Revizii costuri, probleme, nelamuriri, pareri, idei, sugesti
Posted 05 May 2009 - 04:08 PM
Posted 05 May 2009 - 04:42 PM
Cip, on May 5 2009, 03:49 PM, said:
si daca si le-a facut pe standul firmei pt care lucreaza, e problema lui si a firmei.nu cred ca e treba clientilor daca el isi face reparatiile la masina personala pe standurile si cu resursele firmei pt care lucreaza. Ei, asta e culmea! Si noi TOTI daca am lucra ca si mecanici la vre-un service al unei firme, am face la fel. Doar nu om fi noi prosti sa mergem apoi sa spunem colegilor de la birouri:" Taiati-mi factura pentru ca am facut asta, asta, asta si asta la masina mea!" .Si daca si-ar face reparatii la masina personala la standul firmei, poate e o facilitate acordata pentru angajatii ei.Care e problema noastra legata de asta?
Posted 06 May 2009 - 08:19 AM
SPF, on May 5 2009, 05:08 PM, said:
Uite ca nu am dat in nici o groapa, 'mnealor au verificat acest lucru dupa care au zis in culmea nesimtirii ca e problema veche de fabricatie. Mai clar spus: "hai sa vedem poate il prostim sa plateasca ce trebuie facut pe garantie"
Posted 06 May 2009 - 08:43 AM
lucas, on May 5 2009, 05:42 PM, said:
Nu faptul ca si-a facut masina pe standul firmei ma deranjeaza, asta e la mintea cocosului ca asa face oricare dintre noi! M-a deranjat ca tot timpul cand te duci cu o problema legata de garantie inventeaza tot felul de aberatii ca sa nu te serveasca, desi e datoria lor, ca de-aia se cheama "garantie", ca sa "garanteze" cineva ca un produs functioneaza si dupa ce ai iesit cu masina de pe poarta showroomului!
Nu mai cita postul in totalitate
Posted 06 May 2009 - 11:16 AM
Daca tu ai 16500 de km pe ce baza sa iti mai acorde garantie la reglarea directie?
"Maimutele alea" sunt oameni in definitiv, la fel ca voi.
Posted 06 May 2009 - 11:49 AM
Curand o sa vin la voi cu un aerisitor crapat singur (la o masina de nici un an de zile) si cu un stalp de plastic ca valurile dunarii. Unora le-au fost schimbate pe garantie, altora nu. Eu vreau sa fiu refuzat. Pe garantie la sectiunea chestiilor care NU intra pe garantie nu scrie nimic de plastice (la o masina noua, repet). Abia astept sa fiu refuzat si am sa vreau in scris acest lucru alaturi de motivatie ca sa am ceva la mana la OPC.
Posted 06 May 2009 - 01:50 PM
Ca din moment ce nu ti se permite sa vezi operatiunea am mari dubii.
Oricum masina face 2 ani si trebuie sa ii fac ITP-ul, asa ca inca incerc sa ii conving pe ai mei sa renunte la garantie si s mergem la un service in care sa vad ce si cum se schimba.
Ca oricum este garantie 3 ani sau 100.000 km doar cu numele.
Ca dupa ce cumperi masina afli ca defapt garantia este doar pana la 0 km .
Apoi "Dumnezeu cu mila" si "cotizare usoara" in service-uri
Tot " homo-sapiens de service " mi-a reparat incuietoarea de la bancheta (fractiunea 60) .
Si ghici ce ... pe langa faptul ca nu se deschide corect , adica nu sare din incuietoare ci trebuie sa tin de snur si sa trag tare de bancheta ca sa se deschida .
Iar dupa revizie, cand sta cineva rezemat de bancheta se aude un scartait . Si asta ma enerveaza de mor. Ca nici la Dacia 1310 si nici la Cobran nu se auzea in halul asta
Cand nu e nimeni nu se aude nimic .
Si deasemenea pe fractiunea cealalta de bancheta (fractiunea 40) nu se aude nimic.
Doar ca acolo nu s-a bagat romanu si sper sa nu am nevoie.
Torpedoul trebuie indreptat din nou ..... ca iar incepe sa devina din ce in ce mai cracanat.
PS :
Si asta nu este numai la Fiat ( a nu se intelege ca am ceva cu astia de la Fiat in special).
L.E. :
Si pentru nea Stefanel .
Cineva de aici s-a dus cu masina la service si trebuia sa ii schimbe caseta de directie si bielele.
Dece i s-a spus ca nu intra in garantie , ca are peste 10.000 km ?
Din moment ce alea intra pana la 45.000 km la : "...elementele sistemului de directie, suspensie, franare ...."
Adica nu reglaj, care este doar pana la 10.000 km.
Sau voi interpretati garantia dupa cum va convine.
Si uite asa omul a fost pus sa plateasca 2000 ron din buzunar.
Dar lasa ca are garantie .... ooooo daaaa.
Si acum cica dau si 5 ani
Asta-i ca in reclama aia : "Dormiti linistiti, FNI lucreaza pentru dumneavoastra" sau aia cu "Aici sunt banii dumneavoastra"
Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza
Posted 06 May 2009 - 02:20 PM
stefanel, on May 6 2009, 12:16 PM, said:
N-as crede! Daca ar fi fost oameni, ar fi realizat ca pe factura apar 2 ore de manopera si in realitate lucreaza 3/4 ora! In cazul meu, asa s-a intamplat la prima revizie! La a doua, mi-au adus la cunostinta cu nesimtire ca trebuie sa-mi schimbe placutele de frana, ca nu mai rezista pana la urmatoarea revizie! Cand le-am vazut si le-am masurat in comparatie cu cele noi, lucru care a fost imposibil de realizat in service, am constatat ca aveau uzura sub 50% dupa 19.000 de km rulati!
Sa mai spun ca atunci cand mi-am lasat masina in service pentru un accident in partea dorsala, mi-au mancat/dormit/Dumnezeu cu mila ce-or mai fi facut acolo! si mi-au stricat reglajul lombar? Si daca le spui ca ei au facut-o, nu recunosc!
Deci, iscusitii mecanici auto sunt, de fapt, o specie care imita comportamentul uman, stiu sa faca un numar limitat de operatiuni, devin recalcitranti la observatii si asteapta recompense intotdeauna dupa ce-si etaleaza "priceperile". Daca putem sa numim aceasta specie altfel decat "maimute", astept propuneri si o numim cum vreti dv., domnule Stefanel! Pana la proba contrarie, acceptati totusi sa nu faceti parte dintre ei, si incercati in masura posibilitatilor sa intelegeti ca NOI, OAMENII SIMPLI, MUNCIM DIN GREU CA SA PLATIM MASINILE PE CARE NI LE VINDETI, ACCEPTAM SA NE FACETI REVIZIILE FARA SA VEDEM CE SE INTAMPLA CU ELE DE FAPT SI NE ESTE TARE GREU SA ACCEPTAM CA, LA O MASINA NOUA, TREBUIE SA SCOATEM BANI PENTRU REPARATII TIMPURII IN CONDITIILE IN CARE PLATIM RATE, CASCO, REVIZII, COMBUSTIBILI, ETC! Sunt in tara asta si mecanici priceputi, care stiu sa vorbeasca frumos, sa serveasca clientul cu amabilitate, sa-i explice tot ceea ce-l intereseaza, insa, din pacate, nu prea e cazul reprezentantelor Fiat. Cel putin, nu in Bucuresti!
This post has been edited by Cip: 06 May 2009 - 02:22 PM
Posted 06 May 2009 - 07:51 PM
Posted 06 May 2009 - 09:05 PM
Muhi, on May 6 2009, 08:51 PM, said:
Corect se spune "invective" = injuraturi! Ce-ai fi vrut sa primeasca, aplauze?
Eu nu contest ca printre mecanicii din service-uri sunt si oameni onesti! Ca si in viata de zi cu zi, sunt oameni si oameni. la AP exista un inginer profesionist, Sorin Tomescu, insa, din pacate, el nu pune mana pe masina, doar constata si indruma masina la un anumit mecanic. Poate supararile si frustrarile noastre pe care le varsam aici in umbra anonimatului ne-au impins pe multi la pacatul de a-i numi, pe nedrept, "maimute". Am asistat la o scena in timp ce masina mea era la prima revizie: un mecanic facea o revizie unui GP! O giugiulea, o ungea pe la toate balamalele, o stergea, o tot verifica... zic: astia sunt profi, uite ce atent lucreaza cu masina clientului! Apoi am realizat ca era masina lui personala! Mai apoi am realizat ca nu stiu ce ulei mi-au schimbat (daca mi-au schimbat), fiindca al 4-lea litru de ulei nu l-am vazut si balamalele si cablul de frana de mana le-am uns eu! Cam asta m-a facut sa ma dezbrac si eu de caracter cand i-am numi "maimute"!
Si ca sa fiu acid pana la capat, am putea sa mai indulcim tonul si sa-i numim...maimutoi?
Posted 06 May 2009 - 09:59 PM
Posted 04 July 2009 - 07:37 PM
" chiar e necesar ca e al doilea saptamana asta" la care mecanicu ia spus ca trebuie neaparat ca risca sa piarda roata cum iese din service , insistand chiar .
Foarte serios si va dau cuvantul meu ca nu mint dar intebarea asta adresandu-i-o unui mecanic de-al tau care vine sa-ti ceara o piesa care trebuie inlocuita nu este normala (chiar tebuie?) . Scuze pentru felul in care am scris cateodata nu ma inteleg nici eu si din felul cum am scris nici nu reiese exact cum a fost dar a fost ceva de genul " nu mai merge 1000 - 2000 km ca dupa aia trebuie sa o plateasca". poate gresec si sunt de acord ca nu toti mecanicii sunt la fel dar unii sunt chiar de tot... Ideea aste ca macar din putin respect pt omul care vine cu masina in service si care are incredere in ei sa faca tata treaba buna ca daca e pe garantie nu platesc ei nimic si sa nu o mai dea cotita .
Posted 04 July 2009 - 08:16 PM
Posted 04 July 2009 - 08:18 PM
Eu as fi interesat daca la serviceurile Fiat poti face si ITP-ul .
Ca tata nu vrea sa renunte la garantie si daca tot se va duce la revizie barem sa-i faca si ITP-ul , ca face masina 2 ani
L.E. :
Diomet, on Jul 4 2009, 09:16 PM, said:
Pai sa nu te mire . Nebanuite sunt caile service-urilor romanesti .
This post has been edited by dangrig: 04 July 2009 - 08:22 PM
Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Posted 05 July 2009 - 01:05 PM
Posted 05 July 2009 - 02:45 PM
Am vazut si eu pe site-ul Fiat.ro cand vorbeam cu Dioplast
Posted 05 July 2009 - 03:59 PM
aveti idee cu cat trebuie sa ma programez inainte?
Posted 05 July 2009 - 05:47 PM
Probabil cu o luna inainte (ca sa fi sigur)
Posted 05 July 2009 - 07:08 PM
normal ca o sa sun, dar ma gandeam ca poate are cineva date mai recente.
Posted 05 July 2009 - 07:18 PM
Numai bine, si vorba unui prieten: mila si pomana
Posted 05 July 2009 - 07:25 PM
Posted 05 July 2009 - 07:56 PM
Posted 06 July 2009 - 07:52 AM
Posted 06 July 2009 - 03:51 PM
Informativ, sa stiu la ce sa ma astept, cam cat costa prima revizie?
Posted 06 July 2009 - 04:02 PM
<a href="http://zeland.com.ua/articles/62-transerfing-realnosti.html" target="_blank">трансерфинг реальности</a>
Posted 06 July 2009 - 05:26 PM
Air76, on Jul 6 2009, 04:51 PM, said:
Prima revizie la Auto Imola : 192 ron (aici am facut eu)
La Auto Perugia : 230 ron (nu mai stiu cine a facut acolo , dar parca asa era ....)
Avem masini asemanatoare
Posted 08 July 2009 - 06:41 PM
Air76, on Jul 8 2009, 05:38 PM, said:
Sambata la 18.00 in parcarea din spatele Judecatoriei ( fostul magazin Junior )
ROG PE TOTI CEI CU LINEA SA VOTEZE !!!!
Cei care inca n-au votat sunt rugati , invitati, asteptati .... sa voteze .
http://www.clubfiat....?showtopic=1697
This post has been edited by dangrig: 08 July 2009 - 06:58 PM

Help