Istoria Punto... despre dragostea pt. Punto si istoria acestei minunate masini
Posted 11 April 2009 - 07:48 PM
Posted 11 April 2009 - 09:22 PM
...vreau sa zic ca eu prima mea intlanire cu o italianca a fost deeemuuuullllttttt.....cand eram tanar..foarte tanar....era un Fiat 127 , masina era exceptionala mergea struna, cu toate ca avea ceva ani, vreo 15 linistit..pe vremea aia, dar din cauza unor evenimente neplacute prin '99-2000 am vandut-o...defapt taica-mi-o ca eu...na...de atunci am ramas cu FIAT in inima....iar de curand(mai precis 12 ianuarie), am ajuns si eu la
...si asta e noua mea iubire
care are cel mai de efect numar din Turda...CJ-34-GTR....34 GTR pt cine nu stie e de la Nissan Skyline GT-R 34....a 2 mea iubire
Posted 13 April 2009 - 04:58 PM
Posted 14 April 2009 - 08:41 AM
Posted 14 April 2009 - 11:40 AM
Cel cu 16 valve merge un pic si mai bine
Posted 14 April 2009 - 07:49 PM
Posted 15 April 2009 - 01:34 AM

DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Sugestii si reclamatii!
Posted 15 April 2009 - 01:40 PM
probleme nu pot sa zic ca am avut ... doar ca imi sta un martor airbag aprins...in rest doar comsumabile...tata conduce un ford mondeo acuma vrea sa il vanda sa isi cumpere un fiat grande punto...deci...
Posted 16 April 2009 - 09:13 AM
Nu exista posesor de Fiat care sa nu aiba o poveste. Fiat e o masina in a carei posesie intri accidental dar apoi nu mai renunti.
Povestea mea e simpla. Am avut o perioada in care am facut ceva invarteli cu masini. Cunoscusem un italian care venea periodic in romania si imi aducea cate o masina. De obicei aducea Opel Corsa. Odata m-a sunat si mi-a zis ca imi aduce un Punto. Am cercetat piata si am vazut ca la pretul care m-il spusese nu prea se renta, Fiatul mergand prost in perioada aia.
Dupa vre-o 2 saptamani m-am trezit cu un Punto Sporting 1.9JTD din 2002 in fata scarii, chiar daca stabilisem sa nu il ia.
Nu mi-au trebuit decat 100 de Km sa ma indragostesc si sa o pastrez. Fireste, un pic de panarama cu sotia (nu ii ajung 2 portiere sa urce in masina).
Nu pot sa zic ca e cea mai buna masina din cate mi-au trecut prin mana, dar cu siguranta ca e cea care ma unge la suflet ce mai mult. O masina ce starneste emotii.
Probleme nu prea am avut. In afara de schimbul de distributie si de ulei nu am facut nimic altceva. Am o mica bataie in caseta de directie, dar mai astept un pic.
Posted 16 April 2009 - 11:10 PM
Posted 21 April 2009 - 07:45 PM
la mine este prima masina(first love)tocmai un gandac italian
nici nu ma gandeam sa imi iau PUNTO!
am fost in piata de masini sa-mi iau masina ,polo sau golf
la astea mai trebuiau ceva$.
ne plimbam prin piata (eu,pretina,tata,cumnatu' samd)si am vazut 2 punto.
1. negru 1.2 8v 5 usi
2. gri-metal 1.9 jtd 3 usi si am ramas cu jtd-ul
la inceput nu prea ma atragea,dar cu timpul a inceput sa imi placa.
3 usi,jante 15" o tenta de sport ,cam rigida ,dar stabila
Fain carabusul.
Posted 22 April 2009 - 06:37 PM
Posted 29 April 2009 - 11:22 PM
Posted 30 April 2009 - 12:27 AM

DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Sugestii si reclamatii!
Posted 04 June 2009 - 07:01 PM
Sa incepem.
Cam prin anul 2007, ca orice tineri care doresc sa aibe propria masina, eu si inca 2 colegi de la servici...hop....dintr-o data pe site-uri sa ne uitam la masini. Cautam tot felul de masini, ieftine sa ne ajunga buzunarul. Eu...la inceput mai rezervat in ceea ce priveste masinile. Ne uitam doar de dragul de mai scapa un pic de munca. Colegii ceilalti la un moment dat...se uitau la fiaturi: Seicento, Punto. Masini mici....ce sa faci cu ele...ma gandeam...Dar insistand pe site-urile din afara si apoi pe cele din tara, ceva ceva m-a atras la Punto. Am inceput sa merg cu unul dintre colegi prin piata de masini de la noi din Zalau, tot mai des la un moment dat. Pe vremea aia nu prea vedeai multe Punto-uri prin oras....erau o raritate ( acuma e impanzit orasul de punto). Prin piata de masini ne uitam la punto-urile care erau acolo. Curiosi: cat e pretul, consum, dotari etc. Dupa cateva saptamani, stateam la povesti cu ai mei....si asa dintr-o data mi-a venit: "gata....imi iau masina....fac ce fac si fac rost de niste bani si imi iau si eu masina mea". Normal ca un PUNTO
Tin sa mentionez ca nu are foarte multe dotari ( e versiunea aia mai "cheala" de oras) .... nici nu aia conteaza foarte mult. Ce imi place cel mai mult la Punto in general este tinuta la drum, designul, si in plus sprintul care il are
Off topic: Nu vreau sa par rau, dar sunt impotriva celor care considera ca doar VW, Mercedes, BMW sunt marci foarte bune de masini. Fiatul se numara si el printre ele. Cine nu a condus Fiat nu stie! Fiat rulls!
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea.
Sa auzim numai de bine.
Masina mea...si ma mandresc cu ea
http://www.drive-tes...59/punctaj.html
Posted 04 June 2009 - 08:05 PM
Posted 10 June 2009 - 11:02 AM
Ca si multi dintre voi, a fost dragoste la prima vedere de 'masina altuia', la mine. Dar pana la urma au trecut si cele 2 saptamani, a venit 'nemernicul' si mi-a luat jucaria preferata (chiar daca usa dreaptea nu se deschidea din cauza loviturii).
Toate au revenit la normal, eu cu Clio de la lucru, timpul a trecut si eu am inceput sa uit micuta masina. Dar vremurile se schimba, mi-am schimbat si eu locul de munca si am ramas fara masina (nasol moment). Acum aveam nevoie de masina, dar nu stiam ce sa imi iau. Primul pas pe care il face oricine vrea sa isi cumpere masina, mobole.de. Masini multe, de toate modele, marcile, culorile, dimensiunile si dotarile posibile. Insa problema era alta....BANI. Eu aveam putini, nemtii cereau mult pe ele, alea pe ca mi le perminteam aveau Euro2, taxa mare de inmatriculare, si uite asa am trecut prin toate variantele mai putin...PUNTO. Cand incep sa caut Punto, vad la ele Euro4 incepand din 2000-2001, motor mic, evident prima taxa mica...Masina frumoasa, design frumos, si asa incep sa imi amintesc de cele 2 saptamani cand am condus un puntache. Din acel moment au mai trecut inca 2 saptamani de cautare pe net pana sa ajung sa-mi gasesc masina. La ora 11:00 am vorbit cu neamtul (dealer de masini, care de fapt era turc la origine) la ora 17:00 plecam din Timisoara, si a doua zi la ora 07:00 eram in fata ei, la 30 de km de Frankfurt. Si de atunci, din 19 Noiembrie 2007 sunt mandrul posesor al unui Fiat Punto.
Si bineinteles ca deabea atunci au incep aventurile cu Punto, drumurile facute de placerea, doar de dragul de a-l conduce, nervii cand trebuia sa merg cu ea la service, bucuria de a o conduce dupa ce o reparam, si asa pana in ziua de azi. Si da, daca ar fi sa o schimb doar cu una mai noua sau cu un Grande Punto.
Dupa toate masinile pe care le-am condus, si credeti-ma sunt multe (Mercedes S clase 4.2 4matic, Skoda Octavia RS, BMW 635 CSI (ala vechi), BMW119, Renault Clio 1.4, Mercedes C 280 D, Opel Corsa 1.2 automatic (2007), Passat 1.9 Tdi 130 hp automatic, Audi TT 200 hp din 2008) si lista mai poate continua pana va plictisiti, nici o alta masina nu mi-am dorit sa o conduc mai mult decat acest Fiat Punto. Defapt pe acest Punto imi doresc sa il conduc zilnic si asa zi fac. Stiti ceva? Mie chiar imi place masina asta
P.S. Sper ca nu v-am plictisit
Posted 10 June 2009 - 11:10 AM
MrEgo, on Jun 10 2009, 12:02 PM, said:
OFFtopic
O fii punto masina placuta la condus ,frumoasa si consum mic,dar ce-as mai conduce eu mertanul S classe si BMW 635 CSI de mi-ar suna apa in cap .
This post has been edited by qatalinu: 10 June 2009 - 11:13 AM
Proiectare in constructii .
Posted 26 June 2009 - 12:37 AM
Salutare!........si eu sper sa nu va plictiseasca povestea mea.Ea incepe prein primavara lui 2007 cand ma hotarasem sa-mi iau masina(prima de altfel),si cum cautam eu ce masina sa-m iau(in functie si de banii de care dispuneam)am spus ca-mi iau un cielo,desi nu ma prea incanta ideea,dar la banii care ii aveam credeam c este cea mai buna optiune.Cu timpul(aproape un an) tot cautand masina si facand rost si de mai multi bani am inceput sa-mi caut o masina mai buna decat cielo,chiar un stilo poate.Intro seara se facea sa ma duc la galati sa vad un fiat marea la unu,si dupa ce am vazut-o am mai facut o tuna prin acel oras cu un priten cu masina.Cand oprim la un semafor langa noi un fiat punto sporting ceva modificat,il arat amicului meu,de altfel si el mort dupa punto sport imi spune sa-mi ca de ce nu imi caut un punto,pt ca are consumul mic,merge bine,e frumoasa..eu hmmm..asa si asa,nu stiam daca sa-mi iau asa ceva.2 zile mai tarziu(intr-o Duminica)ajung in targ tot la galati.Ma plimb eu ce ma plimb pe acolo(eram tot cu acel amic) cand vad un fiat punto negru n 2 usi,desi el imi aratase de aceesi bani alte masini(un hyunday,un ford si nu mai stiu care masina).Eu total neinteresat de ele.Inima imi ramasese tot la acel punto.Dupa vreao 2 min eram deja in masina(punto)si ma pregateam sa fac o tura cu ea,cu total dezinteres fata de restu masinilor de acolo.Dupa inca 20-30 de minute semnam actele de vazare/cumpare ale masini si asa m-am ales eu cu un super fiat punto.De atunci a trecut 1 an si ceva si in fiecare zi sunt nerabdator sa plec ce ea la plimbare si nu prea as da-o ca si cineva care a scris mai sus decat pe un grande punto.Multe salutari la toti posesorii de punto si nu numai.
Sa auzim numai de bine!
Punto 1.2 8v SX,4 aibag-uri,inchidere+alarma si multe altele dar fara aer coditionat
Attached File(s)-----
-
Fotografii_0197__3_.jpg (803.06K)
Number of downloads: 56
This post has been edited by Ice T: 26 June 2009 - 08:13 AM
Reason for edit: foloseste butonul "Edit"
Posted 12 July 2009 - 05:18 PM
Posted 26 August 2009 - 07:22 PM
P.S. Nicu ...ce astepti???
Posted 26 August 2009 - 07:33 PM
In iunie 2005, m-am hotarat sa imi iau masina, singurul lucru pe care il stiam cu siguranta era ca vreau o masina mica, diesel, noua. Nu aveam mari preferinte, asa ca am mers si am testat: Fiesta, 206, Polo, Ibiza, Fabia, C3, Corsa, Micra si Yaris.
Concluzia, nu imi permiteam niciuna din ele, variantele diesel sareau toate de 10.000 euro cu TVA. Dezamagit fiind, ma plimbam prin Craiova si am oprit sa cumpar ceva de la MacDonalds. Langa era reprezentanta Fiat - AutoMonza si scria mareeee pe toata vitrina: "Fiat Punto 1,3 diesel -- reducere 1.800 euro - pret final 9350 cu TVA inclus". De curiozitate am intrat sa vad daca este adevarat si .... ce credeti..... era adevarat
Posted 26 October 2009 - 10:57 PM
Din intamplare am ajuns si eu sa am Punto si nu-mi pare rau deloc.
La mine a fost asa......am vazut in Sighisoara o Mazda 323 f putin modifikta (era din 97') neinscrisa (32 de mil era inscrisul si el cerea pe ea 2000 E, motor euro 2), foarte frumoasa m-ai ales k era tunning, da na era veche si tata zicea sa nu o iau k regret si k las k mergem in Mures in targ si iti alegi de acolo. Zis si facut, ajungem in Mures, sute de masini erau acolo
O am de 6 luni si mi-e drag knd stiu k tre sa plek cu ea
Si pot sa zic k am avut un norok de norok (doar 3200 E)
- adusa in Romania de 2 luni, inscrisa de 2 saptamani (norocul meu)
- avea la bord 95.000 de km
- an fabriktie 2003
- evacuare sport RAGAZZON dubla, jante MAK Cruiser pe 16', eleron, geamurile de la usiile din spate si luneta fumurii omologate RAR
Defectiuni majore pot sa zic k nu prea au fost:
- kit distributie + curea alternator
- ulei motor + filtru ulei si aer
- si bascula fata dreapta (pivotul dus)
Posted 27 October 2009 - 07:22 AM
Posted 27 October 2009 - 10:09 PM
Adevarat! In 2005 cautam sa imi cumpar o masina diesel, relativ noua si pt care sa trebuiasca sa mai dau o mica diferenta fata de Opel-ul Vectra pe care il detineam. Dupa un studiu de piata am ajuns la inevitabila concluzie>Fiat Punto. Asa ca am luat legatura cu un individ care aducea masini de dincolo si in 3 zile am fost dupa masina. As vrea sa o schimb....dar tot cu un Fiat... mai mare. Cum nu dispun de diferenta momentan, am achizitionat un portbagaj pt plafon si am marit considerabil capacitatea de transport (aviz familistilor
Concluzia> FIAT rulez!
This post has been edited by nica_ro: 27 October 2009 - 10:10 PM
Posted 27 October 2009 - 10:40 PM
Mersi de primirea klduroasa.
dimensiuniile: 195/45 R16
Posted 08 December 2011 - 03:49 PM
Pe scurt: Cumnatul meu a avut o Marea 1.9JTD 2001 105CP. A folosit-o 4 ani numai pt munca (contructii, materiale, saci ciment) si cand a vandut-o am simtit ca s-a rupt ceva in mine

Help