== CLUB FIAT ROMANIA==: Zgomot Ciudat Sub Volan - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 6 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Zgomot Ciudat Sub Volan

#1 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto 1.2 8V 60 caluti
  • An: 2000

Posted 04 June 2009 - 06:32 PM

Salutare,

Am si eu o problema "sacaitoare" tare de tot cu puntache-ul meu. Cand merg pe un drum cu gropi (ca doar traim in Romania :wallbanger: ), cu piatra cubica sau ceva denivelari, mi se aude un fel de zgomot ciudat in partea stanga sub volan, undeva in zona motorasului sau cum ii zice la chestia de langa cutia cu sigurante. E ca o bataie metal pe metal ... nu stiu exact cum sa descriu problema ca e tare ciudata de tot :scarpin: Am mai citit pe forum cum ca ar fi vorba de bucsi bara stabilizatoare sau de la directie. Tin sa mentionez ca am schimbat toate cele 4 bucsi de pe bara stabilizatoare de vreo 3 luni, de la directie nu e (mi-a zis mecanicul). Toata chestia se intampla cum am mai mentionat mai sus la drum cu denivelari, piatra cubica etc. Pe drum bun nu se aude nici macar un zgomot. De volan daca invart nu se aude nimic. Directia e buna, la fel si suspensiile. Chiar nu stiu ce ar putea fi. Mecanicul mi-a zis ca aceasta problema o au cam 70 % din punto-uri.

Daca are careva cunostinte cum s-ar putea remedia "problema" sau a mai patit la fel ca mine, va rog sa ma ajutati. Ca ma enerveaza la culme zgomotul respectiv.

Toate cele bune si conduceti cu grija. :lavolan:

:happywave:
1

#2 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2 8v
  • An: 2001

Posted 04 June 2009 - 09:10 PM

Trebuie sa dai motorul de la directie jos si ai sa gasesti un cuplaj de cauciuc care face legatura intre motor si coloana de directie . Canelurile la acel cuplaj s-au uzat si astfel apare acest zgomot. Eu am mai adaugat niste bucatele subtiri de cauciuc moale in gaurile cuplajului(el are deja niste rondele din cauciuc acolo) astfel cand montezi motorul la loc , axul acestuia va impinge mai tare in cuplaj si nu ii mai da voie sa joace si sa faca zgomot . La mine se auzea de parca aveam o saiba care vibra sub volan .
0

#3 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 05 June 2009 - 07:13 AM

View Postpinball27, on Jun 4 2009, 10:10 PM, said:

Trebuie sa dai motorul de la directie jos si ai sa gasesti un cuplaj de cauciuc care face legatura intre motor si coloana de directie . Canelurile la acel cuplaj s-au uzat si astfel apare acest zgomot. Eu am mai adaugat niste bucatele subtiri de cauciuc moale in gaurile cuplajului(el are deja niste rondele din cauciuc acolo) astfel cand montezi motorul la loc , axul acestuia va impinge mai tare in cuplaj si nu ii mai da voie sa joace si sa faca zgomot . La mine se auzea de parca aveam o saiba care vibra sub volan .

Oare se da greu jos? Eu l-am intrebat pe mecanic si zicea ca nu se poate da jos motorasul ala. Nu ai cumva ceva schite cum ai procedat, sa nu strice ceva pe-acolo? :D

Ms mult :happywave:

nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#4 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: VW
  • Model: Passat 1,8 APT

Posted 05 June 2009 - 08:29 AM

Atasez si eu din manula, poate ne dai mai multe explicatii cum ai facut, si la mine face la fel.

Attached File(s)-----

0

#5 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 05 June 2009 - 02:15 PM

Am desfacut astazi motorul si am facut niste poze .
Prima data se da jos aparatoarea din plastic care acopera coloana directie . Este prinsa in 4 suruburi cap imbus 3mm.
Apoi se desface aparatoarea din metal prinsa in trei suruburi M6.
Se trece apoi la motor care este prins in trei suruburi . Acestea se desfac cu o cheie inelara de 8 mm. Mai greu e la cel din spate din cauza pozitiei.
Se extrage apoi motorul si se vede cuplajul .
In interiorul cuplajului se observa o saiba de cauciuc . Peste ei se adauga o bucata de cauciuc moale, gros de max. 2mm .Se poate pune la ambele capete.
Se pune si un pic de vaselina pe caneluri si gata , se monteza totul la loc .
Ar trebui sa nu se mai auda acel zgomot .
Ideea e ca acele caneluri se uzeaza si cuplajul capata joc si "zornaie".

Attached File(s)-----

This post has been edited by Ice T: 05 June 2009 - 04:11 PM

1

#6 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 05 June 2009 - 03:10 PM

Mersi foarte mult pinball27. Vad ca sunt oameni foarte de treaba pe forum. O sa fac asa cum mi-ai spus si aratat in poze. Va tin la curent daca reusesc sa scap de problema mea.

Ms inca odata.
Toate cele bune :happywave:
0

#7 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 05 June 2009 - 11:29 PM

Marius astept raspuns sa vad cum decurge si la tine, daca totul e ok ma apuc si eu.
0

#8 User is offline   NicuBarbu 

• Fotograful clubului
  • PipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Punto 1,3 MultiJet 70cp
  • An: 2005

Posted 06 June 2009 - 01:37 AM

Pinball, multumim pentru tutorial, e foarte util si pentru cei care vor sa demonteze motorasul. Poti posta chiar in sectiunea Tips&tricks for my FIAT

Posted Image
0

#9 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 06 June 2009 - 03:09 PM

Salutare baieti,

Am revenit cu informatii legate de problema mea. Am facut exact cum a descris pinball in postul lui si in poze, dar fara nici un rezultat. Am pus saiba aia de cauciuc exact ca in poze, verificat tot la motoras si apoi am facut o tura prin cartier. La inceput s-a auzit ca niste greierasi in masina, cred ca pana s-a uzat un pic cauciucul respectiv dar la fel se simteau trepidatiile, zgomotele respective...deja nici nu mai stiu cum sa le numesc.

Am revenit cu masina in fata blocului, m-am apucat de am dat jos si volanul, sa vad poate e pe undeva problema. Nimik. Am pus toate capacele inapoi, si cel de la sigurante si inapoi o tura prin cartier. Greierasii au disparut insa nu si zgomotele :((

Chiar nu stiu ce sa mai fac.

:wallbanger:

Pinball...tu ai dat jos cauciucul ala portocaliu original....? La mine nu a aratat asa ca la tine in poza......la mine se vedea doar foarte putin din el....si foarte subtire. Eu am pus cauciucul peste cel original... :closedeyes:

foloseste butonul "Edit"
0

#10 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 06 June 2009 - 05:17 PM

Se lasa si cel original . Cand montezi motorul la loc trebuie sa forteze un pic in cauciucul pus ca adaos .Incearca sa pui un cauciuc mai mare. Poate la tine se aude din alta parte . La mine de aici se auzea , iar de 6 luni de cand am facut operatia , a tacut. Sa pui si niste vaselina pe caneluri.

This post has been edited by pinball27: 06 June 2009 - 05:19 PM

0

#11 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 07 June 2009 - 08:28 PM

Am fost azi pana la tara....tre sa trec prin trei sate de pe drumul asfaltat ca sa ajung pana la bunici. Acolo am "noroc" de drum cu gropi cat cuprinde.
Am oprit radioul ca sa pot asculta mai bine de unde vine zgomotul respectiv. E tot de undeva de sub volan, tot din zona motorasului.

Pinball....am lasat cauciucul peste cel original....Eventual cand o sa mai am o zi libera, o sa mai desfac inca odata motorasul si eventual .....eu stiu ...sa fac o plimbarica cu masina fara sa pun motorasul ala la locul lui. Sper sa nu am probleme daca ma duc cativa metri fara el. Sa vad sigur....e de la motoras...sau e de undeva mai jos pe coloana... :-S

Daca problema e mai jos pe coloana ...cam unde ar putea fi? Ce ar trebui sa mai verific? Iau toate reperele la rand? :mellow: Asta daca stie careva [-O<

Noapte buna :happywave:

This post has been edited by marius21: 07 June 2009 - 08:29 PM

0

#12 User is offline   fiatUNOd 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: UNO D & PUNTO 1.2 8V& 1.2 16V
  • An: 1985

Posted 08 June 2009 - 06:22 AM

View Postmarius21, on Jun 7 2009, 09:28 PM, said:

.... mai jos pe coloana .......

Este ceva similar "cruce volan", jos in podul pedalier..
Vezi acolo..in prima faza stringe surburile..
Apoi vezi caseta de directie..este un topic cu "stringerea" surubul de reglaj
Faptul ca sunetul se aude sus la motoras poate fi o iluzie, ecou, propagare etc..
Nu zic ca nu acolo se aude, dar e posibil ca nu acolo sa fie jocul

This post has been edited by fiatUNOd: 08 June 2009 - 06:23 AM

" Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele esentiale ! ILC "
0

#13 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 08 June 2009 - 07:18 AM

Ai cumva linkul catre topicul legat de strangerea surubului de reglaj despre care vorbesti?

ms mult :happywave:
0

#14 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 11 June 2009 - 06:08 PM

Mai poti incerca ceva. Desfa motorul apoi vezi in partea opusa lui (in partea dreapta a coloanei directie)un capac cu cap hexagonal mare (in jur de 30mm). Desfa acel capac , apoi misca st.-dr. de volan si trebuie sa iasa afara axul care face legatura motorului cu coloana directie . Are un rulment in capatul din dreapta. Pune vaselina pe acel ax (poti baga si in interior) si monteza totul la loc . Daca nu se mai aude acel zgomot inseamna ca de aici e uzura si nu poti sa faci nimic altceva (in afara de schimbarea coloanei de directie). Problema ca efectul nu tine foarte mult fiindca se duce vaselina de pe ax si se aude din nou.
0

#15 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 11 June 2009 - 06:22 PM

o sa incerc sa fac ce ai zis.....te tin la curent daca rezolv ceva......sper sa nu fie coloana de directie :grumpy:

ms mult
:happywave:
0

#16 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 12 June 2009 - 06:25 PM

Am totusi o nedumerire....Daca zgomotul respectiv este de la coloana de directie...eu sper sa nu fie :rolleyes:

Este careva care ma poate ajuta sa imi explice cum trebuie procedat pentru a putea da jos caseta de directie...asa pas cu pas....nu ma prea pricep in ale mecanicii foarte tare.... Este greu sa dai jos o caseta de directie...am ce strica la ea daca o dau jos...???? Cineva pe forum zicea ca a patit la fel ca mine si a strans "cremaliera". Imi puteti zice care e aia? "Crucea volan" e tot una cu cremaliera? Daca aveti si ceva poze cu ea e si mai bine :D

Daca nu scap de problema mea.....poate ma gandesc serios sa imi vand punto-ul.....In afara de problema asta chiar is super multumit de masina...chiar foarte....insa problema asta nu imi da pace :spumelagura:

Sper sa se gaseasca careva pe forum sa imi explice pas cu pas ce trebuie facut pentru a da jos coloana de directie si pentru a strange cremaliera respectiva...

.................. :happywave:
0

#17 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 12 June 2009 - 06:50 PM

Daca problema e la cremaliera casetei de directie atunci trebuie sa se auda zgomot(bataie) in partea de jos, cand misti volanul rapid stanga-dreapta.
0

#18 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 June 2009 - 11:54 AM

Si eu am incercat ce a zis pinbal, dar fara nici un rezultat. Daca misc pe loc volanul cu motorul oprit se aude o bataie? sa fie cremaliera...se poate rezolva?
La mine sunetu e asa de 2 ani de cand am masina si nu i-am dat importanta f mare.
0

#19 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 13 June 2009 - 06:39 PM

azi am discutat cu un vecin care repara la garaj in fata blocului tot felul de masini..... A avut la un moment dat vreo 2-3 punto-uri si l-am intrebat daca nu stie despre ce ar putea fi vorba legat de problema cu bataia sub volan si mi-a zis ca tre sa vina pe la el in urmatoarea juma de ora un prieten de al lui care se pricepe la punto-uri si ma cheama pana jos sa se uite tipul la masina mea.

Nu m-am intalnit pana la urma cu tipul respectiv, dar plecand pana in oras, m-am intalnit cu vecinu si mi-a zis ca a vb cu tipu ala si a zis fara sa stea pe ganduri ca daca se aude sub volan e de la caseta de directie, ceva bucsi la ea care is duse. Acuma vecinu nu stia sa imi zica daca respectivele bucsi se pot inlocui fara sa schimbi toata caseta, dar a zis ca se intereseaza la prietenul lui si ma anunta.

O sa vad cum stau cu "cash-ul" si poate schimb caseta de directie....numa mi sa nu imi bata iara si cu cea noua...sa ma tina 1-2 luni....c-apoi ma supar rau pe puntache. :rolleyes:

venom.....daca misti rotile cand masina e ridicata de fata si au un pic de joc, atunci e de la caseta de directie.....cel putin asa mi-a zis vecinu.

This post has been edited by marius21: 13 June 2009 - 06:41 PM

0

#20 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 13 June 2009 - 07:02 PM

View Postmarius21, on Jun 13 2009, 07:39 PM, said:

venom.....daca misti rotile cand masina e ridicata de fata si au un pic de joc, atunci e de la caseta de directie.....cel putin asa mi-a zis vecinu.

Nu nu au joc cand e ridicata, se aude zogmotul mai usor cand misc fin de volan stanga dreapta, de 2 ani am rezolvat cu un pic de volum la muzica si gata, daca nu se gaseste pe aici vreo rezlvare nici nu ma strsez sa schimb caseta sau altele.
0

#21 User is offline   pinball27 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 13 June 2009 - 07:09 PM

Incercati mai intai metoda cu vaselina la ax . Nu va costa mai nimic , timp sa aveti . Daca nici asa nu scapati de zgomot , problema s-ar putea sa fie la caseta directie .
0

#22 User is offline   adita 

• Marca: fiat punto
  • Model: punto

Posted 22 June 2009 - 08:54 PM

sal ma numesc adita si am si eu o intrebare ?
am un punto 1200 benzina an 2000 poate cineva sa-mi spuna si mie unde se afla bieleta antiruliu fata ?
:osanale:
.
0

#23 User is offline   pitus 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 29 June 2009 - 09:33 AM

sa va zic ce am patit eu cu directia
dupa niste gropi luate din plin a inceput sa bocane directia. Sunetu era cand viram maxim dreapta si cand incepeam sa indrept rotile atunci suna. Prima data suna a bataie metal-metal puternica+ scartait, in partea stanga-fata. M-am dus la mecanic si iam zis sa traga de bucsi si nimic, sunt bune. Atunci a dat jos amortizor-arc. Arcul era la locul lui, rulmentul din "cauciucul de prindere" e bun . Insa se vedea o zona luceoasa pe taleru de sus unde se misca arcul. Iam zis sa puna un pic de vaselina sa vedem daca mai suna. Mia zis mecanicu ca asa ceva nu se face dar totusi a pus putin.
Rezultatul: nu mai bocane nimic.
Concluzia mea de "mecanic incepator" e ca taleru ala de sus si-a modificat forma in timp. Am 185000 km si zic eu ca nimic nu merge asa cum ar trebui.

Si mai am o problema cam grava: sunt 6 surube la suportul motor. Cand am schimbat distributia s-a vazut ca nu erau stranse deloc, asa ca la 3 dintre ele e dus filetu (nu filetul surubului, cel din motor!) asa ca acuma merg cu 3 surube starnse si celelalte de forma. Urmeaza sa fac la strung niste surube conice si sa vedem daca o sa tina.

scuzati limbaju de mecanic de fata blocului, sunt incepator intrale mecanici

numa bine
0

#24 User is offline   iulian2907 

Posted 15 July 2009 - 03:08 PM

Si la mine se auzea acel zgomot sub volan dar am urmat instructiunile gasite aici si mi-am rezolvat problema. Multumesc :happywave: :drinkers:
0

#25 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 15 July 2009 - 04:35 PM

View Postiulian2907, on Jul 15 2009, 04:08 PM, said:

Si la mine se auzea acel zgomot sub volan dar am urmat instructiunile gasite aici si mi-am rezolvat problema. Multumesc :happywave: :drinkers:

ce exact ai facut sa nu se mai auda zgomotul ala???
0

#26 User is offline   iulian2907 

Posted 16 July 2009 - 08:35 AM

Am dat jos motorasul de la serva. Sunt poze mai sus postate.
0

#27 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 26 August 2009 - 04:33 PM

Am gasit unde e problema la a mea de bate sub volan pe drum cu denivelari. Am fost azi la un service specializat, mi-am facut test la amortizoare, mi-au verificat bucsi absolut tot pe sub masina. Ce a costatat patronul service-ului (un mecanic fff priceput), bataia nu provine nici de sub masina, nici de la axul volanului inferior (crucea cardanica) ci din zona axului superior al volanului (incercuit in poza atasata). Acuma tot ce imi ramane de facut este sa ma duc la un electrician.

Revin cu detalii dupa ce o duc la electrician.

O zi placuta sa aveti :happywave:

Attached File(s)-----

0

#28 User is offline   danielomihai 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Banned
  • Interests:............
  • Model: Punto Classic 2001,HLX 1.2 16V 80 catari

Posted 26 August 2009 - 05:06 PM

Nu cred ca o sa te coste prea mult la electrician...Bafta!!!
0

#29 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 26 August 2009 - 06:29 PM

View Postdanielomihai, on Aug 26 2009, 06:06 PM, said:

Nu cred ca o sa te coste prea mult la electrician...Bafta!!!

Sper si eu sa nu coste mult. Om vedea. :biggrin: Ms mult Mihai :osanale:

:drinkers:

This post has been edited by marius21: 26 August 2009 - 06:30 PM

0

#30 User is offline   venom 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 27 August 2009 - 08:20 AM