== CLUB FIAT ROMANIA==: Probleme ambreaj - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 13 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Probleme ambreaj

#1 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:Italian cars, computer, digital imaging and women
  • Marca: Mitsubishi
  • Model: Mitsubishi Colt 1.5 D-ID 95 CP
  • An: 2006

Posted 13 March 2007 - 05:39 PM

Fratilor va anunt pe aceasta cale, ca ieri, mi-a murit ambreiajul.
patina usor de cateva zile iar ieri mi-a patinat pana n-a mai plecat masina de pe loc!
In viteza e ca si pe liber!

Sunt distrus mai ales ca m-a prins fara bani in buzunar!
Masina a fost dusa la un amic la service si depozitata!

Ne-am apucat noi de treaba dar nu am stiut cum sa dau planetarele jos!

Am fost surprins ca in cutia de viteze era doar un fir de ulei ceea ce ma face sa cred ca a mers pe uscat cam mult si are uzuri ca la nebuni!

Nu stiu ce sa ma fac, sunt pur si simplu distrus! Iubesc masina asta mai ceva ca pe nevasta-mea!

Am inteles ca se schimba tot chitul odata, nu poti cumpara subansamble!
Ferodouri nu ai cum sa bati ca nu e dacie, si banuiesc sa sunt lipite!

Asptept si eu vreo idee!

Sunt mort si inviat!

Acum inteleg de ce masina mea nu prea avea viata in ea...stiti ca va spuneam eu!
Dar nu se simtea ca patineaza! Uite a intr-o saptamana, m-a lasat de am plecat tractat de un ESPERO!
0

#2 User is offline   bocancel 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea Dynamic
  • An: 2007

Posted 13 March 2007 - 05:58 PM

Sal,eu l-am schimbat de curand,mai ieftin ca la autoitalia nu am gasit,la Perugia mai exact pe 1 Dec am fost eu,kit-ul era in jur de 500 lei dar manopera m-a spart cu 2 litri de ulei la cutie schimb cu tot,a facut in total 1320 lei,deci daca ai vre-un service bun unde sa schimbi iti recomand piesele de la autoitalia si sa il montezi unde te tine buzunarul.Ca pret piese am cautat destulla Augsburg era vre-o 1100 sau 700 in fuctie de producator.La altii deloc.Vezi epforum,masini.ro unde am discutat si eu la vremea respectiva,edte o discutie mai ampla dar ca pret ,tot kit-ulmaiieftinnu m agasit deloc altundeva.
Bafta si sa imi zici ce ai rezolvat!
Fiat Albea 1,4-77CP personal car
Suzuki Ignis 1.3-93CP VVT a fost odata
Sandero 1,4-75CP company car
0

#3 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:girls,girls,girls
  • Marca: Chevrolet/Dacia
  • Model: Kalos 94hp/Logan DCI

Posted 13 March 2007 - 06:14 PM

Si erai asa de entuziasmat cand ai adus-o :(.
Pe mine ma pune pe ganduri lipsa de ulei. Daca masinuta ti-a papat in 3 luni, 3 litri, inseamna ca ai probleme destul mari cu ea. Mai nasol ... n-ai observat. Probabil ca-ntre timp ai mai si forjat-o ceea ce a dus la patinarea totala a ambreiajului.

Dec 21 2006, 06:31 PM
Post #19 |
Ce s-a intamplat cu uleiul? M-am dus la Auto Ferrara sa cumpar ulei, iar acolo s-a produs o neantelegere. Eu am intrebat: "Cat ulei intra la Fiat Punto 1.2 16v?" iar omul mi-a raspuns: "4 litri" in sensul, sa cumpar eu 4 litri.
Eu am cumparat 5 si m-am dus sa-l schimb.
Acolo am pus 3 litri initial, am asteptat putin si am vazut ca pe joja nu se ridicase deloc. Replica mecanicului a fost: "Daca a zis 4, punem 4". Astfel am ajuns in Punto cu 4 litri de ulei.
Dupa ce s-a intamplat asta (acum 2 zile) tot nu eram eu impacat cu ideea. Am luat cartea sa si am citit: 3.2 l. Deci era cu mult peste nivel! Ma uit pe joja: cu mult peste nivel! Astfel azi am fost si am dat jos 800g ulei.

Ce-ti mai ramane de facut e sa schimbi setul de ambreiaj, si ca sa nu fiu rau :) am sa trec aici un nr de telef. unde sa te interesezi ptr. niste preturi bune.
Depozit central
021 2405063
031 6200567
Adresa:
Şos. Ştefăneşti nr. 4
077190 Voluntari, Ilfov

sau persoana de contact pentru Braila

Ovidiu Tănase 0722 568 020 - suna-l si spunei durerea.

P.S. Sa ne spui si noua daca ai gasit.
Posted Image
0

#4 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:interese diverse
  • Marca: Fiat
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 13 March 2007 - 08:13 PM

Si eu am aceeasi problema cam de o luna de zile si o acuta lipsa financiara.Asta e, mai astept sa schimb chitul de ambreiaj(deja a inceput sa o ia pe aratura si placa de presiune) si ma bucur de "multii" caiuiti care imi "propulseaza" acum masina.
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#5 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Punto 1,2 16V 81Cp 5 usi
  • An: 2000

Posted 13 March 2007 - 08:58 PM

stai relax
NU EXISTA kit complet neaparat de schimbat ..se pot cumpara pe bucati (nu te lua dupa unii neavizati sau care vb din auzite)
Cu un disc de ambreaj te pot ajuta eu....mai ales ca il ai identic cu al meu si este ca nou ...l-am cumparat ca boul,l-am schimbat...m-am luat dupa altii :wallbanger: (de bani imi dai jumate cat costa din cel nou cand ii ai nu e prbl)in schimb nu stiu ce faci cu placa de presiune ...a mea este distrusa :( ca si rulment,(ti le trimit si p'alea vezi care si cum este diferenta intre cele 2 )dar daca iti mergea usor ambreajul o poti folosii pe a ta ca si rulmentul.. cu toate ca acel rulment ti-as propune sa il schimbi (sau daca nu are uzura vezi daca o ungere il face aproape de nou)

Cat despre shimbul ambreajului nu imi aduc aminte sa fii scos planetarele doar cutia de viteze a deplasat-o un pic...

Revin maine cu noi info.despre cum a fost schimbat discul ...dupa ce voi vorbii cu mecanicul...

View PostSovereign69, on Mar 13 2007, 05:39 PM, said:

Nu stiu ce sa ma fac, sunt pur si simplu distrus! Iubesc masina asta mai ceva ca pe nevasta-mea!

Stai linistit este o operatiune normala mai ales la acest model intre 65.000-80.000km (mecaniii de la fiat au spus-o)
Sa te uiti neaparat la simeringul de la cutia de viteze sigur pe acolo a curs ulei...(ciudat este ca daca nu aveai ulei ...trebuia ori sa fluiere sau sa iasa din viteza) vezi ca intra 1,8 litrii in cutie ...iti propun sa ii pui o solutie in ea(imi scapa cum se numeste dar e buna)...se pune ca tratament care a dat roade in cutiile la matiz care au aceasta prbl.cu intrarea in viteze si agatatul...(un fel de Dura lube)

P.S Sper ca nu intra nevasta ta pe forumul asta...ca poate mai scapi de o grija ;)

Bafta
0

#6 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Model: Albea 1.4

Posted 13 March 2007 - 09:51 PM

View Postbocancel, on Mar 13 2007, 03:58 PM, said:

Punto II-1.3 Multijet 94CP

@Bocancel, motorul are soft original sau e chiptunat? Ca poate si de la asta s-o fi tras sfarsitul ambreiajului!
@Sovereign69 - cati km avea mai exact masina cand a picat ambreiajul?
0

#7 User is offline   fedaykin 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Grande Punto, 1.3 MJet

Posted 13 March 2007 - 10:36 PM

View PostCip, on Mar 13 2007, 09:51 PM, said:

@Bocancel, motorul are soft original sau e chiptunat? Ca poate si de la asta s-o fi tras sfarsitul ambreiajului!

Cum asa? Se uzeaza ambreiajul mai repede daca e cipuit?
(moderatorii pot muta discutia despre ciptuning si ambreiaje in alta parte, daca e cazul)
0

#8 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 14 March 2007 - 12:51 AM

nu are nici o legatura una cu cealalta, cipul actioneaza numai la parametrii: benzina/ aer iar ambreajul la cutie...
Ambreajul se uzeaza cel mai rau la
* plecari tip "scart"
* stat cu el apasat cand masina este in viteza
* schimbat vitezele fara sa se apese toata cursa.
0

#9 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 March 2007 - 09:22 AM

Va multumesc la toti, sunteti prea tari!
Acum sa iau pe rand.
Zair daca este aceelasi ambreiaj ti-l iau eu. PM cu telefonul tau ca sa vorbim! Iti mutlumesc pentru suport, despre nevasta stai calm! E mult prea ocupata:)))))
Hyp3rion, sa stii ca lipsa uleiului nu este recenta. Cutia mea de viteze este curata, nu curge. Ma face sa cred ca nu l-a avut mai demult.
In plus de asta o cutie fara ulei huruie. A mea era foarte finuta!

Daca nu s-a rupt nimic presupun ca nu o sa am probleme. Picul de ulei care l-a avut cred ca a gresat suficient pinioanele vietii.
Am forjat masina ce e drept, dar era ea obosita in ambreiaj mai demult.

Masina a pierdut ambreiajul la 96.000 km, ca sa stiti si presupun ca este cel original.

Hei hei, Hyp3rion... discutia citata de tine se referea la uleiul din motor! Nu din motor pica.. In cutia de viteze nu am gasit ulei!

Confirm ce a zis ZaiR despre chiptuning.. n-are nici o legatura, ganditi logic!
0

#10 User is offline   bocancel 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Albea Dynamic

Posted 14 March 2007 - 09:27 AM

Acum are cip inainte nu avea ,ambreajul s-a stricat acum 3 luni!Cip am de 2-3 saptamani!
La 60.000 s-a stricat ambreajul ,dar s-a stricat de tot,ca nu mai putream sa merg deloc cu ea,dupa ce am schimbat kit-ul am constata ca discul era singurul care mai mergea restul:rulmetul si placa:varza.
Uleiul la cutie l-am schimbat,nu se pierduse!
Fiat Albea 1,4-77CP personal car
Suzuki Ignis 1.3-93CP VVT a fost odata
Sandero 1,4-75CP company car
0

#11 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 March 2007 - 09:33 AM

Fratilor as vrea sa aflu si eu detalii despre schimbare. Poate nu trebuie sa dau cutia jos! In primul rand vreau sa o fac eu cu niste ptieteni ca nu ma tine portofelul deloc acum. Am avut belele!

Daca s-ar da putin cutia la o parte cum am vazut mai sus ar fi super.

Eu am planetare cu 4 suruburi care presupun ca se greseaza din cutie si atunci cand umbli acolo trebuie sa dai si uleiul afara (bine ca eu nu mai am, asta e altceva).
Problema este ca nu am acces la acele 4 suruburi! Doar la doua din ele! N-ai absolut nici o pozitie in care sa le desfaci! Mi se pare aiurea rau!

bocanel tie daca zici ca te-a lasat asa, te-a lasat oarecum brusc! La mine sigur este discul picat, adica imi patina tata, il simteam cum aluneca! Nu cred ca ar fi placa de presiune ca aia face altfel, rulmentul altfel!

E posibil ca voi schimba absolut tot kit-ul dar pana nu o faram nu pot vedea ce-i inlauntrul ei!

Va salut!
0

#12 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 14 March 2007 - 10:28 AM

Placa de presiune este dusa daca merge foarte greu pedala de ambreaj, rulmentul daca huruie cand apesi ambreajul..iar ambreajul cand patineaza.

Sovereign69 ti-am dat PM
0

#13 User is offline   radex 

• Marca: -

Posted 14 March 2007 - 11:54 AM

View PostZaiR, on Mar 14 2007, 12:51 AM, said:

Ambreajul se uzeaza cel mai rau la
* plecari tip "scart"
* stat cu el apasat cand masina este in viteza
* schimbat vitezele fara sa se apese toata cursa.

Zair as mai adauga o greseala de folosire a ambreiajului: dupa ce ai schimbat o treapta si continui sa rulezi cu aceea,mentii calcaiul in podea si varful sprijinit de pedala de ambreiaj,chiar daca ai impresia ca nu-l apesi,cativa mm tot scapa,din greutatea piciorului.fiecare pedala de ambreiaj are un anumit joc,iar in momentul in care faci aceasta greseala,modifici punctul de intrare a motorului,se va modifica punctul de decuplare,implicit un patinaj prematur al ambreiajului.tocmai de aceea pt a evita aceasta problema se tine piciorul pe footrest,pe contraaripa.

Later edit: mi se pare ciudat de problema pe care o zicea cineva cum ca la punto ambreiajul se cam duce la 60-70.000 km.am vazut si cu 120.000 km fara aceasta problema

nu mai cita postul anterior in totalitate

This post has been edited by icet: 14 March 2007 - 03:24 PM

0

#14 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 14 March 2007 - 01:42 PM

Pana la urma se desface cutia si planetarele :( cel putin la mine asa a facut...
0

#15 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 15 March 2007 - 01:22 PM

Mai fratilor, ce sa o mai intindem atat! Depinde mult si de fiecare sofer in parte. Daca am vazut masini cu ambreiaje de 200.000km asta nu inseamna ca a mea are o problema in plus!

Este firesc, iar ambreiajul este consumabil pe masina!
Nu am ce sa fac.
Problema este ca tocmai sambata desfac masina si va spun sincer ca sunt distrus! Simt ca nu mai pot!
Sunt legat de maini si de picioare!
Pai daca ar fi sa-mi rezolv problemele cu taxiul dau faliment, iar sa le rezolv cu mijloace de transport in comun, pierd toata ziua fara sa fac nimic!

M-a distrus pur si simpluuuuuuuuuu!
O urasc deja!
0

#16 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 15 March 2007 - 10:52 PM

Ce entuziasmat erai la inceput si acum esti asa de pesimist.....
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#17 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 16 March 2007 - 11:15 AM

:offtopic: ii trece dupa ce o vede facuta ;) are deja disc de ambreaiaj :thumbl:
0

#18 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:interese diverse
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 16 March 2007 - 09:38 PM

Pentru cei care au facut deja schimb la chitul de ambreiaj. cat a costat manopera si unde?
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#19 User is offline   MihaiM 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Kia
  • Model: Cee'd 1.4 109CP

Posted 17 March 2007 - 12:19 AM

View Postradex, on Mar 14 2007, 11:54 AM, said:

Later edit: mi se pare ciudat de problema pe care o zicea cineva cum ca la punto ambreiajul se cam duce la 60-70.000 km.am vazut si cu 120.000 km fara aceasta problema

La mine s-a dus la 68.000.

Atentie insa!!! La cei cu ceva zeci de mii la bord, inainte sa dati jos ambreiajul, verificati daca nu ucmva s-au dus tampoanele cutiei, caz in care, masina se hurducaie la plecarea de pe loc. Eu am patit si deoarece mecanicul n-a observat tamponul rupt, a diagnosticat ca de vina e ambreiajul. AStfel, l-am schimbat dupa numai 15 mii km cu unul Sachs. Acum cel vechi, Valeo zace pe sub pat.

Manopera la 2.7 mil e la Van International, un service pe langa Stadionul Olimpia

This post has been edited by MihaiM: 17 March 2007 - 12:31 AM

ex: Punto 1.2 16V - my best friend ever
0

#20 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 18 March 2007 - 06:48 AM

Multumesc tuturor si multumiri speciale lui ZaiR care e super-coleg forumist. Discul il am de la el, sa vad acum parerea unui prieten de-al meu, chipurile inginer auto.
Am farmat la FIAT muuult ieri si operatiunea s-a insotit cu evenimente neplacute. Mi-a rupt un prieten un sensor de ABS stanga fata. Acum ma uit cat costa pentru ca mi-l va cumpara el. Mi se pare foarte corect mai ales ca l-am rugat sa nu insiste si sa mi-l dea jos din cuple de sus.

Simt ca o iau razna fratilor! A trebuit desfacuta galeria de evacuare deci pe lista mai trecem si garnitura de la galerie.

E o adevarata aventura sa stiti!
0

#21 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 19 March 2007 - 05:03 PM

Salutare,
Ieri am reusit sa scoatem cutia de pe masina.
Fara nici o indrumare, am decis sa dam cutia jos cu tot cu planetare si atentie, fuzete, pentru ca nu puteam risca sa le desfacem din suruburi. Planetarele par ca fac parte din grup si va dati seama ca nu mai aveam noi nici o sansa sa reglam grupul cum a fost, singura fiind "a mano" si nimeni nu e mai smecher decat producatorul la treaba asta.

Aventura mare a fost deoarece nu s-a putut scoate un surub pana ce nu am dat galeria de evacuare jos cu tot cu catalizator.

Garnitura s-a distrus la scoatere cum era si normal, deci mai trec pe lista si o garnitura de galerie.

Pe roata stanga am desfacut amortizorul de sus si l-am dat afara cu totul pentru ca oricat am fi incercat sa dam jos acele doua suruburi de-l prinde de amortizor nu a fost posibil! Erau atat de intepenite incat le-am dat afara cu mult degripant si ciocane grele in cap!

Planetarele sunt pe ace asa ca, aviz amantorilor, atentie sa nu vi le scoateti din lalea!

Dupa cum va spuneam mai sus, s-a rupt si un sensor de ABS si astept inca o solutionare mai ieftina decat cel nou.

Pana la urma am economisit manopera de ambreiaj dar am pierdut in alta parte!

Ce am gasit acolo? Pai nimic deosebit!
Discul era foarte teapan ca structura, ferodouri bune, per ansamblu mult mai teapan decat cel care mi l-a trimis colegul nostru, iar asta m-a surprins.

Ce se intamplase?

Rulmentul se gripase pe ax, si oricate pedale am facut eu atunci nu s-a mai ambreiat masina. Discul a ramas depresat si nu ma mai puteam deplasa cu ea.

Placa este super terminata, stramba deja, rulmentul la fel! Discul se poate reutiliza.
Daca sunteti amatori de discuri de FIAT sa-mi scrieti.

Am comandat ambreiaj si dintre LUK si SACHS am ales LUK la sugestia colegului vostru care mi-a zis ca sunt putin ma "tapene" decat concurenta!

Maine la 10:30 vine kit-ul! Pretul a fost de 630 RON, reteaua EUROCAR.

Mai ramane sa rezolv cu sensorul de ABS.

Am observat ca bratul de la roata este turnat si este cu tot cu pivot asa ca in caz de doamne fereste, o sa ma coste sa ma indoaie!

Va tin la curent cu ce se mai intampla!
Salut!
0

#22 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:girls,girls,girls
  • Marca: Chevrolet/Dacia
  • Model: Kalos 94hp/Logan DCI

Posted 19 March 2007 - 07:10 PM

@Sovereign69, pune si niste poze mai detaliate sa vedem si noi. Succes in continuare cu masinuta.
Posted Image
0

#23 User is offline   S0v3r3ign69 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 22 March 2007 - 02:13 PM

Da tata, o sa pun si poze! Pana una alta sunt darmat!

Hai sa va mai povestesc ce s-a mai intamplat!
Deci faza cu senzorul nu e noua! Am cautat zilele astea senzor de mi-a venit acru! Nici o sansa! Singura sansa este sa-l cumperi nou! Imi pare rau pentru fraierul care mi l-a rupt, care se mai crede si inginer auto si o sa-l plateasca! Chiar nu ma intereseaza!

Idiotul in curtea caruia am depus masina, o tot tergiverseaza! I-am explicat ca am nevoie de masina: nu frate ca ramane pe sambata! Problema este ca eu cunosc marfa si m-as mira al dracului de tare sa fie gata sambata!

Ieri am reusit si pe noapte (ca de, omul cica are servici si ma-sa care e o psihopata ciudata nu ma lasa in curte sa lucrez la masina, cu toate ca ne cunoastem de ani de zile si stie ca nu as fura nici un surub) sa montez ambreiajul.

Am pus discul, am centrat cu o priza de FIAT 850 care merge la fix, am strans imbusurile. Am montat si rulmentul pe furca, nu fara evenimente intrucat, acel rulment are doua clip-uri de plastic care chipurile tin rulmentul pe furca. Unul din ele s-a rupt, pentru ca eu am crezut ca se monteaza prin presare. In realitate (da-i doamne mintea romanului de pe urma), trebuia trasa furca inspre exterior si cu bagare de seama bagata intre acele clipuri de plastic.

Este irelevant oarecum, intrucat sistemul functioneaza si asa, iar, pe de alta parte, din cate observ eu, furca nu are arc de revenire asa ca acel rulment mai mult ca sigur ca se arunca afara cat de cat din cauza turatiei soarelui, lucru care se realizeaza si fara acele sisteme de prindere pe furca.

Nu in ultimul rand am fost la reprezentanta la FIAT Galati si mi-au spus ca este irelevant ce mi s-a intamplat intrucat acel rulment se roteste tot timpul, ca sta in placa!

Ei bine, chiar nu ma mai intereseaza acum! Bani pe alt rulment nu dau orice ar fi. In alta ordine de idei, cand am demontat rulmentul din cutie, l-am scos ca pe o saiba, si nu era prins de nici o furca!
Detalii!

Haideti acum sa va spun ce ma seaca!
E drept eram in pana de bani, dar sa stiti ca scumpul mai mult pagubeste. Un service de oameni normali imi lua 2 milioane. M-am zgarcit la cele 2 milioane ok? Ei bine, nu chiar! Daca nu era idiotul asta de "chipurile" prietenul meu care sa insiste sa fac masina cu el, eu ma duceam la service fratilor.
Eu cred ca tampitul asta este si invidios din total alte cauze!
S-a invitat sa ma ajute, bun! Pai frate hai dracului sa o dam gata!
Cat ne ia sa montam cutia pe masina? O trantim, o prindem in suruburi, dau cheie si am plecat!

Am economisit doua milioane? Nu chiar! Am pierdut 3.7 milioane, ca mi-am distrus un senzor din cauza unui cretin incompetent care nu m-a ascultat sa dam drumu la senzor din cupla, si a insistat sa-l dea afara din fuzeta!
In obiect de plastic cu fir, tu dai cu ciocanul si cu dalta?
Sa fim seriosi!
Desi am insistat sa nu umble acolo, pana la urma tot mi l-a rupt!

Am pierdut si doua saptamani de lipsa masina, maine incep si ploile, deci presupun ca nici sambata nu se va putea, nu pot sa iau masina ca o luam dracului de o mie de ori si o duceam la un service, ca n-am tren de rulare pe fata!

Acolo nu pot sa ma duc ca ...sa dea dracu, singur fratilor o puneam, singur ma chinuiam!

Nu mai stiu ce sa fac pe unde sa apuc! Sunt la mana unor incompetenti idioti!
I-am facut si oferta: ba iti dau bani, hai dracului sa o facem! nu se poate inca!

O iar razna!
Azi am tipat si la nevasta-mea.. m-am luat de toata lumea m-am certat, ...mai bine ies dracului pana nu ma cert si cu voi!

O perioada de tot rahatul si de toata mizeria!

Ciao copii..
-1

#24 User is offline   radub 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat Punto 16V
  • Model: Emotion
  • An: 2003

Posted 12 October 2007 - 08:46 AM

Cei care si-au schimbata recent ambreajul la ce service l-au schimbat, cat a durat si cat a costat?(am vazut ca kitul Valero este destul de comun)
0

#25 User is offline   schumy 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto

Posted 12 October 2007 - 10:52 AM

eu nu l am schimbat la reprezentanta si bine am facut, baietii au fost foarte prompti[m au programat la 9 dimineata si la 12 m au sunat sa vin dupa ea timp in care au schimbat kitul de ambreiaj, un capat de bara si uleiul de la cutia de viteze]toate piesele plus manopera...700 RON!!! :biggrin: .
In ceea ce priveste kitul e Valeo pentru ca banuiesc ca masinile ies din fabrica cu ambreiaj Valeo...la fel ca si farurile etc.
Un alt kit de ambreiaj este sachs care este la pret dublu fata de Valeo si este "Made in Germany".

0

#26 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 October 2007 - 03:00 PM

Stai linistit pe acel Sachs daca te uitai atent pe el iti scria Valeo (adica este cu licenta)..sper sa fie de calitate mai buna
0

#27 User is offline   raduku_moto 

Posted 11 November 2007 - 06:21 PM

Am un Fiat Punto din 2000, motor 1,2 8v.
Problema e urmatoarea...masina am luat-o second din germania la 98.000km.Am schimbat discul de ambreiaj pe la 110.000 pt ca cu treapta 2 de viteza pe la 60-70km/h se tura in gol daca tineam acceleratia constanta,daca ridcam piciorul se simtea o smuncitura...ok..deci am schimbat discul, problema s-a rezolvat..mergea mult peste 80-90 cu a 2-a fara sa patineze(nu sunt omul care chiunuie masina dar un test a fost necesar)...dupa vreo 2000km aceeasi problema...patineaza ambreiajul...ma duc la alt mecanic(de data asta un service autorizat) care imi spune ca de fapt trebuia schimbata si placa si rulmentul inca de prima oara...injur in gand si fac comanda de alt kit de ambreiaj..(complet de data asta)...il schimba..toate bune...mai trec 3000km....acum aceeasi problema...nu stiu ce sa-i mai fac...astept parerile voastre...orice e binevenit..
0

#28 User is offline   schumy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 November 2007 - 06:47 PM

adica ai schimbat kitul de ambreiaj si au reaparut simptomele??? :scarpin:

0

#29 User is offline   raduku_moto 

Posted 11 November 2007 - 07:12 PM

da..dupa 2000km
nu stiu ce sa-i mai fac....l-am sunat pe baiatul de la service, a zis ca nu are cum sa patineze iar....
daca ma poate ajuta cineva sa-mi dea add pe mess la ID raduku_moto pt a vb mai rpd..

This post has been edited by raduku_moto: 11 November 2007 - 07:16 PM

0

#30 User is offline   raduku_moto 

Posted 12 November 2007 - 05:06 PM

am fost azi la mecanic la service...concluzia e ca sunt duse simeringurile de la motor si de la cutie..cele care "dau" inspre ambreiaj....acum sa vad ce rezolv si revin...
apropo..stie cineva ce dimensiuni au simeringurile alea???

This post has been edited by icet: 12 November 2007 - 11:00 PM

0

Share this topic:

• 13 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users