Jump to content


Photo

problema aer conditionat


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 dannnyx77

dannnyx77

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 85 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Iasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo HGT
  • An: 1997

Posted 30 April 2007 - 06:58 AM

Am o problema... Aerul conditionat imi face figuri, adica nu functioneaza. Cand il pornesc, se aude ca porneste instalatia, dar nu baga aer rece. E dusa cu totul instalatia sau ar putea fi ceva mai simplu? Oricum, spuneti-mi niste preturi....daca stiti..

Merci!

#2 pedala

pedala

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Masini, Hi-Fi
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo JTD Dynamic
  • An: 2003

Posted 30 April 2007 - 01:19 PM

Iti recomand o reincarcare a instalatiei cu freon in prima faza. Daca ramai repede fara el trebuie sa faci o verificare a instalatiei (se introduce o substanta reflectorizanta in instalatie si se cauta punctele prin care se pierde freon).
Incarcatul te costa in jur de 100RON

Edited by pedala, 30 April 2007 - 01:19 PM.

2003 Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic -standard
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200

#3 ro-Mihai

ro-Mihai
  • Members
  • 24 posts
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: Fiat Brava sx 1,6 16v
  • An: 1999

Posted 19 June 2007 - 07:41 AM

Am o problema... Aerul conditionat imi face figuri, adica nu functioneaza. Cand il pornesc, se aude ca porneste instalatia, dar nu baga aer rece. E dusa cu totul instalatia sau ar putea fi ceva mai simplu? Oricum, spuneti-mi niste preturi....daca stiti..

Merci!

salutare!
eu am un BRAVA 1.6, 16 valve din 1999
daca stiti, as fi interesat, de un centru/service
unde pot face o revizie a instalatiei de aer conditionat
si eventual o completare cu freon
cam ce preturi se practica? cat de seriosi sunt? ofera garantii?...etc!
multumesc!
romanmihai@gmail.com

Edited by icet, 19 June 2007 - 05:22 PM.


#4 emilianfranky

emilianfranky
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA SX 1,6 16v
  • An: 1997

Posted 21 August 2007 - 04:37 PM

salut, legat de problema ta iti pot spune ca si eu am trecut prin asta, si cel mai probabil o sa trebuiasca sa cumperi radiatorul pt uleiul de racire (ceea ce voi numiti freon... freonul nu se mai foloseste substanta respectiva este un ulei de racire). respectivul radiator pe care specialistii il numesc "condensator"(nu am inteles de ce) costa in jur de 640 de ron. mi s a exlicat si mie ca la masinile brava in general dupa aprox 8 ani cedeaza respectivele radiatoare din cauza vibratiilor de la motor. am intrebat si eu la randul meu daca se pot suda sau lipii si raspunsul a fost ca au incercat si nu rezista deoarece este o presiune f mare in instalatie. merge doar schimbat. si nu se renteaza sa iei unul second hand deoarece poate ceda oricand ... avand in vedere faptul ca nu rezista in timp... problema (fisura) apare in general in partea de jos stanga a radiatorului. daca sunt urme de ulei pe acolo ... stii care i problema ... in fericitul caz in care nu este de acolo se apeleaza asa cum ti au scris si cei dinainte la substanta florescenta si vezi pe unde pierde uleiul de racire. service-uri de reincarcare a instalatiilor de aer conditionat gasesti mai peste tot. nu te costa mai mult de 150 ron. bafta si sper sa ai cat mai repede parte de aer rece in masina ta.

#5 Ice T

Ice T

    Membru ASOCIATIA CLUB FIAT

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 3,764 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucale
  • Locatie: Bucale
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 21 August 2007 - 11:29 PM

cel mai probabil o sa trebuiasca sa cumperi radiatorul pt uleiul de racire (ceea ce voi numiti freon... freonul nu se mai foloseste substanta respectiva este un ulei de racire). respectivul radiator pe care specialistii il numesc "condensator"(nu am inteles de ce) costa in jur de 640 de ron.

@-) @-) Chiar vorbesti serios sau ai auzit si tu asta la un "meserias" ??
"Viata e complexa si are multe aspecte"




Parteneri ClubFiat

Autocolante ClubFiat Romania


Imagine postata


Service electrocasnice

#6 emilianfranky

emilianfranky
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA SX 1,6 16v
  • An: 1997

Posted 22 August 2007 - 03:02 PM

@-) @-) Chiar vorbesti serios sau ai auzit si tu asta la un "meserias" ??

faci pe interesantul sau pe prostul sau ce nu ai inteles??

#7 Ice T

Ice T

    Membru ASOCIATIA CLUB FIAT

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 3,764 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucale
  • Locatie: Bucale
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 22 August 2007 - 08:51 PM

Mai baiatule,prost esti tu daca crezi ce scrii sau ce spun altii sau poate chiar ai inventat tu un nou agent de racire ecologic si eu nu stiu.
"Viata e complexa si are multe aspecte"




Parteneri ClubFiat

Autocolante ClubFiat Romania


Imagine postata


Service electrocasnice

#8 emilianfranky

emilianfranky
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA SX 1,6 16v
  • An: 1997

Posted 22 August 2007 - 09:26 PM

Mai baiatule,prost esti tu daca crezi ce scrii sau ce spun altii sau poate chiar ai inventat tu un nou agent de racire ecologic si eu nu stiu.

continui sa fii "interesant" si nu vad cu ce informatii utile ai intervenit...

#9 Ice T

Ice T

    Membru ASOCIATIA CLUB FIAT

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 3,764 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucale
  • Locatie: Bucale
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 22 August 2007 - 10:03 PM

Pai daca nu mai am loc de uleiul tau de racire.... =))
"Viata e complexa si are multe aspecte"




Parteneri ClubFiat

Autocolante ClubFiat Romania


Imagine postata


Service electrocasnice

#10 emilianfranky

emilianfranky
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA SX 1,6 16v
  • An: 1997

Posted 22 August 2007 - 10:47 PM

agentul de racire asa cum preferi tu sa l numesti mi s a explicat ca este de fapt este un ulei. "Agentul refrigerant (cunoscut si sub numele de freon - incorect), este sangele sistemului de aer conditionat. Instalatiile mai vechi erau umplute cu R12 (freon), nociv pentru stratul de ozon. Instalatiile moderne au renuntat la R12, inlocuindu-l cu un agent ecologic, R-134a." problema ta e ca am folosit "ulei de racire" in loc de "agent de racire". ... i am raspuns omului din experienta traita de mine ... nu ai decat sa te pierzi in detalii....

#11 pedala

pedala

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Masini, Hi-Fi
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo JTD Dynamic
  • An: 2003

Posted 23 August 2007 - 12:59 AM

Off-topic: Din pacate tu te pierzi in detalii...
2003 Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic -standard
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200

#12 Ice T

Ice T

    Membru ASOCIATIA CLUB FIAT

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 3,764 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucale
  • Locatie: Bucale
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 23 August 2007 - 08:24 PM

emilianfranky pentru conostinta ta generala si ca sa nu mai pui botul la toti agaricii,afla de la un frigotehnist cu diploma ca o instalatie de aer conditionat auto foloseste freonul,fie ca e R12(nu se mai foloseste de mult,el fiind folosit la masinile de generatie mai veche) fie R134a.Ulei de racire nu exista decat la trasnformatoarele electrice(si or mai fi dar acum nu i-mi vin alte exemple),poate te referi la uleiul din compresor care nu are rol decat de ungere si este in cantitate mica(cateva sute de grame).Alt agent frigorific in afara de R134a,in zilele noastre nu se folosete la autoturisme,pentru ca ori lucreaza la presiuni mari ori sunt inflamabile/explozibile,cazul lui R600 care este un izobutan si este cel mai folosit la frigiderele sau combinele electrocasnice,fiind cel mai ecologic gaz pozibil la ora actuala,pentru ca are in formula lui chimica cea mai mica concentratie de cloruri.
Daca mai doresti si alte detalii i-ti stau la dispozitie,te pot invata si meserie daca vrei(contra cost),dar nu mai veni cu aberatii aici,pentru ca induci lumea in eroare.
"Viata e complexa si are multe aspecte"




Parteneri ClubFiat

Autocolante ClubFiat Romania


Imagine postata


Service electrocasnice

#13 marius

marius

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 122 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: fiat bravo 1.3 16 v
  • Model: fiat bravo 1.3 16 v
  • An: 2001

Posted 15 October 2007 - 06:37 AM

Ma da ingramadit mai esti :)) sa nu cumva sa fie untdelemn de la bunica si noi sa nu stim :) da si mie nr lu MESTERIKA ala k vreau sa-mi pun si eu un agent dinala ecologic ca sa nu cumva sa patesc ceva de la nocivul si poluantul freon :P Tot timpul esti asa naiv sau doar cand vrei tu??sincer nu stiu cum poate raci un ulei :) chiar stau si ma gandesc cum poate uleiul sa raceasca cand rolul lui este sa unga si sa prajeasca:)

nu mai folosi "k" in loc de "ca"

Edited by icet, 15 October 2007 - 07:01 PM.

Drive Your Way

#14 fiat brava

fiat brava

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Location:TIMISOARA
  • Interests:raspunsuri si idei
  • Locatie: timisoara
  • Marca: fiat brava
  • Model: brava
  • An: 1998

Posted 17 October 2007 - 10:17 PM

Am o problema... Aerul conditionat imi face figuri, adica nu functioneaza. Cand il pornesc, se aude ca porneste instalatia, dar nu baga aer rece. E dusa cu totul instalatia sau ar putea fi ceva mai simplu? Oricum, spuneti-mi niste preturi....daca stiti..

Merci!


sal si eu am avut o problema asemanatoare si nu imi dadea aer rece da am schimbat o siguranta si sia dat drumu vezi sa nu iti fie arsa vreo siguranta sau sa faca contact sa nu fie oxidata sau de la trepidatiii mai sar de la locu lor bafta

#15 mike1327

mike1327

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Giurgiu
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 JTD 105Cp(1999); Bravo 1.9 JTD 100 Cp(2001)
  • An: 1999

Posted 22 February 2008 - 09:49 AM

sal si eu am avut o problema asemanatoare si nu imi dadea aer rece da am schimbat o siguranta si sia dat drumu vezi sa nu iti fie arsa vreo siguranta sau sa faca contact sa nu fie oxidata sau de la trepidatiii mai sar de la locu lor bafta

Poti sa-mi spui si mie unde este localizata siguranta ca am si eu aceeasi problema?

#16 fiat brava

fiat brava

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Location:TIMISOARA
  • Interests:raspunsuri si idei
  • Locatie: timisoara
  • Marca: fiat brava
  • Model: brava
  • An: 1998

Posted 27 February 2008 - 11:25 PM

In stanga volanului trebuie desfacute trei suruburi si suv-b capac trebuie sa fie tabloul cu sigurante

#17 C@talin

C@talin

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Braila,Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Brava 1.6 16V
  • An: 1997

Posted 06 May 2008 - 09:25 PM

cand porneste AC se aude un zgomot din bord ? se aude consensoru ?
Brava 1.6 16V,97/Logan 1.4 MPI,2004
Dau 2000 de parai si cumpar tot... =))

#18 westdesign

westdesign

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oradea
  • Interests:I.T. - Programare, Webdesign
  • Locatie: Oradea
  • Marca: Fiat Bravo 1.2 16 V /2001
  • Model: BRAVO
  • An: 2001

Posted 15 August 2008 - 05:59 PM

Buna tuturor...

Am nevoie de niste sfaturi de la unii mai priceputi, daca se poate.

De ceva vreme (1-2 luni) a aparut un zgomot (sunet) ca de la un rulment sau de la o curea. Acum se pare ca s-a localizat problema (din afirmatia mecanicului) si este de la fulia compresorului de aer conditionat. Deci, intrebarea ar fi de unde as putea sa fac rost de aceasta fulie pentru a face schimbul ?
Orice informatie este binevenita.

Multumesc anticipat !

P.S. "Sper ca este topicul potrivit"
Lipsa de cai putere o compensez cu curaj !

#19 mike1327

mike1327

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Giurgiu
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 JTD 105Cp(1999); Bravo 1.9 JTD 100 Cp(2001)
  • An: 1999

Posted 16 August 2008 - 09:03 PM

Buna tuturor...

Am nevoie de niste sfaturi de la unii mai priceputi, daca se poate.

De ceva vreme (1-2 luni) a aparut un zgomot (sunet) ca de la un rulment sau de la o curea. Acum se pare ca s-a localizat problema (din afirmatia mecanicului) si este de la fulia compresorului de aer conditionat. Deci, intrebarea ar fi de unde as putea sa fac rost de aceasta fulie pentru a face schimbul ?
Orice informatie este binevenita.

Multumesc anticipat !

P.S. "Sper ca este topicul potrivit"

Fulia nu o sa o gasesti dar rulmentul da. Daca poti sa-mi spui ce model de compresor de clima ai iti spun dimensiunile de la rulment si unde il gasesti.Vezi sa nu ai probleme si cu pompa de servodirectie.

#20 westdesign

westdesign

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:Oradea
  • Interests:I.T. - Programare, Webdesign
  • Locatie: Oradea
  • Marca: Fiat Bravo 1.2 16 V /2001
  • Model: BRAVO
  • An: 2001

Posted 27 August 2008 - 06:43 PM

Fulia nu o sa o gasesti dar rulmentul da. Daca poti sa-mi spui ce model de compresor de clima ai iti spun dimensiunile de la rulment si unde il gasesti.Vezi sa nu ai probleme si cu pompa de servodirectie.



Scuze pentru intarziere dar se pare ca Vodafone Mobile Internet este de doi bani daca nu te gasesti pe raza unui oras mai mare unde ai 3G.
In fine, daca-ti dau datele masinii poti deduce ce varianta de compresor este ?
Daca nu, unde sa ma uit ? De fapt m-am uitat si la vedere nu este nici un indicativ privind varianta de compresor.

Toate cele bune !
Lipsa de cai putere o compensez cu curaj !

#21 mike1327

mike1327

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Giurgiu
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 JTD 105Cp(1999); Bravo 1.9 JTD 100 Cp(2001)
  • An: 1999

Posted 28 August 2008 - 09:04 AM

Scuze pentru intarziere dar se pare ca Vodafone Mobile Internet este de doi bani daca nu te gasesti pe raza unui oras mai mare unde ai 3G.
In fine, daca-ti dau datele masinii poti deduce ce varianta de compresor este ?
Daca nu, unde sa ma uit ? De fapt m-am uitat si la vedere nu este nici un indicativ privind varianta de compresor.

Toate cele bune !

Pe partea opusa fuliei de la compresorul de aer se afla seria acestuia.(Daca ai scut la motor trebuie sa-l scoti ca nu se vede seria.) Da-mi si seria la caroserie.

#22 Raulihnio

Raulihnio
  • Members
  • 6 posts
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Brava
  • An: 1999

Posted 09 October 2008 - 10:18 PM

Am mici probleme cu AC-ul cand mai dau in gropi! Porneste de nebun cam 2-3 secunde si se opreste. Face atingere pe undeva? A-ti avut astfel de probleme? Cum s-au rezolvat??? Multumesc...

#23 mike1327

mike1327

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Giurgiu
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 JTD 105Cp(1999); Bravo 1.9 JTD 100 Cp(2001)
  • An: 1999

Posted 10 October 2008 - 08:38 AM

Am mici probleme cu AC-ul cand mai dau in gropi! Porneste de nebun cam 2-3 secunde si se opreste. Face atingere pe undeva? A-ti avut astfel de probleme? Cum s-au rezolvat??? Multumesc...

Iti porneste 2-3 secunde ventilatorul din masina nu aerul conditionat. Incearca sa umbli la carbunii de la ventilator.

#24 nick_66il

nick_66il
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: romania
  • Marca: fiat

Posted 01 February 2009 - 01:05 AM

Fulia nu o sa o gasesti dar rulmentul da. Daca poti sa-mi spui ce model de compresor de clima ai iti spun dimensiunile de la rulment si unde il gasesti.Vezi sa nu ai probleme si cu pompa de servodirectie.

poate imi spui si mie de unde sa iau rulmentul acela .....de la fulie merci :-) un magazin ceva..... tel. orice multumesc

#25 nick_66il

nick_66il
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: romania
  • Marca: fiat

Posted 01 May 2009 - 07:17 PM

[quote name='mike1327' date='Aug 16 2008, 09:03 PM' post='50449']
Fulia nu o sa o gasesti dar rulmentul da. Daca poti sa-mi spui ce model de compresor de clima ai iti spun dimensiunile de la rulment si unde il gasesti.Vezi sa nu ai probleme si cu pompa de servodirectie.
[/daca imi gasesti rulmentul urmat
or iti aprind lumanari in fiecare duminica==)) :osanale: seria:35bx5212s1dts int:35 ext:52 gros:12.doamne ajuta:-d

#26 cox

cox

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 359 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: fiat
  • Model: bravo sx, 1.9 jtd
  • An: 2001

Posted 17 July 2009 - 09:33 AM

Se pare ca nici la mine nu mai cupleaza compresorul deloc. Din simptome este o problema electrica. De la sigurante nu este (asa spune electricianul), releul este bun (tot de la electrician), pe direct cupleaza (s-a facut o proba cu nush ce fire), agent de racire este asa ca...nu stiu care ar mai fi problema. Daca ati mai avut problema asta va astept cu sugestii.

#27 luck33ro

luck33ro

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 288 posts
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto Classico 1,2 8v
  • An: 2004

Posted 14 August 2010 - 10:28 AM

In sarcina nu am probleme cu AC, raceste brici si nu am pierdut niciodata freon de 6 ani de cand e masina. Problema apare cand opresc masina, nu-mi mai tine relantiul (moare motorul) daca nu opresc aerul. :scarpin: Any ideeas?!

Edited by luck33ro, 14 August 2010 - 10:30 AM.


#28 Claudinho

Claudinho

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 299 posts
  • Gender:Male
  • Location:galati
  • Locatie: GALATI
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVA 1.6 16v 103cp
  • An: 1996

Posted 15 August 2010 - 04:55 AM

eu zic sa cureti mufele,preferabil ar fi sa scoata electroventilatorul (nu sunt sigur ca asa se numeste) sa vada daca sunt ok firele (electricianul)

#29 luck33ro

luck33ro

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 288 posts
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto Classico 1,2 8v
  • An: 2004

Posted 01 September 2010 - 01:59 PM

S-a rezolvat simplu, prin curatarea clapetei de aer si reset de calculator. Aviz amatorilor :biggrin:

#30 ony88

ony88
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: Giurgiu
  • Marca: Alfa Romeo
  • Model: 156
  • An: 2001

Posted 22 November 2010 - 08:03 PM

Vanzarile se fac exclusiv in aria Bursei.

Edited by arunccupiatra, 22 November 2010 - 08:08 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users