== CLUB FIAT ROMANIA==: Revizii - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 12 Pages +
  • « First
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Revizii costuri, probleme, nelamuriri, pareri, idei, sugesti

#301 User is offline   sorinacio 

• View gallery
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea Dynamic 1.4 T-Jet + ESP si Hill Holder
  • An: 2010

Posted 22 November 2011 - 09:29 PM

pai la 495 lei revizia: ulei, filtru ulei si filtru polen, mi se pare exagerat de mult
In cartea asta zice ca prima revizie la 30.000 sau ulei si filtru ulei la 24 luni si doar filtru polen la 12 luni.
Eu nu m-am uitat inainte sa ma duc ca le dadeam cu cartea in cap
0

#302 User is offline   sorinacio 

• View gallery

Posted 22 November 2011 - 09:40 PM

A da stai ca mai are niste stelute pe acolo pe jos in care zice ca in cazul in care masina merge predominant in centre urbane si are un parcurs anual mai mic de 10.000km uleiul si filtrul se schimba la fiecare 12 luni.
Mai frate astia o dau si o intorc cu acte in regula in asa fel incat tot ca ei sa fie adica sa te duci in fiecare an la ei ca faci sau nu faci multi km tre sa fi la ei ca daca nu pierzi garantia. Ca in reclama aia "Platesc, platesc, platesc....."
0

#303 User is offline   dangrig 

• Sex,drugs & brânză d vaci c stafide şi lămâie
  • PipPipPipPip
  • Marca: Dacia
  • Model: 1310 L 1.4 62cp Argintie
  • An: 1999

Posted 22 November 2011 - 09:47 PM

Pai cu stelutele alea o intorceau si cu trenul de rulare , directia , plasticele din interior si multe altele.

Sincer ii compatimesc pe cei care au mai si platit in plus pentru vrajeala aia de "garantie" de 5 ani Posted Image
Dacia 1310 L 1.4 62cp Argintie (1999)

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza
0

#304 User is offline   sorinacio 

• View gallery

Posted 22 November 2011 - 09:50 PM

pai si garantia aia de 5 ani nu ai vazut cum e ca sunt 3 ani de la producator, care si aia sunt cum sunt, si ceilalti 2 sunt din partea importatorului Autoitalia si doar pentru anumite piese si anumite conditii
0

#305 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Linea

Posted 23 November 2011 - 07:57 PM

View Posteasy_rider, on 22 November 2011 - 09:24 PM, said:

Da, ce s-au gindit baietii, daca nu merge vinzarea cum a mers inainte de criza, hai sa mai cistigam ceva din revizii.

Ca si o completare, azi m-am dus sa verific oglinda. M-au trimis la reprezentanta Ford (are acelasi patron ca si Fiatul), deoarece electricianul de la Fiat a plecat. De cine dau acolo? De individul care mi-a vindut acum 2 ani masina. Imi spune ca anul asta au vindut 3 masini Fiat. El fost relocat la Ford, fiindca acolo vinzarile merg "ceva" mai bine. Daca de la anul intra in vigoare si noile reglementari RAR probabil vor pune lacatul de tot.
Nici nu ma mira ca au scazut vinzarile. Un Passat TDI SH din 2008 s-a facut 8000 de euro.

Sorry pentru off-topic.

This post has been edited by easy_rider: 23 November 2011 - 08:05 PM

0

#306 User is offline   oxygen2k8 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Interests:Pescuitul, Fiatul meu, Sofatul, Excursiile
  • Marca: F.I.A.T. LINEA
  • Model: 1.4L 16V T-Jet 120CP Dynamic

Posted 16 January 2012 - 03:58 PM

Revizia de 30.000 km
inlocui filtru aer, filtru polen, filtu ulei, schimb ulei (cumparate de mine de origine) + manopera

360 RON TOTAL

A da la 29960 km au picat intr-un final ambele flanse :)
Le-am schimbat si pe alea dar pe garantie la revizia de 30k

Trebuie sa imi iau placute de frana, fata+spate, sa le schimb ca nu prea mai au viata in ele, maxim 3k de km.
O recomandare de producator si de unde sa le achizitionez?!?!?!

O zi buna!
Posted Image
0

#307 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 16 January 2012 - 07:48 PM

View Postoxygen2k8, on 16 January 2012 - 03:58 PM, said:

Trebuie sa imi iau placute de frana, fata+spate, sa le schimb ca nu prea mai au viata in ele, maxim 3k de km.
O recomandare de producator si de unde sa le achizitionez?!?!?!

Eu am cumparat Textar. A mai fost recomandat aici de cineva, sunt multumit de ele.
0

#308 User is offline   eLF87 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: linea
  • An: 2008

Posted 19 January 2012 - 06:11 PM

a facut careva revizia de 4 ani ?
0

#309 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 19 January 2012 - 07:29 PM

4 ani , dar cati kilometri ?

Ca eu am facut 4 ani jumate , dar am sub 29.000 km .

Si nu a trebuit sa schimb decat ulei + toate filtrele si bateria.

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
0

#310 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 20 January 2012 - 12:41 AM

Hai sa va spun eu cum sunt serviceuri-le din reprezentanta.
In decembrie 2007 am ridicat masina. Ma uit in cartea de garantie, si culmea descopar ca, reviziile se fac din 30 in 30k. Prin vara lui 2008 ma apropii de 10k km si dau o fuga pana la ei (doar am garantie). Replica lor a fost: "Nu va faceti probleme, revizia se face la 30k sau un an daca a-ti circulat urban". Lucrand in domeniu ca mecanic, ma enervez, si le spun unde lucrez si se schimba foaia.
"Ne cerem scuze, nu am observat ca este diesel. La Diesel se fac reviziile la 10k km sau un an" si ma programeaza a doua zi de dimineata la revizia de 10k. I-am intrebat daca pot venii cu uleiul meu (Selenia bineinteles) dar luat de la Italoparts unde era mai ieftin decat la ei. Mi-au raspuns ca nu se poate ca, pe timpul garantiei nu au voie sa puna alt ulei in afara de cel Selenia in motor, iar cel de la Italoparts nu au certitudinea ca are licenta (original), si deci ca nu se poate. Nici o problema. A doua zi dimineata la 8:30 le duc masina si ii intreb ce se schimba si imi spun ca doar uleiul si filtrul de ulei. Nu sunt de acord si cer sa fie schimbate toate filtrele ( ulei+filtru, polen, aer, motorina). Mi se atrage atentia ca daca doresc sa schimb toate filtrele se poate dar pe cheltuiala mea piesele. Ciudat ptr ca si daca schimbau ei de la ei putere tot eu plateam si cand i-am explicat asta a spus ca am dreptate dar ca nu se gandise la asta.
Pe la ora 16 ma suna ca este gata masina sa vin sa o iau si ca factura este aprox 1200 RON. Iau banii si ma duc sa iau masina. Masina era pregatita de plecare, chiar si scoasa din curte. Platesc, iau factura si ma urc in masina. Cand ma uit pe factura vad ca se specifica "fara filtru aer". ma uit in portbagaj si descopar cu stupoare un bidon de 1 litru de Halvolinein care mai erau 400g ulei (dupa gradatia bidonului). Intru inapoi la ei si incepe taraboiul. Mi-au spus ca filtrul de aer nu l-au schimbat ca nu aveau pe stoc. Uleiul mi-au explicat ca nu mai aveau decat Halvoline pe stoc.
Cand le-am relatat ce-mi spusesera cu ozi in urma ca nu pot pune decat Selenia in motor pe perioada garantiei mi-au raspuns sec: "D-asta aveam!"
Ii iau pe partea cealalta: Baia de ulei are 3 l iar filtrul 0,2 l, in total 3,2 l. Daca aveau bidoane de 1 l mi-au facturat 4 l. Cum mama.... la ei 4L minus 3,2L cat au pus in masina mai ramanea in bidon 400g nu au stiut sa explice! Au spus sa astept mecanicul care s-a ocupat de masina sa vb cu el.
I-am mai intrebat de ce daca am masina la reparat si nu au o piesa (filtrul de aer) ma suna ca este masina gata si mi-au raspuns ca nu pot tine masina peste noapte la ei. Nu i-am mai intrebat daca (Doamne fereste) aveam masina lovita intr-o proportie mai mare ce necesita mai multe zile de reparatie, ce faceam? Ma duceam in fiecare seara sa iau masina acasa si sa le-o duc dimineata inapoi? Ma rog m-am enervat si am plecat!
Dupa vreo 3500km ( aporape de 14k) incep sa-mi bata tachetii la rece. Dupa program o bag la munca pe canal. Uleiul la nivel dar cand ma uit mai bine era APA CHIOARA! Nici nu mai statea pe joja! Asa de prost o fi selenia! Bag Mobil 1 ca aveam la munca. Cand ma bag sub masina sa dau drumul la ulei busonul mutilat! Dimineata calare pe astia la service cu scandal! Au spus ca nu se poate si dupa ce au bagat masina la inspectie cu mine de fata si s-au uitat in fisele de service si-au cerut scuze ca vai domnule s-a mutilat busonul ( era intepenit), s-a comandat altul care venea a doua zi si din greseala ptr ca nu au reusit sa de-a drumul la ulei si sa imobilizeze masina, "cineva" a dat masina afara ca fiind gata presati si de avalansa de clienti! Si au uitat de buson si nimeni nu a vazut uleiul pe raft de schimbat! Si ca i-mi fac ei gratuit schimbul de ulei si pe urmatorul.
M-am enervat, am facut cerere de renuntare la garantie, si le-am cerut in scris de fata cu seful de service ce s-a intamplat! Am reusit sa o obtin abia dupa ce le-am demonstrat ca am inregistrat toata convorbirea cu un reportofon!
De atunci cum saream de 9000 km incepeau sa bata tachetii la rece!
Acum am 68k km si de la inceputul iernii au inceput sa bata urat de tot si la -5 grade trebuie sa o las 1 minut la relanti inainte sa plec din loc.
M-am intors la ei si le-am aratat problema si impreuna cu declaratia lor de atunci, cu inregistrarea audio si cu ajutorul OPC-ului, am obtinut de la ei un set de 16 tacheti si doua axe cu came ( toate noi si originale ) pe gratis! Am primit confirmarea de plata ( adica OPC-ul ca pe ei i-au anuntat si ei la randul lor m-au anuntat) si pe 26 ianuarie am fost invitat sa le ridic de la reprezentanta!
Cam asta a fost experienta mea cu reprezentanta din Ploiesti.
Sfatul meu este sa nu va mai luati dupa iei cu reviziile la 30k ca habar nu au ce fac. Nu avem noi uleiuri sa reziste atat! Si faza cu revizia la un an este adevarata pentru ca un ulei la inghet- dezget incepe sa-si piarda propietatile indiferent de nr de Km. Si daca aveti de a face cu ei, inregistrati intotdeauna convorbirea cu un telefon sau ce aveti la indemana. S-ar putea sa va fie utila!
Numai bine!

This post has been edited by Mikey: 20 January 2012 - 12:45 AM

Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
5

#311 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 20 January 2012 - 07:25 PM

Am mai scris aici, ca sa iesiti mai ieftin puteti sa faceti un simplu schimb acasa la 15 mii, eventual schimbati si filtrul (eu n-o schimb deoarece la T-jet e mult de lucru la el, i-as da in cap prostului care a pus filtrul intr-un loc asa inaccesibil), apoi la 30k mergeti frumos la reprezentata, faceti ca ploua si ramineti si cu garantia.

Daca sunteti si mai zgirciti la buzunar si aveti cunostinte care lucreaza la service autorizat RAR, faceti schimbul acasa la tot, dati carnetul de garantie la om, il "ungeti" cu o sticluta, si va pune o stampila de revizie.

In masina mea din prima a fost pus Halvoline, cind am intrebat de Selenia mi-au raspuns ca asta e mai bun. Din asta ieu si eu la Selgros, e 13 lei litrul, dau jos cel vechi, torn cel nou si gata. Cu placutele de frina nici nu m-am obosit sa ma duc la ei, iar reparatia dupa accidentul cu catelul mi-am facut-o in regie proprie. Piesele m-au costat 2130 de lei (bara, grila mica, ochelar proiector, proiector si aripa interioara) iar vopsirea si montajul este 500 de lei.

Ca si comparatie, un coleg, intradevar avea CASCO omul, si-a reparat la reprezentata Skoda doua zgirieturi mici la masina (eu nu m-as fi agitat deloc pentru ele, dar asta confunda masina cu un bibelou de portelan). Reparatia zgirieturilor a costat 2400 de lei, din care el a platit 400 fransiza.

This post has been edited by easy_rider: 20 January 2012 - 07:34 PM

0

#312 User is offline   eLF87 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: linea

Posted 02 February 2012 - 11:15 AM

deci , am 70k km cu masina in aproape 4 ani ..:) si m am uitat in carnetul de revizie sa vad ce trb schimbat ,am obs ca trb schimbata distributia la 4 ani si restul de filtre/ulei .. etc
Ultima data cand am int distributia trb schimbata la 120k km .. si acum nus ce sa fac si cat o sa ma coste toata revizia :( ma puteti ajuta cu un sfat !?
0

#313 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 15 February 2012 - 07:39 PM

View Posteasy_rider, on 28 August 2011 - 11:08 PM, said:

Cum de ti-a intrat 3.2 l nu inteleg. La mine (motor 1,4 TJet) intra 2,7 l. Pina unde ti-a ajuns pe joja nivelul?

Revin iar la aceasta chestie interesanta. Azi fac revizia de 60k, intreb cit au bagat si zic ca 3,3. Curios, deoarece in carnet scrie negru pe alb 2,6 cu filtru. I-am si aratat la ala din service, insa replica a fost ca acele date din cartea masinii sunt pentru motorul normal de 1,4. Insa eu tin minte cind am schimbat singur acasa si n-am dat jos filtrul am bagat 2,4 litri si nivelul era deja la maxim. Uleiul fiind nou nu prea se vede pe joja pina unde a ajuns nivelul, insa miine-poimine, cind uleiul se va innegri suficient vor controla din nou si daca va fi peste nivelul maxim ma duc si le cer banii inapoi pe litrul de ulei facturat in plus.

PS: am platit 760 lei pentru ulei, trei filtre, patru bujii, reglat faruri si schimbat un bec de la numarul din spate. Cred ca a fost ultima data, cind am trecut pe la ei, mai mult am fost din comoditate, fiind iarna n-am putut lucra in curte, altfel faceam eu totul si ieseam la aproape jumatate.
0

#314 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Model: Linea, 1.4i, 77 camile
  • An: 2011

Posted 16 February 2012 - 05:22 PM

Stai ca nu pricep, te-ai dus la ei ca era frig, sau ca vrei sa ai garantia? Ca daca era doar din frig puteai sa te duci la orice alt service din oras si sa pui ce ulei si cit voiai tu, fara sa te doara capu....

LE. La mine a intrat fix 3L, i-a pus in fatza mea, ca la Iasi te lasa sa stai linga masina la revizie.
E drept ca e revizia de 10.000 si probabil e mai larg motorul :)

This post has been edited by Paulp: 16 February 2012 - 05:25 PM

0

#315 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 16 February 2012 - 06:57 PM

M-am dus ca era frig si zapada. Si am zis ca daca tot ma duc la service sa mai ramina ceva si din garantie. Si astazi m-am uitat pe joja, dar tot nu se cunoaste pina unde este nivelul. In orice caz este undeva unde incepe partea flexibila a jojei.
Eu cind am schimbat anul trecut uleiul am turnat doi litri, iar din al treilea bidon am turnat incetisor si am verificat tot timpul pe joja. Deoarece n-am scos filtrul au intrat 2,4 litri. Si acum am restul in portbagaj.

Din curiozitate, la tine pina unde a ajuns nivelul pe joja? Trebuie sa fie pe portiunea aplatizata. Nu prea e bine sa ai peste nivelul maxim, deoarece da afara (la mine docamdata nu s-a intimplat), insa se uzeaza prematur si simmeringurile.
0

#316 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 16 February 2012 - 07:23 PM

O sa ma uit cind o sa reusesc sa am o portiune de parcare dreapta, ca momentam masina sta pe miste munti de zapada :)
Dar la mine a pus exact 3L, si atit am platit, insa enervant e ca mi-au schimbat filtrul de polen, desi dupa parerea mea mai util era sa-l fi schimbat pe ala de aer... treaba romaneasca.
Si nici nu am gasit la ei filtru de polen cu carbon activ, se uitau la mine ca la ET cind i-am intrebat de asa ceva.
0

#317 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 16 February 2012 - 08:18 PM

In carte scrie ca sa ajunga la nivelul mediu :

la benzina 2.6 cu filtru (2.4 fara filtru)
la dizăl 3.2 cu filtru (3.0 fara filtru)

La a mea au intrat cam 2.6 - 2.7 litri la revizie si era cam spre maxim.

Deci nu stiu unde au intrat la tine 3.0 litri ...Posted Image

0

#318 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 16 February 2012 - 09:45 PM

In mod cert i-a bagat in motor :)
Acu o sa vad eu cit e peste joja cind o sa am ocazia de un plan drept si s-o las 10 minute sa se odihneasca ;)

Oricum mecanicii de la serviceurile autorizate sint cam habarnisti, dar cit e in garantie tre sa fac la ei porcariile de revizii....
0

#319 User is offline   gabriel69bts 

• Marca: FIAT
  • Model: LINEA

Posted 17 February 2012 - 02:31 PM

A facut cineva schimbul de ulei cu Liqui Moly Toptec 4100 5W-40? Cum se comporta motorul ?
0

#320 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 17 February 2012 - 06:35 PM

View Postdangrig, on 16 February 2012 - 08:18 PM, said:

Deci nu stiu unde au intrat la tine 3.0 litri

Iti spun eu cum intra! Probabil si-au dat seama, cum e si cazul meu, ca daca toarna putin mai mult iti factureaza 4 litri in loc de trei.

Am scris un mail catre Autoitalia si astept rapunsul oficial. Deoarece nu vreau sa stau cu uleiul peste maxim pina vine raspunsul, azi am confectionat dintr-o izolatie de cablu (si cel mai sbtire furtun era mai gros decit gaurica pentru joja) si o seringa de 20 ml un instrument si am scos in parcare de 25 de ori cite 20 ml de ulei, asta insemnind jumatate de litru. Acum a ajuns nivelul pe partea aplatizata a jojei.

O alta idee de a scoate uleiul era o pompita de la sapunul lichid caruia sa-i atasez un furtun mai lung, insa nevasta nu mi-a dat voie sa stric capacul sapunului :)

LE: Mi-am adus aminte ca am si manualul in limba engleza. M-am uitat si am constatat ca acolo pentru motor T-jet cantitatea de ulei este 2,9 litri. Pentru motorul de 1,4 aspirat este 2,6 litri, insa n-am vazut nicaieri ca ar fi vorba de 3,3 litri.

Tabelul este aici.

This post has been edited by easy_rider: 17 February 2012 - 07:03 PM

0

#321 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 17 February 2012 - 06:47 PM

Posted Image

0

#322 User is offline   Dinamita 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea Dynamic
  • An: 2006

Posted 17 February 2012 - 10:41 PM

Probabil ca oricare 5W-40 de la Liqui Moly e mai bun ca selenia stai linistit...........apropo daca vrei Liqui Moly poti comanda de la autokarma sau oil mag.

This post has been edited by Dinamita: 17 February 2012 - 10:42 PM

0

#323 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 17 February 2012 - 10:51 PM

View Posteasy_rider, on 17 February 2012 - 06:35 PM, said:

Iti spun eu cum intra! Probabil si-au dat seama, cum e si cazul meu, ca daca toarna putin mai mult iti factureaza 4 litri in loc de trei.

Imi pare rau sa te contrazic, dar mie mi-au facturat fix 3 litri. E drept ca bidoanele de Selenia au 2L, dar nenea ala care a facut treaba a dus inapoi 1L si a trecut exact 3L pe deviz.
Stiu ca a pus 3L ca am stat linga el si am vazut cind a masurat 1L cu un bidon gradat, iar un bidon de Selenia de 2L l-a pus complet (il am acasa plin cu uleiul ars ca am oaresce nevoi cu el la tara ;) ).
0

#324 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 20 February 2012 - 07:03 PM

Iata convesrasita mea cu importatorul, in legatura cu cantitatea de ulei:

Stimate Domn,

Cantitatea corecta este cea regasita in manualul dvs de utilizare mai exact 2,9 l cu inlocuire de filtru ulei pentru modelul pe care il detineti. Ca urmare am luat legatura cu concesionarul AutoLivorno, acesta dandu-ne asigurari ca va remedia acest inconvenient.

Va stam in continuare la dispozitie.
Cu consideratie,

Departamentul Relatii Clienti Autoitalia

POSTAT DE EASY RIDER la data de 20.02.2012, 11:52

Seria Sasiu este: ZFA3230000308xxxx.

POSTAT DE AUTOITALIA la data de 20.02.2012, 11:02

Stimate domnule EASY RIDER,

Pentru a putea raspunde solicitarii dvs.,va rugam sa ne comunicati seria de sasiu a masinii.

Cu stima,
Departamentul Relatii Clienti Autoitalia

Postat de EASY RIDER la data de 17.02.2012, 18:59

Buna ziua,

Am achizitionat in 2009 un autoturism Fiat Linea de la dealerul local, Auto
Livorno, din Sfantu Gheorghe. Cu doua zile in urma m-am programat la revizia de
60000 km. In urma reviziei am constatat ca in motor s-au turnat 3,3 litri de
ulei in loc de 2,6 cit scrie in cartea tehnica a masinii. Cind am atras atentia
mecanicului care a lucrat la masina si inginerului sef de service mi s-a
replicat, ca in cartea tehnica datele sunt eronate si cantitatea reala este 3,3
litri. Am controlat nivelul pe joja si am constatat ca este cu mult peste
nivelul maxim.

Rugamintea mea este sa-mi comunicati care este cantitatea de ulei care trebuie
turnat in motor.
Reamintesc ca in cartea tehnica scrie o capacitate de 2,6 litri cu filtru.
Din curiozitate am cautat pe internet si cartea tehnica in limba engleza. In
acesta cantitatile de ulei sunt urmatoare:
- motor 1,4: 2,4 fara, 2,6 cu filtru
- motor 1,4 T-jet 2,75 fara, 2,9 litri cu filtru

Totodata as mai avea rugamintea sa-mi raspundeti si la urmatoarele doua
intrebari:

1. Daca cantitatea corecta de ulei este 3,3 litri cum explicati ca pe joja de
control nivelul este peste nivelul maxim, si de ce in cartea tehnica scrie
eronat?

2. Daca cantitatea corecta este 2,6 sau 2,9 litri, asa cum scrie in cartea
tehnica romaneasca/engleza cine se face responsabil pentru aceasta neglijenta,
mai ales daca apar disfunctionalitati ale motorului si cine imi va da
inapoi banii pe acel litru de ulei facturat in plus?

Va multumesc,
Easy Rider

Dupa aceast schimb de mailuri am fost sunat de cei din reprezentanta, omul a incercat sa explice ca hirtia cu cantitatile de ulei din service a fost de fapt afisata ce colegul lui, care a plecat (si la armata probabil a preluat rastelul fara sa verifice daca armele sunt acolo sau nu). I-am explicat ca peste weekend am rezolvat singur problema si nu am nicio pretentie de la ei. Am lasat si baniii pe litrul in plus convenind ca, daca ma mai duc la revizie imi vor factura un litru in minus (e prea putin probabil sa se intimple acest lucru). I-am explicat ca nu banii sunt o problema, ci neglijenta si lipsa de respect. Acum a fost un caz in care o fost vorba de citeva grame de ulei, insa sunt aici colegi, care sunt fraieriti zi de zi in reprezentatele auto (nu numai la Fiat) si daca nimeni nu ia nicio masura, vom ajunge sa dam si bani (si ce de bani) in service si ne mai si reparam masinile dupa ei.

Bineinteles nevasta ma cearta, de ce nu m-am dus sa-mi dea banii inapoi, insa eu sunt genul de om care iarta prea usor. Le-am dovedit ca nu sunt fraier, ca stiu ce vorbesc si asta mi-a fost de ajuns. Poate asa omul va recunoaste mai usor ca a gresit si de acum incolo isi va deschide mai bine ochii stiind ca o poate pati mai rau decit data trecuta. S-ar putea sa se intimple chiar invers, insa eu cred mai degraba in bine, decit in rau.

Seara placuta tuturor.

This post has been edited by easy_rider: 20 February 2012 - 07:04 PM

2

#325 User is offline   danistop 

• An: 2007

Posted 10 March 2012 - 11:42 PM

View Postvilmos_19, on 29 April 2009 - 10:23 AM, said:

Asa scump e un filtru de polen, credeam ca e mai ieftin :biggrin:

este mai ieftin.eu am platit doar in jur de 50 ron pentru un filtru de polen.filtru de motorina costa in jur de 200
0

#326 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 11 March 2012 - 10:36 AM

La reprezentanta totul e dublu. dar cit esti in garantie nu te poti duce cu filtrele tale ;)
0

#327 User is offline   gabriel69bts 

• Marca: FIAT
  • Model: LINEA

Posted 23 March 2012 - 06:59 PM

Buna,
doresc sa-mi inlocuiesc singur bujiile si placutele de frana si pentru aceasta am solicitat oferta de la Italoparts.Oferta la placutele de frana originale este de 120 ron cu tot cu TVA numai ca la observatii este mentionat faptul ca sunt placute pentru primul montaj.Ce inseamna aceasta observatie ?
Ce bujii recomandati pentru Fiat Linea 1.4 mpi-originale Fiat sau BOSCH?
0

#328 User is offline   oxygen2k8 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Interests:Pescuitul, Fiatul meu, Sofatul, Excursiile
  • Marca: F.I.A.T. LINEA
  • Model: 1.4L 16V T-Jet 120CP Dynamic

Posted 23 March 2012 - 11:07 PM

View PostPaulp, on 11 March 2012 - 10:36 AM, said:

dar cit esti in garantie nu te poti duce cu filtrele tale ;)

POTI daca piesele sunt de origine si nu pierzi nici o garantie la masina. Sunt la al 2 lea FIAT si numai cu piesele mele fac revizia ;)
Posted Image
0

#329 User is offline   rares22 

• View gallery
  • Model: Linea 1.6 Multijet Diesel 2011

Posted 18 April 2012 - 02:56 PM

Salut am si eu un Fiat linea din iunie 2011 si vreau sa va zic ca am vreao 21 de mii de km si ma bate gandul sa ma duc la Autogenova sa imi faca revizia dar sincer imi e foarte teama am mai facut un schimb de ulei la ei pe la vreo 10 mii de km si vreau sa va zic ca ma costat in jurul la 4 mil jumate 5 insa in acesti bani au intrat si un spray de gresare a usilor deoarece incepusera sa scartaie.Stiti careva vreun alt service in afara de cel al delarului la car epot face revizia fara sa imi pierd garantia.
P.S.: pretul uleiului 250 de lei parca Selenia 75 de lei sprayul gresant pt usi si restul manopera pana la 4 mil jumate.
si mai am de mentionat ca atunci cnad am fost la schimbul de ulei sau uitat la mine chi0ras cand au vazut ca am motor de 1.6 multijet diesel mi-au spus ca e primul motor de acest tip pe care il au in service....
0

#330 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 18 April 2012 - 03:45 PM

Din pacate nu poti sa te duci la altul in garantie. Doar la dealerii autorizati Fiat.
0

Share this topic:

• 12 Pages +
  • « First
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users