== CLUB FIAT ROMANIA==: Vibratii Si Zgomote Volan - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Vibratii Si Zgomote Volan la denivelari si piatra cubica

#1 User is offline   mrn_smn 

• Group: Members
  • Marca: fiat
  • Model: stilo 1.6 16 valve
  • An: 2002

Posted 23 June 2009 - 08:49 AM

Salut,imi cer scuze daca s-a mai discutat,am dat search pe forum dar nu am gasit nimic
care sa se potriveasca cu simtomele pe care la are masina mea,adica:
de ceva vreme decand am luat o groapa mai in viteza au inceput sa se auda tot felul de zgomote din volan
se aude un sunet de parca bate fier pe fier,si se transmit in volan de zici ca s-a desfacut vreun surub si zdrangane acolo.
mai exact pe drum fara gropi denivelari mari nu se au nimic,daca intru pe piatra cubica zici ca da unu cu ciocanul in coloana de directie.
nu imi dau seama ce poate fi 1-mecanic a zis ca e pivotul de la bascula stg.,am schimbat otata bascula dar zgomotul persista,2-lea mecanic mi-a zis de bieletele antiroliu,le-am schimbat si zgomotul la fel persista.....totusi cred ca ar trebui verificat capatul de bara sau bieleta de directie ca sa nu ma mai streseze zgomotul.precizez ca il am de ceva vreme si am schimbat piese care nu trebuiau schimbate...... daca m-am luat dupa mecanici respectivi.
cum pot verifica singur capatul de bara????
astept sugestii de la voi.
ms.

This post has been edited by mrn_smn: 23 June 2009 - 08:51 AM

0

#2 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO 1.2 16V
  • An: 2003

Posted 23 June 2009 - 02:27 PM

daca nu isi revine dupa ce schimbi articulatiile ( cap de bara + bielete de directie ) , atunci , cu parere de rau iti zic ca problema e caseta de directie . bieletele antiruliu si pivotii nu dau asemenea vibratii in volan . eventual bat , le auzi , dar nu le simti in coloana de directie . mecanicii la care ai fost sunt carpaci profesionisti ...
incearca sa schimbi toata articulatia , nu e scump ... fa o geometrie imediat dupa ( e necesar dupa ce umbli la elementele de directie ) si vezi cum se manifesta. revino cu detalii .
FIAT STILO 1.2 16V
0

#3 User is offline   mrn_smn 

Posted 23 June 2009 - 04:40 PM

cred ca in acest weekend ma voi ocupa de articulatie si as incerca totusi sa ma uit pe sub bord stiu ca mai are o imbinare acolo se poate sa se fi slabita aia,e o bucsa care face legatura intre caseta de diretie si tija de la volan....totusi nu asa vrea sa fie caseta de directie ca e foooarte costisitoare....parerea mea in proportie de 80% cred ca e capatul de bara...acum sa vedem.
multam
0

#4 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 23 June 2009 - 05:21 PM

bieleta de directie are legatura directa cu caseta... daca are joc , atunci poate trasminte vibratia in caseta si implicit in coloana de directie. trebuie verificate si bieletele OBLIGATORIU !
axul volanului are o imbinare jos la podea ... cu o cheie circulara de 10 se poate strange acel surub .
sper sa nu fie totusi din caseta, ca asta o sa coste destul... eventual poti sa iei una reconditioanta , o dai pe a ta la schimb plus o suma de bani ... dar nu inainte sa te asiguri ca problema nu vine din alta parte !
succes !
FIAT STILO 1.2 16V
0

#5 User is offline   mrn_smn 

Posted 24 June 2009 - 09:42 AM

ok
multumesc de informatie
revin cu detalii imediat ce aflu/rezolv ceva.
0

#6 User is offline   mrn_smn 

Posted 25 June 2009 - 03:02 PM

am gasit urmatoarele:
-capat de bara:57 Ron
-bieleta directie:50 Ron

la italoparts in otopeni,au zis ca bielete originale nu sunt decat cu tot cu caseta dar au ceva after market la 50 ron si se potrivesc la mare fix.
capatul de bara este de origine.

urmeaza sa le cumpar si sa le schimb.
bafta multa.
0

#7 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 25 June 2009 - 03:50 PM

preturile sunt OK, cu o mica precizare : bieleltele originale vin si fara caseta, asta e gargara a la Italoparts . am cumparat eu de la MotohHome bieleta originala ... acum mai bine de 1 an , pret 85RON . oricum , nu conteaza prea mult daca e sau nu originala , important e sa fie buna, ca altfel nu ar mai exista producatorii aftermarket daca toti ar cere doar piese originale, si in plus nu ar mai exista concurenta, iar preturile ar fi exagerate.
dupa ce inlocuiesti articulatia, este NECESARA o geometrie a directiei ! recomand AutoSoft ( de pe Dudesti ).
FIAT STILO 1.2 16V
0

#8 User is offline   mrn_smn 

Posted 25 June 2009 - 04:35 PM

da,ii stiu... eu stau la Baba Novac,sunt la fix 1 min de mine.(autosoft) dar nu stiu cum stau cu preturile la geometrie...cunosti?
chestia ca bieletele vin cu caseta cu tot si mi s-a parut exagerata...dar era vorba cica de bieleta ORIGINALA,bine ca se fac si after market-uri.
eu sunt multumit pana in prezent de preturile pentru intretinere a masinii sunt chiar ok.calitate/pret.
0

#9 User is offline   marsuleu 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 25 June 2009 - 06:16 PM

ultima data cand am fost , geometria era 75RON pt Stilo la AutoSoft . baietii lucreaza foarte bine, dar sa iti faci programare inainte.
cat despre bielete, eu am luat una originala de la Motorhome . este aberant sa le vinzi doar cu caseta . invers sa zicem ca se accepta ( vinzi caseta cu tot cu bielete , ca alea sunt oarecum parte din ea si costa putin comparativ cu caseta , si e bine sa fie noi atunci cand le montezi ) .
FIAT STILO 1.2 16V
0

#10 User is offline   Alien Code 

• Model: Stilo
  • An: 2001

Posted 26 June 2009 - 10:17 PM

Voiam sati zic de bieletele anti ruliu da vad ca leai schimbat!
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing