== CLUB FIAT ROMANIA==: Bord de alta culoare - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bord de alta culoare

#1 User is offline   nica_ro 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto 1.9 JTD 85CP
  • An: 2002

Posted 14 April 2007 - 07:00 PM

Nu va plictiseste culoarea portocalie a bordului de Fiat? Pe mine da!
La Opelul pe care l-am avut i-am schimbat becurile din bord si de la intrerupatoare, acum as vrea sa fac asa ceva si la Fiat! Daca as fi din Bucuresti, mi-ar fi usor, doar as scoate banii si m-as duce la zexstar, dar asa de cateva zile tot caut un "how to". Am gasit ceva, dar nu ma satisface pe deplin.

A incercat careva dintre voi sa obtina asa ceva?Attached File  Bord_alastru.jpg (44.85K)
Number of downloads: 932
Posted Image
"There are 10 men in me and I do not know or understand one of them." - Carl Sandburg
0

#2 User is offline   ak81 

• Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2001

Posted 15 April 2007 - 11:44 AM

as incerca si eu. am un punto din 2001, dar nu stiu unde as putea. La Brasov exista?
0

#3 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Marca: Fiat
  • Model: GP

Posted 15 April 2007 - 12:23 PM

Inca nu am desfacut bordul la a mea sa vad ce si cum,dar presupun ca nu trebuie decat inlocuite ledurile care lumineaza si in functie de cum sunt iluminate acele,facuta o separare pentru a nu se combina culorile(asta in cazul in care se doreste 2 culori,ca in poza de sus).
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#4 User is offline   pedala 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Masini, Hi-Fi
  • Model: Stilo JTD Dynamic
  • An: 2003

Posted 15 April 2007 - 11:05 PM

Portocaliul este cea mai odihnitoare culoare. De ce sa o schimbati?
2003 Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic -standard
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
0

#5 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Punto 1,2 16V 81Cp 5 usi
  • An: 2000

Posted 16 April 2007 - 08:22 AM

eu as face alb sau o tenta de albastru dar nu atat de puternica ca la vw.
0

#6 User is offline   nica_ro 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 16 April 2007 - 11:17 AM

1.

La Brasov exista?

Din cate stiu eu nu! :spumelagura:
2.

Inca nu am desfacut bordul la a mea sa vad ce si cum,dar presupun ca nu trebuie decat inlocuite ledurile care lumineaza si in functie de cum sunt iluminate acele,facuta o separare pentru a nu se combina culorile(asta in cazul in care se doreste 2 culori,ca in poza de sus).

Intradevar trebuie inlocuite ledurile, uite si localizarea Attached File  Localizare.JPG (41.17K)
Number of downloads: 692 (ce e cu galben sunt led-urile pt scris, ce e cu albastru sunt led-urile pt acele indicatoare). Dar problema mea e ce fel de led? Adica 470 sau 625 nm / 120 mcd sunt de ajuns sau trebuiesc 600 mcd / tensiunea de alimentare e de 2/2,9/3,3 V, intensitatea de 20/30 mA?
3.

Portocaliul este cea mai odihnitoare culoare. De ce sa o schimbati?

Din punctul meu de vedere ODIHNITOR=PLICTISITOR! :lavolan:
4. Daca vreti sa vedeti si alte cele http://www.zexstar.com/Zexstar-Tuning/Port...d%20tuning.html

This post has been edited by nica_ro: 16 April 2007 - 11:20 AM

Posted Image
"There are 10 men in me and I do not know or understand one of them." - Carl Sandburg
0

#7 User is offline   slefbb 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Punto 1.2 8v

Posted 25 April 2007 - 10:49 PM

a schimbat pana la urma cineva ?

eu stiam pe cineva care schimba da parca cerea in jur de 2 mil... e cam mult pt niste leduri!

stie cineva daca se da greu bordu' jos?

aia la zextar cat cer?ce preturi ati auzit voi?

se risca cineva sa faca singur :) ca eu as incerca...da sa stiu exact ce si cum!

daca stie cineva imi da si il rog un private messaje
ce-i facut cu mana ta,e bun facut :D

0

#8 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 25 April 2007 - 11:36 PM

Pe cei de la zextar si anume unul dintre ei,il cunosc personal si recomandarea lui pentru mine a fost ca sa mai astept ceva,fiatul in general avand anumite probleme electrice.Dar eu unul as vrea sa-l contrazic si sa fac singur lucrarea(la golan tot singur am facut, cu oarece ajutor verbal din partea lui)dar nu prea stiu cum se desface bordul la asta.Si cum momentan nu prea am timp liber,nu ma pot apuca de acest lucru,dar pot sa va zic ca partea cea mai grea e demontatul.Schimbatul ledurilor de pe placa e floare la ureche,daca aveti o statie de lipit profesioanala(coata undeva in jurul a 100 ron)sau o cunostinta care se ocupa de reparatii electronice.Mie personal mi se par nesimtite preturile pe care le cer cei ce fac astfel de operatiuni,avand in vedere ca un astfel de led smd nu costa mai mult de 5 ron(deja e mult ce zic eu acum,pretul real fiind undeva pe la 2-3 ron).

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#9 User is offline   slefbb 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 April 2007 - 07:20 AM

dar trebuie schimbat pur si simplu ledul sau mai trebuie pus ceva in plus...parca asa stiam ca mai trebuie pus ceva!

ce fel de led trebuie mai exact???

0

#10 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 26 April 2007 - 10:43 AM

Pe bord nu trebuie inlocuit decat ledul....nu stiu acum ce led trebuie ca nu am vazut(la fiat),dar la magazin am cerut(pentru logan)smd-uri pentru auto....

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#11 User is offline   nica_ro 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 April 2007 - 05:34 PM

E nevoie de LED-uri SMD auto, sunt de cumparat si on-line la zexstar. Bordul se da foarte usor jos, iti ia 15 min. Deocamdata nu am timp, dar am sa incer eu. Si am sa incerc pe placa care lumineaza butoanele de la geamuri .
Posted Image
0

#12 User is offline   slefbb 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 April 2007 - 10:40 PM

cine incearca si ii iese sau strica ceva :D poate sa indura sa ne anunte si pe noi :*

0

#13 User is offline   manny 

• Marca: fiat punto 55 sx
  • Model: fiat punto 55 sx
  • An: 1997

Posted 18 May 2007 - 10:34 PM

salut.vrei sa ai bordul de alta culoare si toate luminitele din interior sa fie la fel ? ma cauti pe mine si te rezolv si ieftin si repede.
numai la fiat punto 1 fac asemenea lucrari
drive your way
0

#14 User is offline   manny 

Posted 20 May 2007 - 03:00 AM

View Posticet, on Apr 26 2007, 11:43 AM, said:

Pe bord nu trebuie inlocuit decat ledul....nu stiu acum ce led trebuie ca nu am vazut(la fiat),dar la magazin am cerut(pentru logan)smd-uri pentru auto....

ati inteles gresit sau nu sunteti destul de informati. ledurile sunt de mai multe feluri. SMD :LED-uri SMDLED-uri SMD : acestea sunt cele mai mici tipuri de LED-uri (doar 1 mm in diametru ) iar SMD vine de la Self Mounted Device (“soclul" in care este prins LED-ul ) . Cel mai comun loc unde pot fi gasite sunt telefoanele mobile si foarte putin probabil la masinile din gama limuzine de lux.

Ledurile SMD sunt intradevar la bordurile auto dar numai la cele care au computer de bord si afisaj cu display elctronic. ca si la telefoane.

Ledurile de 3 , 5 , 8, 10 mm care sunt ba colorate ba claritatea apei. acestea sunt gasite la electrocasnice in consola centrala a bordului .

Leduri superflux . astea sunt super luminoase c u un unghi mai mare de luminozitate dar necesita cate un miniradiator de racire pt ca se incalzesc super rau.

si mai sunt ludurile de mare putere LUXEON sunt americane sunt de zeci de ori mai puternice decat toate cele de mai sus. scumpe dar super tari. nici pe astea nu le gasiti in nici un bord de la masini.

IN bordurile masinilor sunt becuri . becuri de 12 v care lumineaza intr-o bucata de plastic colorata cum o fi ea si acel plastic disipa lumina aproape uniform. daca un bec sa ars restul merg dar intr-o portiune nu mai lumineaza uniform.

probabil ca va intrebati cum de se tuneaza bordurile si ceasurile auto. pai nici usor da nici greu nu este. se scoate acel plastic solid colorat si se inlocuieste cu unul incolor . dak le scoateti de tot nu mai aveti cum sa prindeti ceasurile bordului. dinamometrele . deci daca vreti sa mai luminati bordul adica sa il faceti mai puternic luminat trebuie sa va procrati niste leduri care se insurubeza . astea au rezistenta legata la ele si 2 fire de 20 cm pe care le puteti lipi undeva pe placa cu trasee. e greu daca nu aveti indee cu ce se mananca.

acele indicatoare ale dinamometreler sunt iluminate separat de beculete tot de 12 v . daca o sa desfaceti vreodata bordul sa scoateti capacul unui ceas de ex la turometru acela iese mai repede o sa vedeti un beculet. acele indicatoare sunt colorate nu de catre led ci de catre culoarea lor pe care o au la baza. la baza este un pic colorat plasticul si apoi in rest este incolor. becul coloreaza baza acului iar aceasta coloreaza restul acului . o sa va invat cum sa le modificati dar nu singurei. nu mai stiti sa puneti mufele bordului la loc :P
drive your way
0

#15 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 20 May 2007 - 11:06 AM

Nu mai sunt becuri la bordul masinilor de ceva vreme.Masinile din ziua de azi,indiferent daca au sau nu computer de bord,ceasurile sunt iluminate cu leduri.

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#16 User is offline   nica_ro 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 20 May 2007 - 11:15 AM

ati inteles gresit sau nu sunteti destul de informati. ledurile sunt de mai multe feluri.

Eu zic ca suntem destul de informati! Problema ta e ca vorbesti in necunostinta de cauza! Eu am desfacut masina mea, atat cea actuala cat si pe cea care am vandut-o (Opel Vectra '92) si stiu despre ce vorbesc. La Opel intradevar sunt becuri de 12 V, pe care le-am si inlocuit
Attached File  Bord_color.JPG (516.24K)
Number of downloads: 457
iar la Fiat e nevoie de LED-uri SMD. Iar acestea se inlocuiesc pe soclul celor portocalii. :mrgreen:

cele indicatoare sunt colorate nu de catre led ci de catre culoarea lor pe care o au la baza.

... iar daca culoarea la baza este alb, iar LED-ul de culoare rosie? Eu zic ca va fi un ac de culoare rosie.

o sa va invat cum sa le modificati dar nu singurei.

:osanale: Cred ca inlocuitul becurilor in soclu nu necesita cunostinte imense. Pentru inlocuirea unui LED SMD pe placa ai nevoie de statie profesionala, iar temperatura este de 260 grade timp de 5 secunde pentru dezlipire, altfel risti alte treburi.Attached File  1.jpg (100.45K)
Number of downloads: 447
Scopul unui forum e de a invata unii de la altii, nu de a ne lauda ca stim ceva, iar ceilalti nu sunt informati. (bine ca nu ne-ai numit altcumva!)

This post has been edited by nica_ro: 20 May 2007 - 11:26 AM

Posted Image
0

#17 User is offline   manny 

Posted 20 May 2007 - 09:42 PM

am spus ca ma pricep doar la fiat punto pana in 2000 sau dak nu am spus spun acum chiar daca am omis .

uite cum sta treaba . nu ma laud ca stiu ceva. doar vroiam sa va lamuresc . statia aia profesionala se numeste SUFLANTA . nu au sa gasesti la acele indicatoare leduri de alta culoare decat albe. sunt destul de infirmat mai ales ca am desfacut cateva zeci de borduri nu numai de fiat si am facut diferite modoficari cu becuri . mai nou au aparut leduri smd tot pe soclu . tot de 12 v dar au nevoie de rezistente . fiecare face cum stie dar vad ca nimeni de aici nu si-a facut singurel . eu am mai facut si daia am vorbit.

cer scuze daca am suparat pe cineva.

nu mai folosi "k" in loc de "c" si nu mai cita postul anterior in totalitate

This post has been edited by icet: 20 May 2007 - 10:18 PM

drive your way
0

#18 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 20 May 2007 - 10:22 PM

Orice led are nevoie de rezistenta daca se pune in locul unui bec.Si stai linistit ca se mai pricep si altii la schimbat led-uri...ca nu se lauda e alta problema ;)

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#19 User is offline   manny 

Posted 21 May 2007 - 05:27 AM

omule nu intelegi ca nu ma laud? pffff in fine si cu voi aveti pareri impartite.daca i-ti pun un bord in brate nici nu sti cum sa-l desfaci da sa mai vorbim si de schimbat lumini si alte alea. in fine nu vreau sa fiu rau . vreau sa fac parte din familia voastra si cand sunt probleme sa ne ajutam reciproc. inca o data i-mi cer scuze daca am deranjat nu o sa se mai repete

eu vorbeam despre punto din 97 . care vad ca e mai simplu decat celelalte si mai bun un pic:) joking
ok ok am inteles . am sa ma abtin de la prescurtari . good?

Drive your way

foloseste si tu butonul "Edit"

This post has been edited by icet: 21 May 2007 - 02:33 PM

drive your way
0

#20 User is offline   marius 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat bravo 1.3 16 v
  • Model: fiat bravo 1.3 16 v

Posted 21 May 2007 - 05:47 AM

vii recomand pe cei de la zextar ca sa nu va stricati masinile
Drive Your Way
0

#21 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 21 May 2007 - 02:34 PM

View Postmanny, on May 21 2007, 06:27 AM, said:

daca i-ti pun un bord in brate nici nu sti cum sa-l desfaci da sa mai vorbim si de schimbat lumini si alte alea.

La mine te-ai referit??

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#22 User is offline   slefbb 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 08 July 2007 - 11:25 PM

a schimbat pana la urma cineva ledurile din bord de punto?

0

#23 User is offline   bogdanutz_19 

• Marca: fiat
  • Model: punto

Posted 12 January 2011 - 05:05 PM

Salutare tuturor.
am citit postarile de la acest subiect si m-ar interesa cateva detalii legate de bordul unui fiat punto 2003. Vreau sa-i schimb culoarea(si la bord si la consola) si ma intereseaza daca are leduri sau becuri. Atat as dori sa aflu, in rest ma descurc. Multumesc celor care-mi vor raspunde
0

#24 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP
  • An: 2005

Posted 12 January 2011 - 05:48 PM

-LED SMD- oricum, cauta mai bine pe forum ca este un thread foarte bun despre acest subiect, bafta
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP
0

#25 User is offline   toboalpha 

• Model: PUNTO MK2

Posted 16 January 2011 - 07:36 PM

salutare tuturor

vreau si eu sami schimb culorile din bord...cunoasteti pe cineva in cluj sau sibiu...

da-ti un semn va rog. multumesc

drum uscat va urez
0

#26 User is offline   andreas88 

• Model: Punto

Posted 23 January 2011 - 04:24 PM

Salut, eu mi-am schimbat culoarea bordului in alb, a fost o operatiune destul de interesanta, nu mai vazusem niciodata led-uri SMD. cel mai greu mi s-a parut dezlipitul led-urilor de pe placa integrata, trebuie tras de ele cu o penseta. cele noi au fost usor de pus, si sunt facute sa se lipeasca repede pe punctele cu cositor.
O problema e recalibratul acelor de la vitezometru, temp etc(trebuie si alea scoase), a trebuit demontez bordul de vreo 3 ori pana sa fie ca inainte. Fara contact pus, acele stau un pic mai jos de cat limita inferioara a cadranelor, si e un pic derutant.

Doresc succes celor care mai incearca:thumbl:

Attached File(s)-----

2

#27 User is offline   TARZAN700 

• Model: PUNTO

Posted 06 March 2011 - 12:56 AM

Salutare tuturor! Sunt nou pe forum, chiar la prima postare si doresc sa aflu de la vreun coleg binevoitor unde si cat m-ar costa sa schimb led-urile(SMD) din bord in alb,la un Punto 2001/1.2/8v.(BUCURESTI)

MULTUMESC ANTICIPAT ! :lavolan:
0

#28 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 06 March 2011 - 11:11 AM

Salut. Ledurile le gasesti la orice magasin de piese electronice sau pe internet la comanda online. Nu stiu exact cate bucati sunt la tine in bord dar la mine la Linea sunt 10 buc tot bordul. La tine sunt sunt mai putine sau cel mult ca la mine.
In legatura cu pretul in magazin sunt intre 4 si 6 RON in functie de magazin si culoare. Eu pe cele albe le-am luat la 4,5 RON, dar a fost un magazin unde erau si 5,5 RON. Pe internet sunt mult mai ieftine intre 0,8 si 2,5 RON dar acolo se merita sa iei numai daca te mai combini cu cineva sau iei cantitate mai mare. la 10 bucati cu cat mai platesti transportul tot acolo iesi cu cele din magazin. Acum conteaza si zona din care esti si zona din care se face livrarea. Cerceteaza si orienteaza-te cum ai iesi mai bine.
Numai bine
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#29 User is offline   unumic 

• Model: Punto II

Posted 06 March 2011 - 08:31 PM

Salutare, inainte sa va apucati de schimbatul ledurilor, cititi si aici http://www.clubfiat....h__1#entry98354 despre problemele aparute...

View Postandreas88, on 23 January 2011 - 04:24 PM, said:

O problema e recalibratul acelor de la vitezometru, temp etc(trebuie si alea scoase), a trebuit demontez bordul de vreo 3 ori pana sa fie ca inainte. Fara contact pus, acele stau un pic mai jos de cat limita inferioara a cadranelor, si e un pic derutant.

Succes
0

#30 User is offline   unumic 

• Model: Punto II

Posted 06 March 2011 - 08:32 PM

O problema ar fi cele 2 rezistente de la ceasurile mici (benzina si apa), eu le-am dat jos...

Succes

This post has been edited by unumic: 06 March 2011 - 08:35 PM

0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online