== CLUB FIAT ROMANIA==: Zgomot Ciudat Sub Volan - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 6 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Zgomot Ciudat Sub Volan

#121 User is offline   Nobody 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2001

Posted 23 October 2011 - 05:17 PM

O sa revina, explicatia nu stiu care este, dar dupa ce am schimbat capetele de bara s-a diminuat aproape de tot si a revenit dupa cateva luni, dupa un timp am fost nevoit sa schimb o alta piesa, un rulment ceva din fata stanga, la fel s-a diminuat aproape de tot si a revenit dupa 2 saptamani, la fel s-a diminut si dupa ce am desfacut coloana si am puso la loc, dupa o luna a revenit inapoi zgomotul, dar deja m-am obisnuit cu el dupa acest timp.
0

#122 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Model: Punto 1.2 8V 60 caluti
  • An: 2000

Posted 23 October 2011 - 05:23 PM

Dar nu e normal nobody, trebuie sa se gaseasca o solutie. Si eu trec peste cu muzica un pic mai tare, dar stiind ca e bataia aia acolo, ma enerveaza la culme. Marti ma duc pana la un mecanic sa se uite si el la masina.

E posibil sa fie si de la bieletele de directie? Eu daca trag de ele cu masina pe roti sau pe elevator nu prezinta joc. Pot sa fie duse si sa imi dau seama doar daca desfac capetele de bara si sa misc de ele?

Daca marti mecanicul imi zice ca e ok pe la directie, mai ramane sa dau o fuga pana la Marghita la o firma care repara casete de directie, sa stiu o treaba.

This post has been edited by marius21: 23 October 2011 - 05:26 PM

0

#123 User is offline   damyan2you 

• Model: Punto II

Posted 27 October 2011 - 11:40 PM

mai fratilor de foarte mult timp vorbiti de aceasta problema sacaitoare care nu isi mai gaseste rezolvarea!Eu cred k e defect de fabricatie la fel cum se intampla si cu Ecu!Sa prajit si la mine... :wallbanger: Nu stiu ce sa mai zic chestia aia tacane de o duc dracii si se pare k nu i se gareste solutia!Pe langa asta am mai prit o palma de merge in 2 pistoane k tramantu :(!

Nu mai folosii scriere tip Mirc gen tz,k samd!

This post has been edited by robylup: 28 October 2011 - 12:30 AM

0

#124 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 28 October 2011 - 12:08 PM

Defect de fabricatie nu cred sa fie...adica eu am luat masina in 2007, dupa 2 ani a inceput sa bata...usor...apoi din ce in ce mai tare. Am prieteni, cunostinte care nu se plang de aceasta problema. E liniste la ei. Defect nu a avut nici coloana second care am pus-o pe masina, in locul celei originale, si dupa 2 luni a inceput sa bata si aia...ALtundeva e problema si nu stiu exact unde. Probabil va ramane tot o necunoscuta pentru multa vreme....

This post has been edited by marius21: 28 October 2011 - 12:08 PM

0

#125 User is offline   damyan2you 

Posted 02 November 2011 - 11:46 PM

Marius ai mai descoperit ceva cu minunea sacaitoare de sub volan??Te cam lupti cu ea de aproape doi ani?Mie mi-a zis mecanicul ca trebuie bagata vazelina siliconica foarte groasa la nu stiu ce ax si nu o sa mai ai probleme o vreme dupa care iar bagi si iar si iar pana nu mai poti!Asta e o alta boala a lor ca si ECU!Am inteles ca se poate schimba tot mecanismul cu axul melcat,motoras si e mai e pe acolo sub volan!
0

#126 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP
  • An: 2005

Posted 03 November 2011 - 12:29 AM

la a mea, am pus o coloana volan dupa o masina rulata in franta si merge de vreo 6 luni, inca nu a reaparut bataia sacaietoare. Asta este.. este prost gandita pentru drumurile Romaniei. Problema apare la roata dintata.. acolo isi face joc fiind din plastic. Sunt sigur ca un strungar priceput poate face acea roata din aluminiu sau alt material usor de prelucrat dar totusi mai rezistent decat plasticul.

Un sfat foarte important pentru a nu grabi deteriorarea acelei roti, ar fi sa nu manevrati niciodata volanul cu motorul oprit( servo-oprit), pentru ca acea operatiune supune plasticul la o forta majora.

This post has been edited by DeViAnS: 03 November 2011 - 12:32 AM

Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP
0

#127 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 03 November 2011 - 08:17 AM

View Postdamyan2you, on 02 November 2011 - 11:46 PM, said:

Marius ai mai descoperit ceva cu minunea sacaitoare de sub volan??

Ma lupt de 2 ani si inca ma mai lupt pana o sa ii dau de capat. Faza cu vaselina e asa cum zici tu, bagi acuma, peste cateva luni iar bagi si tot asa...am incercat si chestia asta si nu tine faza. Legat de joc la roata aia de plastic, eu am desfacut ambele coloane care le-am avut pe masina si sincer nu au avut nici un joc acolo. Plasticul ala este destul de tare/rigid si nu se duce asa usor. Mai "sapam" dupa solutii....
0

#128 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 03 November 2011 - 06:07 PM

Am fost azi la 2 prieteni care sunt mecanici si verdictul final....joc in caseta de directie. Am sunat la Marghita la firma care se ocupa de reparat casete de directie, si urmeaza sa il mai sun pe dl. Florian sambata, pentru a ma programa la el, sper pe saptamana viitoare. Sunt curios sa vad ce o sa imi zica, daca intradevar e din caseta. Ramane sa va tin la curent cu ce rezolv. :rolleyes:
0

#129 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 10 November 2011 - 07:32 PM

MAMA !!!!! Ar trebui concediati toti "mecanicii" din Romanica. :wallbanger: Pe la toti care am umblat cu masina, fiecare isi da cu parerea. Si culmea este ca intotdeauna parerile nu sunt la fel.

Mai sus scriam ca am fost la niste baieti care mi-au zis HOTARATI ca zgomotul vine de la caseta de directie. Prostii.....

Am fost saptamana aceasta, mai exact marti, pana la Marghita, la firma care se ocupa cu reconditionat casete de directie. Nu se ocupa doar cu asta, au si service auto pentru orice masina. Bun...ajung la Marghita, vorbesc cu dl. Florian si ma baga cu masina pe elevator la un angajat de al lui. Tipul mi s-a parut ca se pricepe destul de bine la masini, explicandu-i tot ce am facut/patit la masina de cand a aparut zgomotul in volan, exact ce este scris si in acest topic si ca, cred ca zgomotul e din caseta de directie, pentru ca in rest sunt ok toate. Stia dl. respectiv modul de constructie al coloanei volan (ax melcat, motoras, roata dintata etc.)

S-a bagat pe sub masina, a inceput sa verifice bucsaraiele, a tras bine de bielete, capete de bara, de roti....Caseta nu are nimic. Nu bate.! Am fost si in test cu el, a auzit si el zgomotul care se aude in volan si mi-a zis sa schimb amortizoarele pe fata.

Am ramas mirat ca imi zice lucrul acesta. Eu stiam ca sunt la valori foarte bune pe fata. Mi-a zis ca nu conteaza ca ele amortizeaza bine, adica conteaza, dar ele avand si rol de pivot, adica in momentul in care roata vireaza stanga-dreapta se misca si amortizorul odata cu rotile si ca isi face joc la tija de la amortizor. Adica ele pot fi bune sa amortizeze pe verticala, dar mai apare si joc daca misti de tija pe orizontala. Chiar mi-a aratat niste amortizoare cumparate de 1 an, care amortizau bine, dar aveau joc imens in tija. Asta am vazut-o cu ochii mei.

El mi-a recomandat sa schimb amortizoarele pe fata si mi-a garantat ca o sa scap de zgomote. :scarpin:

Acuma intrebare: Exista cineva de pe forum, care are/ a avut zgomotul in volan si a schimbat amortizoarele pe fata si dupa schimbarea lor a disparut zgomotul?

Off topic: In primavara cand s-a rupt un arc pe fata, am fost cu masina tot la baietii care mi-au zis acuma ca de vina ar fi caseta. Atunci mi-au aratat ca in amortizorul de pe fata dreapta se misca tija respectiva. Nu mi-au zis nimic legat de arc ca ar fi rupt. Apoi am fost la alt mecanic, care mi-a zis ca e rupt arcul , dar amortizorul nu are nimic. SA VEDETI CUM SUNT MECANICII DE LA NOI, cel putin din Zalau.

On topic: Ca o fi o rezolvare schimbatul amortizoarelor, asta nu stiu. Pana nu incep sa bata, nu o sa le schimb. Inca se tin bine. Nu dau 6 mil aiurea si poate tot nu scap de zgomot. O sa le schimb doar daca cineva de pe forum imi da o veste buna, ca dupa ce si-a schimbat amortizoarele a scapat de zgomotul din volan. :mrgreen:

Toate cele bune, si mergem cu muzica mai tare.... :happywave:

This post has been edited by marius21: 10 November 2011 - 07:35 PM

0

#130 User is offline   damyan2you 

Posted 10 November 2011 - 07:58 PM

Nuh ce sa zic dar ai dreptate in privinta mecanicilor din ROMANICA!Sunt varza unu zice alta unul isi da cu parerea de fapt ei habar nu au despre ce e vorba!Mecanicul meu mi-a zis ca totul este de la coloana cu motorasul servo!Si acolo a zis ca se baga vaselina siliconica foarte groasa si rezolvi problema pentru o vreme!Acum am inteles o rezolvi cu metoda RO pentru o perioada dar ma intreb chiar nu se gaseste rezolvarea definitiva pentru chestia asta?Nu a gasit nici unul explicatia??

This post has been edited by damyan2you: 10 November 2011 - 08:25 PM

0

#131 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2

Posted 10 November 2011 - 09:07 PM

View Postmarius21, on 10 November 2011 - 07:32 PM, said:

eu propun sa scoti amortizoarele si sa le pui la loc,poate se aseaza tija aia cu arcurile impreuna. pur si simplu,daca nu sunt bine montate,troznesc si fac ca toate alea. parerea mea.
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
-1

#132 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 11 November 2011 - 12:51 PM

hai sa-ti zic eu care e treaba.. 80% din mecanicii de la noi sunt fara studii, inteligenta sub medie, nu au o baza logica atunci cand dau un verdict, au invatat "meserie" tragand de chei si lovind cu ciocanu.. activitatea lor de baza fiind schimbatul pe rand a pieselor pe incercate pana o nimeresc pe cea uzata.
Pai daca zgomotul este sub volan.. este sub volan.. ce treaba au amortizoarele? au si alea zgomotul lor specific, se aude la capota, ca sa nu mai spun ca el iti arata joc in amotizor cand este depresat dupa arc, altfel nu misca.

personal, raman la parerea ca este coloana volan uzata, daca ai posibilitatea sa vb la dezmembrari, sa ti-o semneze si sa o poti monta sa vezi daca este in regula si daca nu, sa o returnezi. OBLIGATORIU masina sa fie rulata in AFARA, intr-o tara gen germania, austria, franta....

This post has been edited by DeViAnS: 11 November 2011 - 12:54 PM

Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#133 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 11 November 2011 - 01:21 PM

Te inteleg devians ce zici, dar coloana care am schimbat-o, asta care e acuma pe masina, este de pe o masina adusa din afara. Si a fost ok 1 luna, pana a iesit din garantie (garantie data de la cei cu dezmembrari), dupa a inceput sa bata si asta. Si nu e normal. In fine...o lasam asa pentru moment.

Si mai am o intrebare pentru tine devians, am vazut ca ai schimbat si tu coloana volan de vreo 6 luni parca. Cum se comporta la tine, nu a reaparut zgomotul? Pentru ca la fel am patit si eu, am luat coloana si pana acum cateva luni nu a aparut zgomotul. Sper ca la tine sa nu mai apara, macar sa vad unul de pe forum ca si-a rezolvat problema :thumbl:

This post has been edited by marius21: 11 November 2011 - 01:26 PM

0

#134 User is offline   damyan2you 

Posted 11 November 2011 - 04:49 PM

View Postmarius21, on 11 November 2011 - 01:21 PM, said:

Te inteleg devians ce zici, dar coloana care am schimbat-o, asta care e acuma pe masina, este de pe o masina adusa din afara. Si a fost ok 1 luna, pana a iesit din garantie (garantie data de la cei cu dezmembrari), dupa a inceput sa bata si asta. Si nu e normal. In fine...o lasam asa pentru moment.

Si mai am o intrebare pentru tine devians, am vazut ca ai schimbat si tu coloana volan de vreo 6 luni parca. Cum se comporta la tine, nu a reaparut zgomotul? Pentru ca la fel am patit si eu, am luat coloana si pana acum cateva luni nu a aparut zgomotul. Sper ca la tine sa nu mai apara, macar sa vad unul de pe forum ca si-a rezolvat problema :thumbl:

Poate cea pe care ai pus-o de la srot nu ai nimerit-o!Era un site unde am vazut coloane de vanzare!Da nu mai stiu undeva prin Anglia!!!!!!!!!Eu totusi zic ca e de la coloana!Din moment ce remedierea o faci cu vaselina pentru un timp aia o faci la coloana nici decum la amortizoare,directie si alte alea!
0

#135 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 11 November 2011 - 08:43 PM

nu marius, nu a mai reaparut zgomotul, tocmai deaia eu raman la parerea spusa mai sus.
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#136 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 11 November 2011 - 08:50 PM

View PostDeViAnS, on 11 November 2011 - 08:43 PM, said:

nu marius, nu a mai reaparut zgomotul, tocmai deaia eu raman la parerea spusa mai sus.

Ma bucur mult pentru tine, ar fi culmea sa mai dau banii pe inca o coloana volan. :blink: Nu vreau sa fac colectie cu ele, deja am 2 bucati :scarpin:
O las asa deocamdata, o sa mai merg pe la alti mecanici sa vad ce zic si ei.
0

#137 User is offline   damyan2you 

Posted 12 November 2011 - 03:13 PM

View Postmarius21, on 11 November 2011 - 08:50 PM, said:

Ma bucur mult pentru tine, ar fi culmea sa mai dau banii pe inca o coloana volan. :blink: Nu vreau sa fac colectie cu ele, deja am 2 bucati :scarpin:
O las asa deocamdata, o sa mai merg pe la alti mecanici sa vad ce zic si ei.

Eu zic sa o lasi balta cu mecanici mergi asa cu ea si cand ai banet strans ia o coloana noua ca la urma urmii la cate me bun mecanicii nostri sa schimbi ajungi tot la cat ar fi noua!!!!!!!
0

#138 User is offline   boyspyce 

Posted 04 January 2012 - 06:02 PM

buna seara...sunt membrul acestui club si as avea si eu nevoie de ajutorul vostru...am un fiat punto si are o bataie urata sub volan pe drum urat ..piatra cubica sau cu pietris..ideea este ca daca eu imping de volan in sus cu putere acest zgomot dispare...cum ii dau drumul la loc acesta reapare....exista vreo bucsa la directie sau ceva de genul acesta...?
0

#139 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 04 January 2012 - 06:14 PM

View Postboyspyce, on 04 January 2012 - 06:02 PM, said:

buna seara...sunt membrul acestui club si as avea si eu nevoie de ajutorul vostru...am un fiat punto si are o bataie urata sub volan pe drum urat ..piatra cubica sau cu pietris..ideea este ca daca eu imping de volan in sus cu putere acest zgomot dispare...cum ii dau drumul la loc acesta reapare....exista vreo bucsa la directie sau ceva de genul acesta...?

Salut.
Probabil ai citit acest topic si ti-ai facut o idee cam unde ar fi problema. La fel am patit si eu la inceput, cand a aparut pentru prima data bataia in volan. Daca impingeam volanul in sus sau daca apasam pe el mai cu forta se vedea cum se misca, parca ziceai ca nu e strans. Ei, problema la mine a fost la imbinarea dintre axul volanului si cremaliera (poza de mai jos). Poti incerca daca te pricepi sa desfaci coloana si sa incerci sa strangi toate piulitele si suruburile. Cam asta am patit eu la prima coloana, pana la urma am fost nevoit sa iau alta.

Attached File  20070210155401_za5.jpg (459.3K)
Number of downloads: 48

Ce sa zic, bafta si sper sa reusesti sa rezolvi problema. :happywave:
0

#140 User is offline   boyspyce 

Posted 05 January 2012 - 01:29 PM

Am sa incerc si asta..dar am mai incercat o chestie...in timp ce conduceam am desfacut motorasul de la servo directie si tineam de axul acela ridicat in sus...si nu mai facea...problema e ca in partea cealalta unde vina capacul acela pt cheie la mn nu se desface...am incercat si cu cheie franceza si cu cheie fixa si nu vrea...
0

#141 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 05 January 2012 - 06:34 PM

View Postboyspyce, on 05 January 2012 - 01:29 PM, said:

.am incercat si cu cheie franceza si cu cheie fixa si nu vrea...

Trebuie sa vrea...incearca mai cu forta. :rambo:

This post has been edited by marius21: 05 January 2012 - 06:35 PM

0

#142 User is offline   adiya 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT

Posted 07 January 2012 - 09:01 PM

View PostDeViAnS, on 03 November 2011 - 12:29 AM, said:

Un sfat foarte important pentru a nu grabi deteriorarea acelei roti, ar fi sa nu manevrati niciodata volanul cu motorul oprit( servo-oprit), pentru ca acea operatiune supune plasticul la o forta majora.

Acum ca m-am oprit din ras pot sa intreb cine trege mai greu de volan? Animalu' sau motorasul? Acel pinion nu este supus unei forte mai mari TOCMAI atunci cand functioneaza servo; practic cand el (pinionul) trage de roti?
0

#143 User is offline   nick_snq 

• An: 2003

Posted 20 January 2012 - 11:08 AM

Salut,
am un Punto din 2003 si am avut aceiasi problema cu zgomotele de sub volan, dupa multe demontari si pus in practica cam tot ce am citit pe forum am ajuns la concluzia ca varianta sa mai tin masina este o coloana de volan noua.
Asadar am comandat una la Italoparts 1800ron si de un an jumate si aproape 30.000 km nu mai am nici o problema.
Sincer nu aste o suma uriasa si mult mai putin decat la alte modele, mai am si un Logan de serviciu la care mi-a picat pompa de servo, cost, doar 3100 ron.
0

#144 User is offline   marius_horea 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: PUNTO

Posted 15 April 2012 - 09:15 PM

On topic: Ca o fi o rezolvare schimbatul amortizoarelor, asta nu stiu. Pana nu incep sa bata, nu o sa le schimb. Inca se tin bine. Nu dau 6 mil aiurea si poate tot nu scap de zgomot. O sa le schimb

Saptamana viitoare le schimb eu, si iti scriu daca exista adevarul :), la fel face si la mine de 2 ani renumita bataie sub volan, tot am citit aventurile care le-ati avut dar nu am vrut sa desfac coloana, pana merge.
0

#145 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 16 April 2012 - 11:16 AM

View Postadiya, on 07 January 2012 - 09:01 PM, said:

Acum ca m-am oprit din ras pot sa intreb cine trege mai greu de volan? Animalu' sau motorasul? Acel pinion nu este supus unei forte mai mari TOCMAI atunci cand functioneaza servo; practic cand el (pinionul) trage de roti?

poti ramane cu rasul, daca nu intelegi sistemul de functionare degeaba.
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#146 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 16 April 2012 - 11:36 AM

View Postmarius_horea, on 15 April 2012 - 09:15 PM, said:

Saptamana viitoare le schimb eu, si iti scriu daca exista adevarul :)

Ia ca is curios daca e din amortizoare, desi ma indoiesc. Eu acuma cand a venit primavara, am montat jantele de aliaj cu anvelopele mai late. In prima luna de mers asa cu ea, parca era alta masina. Nu batea deloc. Am fost si la un service sa verifice, dar nu batea nimic. Chiar imi pare rau ca nu am mers cu ea cand aveam anvelopele de iarna, mai inguste. Atunci batea tare. Merg asa cu ea....trec peste bataia asta. Nu are ce sa se intample ceva grav. Pana o sa bata amortiozarele, bucsi sau alte cele nu schimb nimic.

Astept sa vad la tine cum se comporta dupa ce schimbi amortizoarele.

Toate cele bune !
0

#147 User is offline   marius_horea 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: PUNTO

Posted 19 April 2012 - 07:08 AM

Dupa lupte seculare cu cele doua suruburi care tin telescopul de fuzeta, le-am incalzit cu o lampa de gaz, am schimbat telescoapele, bataia de sub bord cum ii spuneti voi se mai aude dar foarte slab(infundat), telescoapele vechi praf, unul spart, unul abia misca inapoi 2 - 5 cm, revenea daca il apasai. Am montat telescoape KYB Excel G, la primi 20 de km parcursi sunt ok, mai mult nu pot sa spun.
0

#148 User is offline   robertdaniel 

• micut cu 600
  • Pip
  • An: 2002

Posted 19 April 2012 - 09:22 AM

zdrangane calculatoru de confort uitativa bine ;e ok
0

#149 User is offline   robertdaniel 

• micut cu 600
  • Pip
  • An: 2002

Posted 19 April 2012 - 02:31 PM

mai este si din cupla de la motoras; nu mai dati banii pe coloana
0

#150 User is offline   marius21 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery

Posted 19 April 2012 - 05:57 PM

Mariuse, amortizoarele erau duse sau de ce le-ai schimbat? Bateau sau ce zimptome aveau? :scarpin:
0

Share this topic:

• 6 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users