== CLUB FIAT ROMANIA==: Se Aburesc Farurile - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Se Aburesc Farurile Help!

#1 User is offline   catalin4u24 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: EX : FIAT Stilo Coupe
  • Model: C4 Coupe 1.6 HDI
  • An: 2006

Posted 23 December 2008 - 03:15 PM

Salut,
Decand cu vremea asta ploioasa, farurile mele au inceput sa se abureasca intr-un hal. Cel putin ala din dreapta parca este acvariu.
Mentionez ca am verificat capacele din spatele farului si sunt bine puse, nu stiu pe unde intra apa... Ma deranjeaza foarte mult acest aspect. Se vede prea urat cu farurile aburite tot timpul.
Stie cineva cum pot rezolva problema?
0

#2 User is offline   69BIZ 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1,8
  • An: 2003

Posted 23 December 2008 - 04:12 PM

Da, le sau il schimbi. Probabil e ceva fisura pe undeva.
Fiat Stilo Coupe 1,8 16V 2003 Feel Free, Feel FIAT!
Fiat Punto 2001 1.2 8V
Fiat Punto 2004 1.2 16V
0

#3 User is offline   catalin4u24 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 23 December 2008 - 06:12 PM

View Post69BIZ, on Dec 23 2008, 04:12 PM, said:

Da, le sau il schimbi. Probabil e ceva fisura pe undeva.

Hmm, nu raspunsul asta il vroiam :dizzy:
Cred ca le dau jos, le izolez cu silicon transparent la imbinaturi si vad cum decurge treaba. Daca si atunci se aburesc atunci le schimb.
0

#4 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo 1.6 Coupe
  • An: 2002

Posted 23 December 2008 - 08:07 PM

Salut,catalin2u24!

Cred ca le dau jos, le izolez cu silicon transparent la imbinaturi si vad cum decurge treaba

Eu am probleme cu stopul stanga pe care l-am desfacut pentru schimbarea becului.Desi am incercat sa izolez cu mastic exact asa cum era,acum stopul se abureste,semn ca mi-a scapat ceva.Aceeasi problema am avut-o si pe stopul drept,care se aburea pe timp ploios,dupa ce schimbasem becul.Am rezolvat prin izolarea mai eficienta cu mastic.Acelasi lucru il voi incerca si pe partea stanga.

Cred ca rezolvarea problemei consta in izolarea atenta a farului.

Multa bafta!
0

#5 User is offline   Paully07 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: Stilo 1.6 16v
  • An: 2004

Posted 24 December 2008 - 09:58 PM

sal.

Provblema asta am avut-o pe un Punto.. mi se abureau amandoua... iar apoi pe stilo.. putin stanga...

intradevar... e vorba de etanseizare

La fel... am folosit silicon transparent atat pt. rama geamului cat si pt. o fiisura de pe corpul farului.. problema s-a rezolvat dar cel putin la Punto farurile au ramas murdare pe interior... incearca sa rezolvi cat ma irepede sa nu ramana prea multa apa sau picaturi pe geam pe interior.

Bafta.
0

#6 User is offline   bogdy 

• Marca: Fiat
  • Model: Ducato
  • An: 2008

Posted 24 December 2008 - 10:26 PM

Dupa ce se incalzesc farurile, scoate capacul si lasa-l putin asa apoi pune-l bine la loc. In timpul operatiunii lasa-le aprinse, eventual si cu faza lunga. La Ducato a mers. Daca merge si la tine iti dau si explicatia. Daca nu, scuze de deranj. Nu te costa nimic sa incerci.
Zburator de 3 litrii
0

#7 User is offline   catalin4u24 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 December 2008 - 11:02 PM

View Postbogdy, on Dec 24 2008, 10:26 PM, said:

Dupa ce se incalzesc farurile, scoate capacul si lasa-l putin asa apoi pune-l bine la loc. In timpul operatiunii lasa-le aprinse, eventual si cu faza lunga. La Ducato a mers. Daca merge si la tine iti dau si explicatia. Daca nu, scuze de deranj. Nu te costa nimic sa incerci.

Da inteleg perfect, de la caldura becurilor aburul si apa se vor evapora daca las capacul deschis, oricum am rezolvat-o, nu etansa bine capacul din spate. Multumesc oricum.
Bafta!

nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#8 User is offline   blue36 

• Marca: Alfa 166
  • Model: 166
  • An: 2001

Posted 27 December 2008 - 02:23 PM

Fratilor, in mod normal, in far aveti o gaura mica situata in parte de jos a acestuia, cind asta se infunda se aburesc geamurile farurilor. Mai ales la vreme rece se creeaza condens, daca gaura este astupata nu au pe unde sa mai iese vaporii!
0

#9 User is offline   Paully07 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 27 December 2008 - 09:58 PM

View Postblue36, on Dec 27 2008, 02:23 PM, said:

Fratilor, in mod normal, in far aveti o gaura mica situata in parte de jos a acestuia, cind asta se infunda se aburesc geamurile farurilor. Mai ales la vreme rece se creeaza condens, daca gaura este astupata nu au pe unde sa mai iese vaporii!

Ai perfecta dreptate...am omis sa spun ca acele aerisitoare trebuie sa existe si sa nu fie infundate.Desi...la Punto le aveam iar la Stilo nu le-am vazut si am avut farul in mana..Nu spun ca nu sunt dar nu le=a mvazut eu..

This post has been edited by Paully07: 27 December 2008 - 10:00 PM

0

#10 User is offline   vice 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:IT si moto
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1.9JTD Coupe

Posted 27 December 2008 - 10:05 PM

Salut,
Si daca farul deja s-a murdarit in interior (praf destul de mult) cum pot sa mai scot jegul din el?
Sa-l scot de tot si sa-l curat cu apa (distilata?), sa-l usuc si sa-l bag la loc dupa ce-l etansez bine?
Merci,
Vice.

0

#11 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 27 December 2008 - 11:08 PM

Exista cumva vreun orificiu de aerisire si la stopuri?Am dat jos si reizolat cu silicon stopul,am verificat etansarea garniturii de cauciuc,dar tot se abureste :wallbanger: (afara era uscat,cca 4'C).Stopul dreapta,cel pe care l-am izolat in vara se abureste foarte putin.In cazul stopului cu problema ar trebui sa repet operatia in vara cand umiditatea este scazuta?
0

#12 User is offline   Paully07 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 December 2008 - 11:05 PM

VICE: DAca farul deja s-a murdarit... nu stiu ce sa te sfatuiesc...ale mele au ramas murdare.Cred ca singura solutie ar fi dezlipirea geamului de pe far dar nu as sfatui pe nimeni sa fac asta.Nu stiu daca merge cum a izis tu, cu apa distilata.

AZURRRO: La stopurile din spate nu cred ca exista aerisire.Cred ca doar etanseizarea conteaza.
0

#13 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 17 January 2009 - 08:21 PM

In urma cu cateva zile am intrat cu viteza intr-o balta si...voila...mi s-au aburit farurile :wallbanger: In farul drept,pe partea dinspre grila sunt chiar picaturi de apa pe sticla!

Am procedat asa cum a recomandat dogdy:am scos capacele din spatele farurilor si am lasat masina cu farurile aprinse (faza scurta/lunga,inclusiv proiectoarele de ceata incorporate in far).Dupa cca 1 ora farurile arata foarte bine,fara semne de condens,am repozitionat si inchis atent capacele.A doua zi stupoare!Farurile tot aburite! :grumpy:

Iarna trecuta inclusiv,pana acum cateva zile cand am intrat in balta aceea nu am avut nici cea mai mica urma de condens in faruri si acum mustesc.

Va rog frumos,un sfat,o sugestie!

Va multumesc anticipat! :osanale:
0

#14 User is offline   aschiuta 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Marca: Fiat Stilo 1.6 , 156000 Km
  • Model: Dynamic 5 usi

Posted 17 January 2009 - 09:21 PM

View PostAzzuro, on Jan 17 2009, 08:21 PM, said:

.
Va rog frumos,un sfat,o sugestie!

Va multumesc anticipat! :osanale:

Vezi daca nu ai fisuri in sticla farului. Capacul din spate are doua ghidaje care trebuie sa intre in urechile laterale din far. Daca nu intra bine , in partea dinspre aripi a farurilor nu etanseaza bine desi in capatul opus se aseaza destul de bine. Atentie la garnitura de cauciuc care se afla in canalul de la capac, Practic ea asigura etansarea. Uita-te si locasurile unde intra becurile de pozitie din far.
DA
0

#15 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 17 January 2009 - 10:06 PM

@aschiuta:iti multumesc frumos pentru sfaturi si promptitudine! :osanale:

1.Fisuri in sticla farului nu sunt (m-am uitat atent astazi)
2.Cand am pus la loc capacul din spate am fost atent la cele doua ghidaje.Am sa verific din nou.
3.Eu zic ca am fost atent la pozitionarea capacului,dar maine voi controla.
4.Becurile mi s-au parut la locul lor.

Revin cu informatii in functie de ce rezolv.
0

#16 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 25 January 2009 - 05:40 PM

Se pare ca problema farurilor aburite mele este pe cale de a se rezolva! :banana: Am scos capacul etans de plastic si am introdus cate 3 servetele (din cele de masina,care se trag pe partea de sus) in spatele oglinzii in fiecare zi.A doua zi cand le-am schimbat erau usor umectate.Am repetat procedura de 5 ori(deci 5 zile consecutiv) si va pot spune ca farurile sunt aproape ca si inainte(atat dimineata,cat si pe ploaie cand le gaseam aburite/ude).Mai reped manevra de 2-3 ori si sper sa fie OK.Mentionez ca in tot acest timp am mers cu farurile aprinse(2-3 ore/zi).Cand va fi OK, voi incerca sa pun niste poze before si after.

Pentru ca procedeul sa aiba succes farul trebuie sa fie etans,fara fisuri sau probleme de etansare.

Ideea mi-a venit de la propunerea unui user de a folosi desicant.Multumiri! :osanale:
0

#17 User is offline   free2ride 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:nu pot sa spun decit ca sunt MULTEEEEE...
  • Marca: fiat..super de treaba :))
  • Model: un stilo rau ...

Posted 25 August 2009 - 10:14 PM

Problema rezolvata si la mine.
Procedura folosita a fost urmatoarea:
-scoate-ti capacele din spatele farurilor,scoate-ti becurile,
-luati un cui sau o surubelnita din alea subtiri si faceti o gaura in plasticul de la baza farului.Gaura sa fie cam cit intra o pasta de pix.
-dupa ce se scurge apa( la mine cred ca a fost cam 100 ml,sincer) cu o cirpa si cu ajutorul unei surubelnite sterget-ti prin toate colturile apa ramasa.

Nu Uitati! Cel mai eficient este ca farul afectat de aburire sa fie expus soarelui pe toata durata oparatiunii.
Datorita capacelor luate din spatele farurilor,apa se evapora ajutata de circulatia aerului .
Dupa ce nu s-au uscat si nu se mai vede urma de aburire,le puteti monta becurile la loc,pus capace si gata de drum.
Gaura facuta cu surubelnita se astupa frumos cu o bucata de scotch si la nevoie,daca se mai aduna apa,decit scoate-ti plasturele.
Bafta :thumbl: :)>-
<!--fonto:Century Gothic--><span style="font-family:Century Gothic"><!--/fonto--><!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro-->Nu de politie trebuie sa te feresti...vezi ca ai gropile in fatza!<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Comic Sans MS--><span style="font-family:Comic Sans MS"><!--/fonto--><!--coloro:#4B0082--><span style="color:#4B0082"><!--/coloro-->Centura de siguranta nu este necesara...cind vrei sa simti parbrizul in loc de fular! <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--fonto:Impact--><span style="font-family:Impact"><!--/fonto-->BE A BETTER DRIVER...BE SAFE <!--fontc--></span><!--/fontc-->
<a href="http://www.free2ride.9f.com" target="_blank">www.free2ride.9f.com</a> - car photos
Contact>matachecristian2003@yahoo.com
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online