== CLUB FIAT ROMANIA==: Despre Motoarele 1.9jtd 74kw(101cp), >=2005 - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Despre Motoarele 1.9jtd 74kw(101cp), >=2005

#1 User is offline   ovidiudobie 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Interests:Intel | Nokia | Fiat
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo MultiWagon
  • An: 2005

Posted 23 June 2009 - 08:04 AM

As vrea sa aflu pareri despre Fiat Stilo MultiWagon 1.9JTD 74KW(101CP). Mai exact ma intereseaza detalii despre acest motor, care dupa cunostintele mele este commonrail, fabricat dupa 2005, care se gaseste si pe Opel Astra H, dar pe Opel este EURO4 iar pe Fiat este EURO3. Oare de ce Fiatul a decis sa-l faca doar EURO3. Despre electronica am inteles de pe forum ca sunt mai slabe. Acest Stilo MW care as putea sa-l cumpar nu are o baterie buna si imi indica uneori EBD failure, alteori mi se aprinde becul la ABS si servo, iar volanul chiar se misca greu chiar daca pun pe CITY, dar dupa 4-500 de m de parcurs eroarea cu ABS si servo s-a stins de pe bord si volanul a inceput sa se miste normal cu servo in functiune. Eu sper ca daca ii voi cumpara o baterie noua sa nu mai am astfel de probleme cu aceste erori, care banuiesc ca apar din cauza insuficientei curentului din bateria slaba.
Orice comentariu referitor la acest motor (commonrail) mi-ar fi de real folos. Despre fiabilitate, despre puterea motorului. Stiu ca e mult mai slab decat un MultiJet de 120 de CP, dar nu e tocmai de aruncat acest JTD de 101CP, nu-i asa???
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 74KW(101CP) 2005, BC, AC auto dual, R-CD...
Intel
Nokia

0

#2 User is offline   cox 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: fiat
  • Model: bravo sx, 1.9 jtd
  • An: 2001

Posted 23 June 2009 - 11:05 AM

Salutare!
Motorul cred ca este acelasi din 2000, de aceea este Euro 3, nu este dupa 2005. Eu am pe vechiul Bravo 1.9 jTD din 2001, 74 kW, are 195000 km si merge brici (cod motor B9.000). Sistemul de alimentare este cu rampa comuna (common rail), este cu 8 valve, turbina cu geometrie variabila, intercooler. Cele de pe Opel sunt in 16v (sper sa nu gresesc).
Referitor la partea electrica - sunt mai sensibile cele dinainte de 2004, iar erorile pe care le ai, precum si directia grea sunt din cauza bateriei descarcate.
La partea de motorizare diesel au rival doar de la Peugeot, insa si pe acestea le depasesc. Pe partea de fiabilitate a motorului, consum, putere este pe locul 1, inainte de francezi, englezi si nemti.
Avand in vedere ca masina este MW nu cred ca o cumperi pentru liniute sau ture, ci pentru plimbari lungi cu familia, iar aici vine fiabilitatea foarte buna. Ieri am venit din Vama Veche si la 600 km combinati intre autostrada (viteza medie 150km/h) si mai multi km de cozi interminabile la Cernavoda si iesirea din Constanta (atat la dus cat si la intors) sa iti scoata un consum de 5.6% (facut la pompa si cu 3 persoane in masina si bagaje) nu cred ca se poate ceva mai bun. Daca mergi cu 110-120 km/h, fara depasiri/accelerari violente ai consum de 4.4-4.6%.

Bafta.
0

#3 User is offline   ovidiudobie 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 23 June 2009 - 02:18 PM

Cox, multumesc pentru informatiile date.
Ideea e ca eu am studiat despre Stilo pe un site auto folosit de distribuitorii de piese auto de pe care am aflat ca acest motor pe Stilo s-a pus numai incepand din 2005, dar acum mi se leaga de ce are EURO3, se pare ca ai dreptate, e motor de prin 2000, care nu s-a pus pe Stilo doar din 2005, si oricum sunt foarte putine Stilo cu 74KW pe site-uri de vanzari auto.
Codul meu motor este 192A9000. Adica pe sigla din fata motorului scrie asa:
MOTORE-ENGINE: 192A9000
VERSION: 192CXP1A 35 (probabil codificarea la Stilo Multi Wagon)
Inca nu am avut timp sa pun o baterie buna pe masina sa vad daca dispar erorile, desi sunt cazuri in care nu apar erorile, si totul e ok. Chiar am observat ca am facut blitz cu faza lunga si mi s-au resetat la bord luminile si toti indicatorii pentru ca faza lunga a "sorbit" toata energia din baterie sau energia data de alternator, daca se poate spune asa ...
Ma bucur enorm de fiabilitatea dovedita in cazul tau de acest motor. In cazul asta se pare ca nu are rost sa ma gandesc la un chip tuning pe motor, cica auzeam versiuni ca daca pui un chip (sau mai degraba modifici parametri soft ai motorului) scade destul de mult consumul, si cel urban si cel extra-urban. E adevarat ca m-am cu un posesor de Stilo MW din 2005 cu motor de 120 CP si cred ca se simte diferenta. Mi-ar placea sa-i pot adauga si eu vreo 15 CP .... Citeam despre motorul 1.9JTD 85KW(115CP) ca e tare reusit....
Multumesc pentru postare.
Intel
Nokia

0

#4 User is offline   myl03 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: stilo 1,9JTD
  • An: 2004

Posted 23 June 2009 - 04:00 PM

am un stilo 1.9jtd 115 cai si pot spune ca sunt multumit de consum adica nu sare 6 in oras si 5 afara (130km pe ora)
al meu e hatchback 5 usi si bineinteles are problemele lui cu senzorii dar are 179.000km si merge brici facut proba si atinge 210.
modelul tau parca e un pic uratel din spate ....dar fiecare cum ii place
0

#5 User is offline   cox 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: bravo sx, 1.9 jtd
  • An: 2001

Posted 23 June 2009 - 05:02 PM

ovidiudobie, on Jun 23 2009, 03:18 PM, said:

Cox, multumesc pentru informatiile date.

Motorul nu este acelasi cu cel pe care il am eu. Este motor multijet si se pune pe Stilo MW incepand cu 09.2005. Asta inseamna ca este 8v si nu are geometrie variabila (sper sa nu ma insel).
In rest fiabilitatea si toate cele le pastreaza (chiar imbunatatite).

Numai bine.
0

#6 User is offline   ovidiudobie 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 24 June 2009 - 08:22 AM

cox, on Jun 23 2009, 06:02 PM, said:

Motorul nu este acelasi cu cel pe care il am eu. Este motor multijet si se pune pe Stilo MW incepand cu 09.2005. Asta inseamna ca este 8v si nu are geometrie variabila (sper sa nu ma insel).
In rest fiabilitatea si toate cele le pastreaza (chiar imbunatatite).

Numai bine.

Sa stii ca aici iar ai dreptate. Eu am scris mai sus pe forum ca am vazut pe un site cu piese auto originale ca pe Stilo nu este motor de 74KW, doar incepand cu anul 2005. Acolo scria clar ca motorul este MultiJet, chiar daca pe spatele masinii este sigla "comerciala" JTD, si chiar si pe capacul de protectie a motorului este aceeasi sigla JTD. Eu cand am observat acest lucru am zis ca precis ca motorul e EURO4, dar se pare ca nu a fost asa, este EURO3 :-$
Sincer despre geometrie, m-as bucura sa fie fixa, pentru ca e usor&ieftin la intretinere. Dupa cum merge masina, inclin sa cred ca este fixa. Adica masina nu este foarte nervoasa, accelereaza bine&progresiv, dar nu asa de nervos ca si cum e un motor de 85KW(115CP) pe un Passat sau Golf. Cred ca daca ar fi fost geometrie variabila performantele erau cu ceva mai bune. Sau ma insel?

myl03, on Jun 23 2009, 05:00 PM, said:

modelul tau parca e un pic uratel din spate ....dar fiecare cum ii place

Da, asa este. Eu acum vreo 2-3 ani ziceam ca parca e o masina cu spatele neterminat, ca si Logan, de altfel. Aveam impresia ca designerii cand ajungeau la desenat spatele masinii erau franti de idei si o terminau ca din topor... :rolleyes:
Dar acum nu am ce face... Mai ales ca deja am un bebe si inca unul e pe drum, lor le va place spatiul mare in interior. Chiar si in portbagaj, peretii laterali sunt drepti, nu exista "umflaturile" in interior cauzate de rotile din spate, cum este la alte modele de masini break (Passat&Golf Variant, etc.)
Masina teoretic am luat-o in loc de salar, deoarece din cauza blocarii pietei auto, firma unde muncesc nu a dispus de cash sa ma plateasca si atunci am inceput "sa fac capital" la firma unde lucrez :biggrin: , adica sa muncesc mai multe luni, incasand doar 10-20% din salar ... Acum, nu prea au mai fost masini pe parc si eu am ales aceasta masina. Mai este un Citroen Xsara Break, dar e doar cu 2 locuri si nu am avut chef sa umblu sa-i pun bancheta in spate... si oricum Stilo acesta e mult mai dotat&intretinut. Problema acum e ca masina e EURO3 si taxa e 8.000 RON, daca era EURO4 taxa era 2.500 RON...

Apropos, a mai auzit cumva careva ca cica s-ar scoate taxa in 2-3 luni si se va trece pe impozit anual... Adica NONEURO superscump impozitul, EURO2 scump, EURO3 mare, EURO4 ok, EURO5 superok...??? :biggrin:
Intel
Nokia

0

#7 User is offline   ovidiudobie 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 29 August 2009 - 04:15 PM

Motorul meu este cu geometrie fixa, daca ar fi sa ma iau dupa aceasta fraza:

The Multijet second generation features a common-rail design and is available with four different power outputs. The 8-valve version has 100 PS (99 hp/74 kW), 120 PS (118 hp/88 kW) or 130 PS (128 hp/96 kW), the last two with variable inlet geometry; and the 16-valve version has 150 PS (148 hp/110 kW).

care o gasiti aici
Intel
Nokia

0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA