== CLUB FIAT ROMANIA==: Cutia De Viteze - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cutia De Viteze probleme la cuplare 1 - 2

#1 User is offline   Montrey 

  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 14-December 08
  • Locatie: Galati
  • Marca: Albea 2006
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 06 March 2009 - 10:21 AM

Conduc o Albea 2006 cu motor de 1.4 8valve , dupa ce am facut schimbul de ulei la cutia de viteze am intampinat doua probleme: cand pornesc cu motorul rece se aude un huruit nu e nici constant , nici continu si nici nu se aude intotdeauna , care in momentul cand apas pedala de ambreiaj inceteaza. SI a doua care am mai vazut si la altii pe forum , intra mai greu decat de obicei in vitezele 1 si 2 cand e rece. Uleiul folosit este 80w-90 si mi-a intrat 1,5 l . Cine se pricepe mai bine poate sa-mi dea un sfat sau sa-mi zica si mie ce se intampla !
0

#2 User is offline   Cip 

  • FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,830
  • Joined: 13-October 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 06 March 2009 - 10:28 AM

Huruitul e de la rulment. Cuplatul greu in vitezele 1-2 e normal la rece.
0

#3 User is offline   kts 

  • membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 742
  • Joined: 18-May 08
  • Gender:Not Telling
  • Locatie: hell
  • Marca: VW
  • Model: Jetta TDI
  • An: 2009

Posted 06 March 2009 - 10:35 AM

80W-90 nu este recomandat pentru cutia noastra. Pune ce ti-a mai ramas din uleiul ala intr-un pet, baga-l in frigider si vezi dupa o vreme cum arata. Incearca 75W-80 GL4+ sau daca te lipsesti de 100 de lei (50 lei litru), incearca Mobil 1 Racing 4T 10W-40. E evident pentru motociclete dar bate orice ulei pentru c.v. de pe piata.

http://www.clubfiat.ro/forum/index.php?s=&...ost&p=70120
http://trilulilu.ro/00070707000
Multumesc Richard Dawkins & Carl Sagan!
See Yaaa!!
0

#4 User is offline   Onytzu 

  • membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 320
  • Joined: 04-May 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4
  • An: 2007

Posted 06 March 2009 - 09:51 PM

La cutia de viteze de albea se foloseste un ulei cu specificatiile 75-80 sau 75-85 !!!
In nici un caz 80-90 cine ti-a zis sa bagi uleiul asta?
Grupa asta se foloseste la diferential cand ai 4X4 !
Da-l jos cat mai repede si baga ce trebuie!
Nu ai citit cartea inainte se schimbi uleiul la cutie?
My FIAT is fantastic
0

#5 User is offline   gescu 

  • Specialist ALBEA
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,054
  • Joined: 31-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Braila/Constanta
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 8v 77cp
  • An: 2006

Posted 06 March 2009 - 11:00 PM

Eu cred ca un ulei mai gros nu-i face nimic la cutie :-j....cutia nu are orificii de ungere...sunt doar pinioanele si trenu mobil.
P.S: eu am pus si Dura lube cu un ulei mai gros si vad ca nu are nimic....este adevarat ca pana se rupe uleiu intra mai greu dar apoi merge foarte usor...nici nu imi mai agata.

This post has been edited by gescu: 06 March 2009 - 11:00 PM

0

#6 User is offline   Onytzu 

  • membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 320
  • Joined: 04-May 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4
  • An: 2007

  Posted 06 March 2009 - 11:14 PM

Odata ce face zgomot la pornire si intra greu in viteze crezi ca nu ii face nimic?
Atunci de ce fabricantul recomanda o anumita grupa de ulei?
My FIAT is fantastic
0

#7 User is offline   gescu 

  • Specialist ALBEA
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,054
  • Joined: 31-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Braila/Constanta
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 8v 77cp
  • An: 2006

Posted 06 March 2009 - 11:16 PM

Asa fabricantu recomanda Selenia...care dupa ce l-am scos din cutie era pamant....nu mai vb de motor....
0

#8 User is offline   Onytzu 

  • membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 320
  • Joined: 04-May 07
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4
  • An: 2007

Posted 06 March 2009 - 11:19 PM

Pai nu vb de marca de ulei, ci de specificatii !! 75W80 80W90... si asa mai departe!
My FIAT is fantastic
0

#9 User is offline   Montrey 

  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 14-December 08
  • Locatie: Galati
  • Marca: Albea 2006
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 10 March 2009 - 07:15 PM

Dar huruitul nu poate sa fie tot din cauza uleiului ? Nush ce sa zic ... pote ca atunci cand e rece prinde aer .... zic si eu ca nu sunt specialist ...
Rulmentul de presiune sa cada la 63000 km imi este greu sa cred , nu am tras de ea ca sa o uzez asa repede , am un vecin care are logan si la 180000 km nu a umblat la cutie in ceea ce priveste ambreiajul
0

#10 User is offline   Cip 

  • FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,830
  • Joined: 13-October 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 10 March 2009 - 07:22 PM

Rulmentul de presiune poate sa cada foarte bine la 2000 de km, asa cum poate sa reziste foarte bine 200.000 de km - mai greu de crezut, dar nu imposibil. Daca a rezistat 63000 de km, mi se pare ok in conditiile de trafic urban. Rulmentul cedeaza de obicei de la mersul cu piciorul sprijinit pe pedala de ambreiaj sau de la mersul bara la bara, unde timpii de apasare a pedalei devin din ce in ce mai enervanti!
0

#11 User is offline   gescu 

  • Specialist ALBEA
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,054
  • Joined: 31-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Braila/Constanta
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 8v 77cp
  • An: 2006

Posted 10 March 2009 - 07:29 PM

Cip daca ar fi rulmentul de presiune n-ar mai avea demaraj pentru ca nu ar mai fi cine sa impinga placa de presiune.
0

#12 User is offline   Cip 

  • FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,830
  • Joined: 13-October 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 11 March 2009 - 08:24 AM

Rulmentul isi face treaba foarte bine insa huruie fiindca a pierdut vaselina! E ca la rulmentul rotii - se invarte dar scoate zgomot. Daca asta ar fi cauza, ar trebui schimbat, fiindca la un moment dat se poate gripa!
0

#13 User is offline   Horia 

  • Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 161
  • Joined: 04-January 08
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: FIAT Albea Dynamic
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 11 March 2009 - 09:16 AM

Daca uruitul inceteaza atunci cand apesi ambreiajul clar nu e rulmentul de presiune. Acest rulment incepe sa se invarta tocmai cand apasam pedala de ambreiaj!

Uruitul tau e din cutie. Orice zgomot care dispare al apasarea pedalei de ambreiaj e din cutie. Deci pune ulei conform specificatiilor din carte si va merge ca inainte.

This post has been edited by Horia: 11 March 2009 - 09:17 AM

0

#14 User is offline   Calin_CBR 

  • Group: Members
  • Posts: 36
  • Joined: 08-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Hunedoara
  • Locatie: Hunedoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 05 May 2009 - 11:34 PM

ujdxyj
0

#15 User is offline   alex118 

  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 27-March 10
  • Locatie: braila
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2005

Posted 09 April 2010 - 09:24 PM

SALUTARE,MA NUMESC ALEX SI AM O ALBEA DIN 2005 1242 BENZINA.
AM O PROBLEMA LA CUTIA DE VITEZE:DACA PLEC DE PE LOC SAU SUNT IN MERS SI O CALC SA ZIC ASA "OMENESTE",ADICA O RIDIC USOR IN TURATIE,TOTUL ESTE OK.DAR DACA BAG TALPA MAI TARE IN EA,MAI BRUSC,INCEPE SA SE AUDA CEVA DE GENUL UNUI RONTAIT.
OARE CE SA FIE ???
VA ROG SA-MI DATI CEVA SFATURI DACA SE POATE.
MULTUMESC.


Nu mai scrie cu CAPS LOCK !

0

#16 User is offline   ionut_te 

  • Group: Members
  • Posts: 46
  • Joined: 01-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Slatina
  • Interests:Calatorii, muzica buna...
  • Locatie: Slatina
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2008

Posted 16 April 2010 - 02:46 PM

View Postgescu, on 10 March 2009 - 07:29 PM, said:

Cip daca ar fi rulmentul de presiune n-ar mai avea demaraj pentru ca nu ar mai fi cine sa impinga placa de presiune.

Aoleu! Asta da grozavie! Daca saracu' rulment ar impinge tot timpul in placa de presiune (asa cum binevoiesc unii mecanici sa il lase reglat din cursa libera), s-ar duce dracu in nici 3000 de km... Asta nu actioneaza decat atunci cand debreiezi (teoretic, daca nu stai tot timpul cu piciorul pe pedala de ambreiaj)!
Referitor la consistenta uleiului, spunea cineva mai sus ca nu conteaza vascozitatea... alta grozavie... Pinioanele alea din cutie sunt mobile multe dintre ele pe niste axe... Stau acum si ma (va) intreb: Oare ce patrunde mai usor in toate ascunzusurile, ceva mai dens sau ceva mai subtire? Un ulei mai gros nu va reusi sa isi atinga scopul decat dupa ceva timp de la pornire, cand capata ceva grade si devine mai putin vascos, iar pe timp de iarna acest timp se mareste, deci... concluzia e la voi...
Vrei să fii util cuiva? Atunci ai grijă īn primul rānd de tine īnsuţi...
0

#17 User is offline   costipl 

  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 12-September 10
  • Locatie: suceava
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2006

Posted 17 October 2010 - 12:33 PM

Salutare tuturor,
Am si eu o albea din 2006 cu 65000 km, imi puteti spune va rog cand trebuie schimbat uleiul la cutia de viteze.Pana in prezent nu mi-a facut nici o problema la cutie.
Multumesc
0

#18 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,760
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 17 October 2010 - 12:37 PM

Salut, eu am schimbat uleiul de la cutia de viteze la 2 ani.

View Postkts, on 21 January 2009 - 09:30 PM, said:

Ulei cutie viteze: (Valabil si la 1.2 16v)
SAE 75W-80, GL4+.
Dacia Oil Extra Gear, ELF TRANSELF TYPE B, ELF TRANSELF TRJ, TOTAL TRANSMISSION BV.
Inlocuire la 2 ani sau 60000km.
Capacitate 1.4 8v: 1,5l.
Capacitate 1.2 16v: 2l.


Succes! :happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

#19 User is offline   marian ag78mbc 

  • Group: Members
  • Posts: 36
  • Joined: 22-January 09
  • Gender:Male
  • Locatie: Pitesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea+GPL
  • An: 2006

Posted 21 November 2010 - 09:49 PM

Capacitate 1.4 8v: 1,5l.
Capacitate 1.2 16v: 2l.
Eu zic ca este gresit in carte scrie 1.4 intra 2l,il schimb eu saptamina asta si va spun.Am luat Valvoline 75w 80 sper sa fie bun .Mie a inceput sa imi intre greu in a2-a si a3-a dar dupa ce se incalzeste nu cind este rece sper sa fie de la asta.
Eu zic sa il schimbati ca am vazut pe forum ca ar fi un ulei foarte prost cel din fabrica.bafta si sa aveti drumuri bune. :lavolan: :lavolan:
PS: pt. a schimba uleiul va trebuie un imbus de 12 si unul de 8.furtun pt . introdus uleiul are bidonul care il cumparati.
Ti-ai luat fiat ,ti-ai luat boala de ficat!!!!!!!!!
0

#20 User is offline   Siegfrid84 

  • micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 71
  • Joined: 31-July 09
  • Gender:Male
  • Locatie: 0000
  • Marca: 0000
  • Model: 0000
  • An: 0000

Posted 21 November 2010 - 11:15 PM

La 1.2 intra 1.5-1.6 .Ma gandesc ca treapta a 5 a are camera separata si poate retine 2 300 g ulei.
0

#21 User is offline   marian ag78mbc 

  • Group: Members
  • Posts: 36
  • Joined: 22-January 09
  • Gender:Male
  • Locatie: Pitesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea+GPL
  • An: 2006

Posted 28 November 2010 - 01:49 PM

Am schimbat uleiul din cutie si cum am promis am revenit cu raspuns.In cutie a intarat 1.4 litri atit cit am si scos.nu mai pun mai mult pt. ca am patit-o cind mi-a aruncat ulei pe la semeringul cv venind din fabrica cu mai mult ulei decit trebuia.Merge bine acum adica intra bine in viteza.Uleiul era destul de uzat adica luase o culoare negricioasa nu ca cel de motor dar se apropia.drumuri bune :lavolan: :lavolan:
Ti-ai luat fiat ,ti-ai luat boala de ficat!!!!!!!!!
0

#22 User is offline   arcasul 

  • micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 54
  • Joined: 20-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Bologna, Italia
  • Locatie: bologna
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 2007 1.4 8V + GPL Tomassetto
  • An: 2007

Posted 30 November 2010 - 01:38 PM

Salut,

Stiti cumva daca se poate pune o alta cutie de viteze pe Albea? Ma refer la una cu 6+1 viteze...ma gandesc la faptul ca ar putea stoarce puterea motorului in mod mai economic.
Totul e relativ
0

#23 User is offline   gescu 

  • Specialist ALBEA
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,054
  • Joined: 31-July 07
  • Gender:Male
  • Locatie: Braila/Constanta
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea 8v 77cp
  • An: 2006

Posted 30 November 2010 - 02:16 PM

Salut! Cred ca ar merge luata de pe Grande Punto dar nu cred ca s-ar potrivi pe caroserie.Oricum tot nu ajuti cu nimic motorul.
0

#24 User is offline   ionut_te 

  • Group: Members
  • Posts: 46
  • Joined: 01-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Slatina
  • Interests:Calatorii, muzica buna...
  • Locatie: Slatina
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2008

Posted 30 November 2010 - 08:22 PM

Dintre toţi posesorii de Albea nu există doi care să o vadă în acelaşi fel...
Din punctul meu de vedere pot să vă spun că unul din plusurile Albeei este cutia de viteze (bine etajată, precizie la schimbatul treptelor)... Vă spun asta în cunoştiinţă de cauză: Albea este maşina personală, iar la servici folosesc pe fiecare zi altă maşină (Volkswagen, Skoda, Citroen, Renault, Logan). Sunt maşini cu care am făcut cel puţin 50.000 de km cu fiecare dar de fiecare dată când mă întorc acasă şi urc la volanul Albinuţei mă simt bine...
Aşa că lăsaţi-i cutia în pace... Părerea mea!

This post has been edited by ionut_te: 30 November 2010 - 08:24 PM

Vrei să fii util cuiva? Atunci ai grijă īn primul rānd de tine īnsuţi...
1

#25 User is offline   marian valcu 

  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 10-February 11
  • Locatie: brasov
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 09:58 AM

Mentionez ca am verificat uleiul la cutie si mi-sa parut ok

This post has been edited by marian valcu: 24 February 2011 - 10:04 AM

0

#26 User is offline   marian valcu 

  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 10-February 11
  • Locatie: brasov
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 12:16 PM

cunduc in fiat albea din 2007 1.4 8 valve si nu am avut nici o problema cu masina pina in prezent cand am intimpinat o problema destul de grava .Nu mai intra in marsarier si in viteza 5 decat dupa ce rulez10-15 km adica dupa ce se mai incalzeste uleiul din cutie.Care ar putea fi problema sicum o pot rezolva?
0

#27 User is offline   dio67 

  • micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 10-February 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: BUCURESTI
  • Marca: FIAT
  • Model: ALBEA 1.4
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 12:39 PM

Incearca sa schimbi uleiul.Te duci la reprezentanta Fiat si cumperi Tutela Car Technyx SAE 75W-85 (2 litri).In cutie intra 1,5 litri.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Romania - the end of choice!
0

#28 User is offline   marian valcu 

  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 10-February 11
  • Locatie: brasov
  • Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 02:06 PM

crezi ca la doar 44000km trebuie schimbat uleiul?EU am avut inainte un Focus pe care l-am tinut 3ani si am facut cu el 70000km fara sa ii dau altceva inapara de ulei de motor filtre si benzina
o saincerc varianta asta desi nu cred ca ma v-a ajuta 100 ron imi permit sa ii dau pe ulei de cutie chiar acuma ,problema se pune dece s-a intamplat asta asa brusc fara sa dea vreun semn ca ar avea ceva defect?
0

#29 User is offline   dio67 

  • micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 82
  • Joined: 10-February 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: BUCURESTI
  • Marca: FIAT
  • Model: ALBEA 1.4
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 02:42 PM

Am incercat sa-ti dau un sfat general vis-a-vis de simtomele pe care le-ai precizat...eu nu am de unde sa stiu ce ulei ai tu in cutie(marca/vechime/specificatii/cantitate)si oricum cam atat poti face singur pana sa ajungi la service.

This post has been edited by dio67: 24 February 2011 - 02:43 PM

DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Romania - the end of choice!
0

#30 User is offline   BC-92-EDI 

  • cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,760
  • Joined: 24-August 08
  • Gender:Male
  • Locatie: Comanesti
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 24 February 2011 - 02:57 PM

Salut Marian,

Cum a spus si colegul Dio67, iti recomand schimbarea uleiului la cutia de viteze.
Daca simptomele persista, ne putem gandi la o defectiune tehnica, dar pana atunci schimba mai intai uleiul.

Personal schimb uleiul la cutia de viteze din 2 in 2 ani sau din 60.000 in 60.000 de km (asa cum este si recomandat de producator).Nu este neaparat nevoie sa cumperi Tutela, poti folosii si un alt tip de ulei care respecta urmatoarele specificatii : SAE 75W-80, GL4+.
Ca si idee, cauta sa gasesti ulei exact cu specificatiile indicate mai sus.Eu am pus ulei cu o vascozitate mai mare si diferenta a fost intrarea mai grea in treapta 1 de viteza.
Ai sa observi dupa schimbul de ulei la cutie, un comportament diferit al schimbatorului de viteze.

Succes ! :happywave:
Official Club FIAT ROMANIA FACEBOOK page
0

Share this topic:


  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Anunturi Gratuite Online