== CLUB FIAT ROMANIA==: Instalatie Xenon Pe Fiat Linea! - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 5 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Instalatie Xenon Pe Fiat Linea!

#121 User is offline   dangrig 

• Sex,drugs & brânză d vaci c stafide şi lămâie
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: Dacia
  • Model: 1310 L 1.4 62cp Argintie
  • An: 1999

Posted 03 December 2011 - 05:52 PM

View PostIonutAdy, on 03 December 2011 - 05:18 PM, said:

Se referea cum am zis la stroboscoape si alte becuri care se pot monta pe masini si care pot fi confundate cu masini ale M.A.I...

N-ai inteles. Primele randuri erau cu semnalele luminoase de care ziceai tu prima data. De aia ti-am citat si partea aia.

La csenoane se refera partea urmatoare..

View PostIonutAdy, on 03 December 2011 - 05:18 PM, said:

.la mine in certificatul masinii sau in cartea de identitate nu mentioneaza ce fel de becuri pot monta in far...cum am zis...reglate corespunzator becurile xenon nu pot fi deranjante...

Adica , in raspunsul de la RAR scrie foarte clar : " ... numai daca vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar .... : ... sistemul automat de reglaj în functie de sarcina, spalator "

Nu cred ca ai autoleveling si spalator . Posted Image
Lucru pe care il poate verifica orice Garcea. Posted Image
PS : asta cu csenoanele si folia prea inchisa pe geamurile fata cred ca sunt cele mai incalcate reguli Posted Image
Dacia 1310 L 1.4 62cp Argintie (1999)

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza
0

#122 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea 1,4l 8V 77Cp Active Grigio Palladio
  • An: 2008

Posted 03 December 2011 - 06:00 PM

View Postdangrig, on 03 December 2011 - 05:52 PM, said:

PS : asta cu csenoanele si folia prea inchisa pe geamurile fata cred ca sunt cele mai incalcate reguli Posted Image

Da, dar nu cred ca st periculoase cum st de ex jafurile care umbla pe strazile din Romanie, care din punct de vedere tehnic nu ar trece de nici un RAR si cu toate astea o fac, care polueaza atmosfera si care nu st sigure pt a fi conduse pe drumurile publice...
Ieri am vazut un idiot cu o dacia care scotea fum mai rau ca o fabrica, avea geamurile aburite si a acrosat 2 masini parcate si omu si-a vazut de drum de parca nu s-ar fi intamplat nimic
Ca sa facem haz de necaz: mai sigur e sa umbli intr-o masina cu folie neagra pe fata decat in una cu geamuri aburite :)

This post has been edited by IonutAdy: 03 December 2011 - 06:04 PM

0

#123 User is offline   Diomet 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:All
  • Marca: FIAT/Toyota
  • Model: Linea/Yaris 1.4 77CP Dynamic/1.4 90 D-4D

Posted 04 December 2011 - 01:23 PM

Googleste si ai sa gasesti ca este reglemntare europeana, "csenon" fara lupa, spalator si reglare de nivel = talon luat si vizita la rar cu masina pe platforma cu becuri normale :). Din partea puneti ce vreti, dar eu va intampin pe toti cu faza lunga sau stopuri de ceata (si linea are 2 pe spate), macar sa ne chioram reciproc :)
Posted Image
Diomet
0

#124 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 04 December 2011 - 01:29 PM

View PostDiomet, on 04 December 2011 - 01:23 PM, said:

Din partea puneti ce vreti, dar eu va intampin pe toti cu faza lunga sau stopuri de ceata (si linea are 2 pe spate), macar sa ne chioram reciproc :)

Atunci eu iti doresc sa intampini in trafic numai din aia mentionati de mine mai sus :) ca poate aia nu st asa de periculosi

This post has been edited by IonutAdy: 04 December 2011 - 01:31 PM

0

#125 User is offline   Diomet 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 04 December 2011 - 03:31 PM

O vechitura care scoate fum sau una aburita nu cred ca facut atat de multe accidente cate fac niste dobitoci care orbesc si spun asta din experienta celor multi km, drumuri si accidente vazute. Recent a trebuit sa duc o masina cu astfel de faruri in celalalt capat de tara si mi-am luat flashuri si vedeam cum incetinesc destul de multi in fata mea...

Vrei neaparat csenoane, asteapta sa scoata baietii de la www.dectane.de faruri cu lupa si pt Linea, dai 200-250-300 euro, le montezi, faci un reglaj calumea si iti urez doar rezervor plin si drumuri fara gropi :)

Astfel de becuri sunt de altfel pt faruri unidirectionale ceea ce o oglinda nu face.
Posted Image
Diomet
0

#126 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 04 December 2011 - 03:48 PM

View PostDiomet, on 04 December 2011 - 03:31 PM, said:

O vechitura care scoate fum sau una aburita nu cred ca facut atat de multe accidente cate fac niste dobitoci care orbesc si spun asta din experienta celor multi km, drumuri si accidente vazute. Recent a trebuit sa duc o masina cu astfel de faruri in celalalt capat de tara si mi-am luat flashuri si vedeam cum incetinesc destul de multi in fata mea...

Nu am vazut nici o stire despre accidente cauzate din ce spui tu...in fine...o sa fie tot timpul unii pro si unii contra...nu vreau sa ma contrazic! Fiecare face ce vrea si e raspunzator pentru ceea ce face!
0

#127 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea

Posted 04 December 2011 - 05:23 PM

N-am inteles niciodata mania unora de impodobi masina cu fel si fel de chestii inutile si deranjante pentru ceilalti participanti la trafic. Mai degraba pun deoparte banii pentru eventuale reparatii cind va fi nevoie, decit sa-i cheltui pe astfel de lucrui inutile, care in majoritatea cazurilor sunt chinezarii ieftine care au o durata de viata mai mica decit o flansa de amortizor Linea.

Dar fiecare face ce vrea, doar sunt banii lui. Eu in 2,5 ani de cind am masina, am aprins farurile de ceata o singura data, iar CD inca n-am bagat in instalatia audio. Anul asta am cheltuit 8700 lei pe carburant si am parcurs 23180 km.
0

#128 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 04 December 2011 - 05:30 PM

View Posteasy_rider, on 04 December 2011 - 05:23 PM, said:

Mai degraba pun deoparte banii pentru eventuale reparatii cind va fi nevoie, decit sa-i cheltui pe astfel de lucrui inutile, care in majoritatea cazurilor sunt chinezarii ieftine care au o durata de viata mai mica decit o flansa de amortizor Linea.
Dar fiecare face ce vrea, doar sunt banii lui. Eu in 2,5 ani de cind am masina, am aprins farurile de ceata o singura data, iar CD inca n-am bagat in instalatia audio. Anul asta am cheltuit 8700 lei pe carburant si am parcurs 23180 km.

Nu era vorba in acest topic de cat ai cheltuit tu sau altii si nici de faruri de ceata si nici de cat ai chelltuit tu pe carburant...de 3 ani am pus xenon pe masina si nu mi s-au ars becurile daca tot vorbim de durata de viata!
Apropo farurile de ceata pt asta st...pt a fi folosite pe ceata...nu inteleg ce treaba au astea cu xenonul...in fine...te-ai trezit si tu aiurea sa vorbesti

This post has been edited by IonutAdy: 04 December 2011 - 05:31 PM

-1

#129 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 04 December 2011 - 06:05 PM

Scuze chiar a fost offtopic!
Am dat doar un exemplu ca in loc sa bag banii in ceva inutil ca farurile xenon mai degraba circul cu masina.
Dar asa cum am spus, mie personal inseamna mai mult 5 plinuri (cam atit este contravaloarea farurilor xenon nu?) decit sa-mi fac din masina pom de Craciun.
1

#130 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 04 December 2011 - 06:11 PM

View Posteasy_rider, on 04 December 2011 - 06:05 PM, said:

Dar asa cum am spus, mie personal inseamna mai mult 5 plinuri (cam atit este contravaloarea farurilor xenon nu?) decit sa-mi fac din masina pom de Craciun.

Vezi, de asta nu este bine sa vorbesti in necunostinta de cauza...cu un simplu search pe google ai fi vazut ca o instalatie din asta costa de la 200 lei in sus...pe mine m-a costat acum 3 ani 300 lei cu montaj inclus si nici pana acum nu am avut probleme cu ea, nu am avut probleme cu cei din trafic pentru ca tot timpul am grijha sa nu folosesc luminile prea sus pt a fi deranjant pt ceilalti participanti la trafic...
0

#131 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 04 December 2011 - 06:25 PM

Poate esti exceptia care intareste regula. Crede-ma daca faci zilnic aproape 100 km dai de tot felul de imbecili care nu sunt in stare sa-si regleze farurile, sa nu spun ca cca 30% din masini sunt chiori, adica unul din faruri bate sus de tot, celalalt abia daca lumineaza. Acum iarna este si mai nasol, deoarece plec si vin acasa pe intuneric.
Majoritatea celor care orbesc au faruri cu lumina aceea albastra gen xenon (cred ca au doar becuri cu lumina rece, nicicum xenon) si din aceasta cauza sunt cu total impotriva modificarii instalatiei de iluminat si as fi bucuros sa vad si pe militieni impartind amenzi pentru cei cu instalatii neomologate si pentru cei care circula cu farurile de ceata.
Toata stima pentru cei, care isi intretin masinile si le pasa si de ceilalti, dar in Romania astfel de soferi sunt foarte putini. Majoritatea sunt cocalari care n-au anvelope de iarna sau frine, dar au xenon, sau ma rog, becuri cu lumina rece.
Pentru mine masina este doar un obiect, imi fac treaba zilnica cu ea. Din aceasta cauza nu consider necesara nicio investitie suplimentara in ea.

PS: ultima data (parca cu 4 ani in urma), cind m-am uitat din curiozitate o instalatie xenon omologata pentru faza scurta si lunga era undeva pe la 1000 de lei (cu montajul inclus). De atunci probabil au aparut mai multe firme, a venit si criza astfel pretul a mai scazut.

Sorry, s-a facut prea lunga postarea. Daca bate la ochi, un moderator poate sa-l stearga.
0

#132 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 04 December 2011 - 06:30 PM

View Posteasy_rider, on 04 December 2011 - 06:25 PM, said:

Poate esti exceptia care intareste regula.

Cum am mai spus...nu vreau sa intru in polemica cu nimeni...ce vreau sa spun este ca recomand xenon aftermarket si daca il folositi cum trebuie nu deranjati nimeni...dar asta tine de buna educatie a fiecaruia!
0

#133 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP
  • An: 2005

Posted 05 December 2011 - 11:24 PM

View Posteasy_rider, on 04 December 2011 - 06:25 PM, said:

cind m-am uitat din curiozitate o instalatie xenon omologata pentru faza scurta si lunga era undeva pe la 1000 de lei

Nu exista instalatie omologata after-market. Sunt doar faruri cu totul omologate, insotite cu spalatoarele din spoiler impreuna cu senzorii de nivel de pe punti.

Am xenon montat de mine pe masina, am faruri cu lupa, insa le-am reglat incat faza scurta imi bate la maxim 4 metri de masina, fac spranceana astfel incat sa bata mai departe in dreapta pentru pietoni, si sincer n-am primit nici un flash..

Unui far simplu fara lupa, poti sa ii canti si la acordeon ca tot ii va deranja pe cei de pe contrasens. Sunt binenteles faruri fara lupa prevazute cu xenon OEM, insa au palaria din interior foarte mare, practic il acopera integral sa nu deranjeze ( ex: honda civic modeul nou, renault laguna 2, etc..) Asa ca cei cu faruri simple care se bat in piept ca ei nu deranjeaza.. ca le au reglate.. = 0 ! Bineee.. acum ca sunt multi care au si far cu lupa..dar le ridica in stil tzaranesc, cocalaresc sa bata la etajul 3.. e partea 2.. dar asta tine de intelectul fiecaruia.
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP
0

#134 User is offline   Diomet 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 06 December 2011 - 10:27 AM

View PostDeViAnS, on 05 December 2011 - 11:24 PM, said:

( ex: honda civic modeul nou, renault laguna 2, etc..)

Fiat Stilo
Posted Image
Diomet
1

Share this topic:

• 5 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic