salutare. ma puteti ajuta sa schimb becul h7(faza scurta) pe partea sofer la un fiat albea star? mi se pare foarte ingust locul si intai am zis ca e bine sa intreb in loc sa desfac toate alea.
multumesc anticipat,
adrian.
Page 1 of 1
Schimb Bec Faza Scurta Fiat Albea
Posted 25 August 2009 - 02:01 PM
Alooooo, nu ne zici si noua cum se schimba. Pe forum se mai da si raspunsuri ca daca toti am pune intrebari unde am ajunge.
Pleaca odata din Ghencea
Free Steaua
Free Steaua
Posted 25 August 2009 - 02:51 PM
da spun cum se schimba. e foare simplu. eu intai am cautat pe net sa vad ce si cum si abia apoi m0am dus la fata locului. ambele faruri au in spate o mufa. se da jos inainte de a umbla la becuri, cum se da jos? se apasa pe siguranta metalica si apoi se trage conectorul afara. apoi capacul de la pozitii are o clema. se ridica usor clema si se desface spre partea stanga, la farul stang cum stai cu fata spre masina. apoi avem acces la becurile de la pozitie si de la faza lunga si de la semnalizare. becul de la pozitie are un conector se da jos si apoi se desfac usor clemele de la bec si se scoate becul afara. mare atentie cand se inocuieste becul sa nu se atinga cu mana, becul se tine de soclu. se fixeaza becul(are o clema de ghidare si merge doar intr-o pozitie), se fixeaza clemele apoi se pune conectorul de la bec, apoi capacul si in cele din urma conectorul de la far. si cam atat.
succes.
succes.
Posted 26 October 2009 - 08:30 PM
Pe partea soferului recomand totusi dislocarea bateriei...
Spatiul e f ingust...
Am reusit sa il schimb dar cu o gramada de injuraturi si nervi...
Invatare de minte, deh.
Spatiul e f ingust...
Am reusit sa il schimb dar cu o gramada de injuraturi si nervi...
Invatare de minte, deh.
Posted 30 October 2009 - 01:44 PM
Am schimbat si eu becul de la farul stang. E cam inghesuit cei drept dar se schimba destul de usor.
Am scos clema care tine capacul din spatele farului si am scos capacul. Apoi am scos mufa cu firele de la becul de la luminile de intalnire. Desfacut clema care tine becul si scos becul. Intradevar are un ghidaj care nu iti da voie sa il pui altfel. De pus la loc se procedeaza in ordine inversa insa, atentie, cand puneti capacul la loc sa se aseze bine in locas deoarece are o garnitura de cauciuc. Desigur nu atingeti sticla becului cu mana deoarece se va arde foarte usor. In rest nu sunt probleme deosebite.
V-as recomanda ca becul H7 12V 55W sa il cumparati din alta parte si nu de la reprezentanta Fiat. La ei il gasiti la doar 50 RON.....
Am scos clema care tine capacul din spatele farului si am scos capacul. Apoi am scos mufa cu firele de la becul de la luminile de intalnire. Desfacut clema care tine becul si scos becul. Intradevar are un ghidaj care nu iti da voie sa il pui altfel. De pus la loc se procedeaza in ordine inversa insa, atentie, cand puneti capacul la loc sa se aseze bine in locas deoarece are o garnitura de cauciuc. Desigur nu atingeti sticla becului cu mana deoarece se va arde foarte usor. In rest nu sunt probleme deosebite.
V-as recomanda ca becul H7 12V 55W sa il cumparati din alta parte si nu de la reprezentanta Fiat. La ei il gasiti la doar 50 RON.....
Posted 30 October 2009 - 01:57 PM
Eu am facut acelasi lucru,numai ca la mine a trebuit sa fac operatiunea pentru ca mi se aburise farul.
Pleaca odata din Ghencea
Free Steaua
Free Steaua
Share this topic:
Page 1 of 1

Help