== CLUB FIAT ROMANIA==: Cod Cheie/fiat Punto1,2 8v An 2000 - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cod Cheie/fiat Punto1,2 8v An 2000 Masina nu mai porneste si cere codul de cheie

#1 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 20 December 2008 - 10:58 PM

Sambata am condus masina toate erau perfect. am parcat in fata casei totul in buna stare.Dupa o ora cand sa o pornesc :wallbanger: nu mai vrea .Martorul cod cheie aprins , martorul temperatura aprins pompa de benzina tiuie continu , benzina jumatate rezervor .Intrebare?Ce e de facut? Nu am nici cartela cod.Please help :rolleyes:
0

#2 User is offline   mariusl82 

  • Specialist PUNTO
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,221
  • Joined: 06-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 20 December 2008 - 11:21 PM

salut
ai tinut cheia pe langa ceva magnet sau ceva de genul,poate s-a distrus cip-ul din cheie???
destul de ciudat
ai incercat sa deconectezi si sa reconectezi bateria, sa-i faci un "reset" la calculatorul de bord??
sper sa-ti rezolvi problema
BAFTA
0

#3 User is offline   alin g 

  • Group: FIRME
  • Posts: 15
  • Joined: 04-February 08
  • Locatie: sibiu
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2003

Posted 21 December 2008 - 01:07 PM

View Postcristi_an, on Dec 20 2008, 11:58 PM, said:

Sambata am condus masina toate erau perfect. am parcat in fata casei totul in buna stare.Dupa o ora cand sa o pornesc :wallbanger: nu mai vrea .Martorul cod cheie aprins , martorul temperatura aprins pompa de benzina tiuie continu , benzina jumatate rezervor .Intrebare?Ce e de facut? Nu am nici cartela cod.Please help :rolleyes:

Salut
dupa simtomele descrise de tine e o problema pe legatura CAN intre BCM si ECU!
recomand o diagnoza daca e posibil cu tester Examiner.daca erai de la mine din oras te ajutam gratis...oricum daca te pot ajuta cu ceva ma gasesti la tel 0740526176Alin
0

#4 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 21 December 2008 - 01:51 PM

Ce inseamna legatura CAN intre BCE si ECU?

Nuam tinut cheia linga magneti ,am incercat si cu cheia de rezerva , am luat si bornele de la baterie si tot aia e . Astept si alte solutii.


foloseste butonul "Edit"
0

#5 User is offline   alin g 

  • Group: FIRME
  • Posts: 15
  • Joined: 04-February 08
  • Locatie: sibiu
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2003

Posted 21 December 2008 - 06:19 PM

View Postcristi_an, on Dec 21 2008, 01:51 PM, said:

Ce inseamna legatura CAN intre BCE si ECU?

Nuam tinut cheia linga magneti ,am incercat si cu cheia de rezerva , am luat si bornele de la baterie si tot aia e . Astept si alte solutii.


foloseste butonul "Edit"

CAN se traduce astfel Control Area Network,este o magistrala compusa din 2 fire care asigura schimbul de informatii intre BCM si calc motor.Acesta problema o intalnesc frecvent la fiaturile punto in activitatea mea de service!
Desigur la tine poate fi si alta/alte problema(e).
1.verifica alimentariile engine ecu(eu cred ca le ai findca spui ca auzi pompa de benzina)
2.verifica Can-ul
3.verifica BCM e ff posibil sa gasesti apa in el(problema des intalnita la fiat punto)
Spor la treaba


nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#6 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

  Posted 24 December 2008 - 08:46 PM

Nimic din ce am incercat nu au vre-un efect . Alte idei daca mai aveti ,ca pina la urma SERVICE-ul e ultima solutie. Si pe urma la piata ;o MARIT sa nu mai aud de FIAT
0

#7 User is offline   fiatUNOd 

  • membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 646
  • Joined: 03-May 08
  • Gender:Male
  • Location:tg mures
  • Locatie: Tg Mures
  • Marca: FIAT
  • Model: UNO D & PUNTO 1.2 8V& 1.2 16V
  • An: 1985

Posted 25 December 2008 - 08:54 AM

Ei lasa ca nu e draq asa de negru..
vineri sau simbata e posibil sa trec prin Reghin..facem cumva si ne uitam problema e ca nu am cablu la tester..
ca nu e de la cheie sunt de acord cu colegu de mai sus.
asa zisa "resetare" cu borna luata >1 ora ai incercat?
" Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele esentiale ! ILC "
0

#8 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 25 December 2008 - 03:12 PM

Te astept cu bratele deschise , dar sincer cred ca nu-i putem face nimic . Cand ajungi in Reghin dami un bip si te sun eu la 0745594414
0

#9 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 25 December 2008 - 03:16 PM

Acela e numarul meu. Astept orice sugestie .
0

#10 User is offline   eucosmin_eucosmin 

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 04-December 08
  • Locatie: DR TR SEVERIN
  • Marca: FIAT
  • Model: PUNTO
  • An: 2001

Posted 26 December 2008 - 07:00 PM

daca se nimere si alt cod eu iti tr un cod care cred ca o sa iti mearga daca ai intrebari vb pe mess eucosmin_eucosmin
:offtopic:

fratilor ajutatima va rog am un fiat punto cu motor de 1200 16v am schimbat segmenti si cureaua de distributie si dapa ce am montat tot am pornito si nu mi se accelareaza ce probleme are va rog ajutati_ma vb pe mess eucosmin_eucosmin asta e id meu va rog ajutati_ma :lavolan:

foloseste butonul "Edit"
0

#11 User is offline   VALIS 

  • Group: Members
  • Posts: 18
  • Joined: 20-March 08
  • Gender:Male
  • Location:Buzau
  • Locatie: Buzau
  • Marca: Fiat
  • Model: punto 55 sole
  • An: 1999

Posted 30 December 2008 - 10:09 PM

1.verifica alimentariile engine ecu(eu cred ca le ai findca spui ca auzi pompa de benzina)
2.verifica Can-ul
3.verifica BCM e ff posibil sa gasesti apa in el(problema des intalnita la fiat punto)

Salut, referitor la acest BCM am rugamintea sa ne furnizezi putine detalii referitoare la amplasament (eventual fotografie)deoarece se pare ca mai suntem posesori cu aceeasi problema. Multumesc anticipat. La multi ani tuturor membrilor ClubFiat :thumbl:

This post has been edited by VALIS: 30 December 2008 - 10:12 PM

0

#12 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 31 December 2008 - 02:57 PM

Pana la urma acest forum mi se pare destul de slabut fata de altele .Postam niste probleme la care pina la urma asteptam niste sfaturi nu neaparat rezolvari,dar pina la urma raminem tot cum am fost. Fiecare citeste postarea cu indiferenta , iar mai apoi se muta pe alt sait . Eu am crezut SINCER ca membrii unui club mai schimba parerei si se ajuta intre ei , dar m-am inselat . Apar unii care zic ca te-ar ajuta daca ai fi concitadini cu el , dar de fapt isi fac reclama la service sau la ceea ce au de vanzare . sunt profund DEZAMAGIT de atitudinea membrilor de club.INDIFERENTA ar trebui sa fie motto-ul clubului
0

#13 User is offline   mariusl82 

  • Specialist PUNTO
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,221
  • Joined: 06-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 31 December 2008 - 07:34 PM

Salut
sfatul meu este sa nu fi asa de negativist, este si perioada sarbatorilor si multi sunt plecati prin tara
Legat de problema ta eu vad doar 3 posibile cauze
1 cheia
2 imobilizatorul
3 eternul ECU
Ai fost la un service care are tester?Poate acolo se poate citii codul memorat de ECU si comparat cu cel depe cheie(asa elimini defectele rand pe rand).
Chiar ieri am fost la service cu masina mea la diagnoza si mai era acolo un Stilo care avea aceeasi problema ca si tine nu recunostea cheie si nu dadea comanda de aprindere -->si avea ECU-ul defect
0

#14 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 02 January 2009 - 01:54 PM

Totusi cred ca nu codul de cheie e problema ,deoarece am mai facut o incercare se aude pompa de benzina atita timp cat contactul e pus , dar cu mici intre ruperi, iar releul care da curent pompei tacane continuu. Curent la bujii nu este ceea ce ma face sa cred ca ECU-ul este cel care nu mai merge . Oricum luni am sa o tractez la un service pentru un tester. Asa voi afla probabil cauza problemei.Am sa revin cu detalii.
0

#15 User is offline   mariusl82 

  • Specialist PUNTO
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,221
  • Joined: 06-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 02 January 2009 - 02:15 PM

salutare
s-ar putea sa fie imobilizatorul,in cazul asta scapi mai iefin
dar tare mi-e frica ca e de la ECU...
Nush ce se intampla dar in ultimele zile suntem destui de multi cu acest faimos ECu defect :(
0

#16 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 02 January 2009 - 03:58 PM

Pai daca e de la ECU atunci sa moara asa subit fara nici un semn descris de alti membri care la randul lor au avut si ei probleme?
0

#17 User is offline   mariusl82 

  • Specialist PUNTO
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,221
  • Joined: 06-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 02 January 2009 - 07:03 PM

eu am patit-o tot sambata in timp ce mergeam cu masina
mi s-a aprins martorul in bord si nu mai tragea...... asa ca .....
0

#18 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 02 January 2009 - 08:29 PM

Pai bine macar la tine mai mergea in 2cilindrii , dar sa nu mai porneasca deloc ,e cam dubios. ECU cand se duce din cate am citit eu atunci motorul ori nu mai trage ori da ceva semne inainte , dar asta nimic, ca si un infarct .PAC si a murit.
0

#19 User is offline   alin g 

  • Group: FIRME
  • Posts: 15
  • Joined: 04-February 08
  • Locatie: sibiu
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2003

Posted 02 January 2009 - 09:27 PM

BCM(body controll module)se afla in spatele tabloului de sigurante din habitaclu.sa va fie mai simplu in el este mufa de diagnoza OBD2.este de 3 tipuri functie de nivelul de echipare al masinii (Base,Confort,Full)principalele functii sunt immobilisatorul,Gateway k-can,inchidere centralizata etc.Fabricant Delphi.
se poate inlocui si second hand insa se va avea in vedere nivelul de echipare al autoturismului receptor si provenienta masinii "donatoare".Dca doriti poze cu acest modul lasati in privat adresa de mail.
Sper ca vam fost de ajutor...Oricum va stau tuturor la dispozitie
0

#20 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 02 January 2009 - 11:21 PM

Multumesc Alin q.as dori detalii despre ce valori sa masor la mufa de la ECU pe magistrala CAN. Pentru poze si eventual detalii las ID-ul meu : cristi_cutasi@yahoo.com
0

#21 User is offline   alin g 

  • Group: FIRME
  • Posts: 15
  • Joined: 04-February 08
  • Locatie: sibiu
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2003

Posted 03 January 2009 - 09:39 PM

Luni 05.01.2009 voi trimite detaliile in adresa de mail lasata de dvs!
Toate cele bune!
0

#22 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 04 January 2009 - 03:04 PM

Multumesc anticipat.Luni merg la tester.
0

#23 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 05 January 2009 - 07:19 PM

Azi am fost la tester si SURPRIZA testerul nu se poate conecta la calculatorul masinii . Au incercat cu doua tipuride tester si ambele dau eroare de conexiune.Daca are cineva vreo parere care ar putea fi cauza?
0

#24 User is offline   alin g 

  • Group: FIRME
  • Posts: 15
  • Joined: 04-February 08
  • Locatie: sibiu
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2003

Posted 05 January 2009 - 09:24 PM

.Daca are cineva vreo parere care ar putea fi cauza?
[/quote]

Salut
Pe ce ati incercat sa va conectati??motor?
pe BCM se conecteaza?
inca o data verificat CAN bus
ecm-bcm ecm(29roz-alb) si (20roz-negru) mufa din partea dreapta cum priviti ecm montat pe motor si BCM 36/37 mufa C
totodata rog deconectati urmatoarele mufe ale controlerelor:ABS,Steering,Instrument Cluster,Airbag
Verificati linia can intre firele mentionate(scurt la masa/12v/scurt intre fire!
Rog inspectati cu atentie cablajul motor pana in tabloul sig compartiment motor(mufele din acest tablou ale cablajului motor oxideaza des)
Desigur luati in considerare si varianta BCM ECM defecte!
Spor la treaba!
Alin

...inca o mentiune:testerele nu se conecteaza pe controllere daca exista o problema Pe oricare dintre Can/uri.in acest caz puteti accesa doar bcm daca nu acesta este problema!printre alte fctii importante BCM este gateway k/can(am scrs acestea intrun post anterior...)
Succes
0

#25 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 08 January 2009 - 03:51 PM

Am incercat tot ce mi-ati spus , totul este in regula cred ca de vina este ECM-ul.Urm4eaza un tester cu cei de la FIAT ./ revin cu detalii.
0

#26 User is offline   shakalu1 

  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 26-December 08
  • Locatie: resita
  • Marca: fiat punto

Posted 09 January 2009 - 12:33 AM

View Postcristi_an, on Jan 8 2009, 03:51 PM, said:

Am incercat tot ce mi-ati spus , totul este in regula cred ca de vina este ECM-ul.Urm4eaza un tester cu cei de la FIAT ./ revin cu detalii.


exact lucrul acesta mi se intampla si mie,eu am trimis ecu la mihai sa vada ce e cu el te anunt eu cand aflu ceva.Nici al meu nu se conecta la tester.
0

#27 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 09 January 2009 - 07:16 PM

salut Sakalu. Si la tine iti cere cod cheie? Pompa de benzina merge continuu si tacane releul de pompa ? Descrie simtomele care se manifesta si la masina ta.Astept raspuns.
0

#28 User is offline   felceru81 

  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 12-October 07
  • Gender:Male
  • Location:Tarnaveni
  • Locatie: Tarnaveni,jud Mures
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto 1.9 JTD
  • An: 2000

Posted 13 January 2009 - 01:13 AM

salut.incearca la cutia de sub capoataunde sunt releele si sigurantelesi eu asa am avut si nu s-a vazut motoriul pe tester si imi aparea in bord code si cheia galbena mi-a schimbat un releu rosu unde era un desen cu un injector cu altul ce avea alta funcie si dupa aceea a ornit masina si citea si cipul din cheie.e doar o parere fiindca fiatul meu e diesel dar totusi incearca si tu uitate sub capacul de la sigurante de sub bord si incearca poate vei reusii.da-mi de stire
0

#29 User is offline   cristi_an 

  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 14-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Reghin/Mures
  • Locatie: Reghin
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2000

Posted 17 January 2009 - 07:26 PM

Salut. intr-un final am ajuns ca sa-i dam in capat la problema, impreuna cu cei de la FIAT . Problema este una mare si costisitoare : ECU e buba . Cu tester Examiner tot nu s-au putut conecta la ECU . Au incercat cu un alt ECU sa porneasca masina si dupa ce au introdus codul cu ajutorul testerului ,motorul a pornit .ROG cine ma poate ajuta sa gasesc un alt ECU, nu neaparat nou ca ala e 3000RON unul second hand cu: contact , chei plus yale usi si portbagaj , si cartela cod la un pret acceptabil sa imi comunice o oferta.
0

#30 User is offline   cornelp 

  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 01-December 08
  • Locatie: Focsani
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto SX
  • An: 2002

Posted 19 January 2009 - 03:00 PM

incearca aici: http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-Punto-1.2-ECU,-...116115002r21938
asta e site-ul oficial al celor care au pus anuntu-l pe e-bay: http://ecu-testing.c...cu_testing.html

Din cate am inteles eu acel ecu citeste prima cheie introdusa asa ca nu trebuie alte chei
Multa bafta.

This post has been edited by cornelp: 19 January 2009 - 03:26 PM

0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Anunturi Gratuite Online