Salut!
Nu stiu exact daca e corect sa postez la "probleme tehnice acest topic", asa ca rog anticipat
moderatorii sa imi ierte eroarea.
La Albea FIRE 1.4 (dupa 2006), centrala de injectie (sper sa nu gresesc confundand-o cu altceva)
este montata in dreapta motorului (cum privesti din fata) prin intermediul unui suport de capacul
superior al chiulasei, ea fiind montata intr-o carcasa metalica (duraluminiu si tabla) cu
inscriptia "Magneti Marelli". Acesta fiind fierbinte fireste ca se incalzeste si ceea ce eu ii
spun "centrala...". Daca las frau liber electronistului din mine, as putea spune ca excesiv avand
in vedere electronica din interior.
Acum, dupa toata vorbaria, vine si intrebarea: Voua vi se pare ca se incalzeste excesiv la voi?
(la modul ca frige de nu poti tine mana pe ea).
Daca raspunsurile vor fi negative, e posibil sa am o problema cu ea, tinand cont de faptul ca nu
prea stiu cip-uri cu temperaturi maxime de peste 150 grade C.
Multumesc anticipat!
Page 1 of 1
Centrala Injectie incalzire excesiva?
Posted 14 October 2009 - 01:01 PM
Vrei să fii util cuiva? Atunci ai grijă īn primul rānd de tine īnsuţi...
Posted 18 October 2009 - 02:46 PM
Avand in vedere ca centrala de injectie e montata pe motor, odata cu incalzirea motorului se incalzeste si ea. Banuiesc ca atinge o temperatura aproximativ egala cu cea a motorului daca nu chiar un pic mai mica avand in vedere ca e si putin ventilata. E proiectata sa reziste la 150 grade C, temperatura suficient de mare fata de conditiile de functionare ale motoarelor chiar si in regim de avarie (supraincalzire). E normal sa fie fierbinte atunci cand si motorul e fierbinte. Eu m-as teme mai mult de vibratiile induse de motor asupra electronicii, traseelor si lipiturilor din interior. Toate bune!
Posted 19 October 2009 - 07:54 AM
Multam' fain pentru timpul acordat Adibadi!
Este un bun punct de vedere si al tau, dar eu nu prea mi-am facut griji pentru lipituri si trasee
pentru ca am observat ca majoritatea circuitelor proiectate pentru industria auto au aplicata o
rasina destul de dura si de o parte si de alta a cablajului, care nu cred ca are numai rol
anticoroziune ci si de rigidizare si protectie impotriva trepidatiilor.
Zic si eu si sper ca asa sa fie si in cazul de fata, altfel..., nici nu vreau sa ma gandesc,
oricum sper sa nu cobesc aiurea si am incredere in domnii ingineri proiectanti ca au luat in
calcul totul.
Cu bine!
Este un bun punct de vedere si al tau, dar eu nu prea mi-am facut griji pentru lipituri si trasee
pentru ca am observat ca majoritatea circuitelor proiectate pentru industria auto au aplicata o
rasina destul de dura si de o parte si de alta a cablajului, care nu cred ca are numai rol
Zic si eu si sper ca asa sa fie si in cazul de fata, altfel..., nici nu vreau sa ma gandesc,
oricum sper sa nu cobesc aiurea si am incredere in domnii ingineri proiectanti ca au luat in
calcul totul.
Cu bine!
This post has been edited by ionut_te: 19 October 2009 - 07:55 AM
Posted 19 October 2009 - 06:36 PM
ionut_te, on 19 October 2009 - 07:54 AM, said:
am observat ca majoritatea circuitelor proiectate pentru industria auto au aplicata o
Te asigur ca centrala asta nu are. Si nu am vazut nici una care sa aiba. Poza este a unei centrale de Stilo.
Attached File(s)-----
-
magneti marelli.jpg (62.21K)
Number of downloads: 53
Posted 22 October 2009 - 04:35 PM
Haiti! am imbulinat-o.... daca asta se numeste cablaj...
eu unul nu as indrazni sa lasa asa ceva in conditii grele de lucru (umezeala, trepidatii, caldura)...
Sa dea Sfantu' sa nu am probleme, nici eu si nici altii (daca nu cumva deja li s-or fi intamplat).
O sa incerc sa vin si eu cu foto, dar nu cred ca o s-o deschid avand in vedere ca masina e noua si
in garantie (pe care evident nu vreau sa o pierd dar nici sa am parte de ea
).
eu unul nu as indrazni sa lasa asa ceva in conditii grele de lucru (umezeala, trepidatii, caldura)...
Sa dea Sfantu' sa nu am probleme, nici eu si nici altii (daca nu cumva deja li s-or fi intamplat).
O sa incerc sa vin si eu cu foto, dar nu cred ca o s-o deschid avand in vedere ca masina e noua si
in garantie (pe care evident nu vreau sa o pierd dar nici sa am parte de ea
Share this topic:
Page 1 of 1

Help