icet, on Apr 26 2007, 11:43 AM, said:
Pe bord nu trebuie inlocuit decat ledul....nu stiu acum ce led trebuie ca nu am vazut(la fiat),dar la magazin am cerut(pentru logan)smd-uri pentru auto....
ati inteles gresit sau nu sunteti destul de informati. ledurile sunt de mai multe feluri. SMD :LED-uri SMDLED-uri SMD : acestea sunt cele mai mici tipuri de LED-uri (doar 1 mm in diametru ) iar SMD vine de la Self Mounted Device (soclul" in care este prins LED-ul ) . Cel mai comun loc unde pot fi gasite sunt telefoanele mobile si foarte putin probabil la masinile din gama limuzine de lux.
Ledurile SMD sunt intradevar la bordurile auto dar numai la cele care au computer de bord si afisaj cu display elctronic. ca si la telefoane.
Ledurile de 3 , 5 , 8, 10 mm care sunt ba colorate ba claritatea apei. acestea sunt gasite la electrocasnice in consola centrala a bordului .
Leduri superflux . astea sunt super luminoase c u un unghi mai mare de luminozitate dar necesita cate un miniradiator de racire pt ca se incalzesc super rau.
si mai sunt ludurile de mare putere LUXEON sunt americane sunt de zeci de ori mai puternice decat toate cele de mai sus. scumpe dar super tari. nici pe astea nu le gasiti in nici un bord de la masini.
IN bordurile masinilor sunt becuri . becuri de 12 v care lumineaza intr-o bucata de plastic colorata cum o fi ea si acel plastic disipa lumina aproape uniform. daca un bec sa ars restul merg dar intr-o portiune nu mai lumineaza uniform.
probabil ca va intrebati cum de se tuneaza bordurile si ceasurile auto. pai nici usor da nici greu nu este. se scoate acel plastic solid colorat si se inlocuieste cu unul incolor . dak le scoateti de tot nu mai aveti cum sa prindeti ceasurile bordului. dinamometrele . deci daca vreti sa mai luminati bordul adica sa il faceti mai puternic luminat trebuie sa va procrati niste leduri care se insurubeza . astea au rezistenta legata la ele si 2 fire de 20 cm pe care le puteti lipi undeva pe placa cu trasee. e greu daca nu aveti indee cu ce se mananca.
acele indicatoare ale dinamometreler sunt iluminate separat de beculete tot de 12 v . daca o sa desfaceti vreodata bordul sa scoateti capacul unui ceas de ex la turometru acela iese mai repede o sa vedeti un beculet. acele indicatoare sunt colorate nu de catre led ci de catre culoarea lor pe care o au la baza. la baza este un pic colorat plasticul si apoi in rest este incolor. becul coloreaza baza acului iar aceasta coloreaza restul acului . o sa va invat cum sa le modificati dar nu singurei. nu mai stiti sa puneti mufele bordului la loc