca se poate testa si fara maneta nu?
Sa ma sfatuiasca civea ce inseamna fiecare fir si cum se poate activa fara maneta.sau daca stiti ce legaturi face maneta.
fara reclama la semnatura!
0

#74 User is offline   motor 

• Model: Bravo 1.9 multijet

Posted 29 September 2009 - 05:54 PM

View Postmaster_bravo, on Feb 5 2009, 11:21 PM, said:

ar fi interesant daca vreun

This post has been edited by motor: 29 September 2009 - 05:55 PM

Respect a man's car, a man respects you
0

#75 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: bravo

Posted 30 September 2009 - 05:55 PM

Dominic pui te rog aici pdf-ul?

Merci
0

#76 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 04 October 2009 - 11:07 PM

Din ce am vazut in E-Learn:
Attached File  cruise_control.JPG (95K)
Number of downloads: 56

Maneta de cruise control este legata direct la ECU si nu la Board Computer. De aici se explica de ce unii care au pus maneta si le merge nu au martorul de bord aprins cind acesta este conectat. El poate fi simulat si nu trebuie neaparat maneta. Trebuie un intrerupator (buton care dupa actionare sa ramana aclansat) si doua butoane cu revenire (push-button) cum sunt cele de la sonerie sa zicem. Inainte de a proceda la simularea acestuia pentru a vedea daca mufa descoperita de unii ar fi mufa de cruise control, se poate proceda la o masurare intre pinul 2 al mufei si carcasa masinii daca se regaseste tensiunea de 12V iar pinul 3 sa nu fie conectat (practic nu trebuie sa existe fir care sa plece din mufa din dreptul pinului 3. Apoi trebuie ca de la pinul 2 sa se conecteze intrerupatorul la pinul 4. Poate in prima faza nu trebuie decit facut contact si mentinut (strap) intre pinul 2 si pinul 4. Daca dupa efectuarea contactului intre pinul 2 si 4 dupa eliberarea pedalei de acceleratie masina va continua sa ruleze cu viteza ce o avea cind s-a facut contactul intre punctul 2 si 4 aveti cruise control si puteti apoi trece la pasul urmator cu intrerupatorul si cu cele doua butoane cu revenire care se leaga asa:
1- intrerupatorul intre pinul 2 si 4;
2 - primul buton cu revenire intre pinul 2 si 5;
3 - al doilea buton cu revenire intre pinul 2 si 6;
Si dupa inchiderea intrerupatorului intre 2 si 4 prin apasarea pe butonul conectat intre 2 si 6 viteza se poate creste si pe butonul conectat intre 2 si 5 se micsoreaza viteza.

Cine a gasit mufa si este dispus sa incerce (il rog sa verifice prima data daca mufa nu are nimic conectat la pinul 3 si la pinul 2 regaseste o tensiune de 12 V fata de carcasa (de fapt tensiunea bateriei ca nu stiu fiecare daca are 13,2V sau 13,8V ) as dori sa stiu ce tip de echipare are ca sa stim de ce unii au si unii nu au aceasta mufa.

P.S. Asa cum am mai spus, ECU-urile nu se fac pentru varianta FULL sau pentru X dotari sau pentru Y dotari. Este mai greu sa faci asa ceva (munca in plus si notarea acestora pentru a nu le incurca). Toate se fac la fel. Cel mult se poate conecta la el consola de service si se seteaza ON sau OFF anumite optiuni, dar ele intern au acelasi program.

This post has been edited by vlad_2770: 04 October 2009 - 11:13 PM

0

#77 User is offline   DutzyK 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Bravo

Posted 05 October 2009 - 02:19 PM

Eu am verificat si am acea mufa, la pinul 3 nu are niciun fir conectat, urmeaza sa verific diseara daca la pinul doi am tensiune si daca conectand pinul 2 cu pinul 4 va ramane viteza constanta.
P.S. Masina mea este versiunea dinamic, dar am mai multe optionale printre care si ESP.
0

#78 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 October 2009 - 02:31 PM

DutzyK Bafta si :( eu nu am ESP dar poate poti pune niste poze clare cu locul unde ai gasit mufa :) ca sa le zic de mama la italieni in caz ca nu o gasesc, ca vreau si eu sa o am! Unde o fi ascuns-o la mine macaronarii. Deci o poza in care sa vad unde ai gasit-o!

Daca tot verificati cu voltmetrul tensiunea de pe pinul 2 (cel mai bine trageti un fir de la borna minus a materiei) masurati si ceilati pini fata de borna - a bateriei. Daca pe pinul 4 sau orice alt pin (in afara de pinul 2) gasiti o tensiune mai mare decit 0V opriti-va si scrieti aici pe site ce tensiune ati gasit. Mai bine mergem incet si la sigur decit sa ne grabim. Trebuie verificat apoi daca se si dezactiveaza CC daca se apasa pedala de frina sau celelate condictii in care se dezactiveaza.

This post has been edited by vlad_2770: 05 October 2009 - 02:35 PM

0

#79 User is offline   DutzyK 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 05 October 2009 - 03:39 PM

Diseara iti voi pune pozele cu locul exact unde se afla mufa... Si sper sa fac si rost de voltmetru ca sa revin cu detalii.
0

#80 User is offline   star_d200 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 October 2009 - 04:46 PM

SUPERRRRR SI NU AM ESP (Dinamic)

Am legat firul 2 cu 4 si ce credeti???? Sa aprins beculetul de la cc si a scris cruise control on ,dupa chestea asta acuma de fiecare data cand pun contactul se apinde si martorul verde de la cc si se stinge odata cu ceilalti martori.
In timp ce mergi daca atingi firul albastru(2) cu ultimul (alb cu portocaliu) masina acelereaza si dupa ce lasi de el rame setata pe acea viteza
Daca apas unpic frana se dezactiveaza.Poti depasi prin atingerea firelor pt ca masina accelereaza in blana.
La 80 km/h am un consum de 4,2 - 4,8 cu cc activat deci e super.
Trebuie apasat v+ ca sa ramana memorata viteza.si nu stiu ce e cu celalat fir care e remove sau nust ce,ala ce face?si cum sa il leg?
Nu am loc sa imi pun mata dar o sa o fac cu 3 butoane,unul care sa fie on -of.altul cu 3 poziti (in fata v+ mijloc nimic si in spate v-) si un puton care sa fie acel remote.
O sa pun deseara niste poze asa ca va asigur ca merge ca la carte,+ ca acum daca pun contactul imi apare si beculetul de la cc care apoi se stinge.

1 firul 1 e remote si nu stiu ce sa fac cu el ....daca ma ajuta cineva
2 firul 2 albastu e + si tre sa faca legatura cu celelalte fire pt a activa cevea
3 nu exista fir
4 fir maro este on daca il legi cu firul 2 (albastru)
5 este v- daca il legi cu 2 dupa ce ai legat 2 cu 4 pt ca cc sa fie on
6 este v+ daca il atingi cu firul 2 masina acelereaza iar cand lasi de el ramane memorata viteza.

Cred ca o sa fiu de folos.....

foloseste butonul "Edit"
0

#81 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 October 2009 - 05:04 PM

star_d200 FELICITARI! Dar uite ca pe privat nu m-am gandit sa-ti spun ceva care am banuit si din pacate s-a adeverit. (oricum am luat plasa cu mesajul ala de aici ca nu se aprinde nimic in bord si sincer am crezut ca nu exista becul)
Daca acum la punerea contactului se aprinde si Cruis Control-ul nu-i OK!! Aia la revizie crezi ca nu vor observa? Sigur s-a activat un flag (cum zicem noi in soft). Deci te rog scoate alimentarea de la baterie si o tii asa 15 minute (sa fi sigur). Deci scoti borna -, apoi borna + astepti 15 minute, apoi conectezi borna + si apoi borna -. Daca nu se reseteaza flag-ul ala si martoul ti se va aprinde :( nu-i a buna cu service-ul (eu sincer nu prea cred ca se va dezactiva). Dar ramane sa vedem. Te rog pune poze. Acolo trebuie sa ai un intrerupator si 3 butoane tip push (care sunt cu revenire si nu tin contactul ). Intrerupatorul este clar pentru a activa cc-ul, unul din butoane este pentru incrementare viteza, unul pentru decrementare viteza cu CC-ul conectat si ultimul este de RESET.

Si mai este o belea :( printre membrii mai sunt si lucratori la service-urile fiat din cite stiam si sa nu ne trezim ca vor lua la puricat masinile sa caute daca s-a activat sau nu CC-ul. Oricum mie mi-e clar ca astia din service-uri sunt pe dinafara. Eu m-am uitat pe schema din E-Learn si mi-am dat seama ca merge (asa cum banuiam ECU are acelasi program indiferent de ce optionale va avea masina ulterior. Poate pentru unele se activeaza un flag dar ECU stie si de ESP in mod sigur! Pacat ca pe ala nu-l putem monta. )

Oricum pe autostrada si in afara romaniei ai sa fii boier! Nu ma uita cu pozele!!!

P.S. poti sa faci tu ceva artizanal si sa nu mai cauti maneta ca nu are rost zic eu (decit daca o gasesti la un pret acceptabil). Si oricum la revizii trebuie sa o dai jos. Deci nu-ti permiti sa decupezi ceva pe acolo inca. Si nu tu erai cu filtrul sport montat? Nu ai mai zis nimic daca intra praf sau nu!
cristigeorge din poza atasata de tine nu vad clar mufa aia , dar se pare ca acolo trebuie atins pinul 1 si pinul 2. Nu stiu cum dibuiti voi mufa ca nu-i ca la bravo (poate culorile se potrivesc) ca la bravo mufa este cu 6 pini si lipseste unul (pinul3).

This post has been edited by vlad_2770: 05 October 2009 - 05:23 PM

0

#82 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 October 2009 - 05:20 PM

Hai star_d200 cu pozele!! ca mor de nerabdare. Eu nu sunt in RO si masina este intr-o parcare si nu pot sa mesteresc ca in Romanica. Ard de nerabdare sa desfac ce trebuie si sa nu demontez tot pe acolo! Daca nu gasesc mufa cred ca pun toporul pe masina !!!!
0

#83 User is offline   star_d200 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 October 2009 - 06:15 PM

Desi am deconectat intrerupatorul si am montat totul la loc acum la punerea contactului am un martor in plus deci cc sa activat automat.

Attached File(s)-----

0

#84 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 October 2009 - 06:20 PM

fa treaba cu deconectarea de la baterie! Si eu vreau poze unde se afla mufa!!!! :)
Daca ai ESP vezi sa nu te sperii ca dupa ce deconectezi bateria ESP-ul va ramane aprins . El si restul vor reveni la normal (ai sa ai martorii aprinsi) dupa ce mergi citiva km . Da-mi ve veste daca ti-a disparut martorul de CC. Daca poti sa o lasi mai mult de 15 minute este si mai ok (sa nu aiba un condenastor ceva care sa ii mai tina tensiunea de alimentare).
0

#85 User is offline   star_d200 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 October 2009 - 06:24 PM

Mufa este deasupta la volan si o sa o gasesti,firele am explicat fiecare ce inseamna si cu cei de la servis nu cred ca or sa observe ....pt ca unul de la birou o baga inauntru iar ceilalti ii schimba uleiul si ce mai trebuie.
Eu mi-am pus xenon si la vazut la servis mecanicul care mia schimbat uleiul si zice catre mine asta asre si xenon? si zic da ca am stat langa el,dar nu a zis nimic.
Si totusi nu faci nici o modificare in partea electrica a masini doar ii dai comenzile sau o sa ii pun o maneta de alfa ca e la fel.
Nu ma intereseaza sa imi dispara marotrul,oricum cn baga masina in servis nu sta sa numere martori sau cel putin nici nu il intereseaza.

NU AM ESP

Imi pare rau dar nu cred ca o sa iau bornele pt cqa eu vreau sa il fac sa mearga cc nu sa il dezactivez si sa il tot activez.
O poza cu mofa este aici http://www.clubfiat.ro/forum/index.php?sho...t=0&start=0

This post has been edited by star_d200: 05 October 2009 - 06:28 PM

0

#86 User is offline   calincsmn 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Noul Bravo

Posted 05 October 2009 - 06:37 PM

Super tare faza cu CC-ul,eu unul ma gandesc ca daca se gaseste maneta aceea si o montam,nu cred ca o sa verifice nimeni in service daca ai acea optiune pe masina sau nu.
0

#87 User is offline   star_d200 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 October 2009 - 06:42 PM

Daca montezi si maneta nici nu au cum sti ca nu ai avut asa....mai trebuie decupat plasticul de sub volan si pus ceva pe marginea decupata (stiu ce dar nu stiu cum ii zice) si nu o sa se vada ca e taiat,sau daca il tao foarte bine si il finisezi cu smirghel fin cu apa poate nu o sa se vada deloc
0

#88 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 05 October 2009 - 07:10 PM

star_d200 normal cu maneta pusa nu isi mai da seama. Eu ziceam de faza cu deconectarea bateriei pentru ca s-ar putea sa se stinga si martorul ala. Oricum asta nu o faci decit inainte de revizie. Oricum, daca tu ai si xenon si aia nu au zis nimic e clar :) acolo sa te duci pina iti expira garantia! Citeodata este bine sa fin din Romania ca avem si citeva avantaje. Oricum daca gaseste cineva maneta sa dea un semn. Poate ne unim mai mult sa iesim mai ieftin cu transportul.
Oricum :) FELICITARI CA ESTI PRIMUL CU BRAVO CARE ARE CC!!

P.S. tie ti se aprinde doar cind pornesti motorul, apoi se stinge deci totusi este OK, ca doar nu sta ala din service sa se uite atent ce si cum la pornirea motorului. Daca pina iti cumperi maneta improvizezi ceva, pune poze te rog , poate ne luam si noi dupa tine. Fiecare poate veni cu idei sa iasa ceva cit mai fain si mai usor de folosit (sa nu se aplece omu' sub bord la 120km/h sa atinga doua fire ca sa activeze CC-ul.
0

#89 User is offline   Adi_Selesan 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat bravo 1.4 t-jet 150 cv
  • Model: fiat bravo 1.4 t-jet 150 cv

Posted 05 October 2009 - 07:16 PM

dc cumparam mai multi manete ma bag si eu la una :drinkers:
0

#90 User is offline   DutzyK 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 05 October 2009 - 08:55 PM

Confirm si eu ca s a activat cruise control-ul!!! Daca ai mufa si conectezi pinul 2 cu pinul 4 functioneaza.
Urmeaza sa ma duc sa i fac proba de drum. Acum trebuie sa mai facem rost de manete...
Uite si pozele cu locatia mufei
Scoti capacul de deasupra si este exact pe centru, prinsa in clema aceea care se desface...

Attached File(s)-----

0

Share this topic:

• 9 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic