== CLUB FIAT ROMANIA==: IMPRESII FIAT LINEA - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 144 Pages +
  • « First
  • 142
  • 143
  • 144
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

IMPRESII FIAT LINEA

#4291 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea, 1.4i, 77 camile
  • An: 2011

Posted 11 October 2011 - 06:52 PM

Pai am vrut s-o vind, da n-am gasit cleentu sa dea 9000 pe o masina pe care o lua de la reprezentanta cu 7300 + 3 bonuri Remat :)
Asa ca am vindut Focusu si acu pling dupa ce misto era cu turbina, cu suspensie independenta spate, cu piele si plush (asta cu plushu am rezolvat-o cu niste huse la comanda de la huse.ro, ii recomand), cu insertii de mahon si CD care nu sare la orice hop, dar sa nu fim rai, masina e ok pentru banii ei, sint eu prea pretentios.
Insa sotia mea are o vorba buna: masina asta e cea mai buna din 2 motive: e noua si nu ne-a costat nimic.

Oricum eu am foliat botul masinii cu folie transparenta ca m-a disperat chestia cu ciupituri dupa orice revopsire. Si i-am pus si aparatori de noroi si husa de piele pe volan, si am si foliat geamurile, si dupa 5000 km pot sa spun ca daca stii cum sa bagi picioru in ea chiar si merge, insa nu poti demara de la 2000 sa depasesti ca iti plingi de mila, ori te duci in 4-5000 ori te lasi de glume...
Motorul de 1.4 8V e f putin elastic, dar are un mare avantaj: 8.5 in oras, 6 afara, la stilul meu de mers (adica on-off)
0

#4292 User is offline   miulescu_andrei 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:Fiat
  • Model: Linea 1,4
  • An: 2007

Posted 11 October 2011 - 07:21 PM

Salut a mea are 40000km in 4 ani si jumatate dar e eorecum ok , doar directia ce pune probleme din cand in cand si mai trebuie schimbata cate o flansa dar merge , am observat ca intra mai greu in viteza asta se intampla de saptamana asta sper sa nu fie o probleme totusi dar in 4 ani la mine nu a sarit cd-ul nici macar o data asa ca daca se intampla des lucrul asta dute la garantie ca nu e normal.
0

#4293 User is offline   Multijet 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Linea Dynamic 1.3 M-jet 90 CP
  • An: 2010

Posted 11 October 2011 - 10:25 PM

Stai linistit ca nu i-a sarit nici un CD. E doar cunoscuta tendinta tipic romaneasca de aoleala, asta daca n-a fost la raliu cu ea (am vazut yo unu' intr-o zi pe linia de tramvai de-i sareau fl...i la Linea, aduna sinele de tramvai dupa el iar CD-ul cu pricina probabil ca-i sarise afara de tot de usturime). Si cu bagatul in viteza iar e discutabil, unu o "baga mai lin" asa de felul lui altu se crede pe tractor si ii rupe pi..a La un moment dat cedeaza si cablurile alea de la timonerie ca tampitii de fabricanti nu s-au gandit sa puna si ei sufa de telecabina acolo...
0

#4294 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 12 October 2011 - 07:34 AM

Multijet, te invit la Iasi sa vezi masina, e noua, are 5000 km, si crede-ma ca nu-s pustan cu prima masina.
Faptul ca marche-arierul ciriie e o chestie pe care sper s-o pot rezolva la garantie. A facut asa din prima zi. Nasol e ca nu face mereu, doar cind are chef, si stiu sa debraiez pina la capat. Si nu m-am plins decit de marche-ariere, restul vitezelor sint ok.
Iar CD-ul sare pe piatra cubica, nu am obiceiul sa merg pe linia de tramvai ca desi sint panarame tin totusi la gumele mele. Si e enervant ca face asta si cu CD-uri originale, nu doar cu cele copiate. Cind spun sarit ma refer la acele pauze in melodie sau trecerea brusca de la un track la altul, nu ca s-ar misca CD-ul.... Dar ma obisnuiesc cu radio....
Faptul ca Linea e mult sub Focus nu am ce face, e vorba de bani pina la urma. Nu poti sa ai aceleasi pretentii de la o masina de 10.000 de euro ca de la una de 15.000.

Si apropo de raliu, ca de asta nu m-am mai plins, am fost la Raliul Iasului (sa fac poze nu sa ma dau cu masina) si la intoarcere la o saritoare minuscula am atins cu scutul de asfalt, asa ca stiu care sint limitele ;)
0

#4295 User is offline   dangrig 

• Sex,drugs & brânză d vaci c stafide şi lămâie
  • PipPipPipPip
  • Marca: Dacia
  • Model: 1310 L 1.4 62cp Argintie
  • An: 1999

Posted 12 October 2011 - 01:48 PM

View PostPaulp, on 12 October 2011 - 07:34 AM, said:

Iar CD-ul sare pe piatra cubica, nu am obiceiul sa merg pe linia de tramvai ca desi sint panarame tin totusi la gumele mele. Si e enervant ca face asta si cu CD-uri originale, nu doar cu cele copiate. Cind spun sarit ma refer la acele pauze in melodie sau trecerea brusca de la un track la altul, nu ca s-ar misca CD-ul.... Dar ma obisnuiesc cu radio....

Tu ai cd-playerul Blaupunkt din sistemul de fabrica ?
Sau este Active cu cd-player de pe piata ? Posted Image

Mie Blaupunktul masinii nu mi-a facut niciodata probleme. Si boxele se aud bine.
Dacia 1310 L 1.4 62cp Argintie (1999)

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza
0

#4296 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 12 October 2011 - 01:54 PM

E ala cu care a venit masina din fabrica.... boxele se aud bine pina la 25 volum, peste deja au zgomot nu fidelitate, dar oricum eu nu merg cu ele mai mult de 10 niciodata.
O sa mai fac niste probe cu rahatu ala de CD, dar daca ma supara, garantie scrie pe el.
Daca tot tre sa fac reviziile la reprezentanta macar sa stiu de ce.
A, si daca tot e pe plingeri, volanu a venit din prima sucit cu vreo 5 grd spre stg. Daca il pun la drept ma duc in sant. Dar asta am inteles ca se rezolva la revizia de 10.000 cind ii pun sa refaca unghiurile ;)
0

#4297 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Linea

Posted 12 October 2011 - 06:07 PM

Treapta de mers inapoi nu este sincronizata si e prost facuta. Nu cred ca pot sa-i faca mare lucru la garantie, insa incercati sa numarati pina la cinci dupa apasarea pedalei si apoi sa schimbati. Poate va ajuta. Eu daca simt ca nu intra nu-l fortez, bag a I-a si misc un pic masina, apoi intra sigur.
Referitor la CD-player, in doi ani inca n-am ajuns sa bag CD in el.
0

#4298 User is offline   Ice_2k 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: FIAT

Posted 12 October 2011 - 06:08 PM

eu am observat ca daca apas mai tare pe ambreiaj (chiar daca pare sa fie deja la fund), nu mai caraie...
Posted Image Audi A4 B8 2008 3.0TDI V6 290CP quattro
FIAT Linea 2007 Dynamic 1.4 77CP

Skanbit - Dezvoltare aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod Touch
Car Monitor pentru iPhone
Autovit pentru iPhone
0

#4299 User is offline   Multijet 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Linea Dynamic 1.3 M-jet 90 CP

Posted 12 October 2011 - 06:25 PM

Mda...nu stiu ce sa mai zic. Probabil ca Linea asta iese din doua locuri (fabrici) de prin Turcia. Pai alta explicatie nu gasesc. Unii zic ca-i panarama de masina iar altii n-au avut probleme deloc (categorie in care ma aflu si eu). Prieteni, probleme minore se gasesc la orice masina indiferent de marca. Am avut si eu inclinatie in volan de noua, insa am rezolvat-o in 30 min la reprezentanta, so what, asta nu e o problema (cel putin eu n-o consider asa). Mi se mai intampla si mie foarte rar sa caraie in marsharier dar asta numai datorita faptului ca ma grabesc eu sa o bag mai repede decat e necesar, asadar mai astept 1-2 sec sa se egalizeze vitezele la pinioane prin cutie si de-abia apoi o bag, iar daca tot nu merge mai calc odata ambreiajul si se rezolva sigur. Adica, acum nu m-apuc sa o carai sa o ia dracu daca nu vrea sa intre, nici nu e nevoie sa ajunga sa caraie ca deja o simt la mana si nu mai fortez. SOFERII sunt convins ca m-au inteles, birjarii si pilotii de curse, NU.
Am aproape 20.000 si nu i-am schimbat nici macar un bec in afara de revizii. Sigur unii dintre voi or sa sara acum si or sa spuna : eheeee....pai stai nene sa vezi pe la 40-50.000. Total eronat. Masina o ai asa cum o conduci, iar daca la 20.000 e ca noua ma indoiesc ca la 50.000 sa fie un JAF PENAL cum obisnuiesc unii sa o numeasca.
Apropo, nu sunt vre-un bosorog expirat cum probabil tindeti sa va imaginati, sunt tanar si-n floarea varstei. :biggrin:

This post has been edited by Multijet: 12 October 2011 - 06:34 PM

0

#4300 User is offline   Paulp 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 12 October 2011 - 06:39 PM

Eu n-o consider jaf penal, ci doar o masina corecta pentru banii ei.
Ca puteau sa fie mai atenti cu anumite lucruri sau sa le faca mai bine, e alta poveste.
Probabil daca as fi dat bani pe ea m-ar fi deranjat mai tare toate astea.
Chestia cu inclinatia volanului de noua e enervanta pentru o masina noua, pentru ca acele 30 de min la reprezentanta se puteau rezolva in 10 min in fabrica inainte de a o livra si era un punct in plus nu in minus ;).
Per ansamblu eu sint multumit de ea, dar nu pot sa nu remarc "scaparile" si sa le fac publice, ca poate mai sint si altii cu asemenea mici probleme si gasim solutii mai rapide sau mai eficiente decit sa stam prin reprezentante.
De exemplu sint nemultumit ca la capacele de la oglinzile laterale, plasticul era de nou decolorat prin unele locuri. Probabil e de la cum a stat in soare pina au livrat-o, sau ca nu e de calitate, nu stiu.... o voi rezolva cu o vopsire a lor, dar tot i-am bifat un minus ca avea asa ceva de noua ;)
Stiu ca sint nemultumiri mici, dar asa-s eu mai perfectionist.

Vad ca ai editat ceva...
Pe mine ma enerveaza marche-arieru nu pentru ca il apuca ciriitu cind are chef (stiu ce e ala dubluambreiaj, stiu sa bag in viteza daca intra usor sau sa renunt daca nu vrea...) ci pentru ca alte masini din aceeasi clasa si gama de pret NU fac asa.
Asta ma enerveaza mai tare, cind vad un amarit cu Logan cum baga in marche-ariere si nu se aude nimic si la mine face uneori chiar si cind plec de pe loc, deci nu are ce sa sincronizeze ;)

This post has been edited by Paulp: 12 October 2011 - 06:43 PM

0

#4301 User is offline   ovidiu9412 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Linea dynamic 1.4 77hp grigio

Posted 13 October 2011 - 02:50 PM

"A murit " greierul din usa spate , acum e liniste si pace in interior chiar si pe drumuri mai proaste.
► Play ▌▌ Pause ■ Stop

http://www.facebook.com/ovidiu.ep
0

#4302 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 13 October 2011 - 06:29 PM

View Postovidiu9412, on 13 October 2011 - 02:50 PM, said:

"A murit " greierul din usa spate , acum e liniste si pace in interior chiar si pe drumuri mai proaste.

Eu nu aveam greieri pana cand nu m-am dus la reprezentanta sa-mi "repare" incuietoarea banchetei ...

Atunci mi-a aparul nenorocitul de greiere.
Se aude doar cand sta cineva sprijinit de bancheta , pentru ca au taiat aia ceva pe acolo ca sa umble la incuietoare ...

Si incuietoarea tot nu mi-au reparat-o / schimbat-o ...Posted Image

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
0

#4303 User is offline   Ice_2k 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 13 October 2011 - 06:30 PM

Cum "au taiat"????
Posted Image Audi A4 B8 2008 3.0TDI V6 290CP quattro
FIAT Linea 2007 Dynamic 1.4 77CP

Skanbit - Dezvoltare aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod Touch
Car Monitor pentru iPhone
Autovit pentru iPhone
0

#4304 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 13 October 2011 - 07:37 PM

View PostIce_2k, on 13 October 2011 - 06:30 PM, said:

Cum "au taiat"????

Sunt niste plastice sau pasla ... sau ce pana mea e acolo ....
Uitate si o sa vezi , ca acolo pana acolo se prelungeste plasticul de sub luneta spate , pasla din portbagaj si inca ceva ....
Ca se vede ca au taiat ceva acolo (comparativ cu partea cealalta) , probabil ca sa isi faca loc sa scoata incuietoarea.

Au lucrat fix ca dracu . Asa e cand nu te lasa sa vezi ce iti lucreaza ...

Si incuietoarea tot nu merge . Dar mi-au "dat" un greiere.

Ziceau ca imi schimba incuietoarea pe garantie , dar m-au tot amanat ... pana am iesit din garantie Posted Image

La fel si cu usa torpedoului .

L.E. :

Da , stiu ... unii au probleme cu flanse , ambreiaje , unghiuri .... si eu ma plang de o incuietoare bancheta si usa de torpedou, dar nah ...

Posted Image

This post has been edited by dangrig: 13 October 2011 - 07:39 PM

0

#4305 User is offline   miulescu_andrei 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:Fiat
  • Model: Linea 1,4

Posted 14 October 2011 - 09:26 PM

Asta e probleme cu serviceuri-le in romania daca aveau respect fata de clienti si grija fata de masina sunt sigur ca altfel statea treaba si nu asteptau sa pice piesele de tot sperand ca poate se termina perioda de garantie, dar de aceea exista MERCEDES:))
acum serios masina este ok la banii ei dar conteaza cum a fost asamblata si calitatea pieselor de service , adica nu cred ca este normal sa se inlocuiasca o piesa cu o alta piesa reparata , si mai aales cand te duci in service sa auzi mereu cuvintele: "e normal , asa fac toate" si doar daca insisti sa se si remedieze.
0

#4306 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 14 October 2011 - 10:11 PM

Da , este ok masina . Noi suntem multumiti de ea.

In primul rand atitudinea reprezentatelor din Romania strica mult .
Pentru ca daca am avea probleme doar cu piesele , le-am schimba pe garantie si am avea masinile calumea.

adica nu cred ca este normal sa se inlocuiasca o piesa cu o alta piesa reparata

Da , ca in cazul celui T-jet-ul "explodat" Posted Image

Noi nu vom mai apela la reprezentante. Reviziile ni le facem noi acasa in garaj (pentru ceea ce ne depaseste mergem la service)

0

#4307 User is offline   sorinacio 

• View gallery
  • Model: Linea Dynamic 1.4 T-Jet + ESP si Hill Holder

Posted 05 November 2011 - 07:59 PM

uite si linea mea pe transalpina
http://imageshack.us...dsc01296wv.jpg/
0

#4308 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 11 November 2011 - 01:34 PM

Am vazut ca au mai aparut niste bucati de Linea pe forum .
Asa ca revin cu :

ROG PE TOTI CEI CU LINEA SA VOTEZE LA RECENSAMANT !

Cei care inca n-au votat sunt rugati , invitati, asteptati .... sa voteze :

http://www.clubfiat....?showtopic=1697

PS : din cate am vazut conducem detasat in poll Posted Image Posted Image

This post has been edited by dangrig: 11 November 2011 - 01:35 PM

0

#4309 User is offline   DrFrancisc 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Model: Linea 1,3 Multijet Dynamic Nuovo Azzuro
  • An: 2008

Posted 16 November 2011 - 11:23 PM

View Postsorinacio, on 05 November 2011 - 07:59 PM, said:

uite si linea mea pe transalpina

Oficial sunt suparat pe tine :P si eu vroiam alba dar nu au vrut sa imi aduca decat active iar eu vroiam un dynamic cu dotari de emotione..... super frumoasa pe alb ;)
0

#4310 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 17 November 2011 - 08:08 PM

Si mie imi place alba . Negrul , albul si rosul imi plac cel mai mult la Linea.

0

#4311 User is offline   tudo3 

• An: 2009

Posted 17 November 2011 - 10:21 PM

Salut la toata lumea, am si eu o problema cu un Fiat Linea 1.3 Diesel Multijet (30.000 KM). Vreau sa schimb uleiul si nu stiu ce sa pun.

Singura informatie care o am e din factura ultimei revizii ( facuta la 10.000KM) ca cei de la Autoitalia au pus Selenia WR 5w-40.

1.Unde in alta parte as putea sa mai gasesc exact ce tip de ulei este compatibil cu motorul?

2.Specific ca uleiul vreau sa il cumpar eu si sa il skimb personal la un prieten si de aceea vreau sa stiu sigur ce sa cumpar .. sa nu fac vreo prostie.

3.E vreo problema daca nu mai bag selenia (pentru ca nu gasesc) si pun Mobil 1 sau Castrol (bineinteles cu acelasi indice 5w-40) ?

4.E cineva pe aici care foloseste alt tip de ulei decat selenia?

P.S am citit si prin celelalte topicuri si de prin acesta cate ceva.. dar nu am gasit raspunsuri exacte.
0

#4312 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 17 November 2011 - 10:43 PM

View Posttudo3, on 17 November 2011 - 10:21 PM, said:

Salut la toata lumea, am si eu o problema cu un Fiat Linea 1.3 Diesel Multijet (30.000 KM). Vreau sa schimb uleiul si nu stiu ce sa pun.

Eu pentru Linea am luat de la astia : http://www.italopart...tegorie_subcat=

Nu te costa mult revizia cu ulei si filtrele de ulei , aer si polen .

Cred ca te duce la 300 si ceva de lei revizia . (daca le schimbi tu acasa)

Si eu am schimbat acasa si nu e mare chestie. (eu am dat 260 lei pe ulei si filtre)

0

#4313 User is offline   tudo3 

• An: 2009

Posted 21 November 2011 - 04:16 PM

Stie cineva sa imi zica si mie unde se afla pozitionat filtrul de ulei la fiat linea 1.3 multijet? Si eventual daca stiti care dintre sisteme utilizeaza... "purflux" sau "ufi"
0

#4314 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 21 November 2011 - 07:29 PM

View Posttudo3, on 21 November 2011 - 04:16 PM, said:

Stie cineva sa imi zica si mie unde se afla pozitionat filtrul de ulei la fiat linea 1.3 multijet? Si eventual daca stiti care dintre sisteme utilizeaza... "purflux" sau "ufi"

Vezi daca te ajuta asta : http://www.fiatforum...ter-change.html

Are multe poze si detalii . :)

0

#4315 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 21 November 2011 - 08:50 PM

View Posttudo3, on 21 November 2011 - 04:16 PM, said:

unde se afla pozitionat filtrul de ulei la fiat linea 1.3 multijet? Si eventual daca stiti care dintre sisteme utilizeaza... "purflux" sau "ufi"

Este pozitionat langa busonul galben de umplere,in dreapta lui cum privesti tu,sub un capac negru de tabla.La sistem cred ca ai vrut sa intrebi daca e cu "tzatza" sau fara ca marca poti sa iei de care vrei.La 1.3 Mtj e sitemul fara.
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#4316 User is offline   paul-luc 

• Marca: fiat
  • Model: linea

Posted 21 November 2011 - 10:52 PM

eu am bagat castrol intrlameu oare o sa crape ;eu zic ca nu astept si parerile voastre .
0

#4317 User is offline   dangrig 

• PipPipPipPip

Posted 22 November 2011 - 07:06 AM

View Postpaul-luc, on 21 November 2011 - 10:52 PM, said:

eu am bagat castrol

Daca nu gaseam la Italoparts tot pachetul de consumabile , bagam tot Castrol Edge ca la Golf.

Cred ca merge si pe ulei de floare. Posted Image

0

Share this topic:

• 144 Pages +
  • « First
  • 142
  • 143
  • 144
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic