== CLUB FIAT ROMANIA==: Suzuki Swift Sport - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Suzuki Swift Sport

#1 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Bravo 1.4T-Jet 120CP Dynamic
  • An: 2008

Posted 03 July 2009 - 01:20 PM

Salutare tuturor, in urma cu un an cand am ales Fiat Bravo 1.4T-Jet 120 cai, am oscilat intre acesta si Suzuki Swift Sport 1.6, 125 cai. Am ales dupa cum se vede Fiat. Nu regret alegerea facuta, insa varianta sport a lui Swift mi se pare inca amuzanta si ma face sa le observ in trafic.
Modelele au acelasi pret, puteri comparative, insa Bravo are 2 usi in plus, spatiu mai mare, garantie 5 ani si e benzina turbo, chiar daca micut.
Suzuki Swift Sport venea insa cu evacuare dubla frumos evidentiata, roti de 17 inch, eleron sport, suspensii rigide, tapiterie rosu cu negru, geamuri spate si luneta colorate si cu urmatoarele caracteristici tehnice:
- Putere maxima: 125 cai la 6800rpm;
- Cuplu maxim: 148Nm la 4800rpm;
- Acceleratie 0-100km/h: 8.9s
- Masa totala: 1100kg
Avand in vedere ca avusesem un Matiz in urma cu ceva ani m-a amuzat ideea, insa pretul mi s-a parut ridicol pentru o masina atat de mica, pentru ca la un moment dat o vei folosi si la altceva nu doar la drumuri in doua persoane.

Cred in continuare ca este o masina amuzanta, practica pentru oras avand in vedere dimensiunile reduse, placuta la drum lung si pe serpentine mai ales din povestile pe care le-am auzit de la altii :) Eu personal nu am facut nici macar test drive cu ea deoarece dealer-ul B&S motors a dat dovada de o lene rar intalnita si m-a contactat dupa doua luni de la vizita pe care le-am facut-o.
Bravo 1.4 T-Jet 120 cai:
- Putere maxima: 120 cai la 5000 rpm;
- Cuplu maxim: 206Nm la 2000rpm;
- Acceleratie: 0-100km/h: 9.6s
- Masa total: cam 1200kg

Sunt curios care ar fi trece primul lina de sosire avand in vedere ca timpii pentru 0-100 sunt apropiati, iar Bravo are cuplul disponibil mai devreme...stiu ca depinde si de sofer si de ce are prin masina de aceea mi se pare interesant :)

Cine a condus asa ceva sau a intalnit in trafic si s-a jucat cu un model Swift Sport1.6, 125 cai, poate pune aici impresii, pareri, povesti.

Attached File(s)-----

This post has been edited by cattalin81: 03 July 2009 - 01:22 PM

Cui nu i se aprind semnalizatoarele la schimbarea directiei, undeva e un defect... se numeste lipsa de bun simt!
0

#2 User is offline   ALEX4RAL 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Ex.Audi S3
  • Model: Fiat Bravo 1.4T Emotion(150cp)

Posted 03 July 2009 - 04:28 PM

O sa te feliciti singur pentru alegerea facuta. O masina in 2 portiere e ideala DOAR daca e a 2 a masina personala.Cea in 4 portiere e cea mai practica, si iti zic din proprie experienta(si inca nu am copil).
0

#3 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 03 July 2009 - 05:13 PM

Si eu am analizat la rece situatia de atunci si de aceea am sarit repede pe Bravo :D dar cum am mai spus, pare amuzanta ca o a doua masina, dar cum e problema cu locurile de parcare in Bucuresti. Nu imi trebuie o masina de weekend ci una care sa inglobeze cat mai multe calitati :wub: my Bravooo din toate punctele de vedere, si design exterior si interior si ca spatiu si ca motorizare.

Dar topicul este despre cum e masinuta asta. Masinutele astea sunt destul de rare, vreau sa vedem impresii ale celor care au mers cu asa ceva indiferent de masina pe care o poseda in clipa de fata.
Conform review-urilor din diverse locuri, par sa fie jucarii pe 4 roti pentru copii mari. 5th gear zice asta http://www.youtube.c...h?v=lU89JpVmtwk
Poate e cineva care paote veni cu o parere obiectiva, hai sa nu ne lasam influentati de faptul ca e alta marca, credeti ca e distractiva masina sau nu?
Ce impresie va face?

Eu am intalnit-o pe A2 in urma cu 1 an si ceva cand aveam loganul 1.5 DCI, 85 cai, 200Nm cuplu. Am depasit amandoi o masina eu m-am dat din fata lui si am continuat sa accelerez de la 120km/h fiind pustiu in fata cat se vedea cu ochii. A trecut destul de incet, ma asteptam la altceva si a avut un mers cu putin mai bun pana decat 1.5-ul cu care eram atunci pana la 160 cand a inceput sa prinda distanta in mod evident si probabil s-a dus pana la 200 cand s-a oprit din accelerat. Ma asteptam ca pentru o masina considerata sport, cu 40 de cai mai mult decat Loganul meu de atunci, sa fie mai vioaie si in reprizele de acceleratie de la 100km/h in sus. Oricum tin minte ca ne-am mai intalnit in ziua aceea pe autostrada, aproape de Bucuresti si ne-am salutat, a fost amuzat desi individul cred ca s-a demoralizat un pic.

Cu toate astea cred ca iti ofera o senzatie de viteza extraordinara fiind asa mica. Recunosc ca mi-as lua asa ceva ca a doua masina insa nu noua :) din motive financiare.

PS: Ma gandesc care era rezultatul daca avem Fiat-ul pe vremea aia >:)
Cui nu i se aprind semnalizatoarele la schimbarea directiei, undeva e un defect... se numeste lipsa de bun simt!
0

#4 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 14 July 2009 - 12:54 PM

Inca niste poze cu buburuza si un filmulet.

http://www.youtube.c...h?v=mMGqN32hev8

Attached File(s)-----

0

#5 User is offline   sole42 

• Marca: fiat
  • Model: stilo
  • An: 2005

Posted 28 July 2009 - 09:47 PM

Salut. Am vazut si eu pe viu buburuza la un show room pe care il aveau pe Stefan cel Mare, nu stiu daca mai exista. Mi s-a parut haioasa si cu muschi la cat e de mica. Insa pret mare, 2 usi, nu avea roata de rezerva, destul de inghesuita. Una peste alta nu se compara cu Bravo. Ai ales bine. Respecte.
0

#6 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 July 2009 - 02:18 PM

sole42 stiu ca am facut cea mai buna alegere, insa era doar o curiozitate fata de senzatia de "go kart" pe care o poti obtine intr-o asemena masina similara cu un Mini Cooper de exemplu. Cele doua au tot fost comparate, iar Swift Sport nu a iesit chiar rau din aceste teste.
Daca ne-am permite o a doua masina de oras, mica si fasneata ar fi amuzanta.
Imi aduc aminte de cand aveam Matiz ce amuzanta era la condus buburuza :)
0

#7 User is offline   Maxy 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Mercedes
  • Model: C200 kompressor avangarde
  • An: 2004

Posted 30 July 2009 - 03:13 PM

E frumoasa buburuza dar prefer la orice ora un C2 VTS cu pack exclusive... e altceva :D
0

#8 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 July 2009 - 03:55 PM

Interesanta alegere, insa pretul este identic, masele masinilor sunt aproape identice (C2 are mai putin cu cateva kg), motorul este tot 1.6i de 125 cai insa C2-ul are 0-100 in 8.3s.
Ai mers cu un C2 1.6? Daca da, o scurta povestioara detaliata e binevenita :D
Dar swift-ul nu ti se pare o buburuza cu un look mai sport? :) Macar din spate daca il privesti, cand vezi cele doua tevi de evacuare, te gandesti deja ca e ceva deosebit la masina aia.

Nu contest nici faptul ca aripile umflate de la C2 sunt de trecut cu vederea, din contra, chestii de genul asta atrag privirea imediat.

This post has been edited by cattalin81: 30 July 2009 - 03:57 PM

0

#9 User is offline   Maxy 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Mercedes
  • Model: C200 kompressor avangarde
  • An: 2004

Posted 30 July 2009 - 05:42 PM

Swiftul e o masina super draguta iar pretul este excelent pentru cine vrea un mini hatch. Eu prefer C2-ul deoarece mi se pare mai fun de condus iar varianta exclusive are niste finisaje demn de invidiat pentru clasa asta, cu scaunele de piele portocalii, insertii de piele si pe usi, la banii astia mi se pare un deliciu. Masinuta e nervoasa rau motorul urla de zici ca e un V6 se agata de viraje super directia este destul de precisa oferind un feedback foarte ok. E foarte distractiv de condus buburuza.
Singurul lucru care pe mine m-a nemultumit la vts a fost etajarea cutiei care este incredibil de lunga chiar si pentru cei 125 de cp si 150 nm cuplu. De asemenea in finante apropiate se mai gasea si Fiesta ST 2.0 150 de cp :D Era mai uratica decat cele doua si la interior si la exterior dar motorasul ala chiar o misca nu gluma :D

This post has been edited by Maxy: 30 July 2009 - 05:43 PM

0

#10 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 13 November 2009 - 10:50 AM

Asa e, mai exista si Fiesta ST, insa parca nu are aceeasi personalitate si nu intoarce atatea capete.
O masina e important sa iti ofere cat mai multe, confort, siguranta, design exterior si interior placut si nu in ultimul rand un mare zambet cand o conduci.
Din categoria de buburuze nervoase, cea mai echilibrata mi se pare Swift Sport. Desi nu ofera piele la interior si are un timp mai slab 0-100km/h decat C2 VTS, insa stabilitatea cu care se lauda pe curbe este un spectacol continuu.
Am avut ocazia sa vad o demonstratie cu ceva timp in urma a unui posesor care nu ii facuse nimic la suspensii sau motor, masina era stock. Am crezut ca e pe sine, atat pot spune.
In mod ciudat din 2005 pana acum nu i-a fost adusa nici o imbunatatire.
Si mie mi se pare un mare dezavantaj ca nu are roata de rezerva insa poti sa ii iei una de dimensiuni reduse sa ii umpli portbagajul :) Exista de ceva vreme si spray-uri care etanseaza o eventuala fisura cat sa ajungi cu ea pana la o vulcanizare asa ca nu e chiar un capat de tara.
S-a dovedit a fi mai spatioasa decat Mini Cooper in spate si chiar am vazut zilele trecute un exemplar pe Bd Expozitiei in care erau si doi oameni in spate, adulti :)

PS: Daca castig la loto sau Bingo, imi iau o jucarie din asta sh cand o sa ajunga 6000E :P, pentru drumuri de weekend cu muuulte curbe :D pentru ca noua nu as da atatia bani pe ea, pentru ca asa sunt vremurile

This post has been edited by cattalin81: 13 November 2009 - 10:53 AM

0

#11 User is offline   dani3lll 

• Model: Punto
  • An: 2002

Posted 18 March 2011 - 08:14 PM

arata foarte bine masina.
0

#12 User is offline   cattalin81 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 18 March 2011 - 08:29 PM

Problema e ca trecerea timpului ne face sa adaugam cifre nu numai la varsta ci si sa scoatem din ce in ce mai multi bani pentur a face un plin.
Masinuta e mica si totusi gurmanda daca te bucuri de ea.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing