Zgomot Ciudat Sub Volan
Posted 23 October 2011 - 05:17 PM
Posted 23 October 2011 - 05:23 PM
E posibil sa fie si de la bieletele de directie? Eu daca trag de ele cu masina pe roti sau pe elevator nu prezinta joc. Pot sa fie duse si sa imi dau seama doar daca desfac capetele de bara si sa misc de ele?
Daca marti mecanicul imi zice ca e ok pe la directie, mai ramane sa dau o fuga pana la Marghita la o firma care repara casete de directie, sa stiu o treaba.
This post has been edited by marius21: 23 October 2011 - 05:26 PM
Masina mea...si ma mandresc cu ea
http://www.drive-tes...59/punctaj.html
Posted 27 October 2011 - 11:40 PM
Nu mai folosii scriere tip Mirc gen tz,k samd!
This post has been edited by robylup: 28 October 2011 - 12:30 AM
Posted 28 October 2011 - 12:08 PM
This post has been edited by marius21: 28 October 2011 - 12:08 PM
Posted 02 November 2011 - 11:46 PM
Posted 03 November 2011 - 12:29 AM
Un sfat foarte important pentru a nu grabi deteriorarea acelei roti, ar fi sa nu manevrati niciodata volanul cu motorul oprit( servo-oprit), pentru ca acea operatiune supune plasticul la o forta majora.
This post has been edited by DeViAnS: 03 November 2011 - 12:32 AM
Posted 03 November 2011 - 08:17 AM
damyan2you, on 02 November 2011 - 11:46 PM, said:
Ma lupt de 2 ani si inca ma mai lupt pana o sa ii dau de capat. Faza cu vaselina e asa cum zici tu, bagi acuma, peste cateva luni iar bagi si tot asa...am incercat si chestia asta si nu tine faza. Legat de joc la roata aia de plastic, eu am desfacut ambele coloane care le-am avut pe masina si sincer nu au avut nici un joc acolo. Plasticul ala este destul de tare/rigid si nu se duce asa usor. Mai "sapam" dupa solutii....
Posted 03 November 2011 - 06:07 PM
Posted 10 November 2011 - 07:32 PM
Mai sus scriam ca am fost la niste baieti care mi-au zis HOTARATI ca zgomotul vine de la caseta de directie. Prostii.....
Am fost saptamana aceasta, mai exact marti, pana la Marghita, la firma care se ocupa cu reconditionat casete de directie. Nu se ocupa doar cu asta, au si service auto pentru orice masina. Bun...ajung la Marghita, vorbesc cu dl. Florian si ma baga cu masina pe elevator la un angajat de al lui. Tipul mi s-a parut ca se pricepe destul de bine la masini, explicandu-i tot ce am facut/patit la masina de cand a aparut zgomotul in volan, exact ce este scris si in acest topic si ca, cred ca zgomotul e din caseta de directie, pentru ca in rest sunt ok toate. Stia dl. respectiv modul de constructie al coloanei volan (ax melcat, motoras, roata dintata etc.)
S-a bagat pe sub masina, a inceput sa verifice bucsaraiele, a tras bine de bielete, capete de bara, de roti....Caseta nu are nimic. Nu bate.! Am fost si in test cu el, a auzit si el zgomotul care se aude in volan si mi-a zis sa schimb amortizoarele pe fata.
Am ramas mirat ca imi zice lucrul acesta. Eu stiam ca sunt la valori foarte bune pe fata. Mi-a zis ca nu conteaza ca ele amortizeaza bine, adica conteaza, dar ele avand si rol de pivot, adica in momentul in care roata vireaza stanga-dreapta se misca si amortizorul odata cu rotile si ca isi face joc la tija de la amortizor. Adica ele pot fi bune sa amortizeze pe verticala, dar mai apare si joc daca misti de tija pe orizontala. Chiar mi-a aratat niste amortizoare cumparate de 1 an, care amortizau bine, dar aveau joc imens in tija. Asta am vazut-o cu ochii mei.
El mi-a recomandat sa schimb amortizoarele pe fata si mi-a garantat ca o sa scap de zgomote.
Acuma intrebare: Exista cineva de pe forum, care are/ a avut zgomotul in volan si a schimbat amortizoarele pe fata si dupa schimbarea lor a disparut zgomotul?
Off topic: In primavara cand s-a rupt un arc pe fata, am fost cu masina tot la baietii care mi-au zis acuma ca de vina ar fi caseta. Atunci mi-au aratat ca in amortizorul de pe fata dreapta se misca tija respectiva. Nu mi-au zis nimic legat de arc ca ar fi rupt. Apoi am fost la alt mecanic, care mi-a zis ca e rupt arcul , dar amortizorul nu are nimic. SA VEDETI CUM SUNT MECANICII DE LA NOI, cel putin din Zalau.
On topic: Ca o fi o rezolvare schimbatul amortizoarelor, asta nu stiu. Pana nu incep sa bata, nu o sa le schimb. Inca se tin bine. Nu dau 6 mil aiurea si poate tot nu scap de zgomot. O sa le schimb doar daca cineva de pe forum imi da o veste buna, ca dupa ce si-a schimbat amortizoarele a scapat de zgomotul din volan.
Toate cele bune, si mergem cu muzica mai tare....
This post has been edited by marius21: 10 November 2011 - 07:35 PM
Posted 10 November 2011 - 07:58 PM
This post has been edited by damyan2you: 10 November 2011 - 08:25 PM
Posted 10 November 2011 - 09:07 PM
marius21, on 10 November 2011 - 07:32 PM, said:
eu propun sa scoti amortizoarele si sa le pui la loc,poate se aseaza tija aia cu arcurile impreuna. pur si simplu,daca nu sunt bine montate,troznesc si fac ca toate alea. parerea mea.
ma refer si la tine
Posted 11 November 2011 - 12:51 PM
Pai daca zgomotul este sub volan.. este sub volan.. ce treaba au amortizoarele? au si alea zgomotul lor specific, se aude la capota, ca sa nu mai spun ca el iti arata joc in amotizor cand este depresat dupa arc, altfel nu misca.
personal, raman la parerea ca este coloana volan uzata, daca ai posibilitatea sa vb la dezmembrari, sa ti-o semneze si sa o poti monta sa vezi daca este in regula si daca nu, sa o returnezi. OBLIGATORIU masina sa fie rulata in AFARA, intr-o tara gen germania, austria, franta....
This post has been edited by DeViAnS: 11 November 2011 - 12:54 PM
Posted 11 November 2011 - 01:21 PM
Si mai am o intrebare pentru tine devians, am vazut ca ai schimbat si tu coloana volan de vreo 6 luni parca. Cum se comporta la tine, nu a reaparut zgomotul? Pentru ca la fel am patit si eu, am luat coloana si pana acum cateva luni nu a aparut zgomotul. Sper ca la tine sa nu mai apara, macar sa vad unul de pe forum ca si-a rezolvat problema
This post has been edited by marius21: 11 November 2011 - 01:26 PM
Posted 11 November 2011 - 04:49 PM
marius21, on 11 November 2011 - 01:21 PM, said:
Si mai am o intrebare pentru tine devians, am vazut ca ai schimbat si tu coloana volan de vreo 6 luni parca. Cum se comporta la tine, nu a reaparut zgomotul? Pentru ca la fel am patit si eu, am luat coloana si pana acum cateva luni nu a aparut zgomotul. Sper ca la tine sa nu mai apara, macar sa vad unul de pe forum ca si-a rezolvat problema
Poate cea pe care ai pus-o de la srot nu ai nimerit-o!Era un site unde am vazut coloane de vanzare!Da nu mai stiu undeva prin Anglia!!!!!!!!!Eu totusi zic ca e de la coloana!Din moment ce remedierea o faci cu vaselina pentru un timp aia o faci la coloana nici decum la amortizoare,directie si alte alea!
Posted 11 November 2011 - 08:43 PM
Posted 11 November 2011 - 08:50 PM
DeViAnS, on 11 November 2011 - 08:43 PM, said:
Ma bucur mult pentru tine, ar fi culmea sa mai dau banii pe inca o coloana volan.
O las asa deocamdata, o sa mai merg pe la alti mecanici sa vad ce zic si ei.
Posted 12 November 2011 - 03:13 PM
marius21, on 11 November 2011 - 08:50 PM, said:
O las asa deocamdata, o sa mai merg pe la alti mecanici sa vad ce zic si ei.
Eu zic sa o lasi balta cu mecanici mergi asa cu ea si cand ai banet strans ia o coloana noua ca la urma urmii la cate me bun mecanicii nostri sa schimbi ajungi tot la cat ar fi noua!!!!!!!
Posted 04 January 2012 - 06:02 PM
Posted 04 January 2012 - 06:14 PM
boyspyce, on 04 January 2012 - 06:02 PM, said:
Salut.
Probabil ai citit acest topic si ti-ai facut o idee cam unde ar fi problema. La fel am patit si eu la inceput, cand a aparut pentru prima data bataia in volan. Daca impingeam volanul in sus sau daca apasam pe el mai cu forta se vedea cum se misca, parca ziceai ca nu e strans. Ei, problema la mine a fost la imbinarea dintre axul volanului si cremaliera (poza de mai jos). Poti incerca daca te pricepi sa desfaci coloana si sa incerci sa strangi toate piulitele si suruburile. Cam asta am patit eu la prima coloana, pana la urma am fost nevoit sa iau alta.
20070210155401_za5.jpg (459.3K)
Number of downloads: 48
Ce sa zic, bafta si sper sa reusesti sa rezolvi problema.
Posted 05 January 2012 - 01:29 PM
Posted 05 January 2012 - 06:34 PM
boyspyce, on 05 January 2012 - 01:29 PM, said:
Trebuie sa vrea...incearca mai cu forta.
This post has been edited by marius21: 05 January 2012 - 06:35 PM
Posted 07 January 2012 - 09:01 PM
DeViAnS, on 03 November 2011 - 12:29 AM, said:
Acum ca m-am oprit din ras pot sa intreb cine trege mai greu de volan? Animalu' sau motorasul? Acel pinion nu este supus unei forte mai mari TOCMAI atunci cand functioneaza servo; practic cand el (pinionul) trage de roti?
Posted 20 January 2012 - 11:08 AM
am un Punto din 2003 si am avut aceiasi problema cu zgomotele de sub volan, dupa multe demontari si pus in practica cam tot ce am citit pe forum am ajuns la concluzia ca varianta sa mai tin masina este o coloana de volan noua.
Asadar am comandat una la Italoparts 1800ron si de un an jumate si aproape 30.000 km nu mai am nici o problema.
Sincer nu aste o suma uriasa si mult mai putin decat la alte modele, mai am si un Logan de serviciu la care mi-a picat pompa de servo, cost, doar 3100 ron.
Posted 15 April 2012 - 09:15 PM
Saptamana viitoare le schimb eu, si iti scriu daca exista adevarul
Posted 16 April 2012 - 11:16 AM
adiya, on 07 January 2012 - 09:01 PM, said:
poti ramane cu rasul, daca nu intelegi sistemul de functionare degeaba.
Posted 16 April 2012 - 11:36 AM
marius_horea, on 15 April 2012 - 09:15 PM, said:
Ia ca is curios daca e din amortizoare, desi ma indoiesc. Eu acuma cand a venit primavara, am montat jantele de aliaj cu anvelopele mai late. In prima luna de mers asa cu ea, parca era alta masina. Nu batea deloc. Am fost si la un service sa verifice, dar nu batea nimic. Chiar imi pare rau ca nu am mers cu ea cand aveam anvelopele de iarna, mai inguste. Atunci batea tare. Merg asa cu ea....trec peste bataia asta. Nu are ce sa se intample ceva grav. Pana o sa bata amortiozarele, bucsi sau alte cele nu schimb nimic.
Astept sa vad la tine cum se comporta dupa ce schimbi amortizoarele.
Toate cele bune !
Posted 19 April 2012 - 07:08 AM
Posted 19 April 2012 - 02:31 PM
Posted 19 April 2012 - 05:57 PM

Help